2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cok gecmis olsun kacinci haftada yaptiniz bide bebek kac kilo dogdu durumu nasil bende hastanedeyim suyum geldigi için cevap yazarsan sevinirim
Sağolun 28 haftalıkti bir kilo doğdu benim hiç biseyim yoktu daha bir hafta önce dr dan gelmiştim gece boyunca uyuyamadım kasilmadan geçer dedim hep sabaha karşı yorgun düşüp uyumuşum sabahta artık doğum sancısı gibi idi hastaneye daha gitmeden kanamam oldu zaten belki o gece gitseydim durdururlardi gittiğimde acilmam falannbaya vardı sonrada doğdu zaten hiç bişey yapma ne olursa olsun yat yatabildigin kadar yeterki onlar sağlıklı olsun

Gerçekten ben de yazsam mı yazmasam mı kararsız kaldım ama archerwoman çok haklı.
Ben gebelik başından beri diyabetik beslendim. Açlık şekerim hamilelik başında 103 çıkmışken yüklemede 84 çıktı. Uzun süredir diyette olduğum için düşüşü sağlayabilmişim, gebelik şekerim yok durumuna geldim şu an.

İki ayrı diyetisyenle görüştüm. İkisinin verdiği diyetler birbirinden inanılmaz farklıydı.
İlk gittiğim diyetisyen, meyveyi vs çok az vermişti. Süt ve süt ürünlerinde az/yarım yağlı tercih etmemi istemişti.
Ekmek vs. hiç yoktu sadece sabah tek kepekli etimek. Yarım/az yağlı peynir vs, yumurta bile her gün yoktu.
Meyve çok kısıtlıydı. Örneğin öğle yemeğimde hiç karbonhidrat yoktu. Zaten sonra sağlık sıkıntıları çıktı.

Ardından gittiğim diyetisyen, bana verilen diyete inanamadı. Özellikle söylüyorum, sen hamilesin,işlenmiş ürünlerden uzak durman gerek, yarım yağlı süt vs. olmaz en doğalı ne bulabiliyorsan onu tüket, günlük süt al, her öğün karbonhidrat alman gerek, ara öğünlerde de alman gerek diye çok detaylı anlattı. (Benim vücut kitle endeksi değerim normal aralıktaydı, yüksek biri için farklı şeyler söylenebilir bilemiyorum ama baksan kilolu duruyordum aslında o zaman da )

Karbonhidratların seçimi glisemik değerine göre oluyor. Örneğin pirinç, kana hızlı karışıyor, glisemik indeksi yüksek, bu yüzden şekeri dengesizleştiriyor. Bunu yeme diyorlar ama bulgur kalorisi daha yüksek olmasına karşın glisemik değeri düşük, bulgur yiyebiliyorsun.

Özellikle yağ kısıtlaması yapmadı, yağ ( buna ceviz, badem vs. de ekleyebilirsin) sende kilo yapar ama şekerini yükseltmez bebeğe zararı olmaz dedi, çünkü yağda karbonhidrat yok. Sen kilona dikkat etmek istiyorsan yemeğin, salatanın suyunu içme ama bunlara yağ koymaktan kaçınma dedi. Tabii bahsettiğim normal sınırlarda yağ, abartı bir şeyden bahsetmiyorum. Ya da kızartma vs yok yani :) Peyniri yağsız istiyorsan ona uygun çökelek vs yiyebilirsin ama kutulu peynirlerde az yağlı olanı alma dedi.
Hatta sabah 8-10 zeytin veriyor bana; ben omlete yağ koyuyorum diye az zeytin yiyorum demiştim de böyle şeylere hiç gerek yok dedi.

Zaten bağırsaklar itiş kakış durumundadır şu anda :) Su alımı tabii ki önemli de bi yerden sonrasında yapabileceğin çok bir şey yok. Bence şu yağ meselesini diyetisyenle bir görüşsen belki farklı düzenlemeler önerir.
Çünkü ben karbonhidratı kestiğim dönemde de zorlanmıştım biraz. Düzgün meyve yemediğim zaman da hemen bozuluyor yine. Tuvalet konusu insanı çok huzursuzlaştırıyor, bebeğe muhtemelen bi zararı yoktur ama senin sıkıntın da çok olmasın.

Çok teşekkür ederim inşallah Allah razı olsun

Beyaz ve kivamli olmuyor bu su bildigin su gibi oluyor onun icin endiselenme olsa anlarsin muhakkak benimde akintim olurdu ama bu farklı

Canim daha once ben 1 ay hastanede yattim yagsiz tuzsuz yedim hep. Ve sürekli kabız oluyordum sonra evden zeytinyagi getirttim yemeklerime kattim kabızligim gecti. Insan vucudunu makina gibi düşün. Makina yağlanmayınca dişlileri nasıl çalısmıyorsa bağırsaklarimizda yağ kullanmayinca çalışmiyor. ben daha önce diyetle 30kg verdigimde yaği hic kesmedim hatta salataladima bolca kullandim. Önemli olan hangi yaği kullandigin. Ben sızma zeytinyagi kullaniyorum.

Yok vurmadilar daha o seviyede degiliz heralde dogum olucagini anlayinca vuruyorlar sanırım
2 tane iğne 24. Saatte bir vuruyorlar toplam 48 saat içinde peki amniyon sivisi ne durumda doktor baktı mi kaç cm ? Benim rahim agzı kısalığı 0.3mm düştüğü için vurdular ama doktorlar bile şaşkın ona rağmen bol yatışla 1 haftayi daha atlatım sonumuz hayirlisi olsun inşallah

Son düzenleme:
Gözün aydın cnm ben 28+4 de 1150 gramdı normal yanı

Biraz once dr bakti suyu biraz azalmis ama simdilik yeterli dedi sanci kanam vs yok diger kanamalrim sebep olmustur dedi . Kendine 2 hafta hedef koy biz oyle yapiyoruz enfeksiyon olmazsa kanda zehir olmazsa hedeflerimize ulaşıriz dedi inanilmaz rahatladim surec uzayadabilir seni asla taburcu etmicez dedi ben yatarim sıkıntı yok evde

Gebeliğim zaten riskli, erken doğum riski de olunca hep huzursuzum.
Benim 5. Haftada baslamisti kanamalarim 20 gun surmustu 15. Hafta tekrar parçalı siddetli kanamam olmustu düşer bu cocuk dediler dusmedi aile buyukleri kızlar arsız olur yaşar korkma diyolardı o lafta aklimda hep oglanlar nazli olurmuş geldik bu gunlere bu kadar badire atlattık inşallah sonu guzel olur hepimiz icin endisesiz 1 gunum bile gecmemisti sizi anliyorum

ilk haftalardaydım, doktor ilaç veriyorum ama bu ilaç çocuğun düşmesini engellemez demişti. nasıl bi çöküntü.
Şimdi zilli kaburgama kafa atıyo, cidden arsız.

çok sevindim canim inşallah herşey normala dönecek suyun gelmiyor artık değilmi ?

Ay bend eoyle 6 haftadan kanamalar hastaneler bir başladı hiç bitmedi doğuma kadar tam gaz hastanelikim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…