Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
lady peacock lady peacock
Aslında çok iyi düşünmüşsün de benim hayatım o kadar yoğun ki muhtemelen yine 36.hafta civarı ev taşıyacağım ve benim de oğlumda kalma giyilecek şeyleri vs hazırlamam lazım🫠
Doğacak bebeğim için daha hiç bir şey almadım araç gereç vs abisinden var ama biraz kıyafet alırım diyorum ne de olsa yaz bebesi olacaklar 🫠
Sizce ne kadar süre uzun kol giyer yoksa hep kısa kol mu alsam bilmiyorum 🙈

Çok geçmiş olsun bol bol dinlen ağır kaldırma canım.Rahim ağzının kısa olması elbette sıkıntılı bir durum ama stres yapma, zorlama umarım bu sıkıntılı haftalar geride kalır sağlıkla alırsın bebeğini kucağına🙏🏻

Gerçekten öyle 30dan sonra ne olacağı belli olmuyor bizim 2023 Ekim annelerinde ilk doğum 31.haftada bir arkadaşımız yaptı çok şükür bebeği sağlıklı dalyan gibi delikanlı denir ya öyle şimdi ama işte o an yaşarken insan çok stres oluyor🫠

Aktif olmamın illaki etkisi vardır ama ben öyle düşünmüyorum olacak olan oluyor olmayan da olmuyor.
Oğlumda 24.haftaya kadar aktif 24 saat nöbet tuttum ayda 6-7 tane sonrasında gündüz aktif mesaide çalıştım günlük en az 10 bin adımım vardı bir de köpeğimiz var her gün onu yürüttüm sosyal anlamda kendimi hiç geri çekmedim son aylarım hep yazdı ekimde doğum yaptım haftada 2 gün hep piknik vs yaptım top filan da oynadım.İş durumlarından ötürü 36 haftalıkken 700 kmlik uzaklığa ev taşıdık araba seyahati yapmak zorunda kaldım çok şükür 40.haftada sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim🙏🏻🫠
Kaldı ki bu gebeliğimde plansızdı 8.haftda öğrendim bebek 4 haftalıkken termal havuz hamam vs gittim minik biraz alkol almış olabilirim bilmeden 🥲
Diğer oğlum şu an 18 aylık aşırı kucakçı 11 kg bir bebek ve sadece bende kucağımda uyuyor, her gün mesaiye gidiyorum akşam gelince bebekle ilgilen oyna et gece o uyuyana kadar hiç dinlenemiyorum ama çok şükür gebeliğim sıkıntısız geçiyor.
Ha çok ağrım oluyor, son iki üç haftadır karnım büyüdü baya onun da etkisiyle çok zorlanıyorum ama çok şükür bir şey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz 🙏🏻
Yani olacak olan her türlü oluyor böyle durumlarda sizin yaptığınız gibi tedbir almak lazım ama olmayınca da olmuyor eskiden de kadınlar tarlada çalışıp doğururmuş misal🥲
Zaten beni de iş arkadaşım amazon kadını olarak tabir ediyor😀

İnşallah inşallah bu ücretli izin gelir ya bende çok dua ediyorum oğlumda 6 aylık işe başlamak zorunda kalmıştım🥲
Bu oğlumda da öyle olmaz umarım🫠🙏🏻

Evet bebeğin haftasının önde gelmesi olası diyabeti düşündürüyor inşallah öyle değildir canım🙏🏻
Gelişimsel olarak haftası öndeyse erken doğum olabilir yani 36dan sonra gelmek isteyebilir felan diyorlar ama benim bu şekilde bekleyip 38 de planlı sezeryan olacak olan bir tanıdığım var hiç belli olmuyor yani bebelere🫠
Sağlıkla gelsinler de🙏🏻

Bende 2023 Ekim annesiyim çok da uzak değil o zaman da hediyelik yaptırmadı şimdi de düşünmüyorum 🙈

Çok geçmiş olsun canım.
Diyete dikkat ediyorsundur elbet ama yediklerinin sırasına dikkat edip takip etmeyi denedin mi?
Yemeğe protein ile başlamak büyük ölçüde şekeri dengeliyor.
Sabah önce yumurtayı öğünlerde et tavuğu yemiyorsan önce yoğurt yemek bile kan şekerindeki dalgalanmaya iyi gelecektir bir dene derim.

Ya bende böyleydim ilk gebeliğimde şimdi de böyleyim herkes nohut yutmuş solucan benzetmesi yapıyor 🙈
Sağol canım umarım şeker değildir 🙏🏻
Aynen öyle sağlıklı gelsinler inşallahh 🙏🏻♥️

Kuzum ben buna bakmıştım gözüme nedense çok hantal geldi. Bir kaç kişi oysho önermiş ona baktım onu da nedense çok basit buldum gibi geldi. İnstagramda mcdbag diye bi marka gördüm görselimi eklerim o çok hoşuma gitti ama fiyatından emin olamadım. Bi de Trendyolda lucina diye bi marka var çantalar aşırı güzel ve kullanışlı ama yorumları güzel değil çabuk dikiş atmış vs 🤣 Yani hala karar veremedim.
Balım buna bu kadar vereceksen oysho al derim en azından 2 sene garantisi var aynı fiyat skalası 👯

Aynı huzursuzluk bende de var. Bu hafta yıkamaya başlayacağım hem bebeğimin hem hastanede giyeceğim gecelikleri. Haftasonu valizi hazır ederim büyük ihtimalle. Kafamdan çıksın kenarda dursun en azından...
Bir haftadır stresten mıdır, bu gebeliğe bağlı oluşan bı tedirginlik mıdır, ne bileyim gecrekten bi his mıdır anlamadım çantami hazırladım, herşeyi yıkayıp utuledim, dondurucuya hallettim bugün dip.kose eve gireceğim temizlik için bikac gün içinde de halıları vereceğim yikayacagim koltukları yikatacagim böyle bı yetişemiyorum işlere 🤦🏻‍♀️

Benim de pek öyle vermeye niyetim yok kızımda da vermedim çikolata falan. @Taranta nin dediği gibi ben doğum yaptım mümkünse bana hediye getirsinler 🤣🤣🤣
Ay getirmeseler de olur eşimin ailesinin öyle adetleri yok, oğluma babaannesi bı çorapla bı atlet almışlardır dört senedir, onunda halasi küçük ona alışveriş yaparlarken o almış görünce bırakmamış öyle yani, pek bı beklentim yok anca kendi ailem akrabam.getirir, bende hiç ugrasmadim uğraşmam, millet ne yapsın benim çocuğumun adı olan süsü pusu, bir de artik o kadar çok veriliyor ki ne yapacağız koleksiyon mu, ben geleneklsel de olsa modernde yapmiyorum hicbirsey onunla uğraşacağıma bir yere bagislarim

Bende 2023 Ekim annesiyim çok da uzak değil o zaman da hediyelik yaptırmadı şimdi de düşünmüyorum 🙈
millet ne yapsın benim çocuğumun adı olan süsü pusu, bir de artik o kadar çok veriliyor ki ne yapacağız koleksiyon mu, ben geleneklsel de olsa modernde yapmiyorum hicbirsey onunla uğraşacağıma bir yere bagislarim

Benim de öyle ya, iki günde yaptığım çeşidin haddi hesabı yok sen düşün yani nasıl cokerttiler beni doğum öncesi 🥲

Vaalbara Vaalbara enerjin pozitifliğin bana çok iyi geliyor , şuanda dertli olman içimi burkuyor :(
Stresini atmak için kendini işe verme , daha çok yıpratıyorsun yoruyorsun kendini , gün sonunda yine ağrı çeken sen olacaksın...

Hediyelik olarak bende birinden milletin çocugunun ismi yazılı magnet almak istemiyorum kalıyor dolabın üstünde :D atsan atamıyorsun almasan olmuyor :D . Ama çikolata ve kolonya tatlı geliyor. Çikolatayı hemen yiyiliyor zaten, kolonyayıda hastaneye ve eve ilk zamanlarda gelenlere veririz dedim zaten onlarda yakınlarımız :)

Hızımı alamıyorum hergun birşeyler yapmak istiyorum, hafta ilerledikce sizde de detaylı hazırlık telaşı başlıyor mu, hersey tam olsun telaşı ,oğlumda da böyle olmuştum, sonra bı doktorun aciklamasini dinledim çok mantıklı gelmişti, diyordu ki
Gebe kadınlarda görülen bı durummuş yuvayi düzenleme, bebeğine bakacağı alanı temizleme, düzenleme, çok ilkel bı durtuymus dogadaki her gebe dişi de görülen bı durummus
Gerçekten de bunu hissediyordum ama daha ileri haftadaydi, yine hissetmeye başladım bu sefer erken geldi bu his, nedense içimde birşey var bı huzursuzluk, beklenen tarihten önce gelecekmiş gibi bı telasim var 🤷🏻‍♀️
Evet nesting deniyor dişi kuşun yuva yapmasından geliyor bi doğum enerjisi diyebiliriz ☺️ Diğer kaygılar da tamamen hamilelikteki koruma içgüdüsü vesveseler hiç öyle erken merken aklına getirme aynı bedende son aylar diye keyfini çıkart canım 🥰

Valla kızlar bende aynıyım işteyim hep ama izin günümde de yok onu hazırlamalıyım onu yapmalıyım diye parçalıyorum kendimi güya dinlenmemiz lazım.
bende lady gibi süs hediyelik falan düşünmüyorum kızımda da yapmamıştım. bende işte gebelik zehirlenmesi riski bebek kilolu erken doğum riski var diye böyleyim sanıyordum meğer çoğumuz böyleymişiz 😅
Birde size bir şey danışacaktım bu şekeri nasıl düzenleyeceğiz benim genelikle yüksek yediklerime içtiklerime de dikkat ediyorum açlıkta toklukta genelde yüksek çıkıyor.
Çok şükür tansiyonum iyi durumda dr umda tansiyonuna dikkat et diyor gebelik zehirlenmesi riski yüzünden. ama bu şeker de bebek doğduktan sonra da sıkıntı olabiliyormuş sanırım bebekte şeker hastalığı vs gibi

Canım çok şükür bebiş iyi, sen iyisin. Şeker de normal çıkmış. Bunlara sevindim. Plesanta benimde hala muallakta belli değil. Kendimi bir yandan her an her şey olabilir sezaryen doğum da olabilir diye sakinlestiriyorum. Eşim duydum falan dedi ama cuma gittiğimizde sordum zaten 2 dk aradan alıp baktığı için ve yoğun olduğu için çok konuşmadı ona bakmadım doğum zamanı konuşacağız onu falan dedi. Bir dahaki kontrolde yine soracağım. Ama doktorum çok sakin bir adam en kotu seylerde bile panikletmiyor beni. Önceki gebeliğimde son aya girince doğumu hiç konusmadik demiştim. O da doğumu doğum zamanı konuşacağız demişti. Erkenden bir şeyler söyleyip panik yaptırmak istemedi ya da son anda her şey olabilir bebek pozisyon değiştirebilir ve yahut başka şeylerden kaynaklı sezaryene dönebilir diye konuşmak istemedi o zaman da. Ben kızımı 37+5 de aldım kucağıma. Hiç korkma artık doktor ne derse o hazırlığını yap, kendini yormadan günlerini geçit miniğini bekle. 😘❤️🥰 Rabbim geleceği en hayırlı zamanı bilir zaten yazildi yazısına doğacağı gün hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah..🥰❤️🤲

Canım geçmiş olsun. Neyse ki uzun bir yatış verilmemiş diğer mesajlardan anladığım kadarıyla. İnşallah en kısa sürede normale döner dualarım.seninle.

Cok geçmiş olsun kuzum canını sıkmamaya çalış. Biliyorum demesi kolay da avantajlısin genelde bu haftaya geldiği için. Bence enfeksiyon tedavi edilirse daha da bekler bebisin korkma sakin ol. Enfeksiyon da geçecektir inşallah dualarim seninle. 🤲❤️

Canım senin doktor biraz sacmalamıs ya. Bu zamana kadar normal deyip şimdi bunları söylemesi çok enteresan. Ayrıca daha 27. Haftadasin ne bebeğin pozisyonu Allah aşkına? 30. Haftalardan sonra konuşulur bunlar. Ben rahim ağzı uzunluğu kısalığı anlamam pek bildiğim anladigim konular değil. Doktorum hiç bu zamana kadar bana şu kadar bu kadar demedi. Kendisi bakıp ölçüyor ve bana söyleme gereği duymuyor zira bende olumsuz olmadıktan sonra bilmek istemem. Risk her zaman hepimiz için var. Her an hepimizin başına her şey gelebilir. Panik yapma yavaş yavaş hazırligini yap eksiklerini tamamla çantanı hazırla. Zaten 30dan sonra her an her şey olabilir gibi dusun. Bol bol dinlen kendini yormadan yap hazırlığını. Ben 30dan sonra ne olur ne olmaz diyorum hep. Tabi ki bekleseler iyi ama Allah'ın takdiri o bilir ne zaman dogacaklarini. Sağlıkla al inşallah kucağına bebeğini. Korkma panik olma. Doktorun bence çok abartmış dualarım seninle inşallah hiç bir şey olmayacak 🤲 ❤️

Benim de pek öyle vermeye niyetim yok kızımda da vermedim çikolata falan. @Taranta nin dediği gibi ben doğum yaptım mümkünse bana hediye getirsinler 🤣🤣🤣
Ne güzel yazmışsın güzel kuzum. İnşallah senin plesenta yukarı çıkmıştır. Ben benimkinin hala çıkabileceğine inanıyorum 😀 (benim umut seviyesi ) normalde benim doktorum hep olumlu konuşur ve hiç panikletmezdi. İlk defa olumsuz bir şeyler duyduk o yüzden sanırım biraz düştük. Kendimi bi toplayıp bi yıkılmış buluyorum nedense. Mesela gece yatmadan çok iyiydim sonra uyudum tuvalete kalktım ve ağrım var. Artık bu ağrı psikolojik mi yoksa gerçekten ağrıyor mu ayırt edemedim. Acaba ben bu bebeği güzel taşıyamıyor muyum diye dertlendim gece gece. Ya erken doğarsa ya ben yanlış bi hareket yaparsam doğuma yol açarsam vs depresyona girdim. Şimdi sabah uyandım ağrı sızı yok depresyonum geçti bebişim de vuruyor karnıma güzel güzel 🥰 acaba hamile depresyonu mu yaşıyorum ki anlamadım. Bugün nefes egzersizlerine başlıyorum kendimi bi toparlamam lazım 🤣

Valla kızlar bende aynıyım işteyim hep ama izin günümde de yok onu hazırlamalıyım onu yapmalıyım diye parçalıyorum kendimi güya dinlenmemiz lazım.
bende lady gibi süs hediyelik falan düşünmüyorum kızımda da yapmamıştım. bende işte gebelik zehirlenmesi riski bebek kilolu erken doğum riski var diye böyleyim sanıyordum meğer çoğumuz böyleymişiz 😅
Birde size bir şey danışacaktım bu şekeri nasıl düzenleyeceğiz benim genelikle yüksek yediklerime içtiklerime de dikkat ediyorum açlıkta toklukta genelde yüksek çıkıyor.
Çok şükür tansiyonum iyi durumda dr umda tansiyonuna dikkat et diyor gebelik zehirlenmesi riski yüzünden. ama bu şeker de bebek doğduktan sonra da sıkıntı olabiliyormuş sanırım bebekte şeker hastalığı vs gibi
Şeker kontrolün ne zaman ?

Eğer diyetle düzenlenmiyorsa aryakusum aryakusum gibi ilaç verilmesi düşünülebilir. Bebegin şeker hastalığıyla doğması ileri bi safha sanıyorum.

Hani uzun zaman anne gebelik şekeriyle yaşayacak, diyetine uymayacak, yahut ilaç kullanması gerek old halde kullanmayacak ve bebek o şekilde anne karnında bir süre geçirdikten sonra o meyil yada teşhisle doğacak gibi 🤔

Şeker kontrolün ne zaman ?

Eğer diyetle düzenlenmiyorsa aryakusum aryakusum gibi ilaç verilmesi düşünülebilir. Bebegin şeker hastalığıyla doğması ileri bi safha sanıyorum.

Hani uzun zaman anne gebelik şekeriyle yaşayacak, diyetine uymayacak, yahut ilaç kullanması gerek old halde kullanmayacak ve bebek o şekilde anne karnında bir süre geçirdikten sonra o meyil yada teşhisle doğacak gibi 🤔
sağol canım içimi ferahlattın
2 mayısta

Ben de sen gibi eski kafayım :KK19:
Kapı süsü, hediyelik, süslü lohusa çekimi hiç bana göre değil. :p
Bende bende 😂 bana etrafımdakiler diyor senin için çürümüş hayırrrrr yani yapmayınca böyle mi oluyor bende hazırlık yapmıyorum ben dogum yapıcam onlar getirsin 😂
Ne güzel yazmışsın güzel kuzum. İnşallah senin plesenta yukarı çıkmıştır. Ben benimkinin hala çıkabileceğine inanıyorum 😀 (benim umut seviyesi ) normalde benim doktorum hep olumlu konuşur ve hiç panikletmezdi. İlk defa olumsuz bir şeyler duyduk o yüzden sanırım biraz düştük. Kendimi bi toplayıp bi yıkılmış buluyorum nedense. Mesela gece yatmadan çok iyiydim sonra uyudum tuvalete kalktım ve ağrım var. Artık bu ağrı psikolojik mi yoksa gerçekten ağrıyor mu ayırt edemedim. Acaba ben bu bebeği güzel taşıyamıyor muyum diye dertlendim gece gece. Ya erken doğarsa ya ben yanlış bi hareket yaparsam doğuma yol açarsam vs depresyona girdim. Şimdi sabah uyandım ağrı sızı yok depresyonum geçti bebişim de vuruyor karnıma güzel güzel 🥰 acaba hamile depresyonu mu yaşıyorum ki anlamadım. Bugün nefes egzersizlerine başlıyorum kendimi bi toparlamam lazım 🤣
Yaşadıgımız streste modumuzu düşürüyor yani bende öyle oluyor.ve bende erken dogum yapacam hissi var 1 aydır
Demekki bir çogumuzda bu var
Ve benim ne zaman moralim bozulsa agrım oluyor yoksa cidden iyim hamdolsun beterin beteri var şükür bu haftalara geldik artık dua edeceğiz 37.tamamlamak icin bende doktora geldim bakalım bana ne diyecek 😂

Vaalbara Vaalbara enerjin pozitifliğin bana çok iyi geliyor , şuanda dertli olman içimi burkuyor :(
Stresini atmak için kendini işe verme , daha çok yıpratıyorsun yoruyorsun kendini , gün sonunda yine ağrı çeken sen olacaksın...
Doğru söylüyorsun tam dediğin oluyor, sırt ağrısından iki gündür eşime mizlaniyorum sürekli masaj yapıyor sağolsun 😊 inan kafamı oyalamak için ugrasmasam daha da strese gireceğim, böyle yorulmak biraz daha rahatlatıyor... Mecbur ayakta kalıyoruz, herşeyi kabullenip yolumuza bı şekilde devam.ediyoruz... etmek zorundayız, şu an herşeyi salıp kendimizi perişan edecek durumda da değiliz...

Kızlar bende 26 haftalık hamileyim. Bebişin dolap ve şifonyerini almak için erken mi sizce . Hep 30ları bekleyeyim diyorum ama aynı zamanda kararsızım . Eşim de hep sen bilirsin diyip duruyor ona bişey danışılmıyor 🤣
Bence al. Bende bugün 26. Haftaya girdim normalde almadık ama doğum tarihim biraz erkene çekildi bi anda keşke alsaydım neden almadım diye düşünmeye başladım 🤣 biz de bu ay içinde almayı planlıyoruz

Günaydın kızlar
Bende yine kaşınma başladı dün doktoruma fotoğraf attım bugün acil çağırdı kontrol etti gebelik kolestazından şüphelendi kan verdim bugün ve yarın çıkacak sonuçlar. Doktorum eğer öyle bir durum varsa bebek en fazla 3-4 hafta daha durur sonra alırız dedi🥹🥹🥹 bu durum biraz canımı sıktı. Bebiş 1547 gr olmuş inşallah sağlıkla zamanında kucağıma alabilirim.

Bence al. Bende bugün 26. Haftaya girdim normalde almadık ama doğum tarihim biraz erkene çekildi bi anda keşke alsaydım neden almadım diye düşünmeye başladım 🤣 biz de bu ay içinde almayı planlıyoruz
Ayy dimi. Hem bence de anca olur , odayı boyatmasıydı sonra mobilyaya uygun halı , avize sonra yerleştirmesiydi derken 1 ayımızı alır belki de 🤣
Ben zaten kesin odayla ugrasacak birsürü şeyler bulurum gene

Günaydın kızlar
Bende yine kaşınma başladı dün doktoruma fotoğraf attım bugün acil çağırdı kontrol etti gebelik kolestazından şüphelendi kan verdim bugün ve yarın çıkacak sonuçlar. Doktorum eğer öyle bir durum varsa bebek en fazla 3-4 hafta daha durur sonra alırız dedi🥹🥹🥹 bu durum biraz canımı sıktı. Bebiş 1547 gr olmuş inşallah sağlıkla zamanında kucağıma alabilirim.
Gebelik kolestazında kanda bazı karaciğer hormonları yükselmesine fln bakıyorlar diye biliyorum ama erken alıcak kadar önemli mi o kadar onu bilmiyordum inşallah tahlil sonucları çok güzel gelir canım bır seye gerek kalmaz

Kızlar bende 26 haftalık hamileyim. Bebişin dolap ve şifonyerini almak için erken mi sizce . Hep 30ları bekleyeyim diyorum ama aynı zamanda kararsızım . Eşim de hep sen bilirsin diyip duruyor ona bişey danışılmıyor 🤣
Canim ben gecen hafta siparis ettim. Mayisin ilk haftasi gelecek diyolar urunler icin. O da tam net degil uretimden cikacak. Bu tarz seylerdede illaki sapmalar olur. Bence simdiden bak o yuzden bazi mobilyacilar teslim suresine direkt 1 ay bile verdiler.

Gebelik kolestazında kanda bazı karaciğer hormonları yükselmesine fln bakıyorlar diye biliyorum ama erken alıcak kadar önemli mi o kadar onu bilmiyordum inşallah tahlil sonucları çok güzel gelir canım bır seye gerek kalmaz
Evet canım karaciğer enzimleri vs aldılar kan 4 değere bakacaklar. Yani baktığım kadarıyla bebeğin gelişimini etkiliyormuş Allah korusun ölü doğuma kadar varıyormuş bu sebeple erken alınıyormuş. İnşallah gerek kalmaz dediğin gibi canım çok sağol ❤️

Back
X