lady peacock
Aslında çok iyi düşünmüşsün de benim hayatım o kadar yoğun ki muhtemelen yine 36.hafta civarı ev taşıyacağım ve benim de oğlumda kalma giyilecek şeyleri vs hazırlamam lazım

Doğacak bebeğim için daha hiç bir şey almadım araç gereç vs abisinden var ama biraz kıyafet alırım diyorum ne de olsa yaz bebesi olacaklar

Sizce ne kadar süre uzun kol giyer yoksa hep kısa kol mu alsam bilmiyorum
Şimdiye kadar doktorum her şey iyi gidiyor diyordu hiçbir problem yoktu. Bugünkü kontrolde "bebeğin aşağıda olduğunu söylemiştik artık bu haftadan sonra yukarı çıkmaz her an kanaman gelebilir doğum başlayabilir, bi anda çok kanaman gelir anlarsın zaten doğum olduğunu" dedi ve duvara çarpmış gibi kalakaldım. 1.5 m olarak ölçtü mesafeyi de. Rahim ağzın kapalı normal doğum yapamazsın dedi bir de. Ama daha önce ne aşağıda dendi ne risk var dendi hep normal diyordu her şey için. Bir de kafası yukarda aşağı dönmemiş henüz dedi. 27. Haftaya yeni girdik ve olması gereken kafasının yukarda olması değil mi zaten ne demek aşağı dönmemiş henüz? Apar topar farklı bir doktora gittim. Vajinal ultrasonla ölçüm yaptı 2 cm çıktı. Rahim ağzın tam kapalı değil dedi, risk her zaman vardır ama şu an için bir sorun gözükmüyor bir ağrın olursa acile gelirsin dedi. O kadar korktum stres yaptım ki anlatamam karnım taş gibi oldu stresten, sabah 6dan beri bebeğim hiç uyumadı sürekli vuruyor. Her an doğum yapabilirim anlamına geliyor şu an ve ne yapacağımı bilmiyorum hiç bişeyimiz hazır bile değil. Bol bol dualarını bekliyorum. Evde dinleniyorum bakalım böyle geçecek bi süre.
Çok geçmiş olsun bol bol dinlen ağır kaldırma canım.Rahim ağzının kısa olması elbette sıkıntılı bir durum ama stres yapma, zorlama umarım bu sıkıntılı haftalar geride kalır sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
Şimdiye kadar kısalıktan bahsetseydi belki bir çözüm de üretilirdi ya da ona göre ben de normal hayatıma devam etmek yerşne daha dikkatli davranırdım dinlenirdim. Doktoruma güveniyordum ama gerçekten duvara çarptım sanki. O kadar çaresiz hissediyorum ki ne yapacağımı bilmiyorum
Yalnız dikkat edin. Bugün birden ciddili konulara girdik.
Her geçen gün doğuma yaklaşıyoruz ama bunu bugün daha iyi idrak ettim. Önümüzdeki günlerde de böyle sürprizler olabilir.
Gerçekten öyle 30dan sonra ne olacağı belli olmuyor bizim 2023 Ekim annelerinde ilk doğum 31.haftada bir arkadaşımız yaptı çok şükür bebeği sağlıklı dalyan gibi delikanlı denir ya öyle şimdi ama işte o an yaşarken insan çok stres oluyor
Ay çok şükür kuzucum bebişimiz sağlıklı. Belki plesentam da aşağıda olmazdı ama çok yoğun bir işim var acaba ondan mı diyorum kendi kendime. Sürekli ayaktayım. Bi de eşim de ben de çok aşırı sosyal insanlarız bizim evimizden misafir eksik olmaz ya da biz sürekli gezmelerdeydik. Artık her şeye bi ara verdik malesef

yeter ki güzel kızım sağlıkla gelsin

yengeç burcu ile ilgili söylenenler de içimi rahatlattı şu an daha rahatım

doktora da yükselenini ayarlatırsak tamamdır

Aktif olmamın illaki etkisi vardır ama ben öyle düşünmüyorum olacak olan oluyor olmayan da olmuyor.
Oğlumda 24.haftaya kadar aktif 24 saat nöbet tuttum ayda 6-7 tane sonrasında gündüz aktif mesaide çalıştım günlük en az 10 bin adımım vardı bir de köpeğimiz var her gün onu yürüttüm sosyal anlamda kendimi hiç geri çekmedim son aylarım hep yazdı ekimde doğum yaptım haftada 2 gün hep piknik vs yaptım top filan da oynadım.İş durumlarından ötürü 36 haftalıkken 700 kmlik uzaklığa ev taşıdık araba seyahati yapmak zorunda kaldım çok şükür 40.haftada sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim

Kaldı ki bu gebeliğimde plansızdı 8.haftda öğrendim bebek 4 haftalıkken termal havuz hamam vs gittim minik biraz alkol almış olabilirim bilmeden

Diğer oğlum şu an 18 aylık aşırı kucakçı 11 kg bir bebek ve sadece bende kucağımda uyuyor, her gün mesaiye gidiyorum akşam gelince bebekle ilgilen oyna et gece o uyuyana kadar hiç dinlenemiyorum ama çok şükür gebeliğim sıkıntısız geçiyor.
Ha çok ağrım oluyor, son iki üç haftadır karnım büyüdü baya onun da etkisiyle çok zorlanıyorum ama çok şükür bir şey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz

Yani olacak olan her türlü oluyor böyle durumlarda sizin yaptığınız gibi tedbir almak lazım ama olmayınca da olmuyor eskiden de kadınlar tarlada çalışıp doğururmuş misal

Zaten beni de iş arkadaşım amazon kadını olarak tabir ediyor
Ladyciğim ben de buna dikkat ettim. Artık daha resmi ve riskli dönemlerdeyiz sanırım. Grup konuları bi anda değişti

hepimiz sağlıcakla alalım yavrularımızı kucaklarımıza. Şu ana kadar çok iyi ilerledik. Daha da iyi ilerleyeceğiz inanıyorum

Bu arada kızlar şu bir yıl doğum izni olayını tüm haberler paylaştı. Sanırım ciddi

inşallah allahım yüzümüze gülsün yavrularımıza en azından bi sene kendimiz bakıp büyütelim
İnşallah inşallah bu ücretli izin gelir ya bende çok dua ediyorum oğlumda 6 aylık işe başlamak zorunda kalmıştım

Bu oğlumda da öyle olmaz umarım

Kızlar hepinize iyi akşamlar

Benimde bugün kontrolüm vardı :)
Her şey yolunda çok şükür rahim ağzı uzunluğu vs sıkıntı yok

Ancakkk bizim kız kilosu itibariyle 2 hafta önde görünüyormuş

Ben şeker yüklemesi yaptırmamıştım günlük ölçüm de yapabilirsin demişti doktorum. Ama şimdi bebek biraz ileride olduğu için şeker yüklemesi yapalım içimiz rahat etsin dedi.
Bebeğin suyu fazla değil ama kilo olarak öndeymiş.
Şeker yoksa ırsidir dedi umarım şeker yoktur

Bir de şöyle bir durum var. Benim son adet tarihim 20 eylüldü. Ama gebeliğin başında geç döllenme olmuş diye doktorum bunu 28 Eylül olarak güncellemişti.
Şimdi de şeker yoksa 20 Eylülü baz alırız dedi bakalım nolacak

Böyle devam ederse de doğum tarihi öne çekilmiş oluyor.
Hayırlısı olsun bakalım
Evet bebeğin haftasının önde gelmesi olası diyabeti düşündürüyor inşallah öyle değildir canım

Gelişimsel olarak haftası öndeyse erken doğum olabilir yani 36dan sonra gelmek isteyebilir felan diyorlar ama benim bu şekilde bekleyip 38 de planlı sezeryan olacak olan bir tanıdığım var hiç belli olmuyor yani bebelere

Sağlıkla gelsinler de
Ben oğlumda da vermedim bu sefer de vermeyeceğim, bana çok mantikli gelmiyor bu işler, çoğu yeni moda adet yok bende
Bende 2023 Ekim annesiyim çok da uzak değil o zaman da hediyelik yaptırmadı şimdi de düşünmüyorum
Perinatoloji 2 haftada bi takip edelim dedi. 30 nisanda randevum var. Şuan günde 3 kez tansiyon ve 1-2 öğün de şeker takibi yapıyorum
Şeker yüklemesinde sınırın hemen biraz üstünde çıktı sonuçlarım. Diyete de sıkı uyuyorum. Evde yaptıgım ölçümlerde şeker de sınırlar dahilinde çıkıyor. Bende şekerden ziyade küçük tansiyonum yükselme potansiyelinde.
Çok geçmiş olsun canım.
Diyete dikkat ediyorsundur elbet ama yediklerinin sırasına dikkat edip takip etmeyi denedin mi?
Yemeğe protein ile başlamak büyük ölçüde şekeri dengeliyor.
Sabah önce yumurtayı öğünlerde et tavuğu yemiyorsan önce yoğurt yemek bile kan şekerindeki dalgalanmaya iyi gelecektir bir dene derim.
Ya bende böyleydim ilk gebeliğimde şimdi de böyleyim herkes nohut yutmuş solucan benzetmesi yapıyor