2020 Şubat Anneleri

canın çok sevindim güzel habere ❤
çok bilgili değilim bu konularda ama mantıken acaba geç döllenme olmuş olabilir mi?
benim de kızımda 6 haftalıkken kalp atışı dinledim vajinal ultrasonda. bunda da vajinal ultrason oldu ama 5+4 olmasına rağmen kese göründü bebek görünmedi. ama normaldi herşey. yani gebelikler arasında fark olabiliyor bence. ne zaman döllenme olduğunu bilemeyizki. doğum tarihleri bile hep tahmin üzerine. bence canını sıkma. doktor ne dedi bu durum hakkında ne yprum yaptı?
Canim gec dollenmenin ne demek oldugunu ben de tam olarak bilmiyorum ama takvime gore yumurtlama haftasında son iliski 15 mayis. Yani bu durumda gec dollenme olmasi imkansiz diye dusunuyorum.
Vajinal ultrason teklif etmedi bana 4+4 cikinca gerek duymadı sanirim.
Ama haftaya cuma gittigimde yine sıkıntılı gecerse talep edeyim diyorum,bilmiyorum.
Dr yorum olarak, olcumde cikan gebelik haftasinin aradaki farkin kapanabilecegini daha cok yeni olduğunu soyledi. Zaten haftaya gittiğimde olcumde belli olur gelişiyor mu yerinde mi sayıyor.
Canim peki doktor bu konuda nasil bir açıklama yaptı benim de son adet tarihine göre 6+5 ancak ultrasona göre 6+2 çiktı dojtor yumurtlama zamanınla alakalı dert edilecek bir durum yok dedi.
Seninkinde bisey yok ki. 3 gun fark hic bir anne adayı kafasina takmaz, takmamali da. Benim gibi 2 hafta gerilik çıksaydı?
O zaman telaslanirdin iste.
Dr, aradaki farki kapatir daha cok yeni dedi sadece :KK43:

Selam arkadaslar.

Bugun ozele gittim.
2 haberim var. Biri güzel biri can sıkıcı.
güzel olan haberim;kanama alani düşük riski acisindan az bi ihtimalmis.
korkmana gerek yok dedi.
progestan uyku yapar oral, eger cok uyuklarsan vajinal al dedi.
(Kucuk cocugum var deyince oyle dedi)
.
can sıkıcı konu ise 6+3 olmama ragmen kese 4+4 cikti.
cok minik ama bebek gordu kese içinde.

kizimda 6+5 de kalp atışını bile duymustuk oysa.

haftaya cuma gunu kontrole çağırdı.

dune gore tabi daha iyiyim moral olarak.

ama 6+3 ve 4+4 arasında 2 hafta fark var
Belki geç döllenme olmuştur hiç kafana takma canım inşallah sağlıcakla kucagimiza alırız bebislerimizi😍

Meehaba benimde öğrendiğim günden beri belim çok ağrıyor ve bacaklarıma kasıklarıma zaman zaman ağrı giriyor, henüz doktora gitmedim 7. Haftada gitmeyi düşünüyorum 🤔 ama bu bel ağrısı felaket gece yatamıyorum sabah kalkamıyorum, 2 çocuğum da var yetişemiyorum bide işe gidiyorum. Kanama akıntı vs yok ama hiç bel ağrım olmamıştı en azından ilk aylarda
Seni çok iyi anlıyorum canım benim normalde de ayakta çok durdugumda belim agrirdi şu ara tavan yaptı ama iki çocuk da bende var bi de iş devamlı ayaktayim sabah 8 den akşam 5 e kadar eve gelince de çamaşır bulaşık yemek yatana kadar yine dinlenmek yok sekerek yürüyorum resmen belimden dolayı🤗yine de buna da şükür canları sağ olsun bebislerimizi😁

Ben de 5 haftalık hamileyim.🐣Hanımlar sizde de yoğun halsizlik, çarpıntı, bulantı oluyor mu merak ediyorum. Neredeyse hiç iş yapacak enerjim yok akşama doğru toparlanıyorum biraz, inanın sabah kalkmak istemiyorum yine halsiz kalacağımı bildiğim için kansızlığım vardı hamile kalmadan önce ondan olabilir mi 😐
Gittim kan verdim 14.32 hamile değilim yani zaten regl olucam belli inşallah sen kavuşursun sağlıkla

Canim gec dollenmenin ne demek oldugunu ben de tam olarak bilmiyorum ama takvime gore yumurtlama haftasında son iliski 15 mayis. Yani bu durumda gec dollenme olmasi imkansiz diye dusunuyorum.
Vajinal ultrason teklif etmedi bana 4+4 cikinca gerek duymadı sanirim.
Ama haftaya cuma gittigimde yine sıkıntılı gecerse talep edeyim diyorum,bilmiyorum.
Dr yorum olarak, olcumde cikan gebelik haftasinin aradaki farkin kapanabilecegini daha cok yeni olduğunu soyledi. Zaten haftaya gittiğimde olcumde belli olur gelişiyor mu yerinde mi sayıyor.

Seninkinde bisey yok ki. 3 gun fark hic bir anne adayı kafasina takmaz, takmamali da. Benim gibi 2 hafta gerilik çıksaydı?
O zaman telaslanirdin iste.
Dr, aradaki farki kapatir daha cok yeni dedi sadece :KK43:
Yok canim kafama takmadım zaten bence sen de takma ozellikle adet düzensizse yumurtlama zamanı takip edilemiyor herşey yoluna girecek insallah. Sağlıkla kucağımiza alırız insallah bebisleri

14 gebelik var demek canım. Daha çok yeni 2 gün sonra bidaha baktı degerin 2 katına çıkmışsa hamileliğin Allah'ın izniyle var demektir

Nasıl yani ben mi yanlış biliyorum 5 ten sonda mı ?
Anlayamadım demek istediğini? Hcg değerinin 5’ten büyük olması gebelik oluştuğunu gösterir. İki günde bir ikiye katlanması da sağlıkla ilerlediğini 👍 senin değerin de 14 yani 5’ten büyük..

Daha adet günün gecmeden bu deger normal. Her sabah idrar testini tekrarla inşallah koyulaşır her gün.

Benim de hiçbişey yapmaya halim yok. İlk hamilelik gibi olmuyor derlerdi şimdi anlıyorum. 1 tane daha çocuk olunca sabahın köründe kalktık 😢

sıkma canını ve stres yapma iki gün bekle bakalım ne olacak ☺

yok olmuyor. ilk gebelikte 5. ay çok fena baş ağrılarım olmuştu. ama ilk zamanlar olmuyor. halsizlik bulantı çok.

aynen öyle bende de canım. özellikle sabahları yataktak kalkamıyorum. ancak akşam biraz daha iyi hissediyorum.
ama kansızlık varsa doktoruna bi söyle takviye verir belki.
Multi vitamin takviye verdi 3 gündür kullanıyorum şimdilik bir faydasını görmedim inş. gün geçtikçe olumlu bir etkisini görürüm.

X