2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Çiş yaparken acıyabilir ben calpol vermiştim 6 saatte bir ağrısı geçene kadar çok iyi gelmişti ona fitil verin demişti doktor bize ama o iyi gelmedi. Şişlik ve kırmızılık 2 gğn sürüyor yavas yavs geçiyor kremleri beze sürüp direkt kapat bez tampon görevindeymiş zaten bezli bebeklerde gerek yokmus başka şeye canım. Biraz gevşek bağla, ve sık sık bezi değiştir çok çişli kalırsa da yakar pipiyi.
Sık sık değiştiriyorum canım bezini zaten calpol ilk gün vermiştim dün pek sakin olunca vermemiştim kremi bı de öyle denerim canım saolasin
Hangi gün oldu sünnet? Ben 5.gün yaptırdım yaptır demişti bana da doktor
Perşembe saat 11:50 gibi oldu canım

Hayırlı akşamlar hanımlar nasılsınız bebişler nasıl?Aranızda bebeği oturtmaya başlayan var sanırım ben daha hiç oturtmadım iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiorum 2 aralıkta 5 aylık olacağız.Bide benimki meme reddine başladı baya bi bağırıo çığlık çığlığa hemde.Kaşıkla mama verıodum ne yapmalıyım bilemiorum.
Ek gıdaya yoğurtla başlanmıormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ya.Başladınız mı ek gıdaya ben daha hiç bişey vermiyorum.

İyi geceler kızlar sünnetin üzerinden neredeyse 40 saat geçecek ilk ağlamaları yok ama yine de bazen acayip ağlıyor sanırım çiş yaparken yandığı için ağlıyor :KK43: ilaçlı su ve krem kullanıyoruz o dikiş olan yer kırmızı ve biraz şiş kaç günde geçiyor acaba bı de siz direk bezi bağlamış miydiniz biz ped şişeden bı aparat yaptık onu koyup öyle baglıyoruz bezi değmesin diye pazar günü banyo yaptırın dedi ama böyle daha taze yara haliyle nasıl olacak bilemedim
Canim benimki dikissiz oldu. Dikişli nasıl bilmiyorum. Kesti sorna etrafina sargi yaptı 4. Gün cikar dedi krem sür bir hafta dedi ilk günde fitil vermistim. Ilk cisini yapinca ağlamıştı baya bi 10 dakika sonra sargi bezini çıkardığım gün kayinvalidem yanlış tutmuş pipisine baski yapmış o zamanda ağlamıştı kanamisdi hafif bi daha hic sorun olmadi. Eger cani aciyorsa fitil ver canim yazik. Bide benimki 10 günlüktu pek hareketli değildi

Hayırlı akşamlar hanımlar nasılsınız bebişler nasıl?Aranızda bebeği oturtmaya başlayan var sanırım ben daha hiç oturtmadım iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiorum 2 aralıkta 5 aylık olacağız.Bide benimki meme reddine başladı baya bi bağırıo çığlık çığlığa hemde.Kaşıkla mama verıodum ne yapmalıyım bilemiorum.
Ek gıdaya yoğurtla başlanmıormuydu ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ya.Başladınız mı ek gıdaya ben daha hiç bişey vermiyorum.
Ben havuçla başladım ama tam anlamiyla değil bi veriyorum bi vermiyorum. Kucagimda oturtuyorum ben kendisi oturmak istiyor yoksa agliyor. Doktoru sorun olmaz dedi ama eğer seninki istemiyosa oturtma bence daha iyi kendi kendine oturmaya baslayinca oturmasi daha sağlıklı

Canim benimki dikissiz oldu. Dikişli nasıl bilmiyorum. Kesti sorna etrafina sargi yaptı 4. Gün cikar dedi krem sür bir hafta dedi ilk günde fitil vermistim. Ilk cisini yapinca ağlamıştı baya bi 10 dakika sonra sargi bezini çıkardığım gün kayinvalidem yanlış tutmuş pipisine baski yapmış o zamanda ağlamıştı kanamisdi hafif bi daha hic sorun olmadi. Eger cani aciyorsa fitil ver canim yazik. Bide benimki 10 günlüktu pek hareketli değildi
Kanama yok canım sadece hafif şişlik ve kızarıklık var dikişler yavaş yavaş kurumaya başlıyor bazen aşırı rahat bazen çok canı yanıyor gibi davranıyor anlayamıyorum bu ara emme konusunda da sıkıntı yaşıyoruz sanki 😒🤦 sorunsuz atlatırız insAllah

Kanama yok canım sadece hafif şişlik ve kızarıklık var dikişler yavaş yavaş kurumaya başlıyor bazen aşırı rahat bazen çok canı yanıyor gibi davranıyor anlayamıyorum bu ara emme konusunda da sıkıntı yaşıyoruz sanki 😒🤦 sorunsuz atlatırız insAllah
hayırlı olsun canım sünnetiniz Rabbim sağlıcakla ileriki güzel günlerinide görmeyi nasip etsin

Valla ben doktor tavsiyesi uzerine kati gidaya basladim
Doktorumuz, yani cocuk doktoru, hatta soyle ifade edim. Turkiyede saglik ocagi olur ya, burada sadece cocuklar icin saglik ocagi oluyo. Bebek 1yasina gelene kadar ucretsiz aylik kontrolleri oluyo. Ayriyetten istersen cocuk doktoruna gidebilirsin.
Ben cocuk saglik ocagindaki aylik kontroluma gittim, orada basla dedi dr ve guzelce anlatti ne yapabilirim ne yapamam. Mesela yogurt asla 6 ay oncesi verme dedi.
Once sebzeyle baslanmali 1ay sonrada meyve eklenmeli.

11 temmuz
3 gun patates + havuc yaptim
Bugun patates + kabak yaptim
Cok severek yiyo
Arkasindanda bi kac kasik su verip emziriyorum
benimkide 2 temmuz ama hiç başlamayı düşünmedim.Ebeye sorup başlasammı ki benim kızda bi kaç gündr meme reddine başladı.İyimi ederim ek gdaya başlamakla bilemiorum ya.

Valla ben doktor tavsiyesi uzerine kati gidaya basladim
Doktorumuz, yani cocuk doktoru, hatta soyle ifade edim. Turkiyede saglik ocagi olur ya, burada sadece cocuklar icin saglik ocagi oluyo. Bebek 1yasina gelene kadar ucretsiz aylik kontrolleri oluyo. Ayriyetten istersen cocuk doktoruna gidebilirsin.
Ben cocuk saglik ocagindaki aylik kontroluma gittim, orada basla dedi dr ve guzelce anlatti ne yapabilirim ne yapamam. Mesela yogurt asla 6 ay oncesi verme dedi.
Once sebzeyle baslanmali 1ay sonrada meyve eklenmeli.
Bende havuç patated haşlayıp veriyorum ama işte önce neye başladım hatrlayamadım şimdi belkide bende patatesle başlamışımdır.Seni emmesi nasıl gün içinde

Bende havuç patated haşlayıp veriyorum ama işte önce neye başladım hatrlayamadım şimdi belkide bende patatesle başlamışımdır.Seni emmesi nasıl gün içinde
Benimkinin iyi cok sukur
Zaten kati gidayi ben kendi kafamdan baslamadim
Cocuk doktoru uygun gordu yavas yavas basla dedi.
Hala emziriyorum ben
3 gun kuraliyla gidiyoruz
3 gun boyunca patates + herhangi bir sebze
1 ay boyle yapicaz sonra meyveye gecicez
Hem sebze saati hem meyve saati olacak yani
Bu arada yedigi besinlere asla tuz seker baharat katmiyorum. Sadece 3cay kasi zeytinyagi

Inşallah canım kasintida yapıyor olabilir dikişler kurudukca. Hafif sislik ve kızarıklık normal canim eger iltahap yoksa. Krem vermedimi sürmen icin? Bide arada bez değiştirirken acik birak biraz hava alsin daha çabuk iyileşir. Bizdede var emmede sorun sanırım bu aralar hepsinde var huy degistiriyorlar. Valla bende zorlamiyorum yoksa daha cok bağırıyor. Oyun yapıyorum meme ucunu dudaklarına degdirip cekiyorum düt düt diye 😂😂😂 heyecanlanıp kapiyo bazen bir iki yudumda olsa iciyor

Maşallah çıkmamış hali bile sevimli duruyor😁
Bu hali ele geliyodur değil mi?
Benim bebeğimde alt dişlerde çok az çizgi gibi beyazlık var. Ele bişey gelmiyor. Acaba dişlerin çıkmasına daha çook var mı demektir bu? :)
Bizimki o halden bu hale bir ayda geldi.evet elimle dokunduğumda hissediyorum 😊artık emerken ısırmalara başladı 🤦🏼‍♀️😂

Bebeğim dünden beri huysuzun da huysuzu oldu. Ayakta, şarkıyla, döne döne zıplaya zıplaya da emziremiyorum. Ağzına alıp bi kere çekip son ses bağırıyo. Dişten midir acaba? Biri damakları sertleşmiş dedi dün.
Görünürde belirgin bişey yok. Ele gelmeyen ince bi beyazlık var sadece.
Meme uçlarım da acıyo 3-4 gündür. Hart diye ısırmıyo çok hissetmiyorum yani ama acaba dişten mi ki? Bi de sağa yatırarak da emzirsem sola yatırarak da emzirsem, o haliyle bağırırken sağ eliyle saçını tutmaya çalışır gibi hareketler yapıyo.
Demin kaç saat geçtiği halde emmedi doğru düzgün :KK43: Yattığı yerde de durmuyo. Yarı kundak yaptım uyudu şimdi.
Nasıl yapayım ne yapsam ben şimdi emmesi için? :KK43:
Canım aynı sorun bizde de var 8 saat emmeden uyudu gece.ben çareyi uyurken emzirmekten buldum onda da uykusubölğnüyor işler iyice karıştı bizde

Inşallah canım kasintida yapıyor olabilir dikişler kurudukca. Hafif sislik ve kızarıklık normal canim eger iltahap yoksa. Krem vermedimi sürmen icin? Bide arada bez değiştirirken acik birak biraz hava alsin daha çabuk iyileşir. Bizdede var emmede sorun sanırım bu aralar hepsinde var huy degistiriyorlar. Valla bende zorlamiyorum yoksa daha cok bağırıyor. Oyun yapıyorum meme ucunu dudaklarına degdirip cekiyorum düt düt diye 😂😂😂 heyecanlanıp kapiyo bazen bir iki yudumda olsa iciyor
Aynen cnm şükür iltihap yok krem verdi kullandık ara ara yine sürün dedi yazık adama hergun pipi resmi atiyoz bıktı bizden :KK70: dün akşam baya açtık altını öyle yattı yatacaginda üstünü açar üşütür diye giydirdim bklm önemli kısım geçti gerisi kaldı geçer insAllah meme konuusnda bende öyle yapıyorum cnm hep başka tarafa bakıyor oyun yapa yapa emziriyorum uzun uzun emmiyor ama bırakıp bırakıp emiyor geçecektr insAllah baklm bu dönem hep aynı demek ki

X