Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Canım lütfen moralini bozma. Evladın iyi unutma millet bebeğini 900 gram bile doğuruyor 37. Hafta küçük bi hafta değil. Allah hepimize en doğru zamanda en kolay şekilde doğurmayı nasip etsin. Hiç düşme gelişimi iyi ise hiç bi şey olmaz. Hep güzel düşünelim 💕
Sağol kuzucum desteğiniz o kadar kıymetli ki Allah razı olsun herkesten. Evet genelde 37-38 de zaten alıyorlarmış sezaryende. Kuzenim de 37+0 da değil de duruma göre 37+6 da alır belki öyle düşün sen dayanmaya bak dedi 🤣 ha 37+5 ha 38 sonuçta 😀

Kuzum ben buna bakmıştım gözüme nedense çok hantal geldi. Bir kaç kişi oysho önermiş ona baktım onu da nedense çok basit buldum gibi geldi. İnstagramda mcdbag diye bi marka gördüm görselimi eklerim o çok hoşuma gitti ama fiyatından emin olamadım. Bi de Trendyolda lucina diye bi marka var çantalar aşırı güzel ve kullanışlı ama yorumları güzel değil çabuk dikiş atmış vs 🤣 Yani hala karar veremedim.
Ben oyshodan aldim. Cok guzel dokusu kumasi falan , detay yerleri hosuma gitti. zaten sade bir model istiyordum. Beni suanlik tatmin etti😂
lady peacock lady peacock ya lohusa takimi diye gecmiyor. Onlar bana biraz buyuk geldi🙈 malum boydan miniyim kilodan eksik 😂😂 bunu bile boydan kestirdim 😂😂😂😂🙈🙈🙈ben sadcee gobegi sismis mini mini bir kizim😂😂

Eklentiler

• IMG_3455.webp
    IMG_3455.webp
    82,6 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Sağol kuzucum desteğiniz o kadar kıymetli ki Allah razı olsun herkesten. Evet genelde 37-38 de zaten alıyorlarmış sezaryende. Kuzenim de 37+0 da değil de duruma göre 37+6 da alır belki öyle düşün sen dayanmaya bak dedi 🤣 ha 37+5 ha 38 sonuçta 😀
Aynen öyle canım benim o yüzden asla düşmek yok. Artık dinlenmen gerekiyor ama bir an önce yatış pozisyonuna geçsen ve ne kadar az hareket etsen daha iyi olur senin için Protestan önerdi mi ?

Aynen öyle canım benim o yüzden asla düşmek yok. Artık dinlenmen gerekiyor ama bir an önce yatış pozisyonuna geçsen ve ne kadar az hareket etsen daha iyi olur senin için Protestan önerdi mi ?
Progestan önermedi. Sadece çarşamba günü 4 saatlik bir İstanbul yolculuğumuz olacak zorunlu. O yüzden istanbula gidip dönene kadar kullan dedi. İstanbul sonrası da artık yatış ve dinlenme dönemini tamamen başlatalım dedi.

Progestan önermedi. Sadece çarşamba günü 4 saatlik bir İstanbul yolculuğumuz olacak zorunlu. O yüzden istanbula gidip dönene kadar kullan dedi. İstanbul sonrası da artık yatış ve dinlenme dönemini tamamen başlatalım dedi.
Tamam dinlenmeyi unutma proestanın bir zararı yok neden sürekli önermedi onu anlamadım. Ben totalde 4 ay kullandım. Ayakta olduğun zamanlarda da otur bi biraz dinlen öyle kalk 15 dakikadan fazla ayakta kalma çok eğilip kalkma 💕 sana dua edeceğim canım benim 💕

Tamam dinlenmeyi unutma proestanın bir zararı yok neden sürekli önermedi onu anlamadım. Ben totalde 4 ay kullandım. Ayakta olduğun zamanlarda da otur bi biraz dinlen öyle kalk 15 dakikadan fazla ayakta kalma çok eğilip kalkma 💕 sana dua edeceğim canım benim 💕
Canım Allah razı olsun. Biz ilk 4 ay hiç bi sorun olmamasına rağmen hep kullanmıştık doktorum pimpirkli diye. Şimdi de gerek yok artık ama yine de yolculuk esnasında kullanalım dedi. Valla duaya ihtiyacım var çok sevinirim mutlu olurum 😍

Risklisin ama şimdi de olabilir sonra da olabilir ne zaman olacağını bilemeyiz dediler. Biri hiç öneride bulunmadı ikinci gittiğim doktor da kendini zorlama yorma dedi o kadar. O yüzden ne yapacağımı da bilemediğim için daha çok stres yaptım. Sanırım hazırlıklı olmam gerekiyor, inşallah en azından 30'lu haftaları bekler miniğim
Senin gibi banada hicbirsey diyen olmadı kac doktor gördü. Dinlen dikkat et demediler sadece perinatoloji doktoru bir anda kanama açılabilir demişti. Ben rutin hayatıma devam ediyorum ve fıldır fıldır da geziyorum valla 😂 bakalım benim durumum ne oldu sabah doktor randevum var dua edin kızlar güzel haberler alayım. Bugün inanılmaz agladım üzüldüm yaşadığım olaylardan dolayı bu aralar bizim keyfimizi kaçıran kaçırana hamişler😂 neyse toparlıcaz inş

Hızımı alamıyorum hergun birşeyler yapmak istiyorum, hafta ilerledikce sizde de detaylı hazırlık telaşı başlıyor mu, hersey tam olsun telaşı ,oğlumda da böyle olmuştum, sonra bı doktorun aciklamasini dinledim çok mantıklı gelmişti, diyordu ki
Gebe kadınlarda görülen bı durummuş yuvayi düzenleme, bebeğine bakacağı alanı temizleme, düzenleme, çok ilkel bı durtuymus dogadaki her gebe dişi de görülen bı durummus
Gerçekten de bunu hissediyordum ama daha ileri haftadaydi, yine hissetmeye başladım bu sefer erken geldi bu his, nedense içimde birşey var bı huzursuzluk, beklenen tarihten önce gelecekmiş gibi bı telasim var 🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
Senin gibi banada hicbirsey diyen olmadı kac doktor gördü. Dinlen dikkat et demediler sadece perinatoloji doktoru bir anda kanama açılabilir demişti. Ben rutin hayatıma devam ediyorum ve fıldır fıldır da geziyorum valla 😂 bakalım benim durumum ne oldu sabah doktor randevum var dua edin kızlar güzel haberler alayım. Bugün inanılmaz agladım üzüldüm yaşadığım olaylardan dolayı bu aralar bizim keyfimizi kaçıran kaçırana hamişler😂 neyse toparlıcaz inş
Cidden ya bizim ekibin modu niye düştü böyle, hep bı moral bozucu işler oldu, Allah beterinden saklasın 🤷🏻‍♀️

Kuzum ben buna bakmıştım gözüme nedense çok hantal geldi. Bir kaç kişi oysho önermiş ona baktım onu da nedense çok basit buldum gibi geldi. İnstagramda mcdbag diye bi marka gördüm görselimi eklerim o çok hoşuma gitti ama fiyatından emin olamadım. Bi de Trendyolda lucina diye bi marka var çantalar aşırı güzel ve kullanışlı ama yorumları güzel değil çabuk dikiş atmış vs 🤣 Yani hala karar veremedim.
Güzelmiş favoriliyim. Kocaya iteleyebilirsem aldırırım. Kendim almaya kalkarsam pahalı çünkü :halay:

Hızımı alamıyorum hergun birşeyler yapmak istiyorum, hafta ilerledikce sizde de detaylı hazırlık telaşı başlıyor mu, hersey tam olsun telaşı ,oğlumda da böyle olmuştum, sonra bı doktorun aciklamasini dinledim çok mantıklı gelmişti, diyordu ki
Gebe kadınlarda görülen bı durummuş yuvayi düzenleme, bebeğine bakacağı alanı temizleme, düzenleme, çok ilkel bı durtuymus dogadaki her gebe dişi de görülen bı durummus
Gerçekten de bunu hissediyordum ama daha ileri haftadaydi, yine hissetmeye başladım bu sefer erken geldi bu his, nedense içimde birşey var bı huzursuzluk, beklenen tarihten önce gelecekmiş gibi bı telasim var 🤷🏻‍♀️
Aynı huzursuzluk bende de var. Bu hafta yıkamaya başlayacağım hem bebeğimin hem hastanede giyeceğim gecelikleri. Haftasonu valizi hazır ederim büyük ihtimalle. Kafamdan çıksın kenarda dursun en azından...

Canlar doktordan çıktım. Haberler kötü. Plesenta aşağıda malesef. Tamamen kapatmıyor ama bir kısmı aşağıda kalmış. Detaylıdan bu zamana hiç hareket etmemiş. Artık hareket etmez dedi doktorum. Sezaryen yapacağız dedi. Doğuma tek doktor girmesi yetmiyormuş 2 doktor katılacakmış. Öncesinde acil bi şekilde kan değerlerini yükselteceğiz olabildiğince fazla kanla gireceksin doğuma dedi. Haftaya her ihtimale karşı bi perinatoloğa görün ve plesentanın kanlanma durumuna bakılsın ona göre belki doğumu ben de yaptıramayabilirim dedi. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve ciddi iyi bir ekibin olması adına 3. Basamak hastane gerekebilir dedi. 38. Haftayı beklemeyiz 37 de alırız prematüreyi kurtarırız inşallah dedi. Bu zamana kadar otur , yat dinlen vs dememişti sadece pilates yasaktı. Şimdi genelde hep dinlenme uzanma pozisyonunda ol dedi. Kanaman olursa hemen doktora git dedi. Çok şükür rahim ağzı uzunluğum detaylıda 35 mm idi şimdi de 34 onda bi sıkıntı yok dedi. Doğum zamanım uygulamaya göre 31 Temmuz-1 ağustos gibi görünüyordu ancak şimdi 8-9 Temmuz gibi falan görünüyor yanlış hesaplamadıysam. Çoğunuzdan geri geliyordum ama şimdi yarınızdan erken doğurabilirim 😔 dün gün içerisindeki ağrılarımdan bahsettim bacağım adla hareket etmiyor dedim. Nst ye bağladı. Hiç bi sorun çıkmadı çok şükür. Ben kendimce 35. Haftaya kadar çalışırım ve bebişime daha çok izin kalır diye düşünüyordum ama 32 den sonra asla izin yok dedi. Hatta ağrın sancın olursa hemen heyet raporu ayarlayım şimdi bile gitme dedi 😔 en ufak ağrıda kanamada hemen gel dedi. Nasıl bir ağrı olmalı dedim. Adet ağrısı gibi olur karnının bi bölgesi semsert olur dedi. Aklınızda olsun 🌺 onun haricinde bebeğimiz aylar sonra yüzünü gösterdi. Ağzı burnu çok güzel minik kızımızın. Gelişimi gayet iyi dedi. 800-900 gr arası bir kilo söyledi ama stresten unuttum. Boyu bir hafta ileriden gidiyor hala. Karın çevresi genişliği ve kafa uzunluğu tam haftasında. Muhtemelen sen gibi minyon ama babası gibi de uzun olcak dedi. Şeker korkum geçti o yüzden. Şeker yüklemesi sonucu öğleden sonra çıkacakmış. Bi de bebişim aslan burcu olacak diye seviniyordum ancak sanırım artık yengeç burcu olacak 🤣 doktor dedi ki üzülme yükselenini ayarlama şansımız var 🤣
Canım çok şükür bebiş iyi, sen iyisin. Şeker de normal çıkmış. Bunlara sevindim. Plesanta benimde hala muallakta belli değil. Kendimi bir yandan her an her şey olabilir sezaryen doğum da olabilir diye sakinlestiriyorum. Eşim duydum falan dedi ama cuma gittiğimizde sordum zaten 2 dk aradan alıp baktığı için ve yoğun olduğu için çok konuşmadı ona bakmadım doğum zamanı konuşacağız onu falan dedi. Bir dahaki kontrolde yine soracağım. Ama doktorum çok sakin bir adam en kotu seylerde bile panikletmiyor beni. Önceki gebeliğimde son aya girince doğumu hiç konusmadik demiştim. O da doğumu doğum zamanı konuşacağız demişti. Erkenden bir şeyler söyleyip panik yaptırmak istemedi ya da son anda her şey olabilir bebek pozisyon değiştirebilir ve yahut başka şeylerden kaynaklı sezaryene dönebilir diye konuşmak istemedi o zaman da. Ben kızımı 37+5 de aldım kucağıma. Hiç korkma artık doktor ne derse o hazırlığını yap, kendini yormadan günlerini geçit miniğini bekle. 😘❤️🥰 Rabbim geleceği en hayırlı zamanı bilir zaten yazildi yazısına doğacağı gün hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah..🥰❤️🤲
Selam hanımlar nasılsınız herkes iyidir umarım🌸
Buraya daha önce şeker takibi yapılması için yatış verilen bir arkadaş yazmıştı, ismini hatırlayamadım. Kimdi acaba, inşallah mesajımı görür kendisi🙏
Bana da yatış verildi çok moralim bozuk
Canım geçmiş olsun. Neyse ki uzun bir yatış verilmemiş diğer mesajlardan anladığım kadarıyla. İnşallah en kısa sürede normale döner dualarım.seninle.
Selam hamillerim nasılsınız nasıl sizde durumlar iyidir inşallah. Dün akıntım arttı diye kontrol amaçlı hastaneye geldim meğer ki bebişiminn kesesi su sızdırıyormuş bir hengabe suyu geldi ters geliş ameliyat hazırlığında buldum kendimi neyse ki bri aklı başında olan illaki perinatoji bekletti . Suyum sızıyormuş ama fazla olanı atıyormuş yatışımı sağladılar hiç bir belirtim de yoktu kanımda enfeksiyon çıktı muhtemelen o tetikledi dmaardan antibiyotik tedavisine başladık.kızlar dua edin lütfen ya benim için daha 29. Haftalığız daha gelmeleri için çok erken 😞😣tutmaya çalışıyorlar ama ne kadar tutabilirler ki
Cok geçmiş olsun kuzum canını sıkmamaya çalış. Biliyorum demesi kolay da avantajlısin genelde bu haftaya geldiği için. Bence enfeksiyon tedavi edilirse daha da bekler bebisin korkma sakin ol. Enfeksiyon da geçecektir inşallah dualarim seninle. 🤲❤️
Şimdiye kadar doktorum her şey iyi gidiyor diyordu hiçbir problem yoktu. Bugünkü kontrolde "bebeğin aşağıda olduğunu söylemiştik artık bu haftadan sonra yukarı çıkmaz her an kanaman gelebilir doğum başlayabilir, bi anda çok kanaman gelir anlarsın zaten doğum olduğunu" dedi ve duvara çarpmış gibi kalakaldım. 1.5 m olarak ölçtü mesafeyi de. Rahim ağzın kapalı normal doğum yapamazsın dedi bir de. Ama daha önce ne aşağıda dendi ne risk var dendi hep normal diyordu her şey için. Bir de kafası yukarda aşağı dönmemiş henüz dedi. 27. Haftaya yeni girdik ve olması gereken kafasının yukarda olması değil mi zaten ne demek aşağı dönmemiş henüz? Apar topar farklı bir doktora gittim. Vajinal ultrasonla ölçüm yaptı 2 cm çıktı. Rahim ağzın tam kapalı değil dedi, risk her zaman vardır ama şu an için bir sorun gözükmüyor bir ağrın olursa acile gelirsin dedi. O kadar korktum stres yaptım ki anlatamam karnım taş gibi oldu stresten, sabah 6dan beri bebeğim hiç uyumadı sürekli vuruyor. Her an doğum yapabilirim anlamına geliyor şu an ve ne yapacağımı bilmiyorum hiç bişeyimiz hazır bile değil. Bol bol dualarını bekliyorum. Evde dinleniyorum bakalım böyle geçecek bi süre.
Canım senin doktor biraz sacmalamıs ya. Bu zamana kadar normal deyip şimdi bunları söylemesi çok enteresan. Ayrıca daha 27. Haftadasin ne bebeğin pozisyonu Allah aşkına? 30. Haftalardan sonra konuşulur bunlar. Ben rahim ağzı uzunluğu kısalığı anlamam pek bildiğim anladigim konular değil. Doktorum hiç bu zamana kadar bana şu kadar bu kadar demedi. Kendisi bakıp ölçüyor ve bana söyleme gereği duymuyor zira bende olumsuz olmadıktan sonra bilmek istemem. Risk her zaman hepimiz için var. Her an hepimizin başına her şey gelebilir. Panik yapma yavaş yavaş hazırligini yap eksiklerini tamamla çantanı hazırla. Zaten 30dan sonra her an her şey olabilir gibi dusun. Bol bol dinlen kendini yormadan yap hazırlığını. Ben 30dan sonra ne olur ne olmaz diyorum hep. Tabi ki bekleseler iyi ama Allah'ın takdiri o bilir ne zaman dogacaklarini. Sağlıkla al inşallah kucağına bebeğini. Korkma panik olma. Doktorun bence çok abartmış dualarım seninle inşallah hiç bir şey olmayacak 🤲 ❤️
Ben oğlumda da vermedim bu sefer de vermeyeceğim, bana çok mantikli gelmiyor bu işler, çoğu yeni moda adet yok bende 😂
Benim de pek öyle vermeye niyetim yok kızımda da vermedim çikolata falan. Taranta Taranta nin dediği gibi ben doğum yaptım mümkünse bana hediye getirsinler 🤣🤣🤣

Selam hamillerim nasılsınız nasıl sizde durumlar iyidir inşallah. Dün akıntım arttı diye kontrol amaçlı hastaneye geldim meğer ki bebişiminn kesesi su sızdırıyormuş bir hengabe suyu geldi ters geliş ameliyat hazırlığında buldum kendimi neyse ki bri aklı başında olan illaki perinatoji bekletti . Suyum sızıyormuş ama fazla olanı atıyormuş yatışımı sağladılar hiç bir belirtim de yoktu kanımda enfeksiyon çıktı muhtemelen o tetikledi dmaardan antibiyotik tedavisine başladık.kızlar dua edin lütfen ya benim için daha 29. Haftalığız daha gelmeleri için çok erken 😞😣tutmaya çalışıyorlar ama ne kadar tutabilirler ki
Çok geçmiş olsun canım evet enfeksiyon kasılmaları da tetikler aksiyon sıvısını da sızmasına neden olabilir.
Enfeksiyon kontrol altına alınırsa bir şey olmaz Allahın izni ile sen iyi düşünmeye bak moralini bozma iyi düşün iyi olsun🙏🏻 🫠
Ben teraziyim eşimde yengeç gayet iyi anlaşıyoruz terazi yengecden daha sivri daha dediğim dedik ama yengeclerde inatçı biraz abi terazi olunca biraz baskın olur ama kardeste alttan alırsa 😂 genel olarak iyi anlaşırlar ama ben eşimle anlaşma konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. 🙈
Abisinin ismi de Sarper Deniz ve isimden dolayı da olsa gerek aşırı inatçı baskın karakterli bir çocuk olacak gibi görünüyor🥲
Minik bebeğime kıyamam ki o da dişli olsun ezdirmesin kendini🫠
Eşler zaten anlaşıyor bence benim eşim aslan yükselen akrep çok inatçı sert bir karakteri vardır ama sen farklısın benim zayıf noktam gibisin bir şey diyemiyorum sana der🥰

Bebek bakım çantası olarak şuna ne diyosunuz?
Bide başka öneriniz var mı siz ne aldınız alacaksınız

Çanta için çok paralar vermek biraz gereksiz geliyor. Kullanışlı olması yeterli bence. Görüntü olarak hoşuma gitmiyordu çantalar, Trendyolda normal sırt çantalarına benzeyen bir çanta buldum onu sipariş ettim bugün geldi kargosu. Büyüklüğü çok ideal, birsürü gözü var, görüntüsü şık. Linkliyorum almayanlara fikir olsun
Lui Baby Anne Bebek Bakım Sırt Çantası Alt Açma Matı Ve Anahtarlık Hediyeli - Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Çok geçmiş olsun canım evet enfeksiyon kasılmaları da tetikler aksiyon sıvısını da sızmasına neden olabilir.
Enfeksiyon kontrol altına alınırsa bir şey olmaz Allahın izni ile sen iyi düşünmeye bak moralini bozma iyi düşün iyi olsun🙏🏻 🫠

Abisinin ismi de Sarper Deniz ve isimden dolayı da olsa gerek aşırı inatçı baskın karakterli bir çocuk olacak gibi görünüyor🥲
Minik bebeğime kıyamam ki o da dişli olsun ezdirmesin kendini🫠
Eşler zaten anlaşıyor bence benim eşim aslan yükselen akrep çok inatçı sert bir karakteri vardır ama sen farklısın benim zayıf noktam gibisin bir şey diyemiyorum sana der🥰
Ne güzel bı ismi varmış abisinin 🥰 inşallah güzel anlaşırlar canım ama yengeç birazda olsa çekingen olur aradaki ilişkiyi yine ebeveynler yönetecek tabiki ☺️ yengecte terazi de sevgi arsizi olurlar bol bol sevginin gücü herşeye karşı gelir abi kardeş güzel hayırlı mutlu ömürleri olsun 💚

lady peacock lady peacock
Aslında çok iyi düşünmüşsün de benim hayatım o kadar yoğun ki muhtemelen yine 36.hafta civarı ev taşıyacağım ve benim de oğlumda kalma giyilecek şeyleri vs hazırlamam lazım🫠
Doğacak bebeğim için daha hiç bir şey almadım araç gereç vs abisinden var ama biraz kıyafet alırım diyorum ne de olsa yaz bebesi olacaklar 🫠
Sizce ne kadar süre uzun kol giyer yoksa hep kısa kol mu alsam bilmiyorum 🙈

Şimdiye kadar doktorum her şey iyi gidiyor diyordu hiçbir problem yoktu. Bugünkü kontrolde "bebeğin aşağıda olduğunu söylemiştik artık bu haftadan sonra yukarı çıkmaz her an kanaman gelebilir doğum başlayabilir, bi anda çok kanaman gelir anlarsın zaten doğum olduğunu" dedi ve duvara çarpmış gibi kalakaldım. 1.5 m olarak ölçtü mesafeyi de. Rahim ağzın kapalı normal doğum yapamazsın dedi bir de. Ama daha önce ne aşağıda dendi ne risk var dendi hep normal diyordu her şey için. Bir de kafası yukarda aşağı dönmemiş henüz dedi. 27. Haftaya yeni girdik ve olması gereken kafasının yukarda olması değil mi zaten ne demek aşağı dönmemiş henüz? Apar topar farklı bir doktora gittim. Vajinal ultrasonla ölçüm yaptı 2 cm çıktı. Rahim ağzın tam kapalı değil dedi, risk her zaman vardır ama şu an için bir sorun gözükmüyor bir ağrın olursa acile gelirsin dedi. O kadar korktum stres yaptım ki anlatamam karnım taş gibi oldu stresten, sabah 6dan beri bebeğim hiç uyumadı sürekli vuruyor. Her an doğum yapabilirim anlamına geliyor şu an ve ne yapacağımı bilmiyorum hiç bişeyimiz hazır bile değil. Bol bol dualarını bekliyorum. Evde dinleniyorum bakalım böyle geçecek bi süre.
Çok geçmiş olsun bol bol dinlen ağır kaldırma canım.Rahim ağzının kısa olması elbette sıkıntılı bir durum ama stres yapma, zorlama umarım bu sıkıntılı haftalar geride kalır sağlıkla alırsın bebeğini kucağına🙏🏻

Şimdiye kadar kısalıktan bahsetseydi belki bir çözüm de üretilirdi ya da ona göre ben de normal hayatıma devam etmek yerşne daha dikkatli davranırdım dinlenirdim. Doktoruma güveniyordum ama gerçekten duvara çarptım sanki. O kadar çaresiz hissediyorum ki ne yapacağımı bilmiyorum

Yalnız dikkat edin. Bugün birden ciddili konulara girdik. :eek:

Her geçen gün doğuma yaklaşıyoruz ama bunu bugün daha iyi idrak ettim. Önümüzdeki günlerde de böyle sürprizler olabilir.
Gerçekten öyle 30dan sonra ne olacağı belli olmuyor bizim 2023 Ekim annelerinde ilk doğum 31.haftada bir arkadaşımız yaptı çok şükür bebeği sağlıklı dalyan gibi delikanlı denir ya öyle şimdi ama işte o an yaşarken insan çok stres oluyor🫠

Ay çok şükür kuzucum bebişimiz sağlıklı. Belki plesentam da aşağıda olmazdı ama çok yoğun bir işim var acaba ondan mı diyorum kendi kendime. Sürekli ayaktayım. Bi de eşim de ben de çok aşırı sosyal insanlarız bizim evimizden misafir eksik olmaz ya da biz sürekli gezmelerdeydik. Artık her şeye bi ara verdik malesef 😀 yeter ki güzel kızım sağlıkla gelsin 😍 yengeç burcu ile ilgili söylenenler de içimi rahatlattı şu an daha rahatım 🤣 doktora da yükselenini ayarlatırsak tamamdır 🤣🤣🤣
Aktif olmamın illaki etkisi vardır ama ben öyle düşünmüyorum olacak olan oluyor olmayan da olmuyor.
Oğlumda 24.haftaya kadar aktif 24 saat nöbet tuttum ayda 6-7 tane sonrasında gündüz aktif mesaide çalıştım günlük en az 10 bin adımım vardı bir de köpeğimiz var her gün onu yürüttüm sosyal anlamda kendimi hiç geri çekmedim son aylarım hep yazdı ekimde doğum yaptım haftada 2 gün hep piknik vs yaptım top filan da oynadım.İş durumlarından ötürü 36 haftalıkken 700 kmlik uzaklığa ev taşıdık araba seyahati yapmak zorunda kaldım çok şükür 40.haftada sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim🙏🏻🫠
Kaldı ki bu gebeliğimde plansızdı 8.haftda öğrendim bebek 4 haftalıkken termal havuz hamam vs gittim minik biraz alkol almış olabilirim bilmeden 🥲
Diğer oğlum şu an 18 aylık aşırı kucakçı 11 kg bir bebek ve sadece bende kucağımda uyuyor, her gün mesaiye gidiyorum akşam gelince bebekle ilgilen oyna et gece o uyuyana kadar hiç dinlenemiyorum ama çok şükür gebeliğim sıkıntısız geçiyor.
Ha çok ağrım oluyor, son iki üç haftadır karnım büyüdü baya onun da etkisiyle çok zorlanıyorum ama çok şükür bir şey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz 🙏🏻
Yani olacak olan her türlü oluyor böyle durumlarda sizin yaptığınız gibi tedbir almak lazım ama olmayınca da olmuyor eskiden de kadınlar tarlada çalışıp doğururmuş misal🥲
Zaten beni de iş arkadaşım amazon kadını olarak tabir ediyor😀
Ladyciğim ben de buna dikkat ettim. Artık daha resmi ve riskli dönemlerdeyiz sanırım. Grup konuları bi anda değişti 😅 hepimiz sağlıcakla alalım yavrularımızı kucaklarımıza. Şu ana kadar çok iyi ilerledik. Daha da iyi ilerleyeceğiz inanıyorum 😍😍

Bu arada kızlar şu bir yıl doğum izni olayını tüm haberler paylaştı. Sanırım ciddi 🤣 inşallah allahım yüzümüze gülsün yavrularımıza en azından bi sene kendimiz bakıp büyütelim
İnşallah inşallah bu ücretli izin gelir ya bende çok dua ediyorum oğlumda 6 aylık işe başlamak zorunda kalmıştım🥲
Bu oğlumda da öyle olmaz umarım🫠🙏🏻

Kızlar hepinize iyi akşamlar 💐
Benimde bugün kontrolüm vardı :)
Her şey yolunda çok şükür rahim ağzı uzunluğu vs sıkıntı yok 🤲🏻
Ancakkk bizim kız kilosu itibariyle 2 hafta önde görünüyormuş 🥲
Ben şeker yüklemesi yaptırmamıştım günlük ölçüm de yapabilirsin demişti doktorum. Ama şimdi bebek biraz ileride olduğu için şeker yüklemesi yapalım içimiz rahat etsin dedi.
Bebeğin suyu fazla değil ama kilo olarak öndeymiş.
Şeker yoksa ırsidir dedi umarım şeker yoktur 🤲🏻
Bir de şöyle bir durum var. Benim son adet tarihim 20 eylüldü. Ama gebeliğin başında geç döllenme olmuş diye doktorum bunu 28 Eylül olarak güncellemişti.
Şimdi de şeker yoksa 20 Eylülü baz alırız dedi bakalım nolacak 🤔
Böyle devam ederse de doğum tarihi öne çekilmiş oluyor.
Hayırlısı olsun bakalım 💖
Evet bebeğin haftasının önde gelmesi olası diyabeti düşündürüyor inşallah öyle değildir canım🙏🏻
Gelişimsel olarak haftası öndeyse erken doğum olabilir yani 36dan sonra gelmek isteyebilir felan diyorlar ama benim bu şekilde bekleyip 38 de planlı sezeryan olacak olan bir tanıdığım var hiç belli olmuyor yani bebelere🫠
Sağlıkla gelsinler de🙏🏻

Ben oğlumda da vermedim bu sefer de vermeyeceğim, bana çok mantikli gelmiyor bu işler, çoğu yeni moda adet yok bende 😂
Bende 2023 Ekim annesiyim çok da uzak değil o zaman da hediyelik yaptırmadı şimdi de düşünmüyorum 🙈

Perinatoloji 2 haftada bi takip edelim dedi. 30 nisanda randevum var. Şuan günde 3 kez tansiyon ve 1-2 öğün de şeker takibi yapıyorum

Şeker yüklemesinde sınırın hemen biraz üstünde çıktı sonuçlarım. Diyete de sıkı uyuyorum. Evde yaptıgım ölçümlerde şeker de sınırlar dahilinde çıkıyor. Bende şekerden ziyade küçük tansiyonum yükselme potansiyelinde.
Çok geçmiş olsun canım.
Diyete dikkat ediyorsundur elbet ama yediklerinin sırasına dikkat edip takip etmeyi denedin mi?
Yemeğe protein ile başlamak büyük ölçüde şekeri dengeliyor.
Sabah önce yumurtayı öğünlerde et tavuğu yemiyorsan önce yoğurt yemek bile kan şekerindeki dalgalanmaya iyi gelecektir bir dene derim.
Ben oyshodan aldim. Cok guzel dokusu kumasi falan , detay yerleri hosuma gitti. zaten sade bir model istiyordum. Beni suanlik tatmin etti😂
lady peacock lady peacock ya lohusa takimi diye gecmiyor. Onlar bana biraz buyuk geldi🙈 malum boydan miniyim kilodan eksik 😂😂 bunu bile boydan kestirdim 😂😂😂😂🙈🙈🙈ben sadcee gobegi sismis mini mini bir kizim😂😂
Ya bende böyleydim ilk gebeliğimde şimdi de böyleyim herkes nohut yutmuş solucan benzetmesi yapıyor 🙈

Ne güzel bı ismi varmış abisinin 🥰 inşallah güzel anlaşırlar canım ama yengeç birazda olsa çekingen olur aradaki ilişkiyi yine ebeveynler yönetecek tabiki ☺️ yengecte terazi de sevgi arsizi olurlar bol bol sevginin gücü herşeye karşı gelir abi kardeş güzel hayırlı mutlu ömürleri olsun 💚
İnşallah anlaşırlar birbirlerini koruyup kollarlar en büyük duam bu 🫠🙏🏻

Ben bunu aldım

Ben bunu aldım

Ben de sen gibi eski kafayım :KK19:
Kapı süsü, hediyelik, süslü lohusa çekimi hiç bana göre değil. :p
Sende mi uzulunce mutfağa girersin 🥹
Evet 4-5 çeşit yemek yapar çıkarım :eek:
Çok tatlısınnnnn:KK36:

Back
X