- 22 Şubat 2023
- 818
- 433
- 33
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #13.621
Sağol canım umarım şeker değildirlady peacock
Aslında çok iyi düşünmüşsün de benim hayatım o kadar yoğun ki muhtemelen yine 36.hafta civarı ev taşıyacağım ve benim de oğlumda kalma giyilecek şeyleri vs hazırlamam lazım
Doğacak bebeğim için daha hiç bir şey almadım araç gereç vs abisinden var ama biraz kıyafet alırım diyorum ne de olsa yaz bebesi olacaklar
Sizce ne kadar süre uzun kol giyer yoksa hep kısa kol mu alsam bilmiyorum
Çok geçmiş olsun bol bol dinlen ağır kaldırma canım.Rahim ağzının kısa olması elbette sıkıntılı bir durum ama stres yapma, zorlama umarım bu sıkıntılı haftalar geride kalır sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
Gerçekten öyle 30dan sonra ne olacağı belli olmuyor bizim 2023 Ekim annelerinde ilk doğum 31.haftada bir arkadaşımız yaptı çok şükür bebeği sağlıklı dalyan gibi delikanlı denir ya öyle şimdi ama işte o an yaşarken insan çok stres oluyor
Aktif olmamın illaki etkisi vardır ama ben öyle düşünmüyorum olacak olan oluyor olmayan da olmuyor.
Oğlumda 24.haftaya kadar aktif 24 saat nöbet tuttum ayda 6-7 tane sonrasında gündüz aktif mesaide çalıştım günlük en az 10 bin adımım vardı bir de köpeğimiz var her gün onu yürüttüm sosyal anlamda kendimi hiç geri çekmedim son aylarım hep yazdı ekimde doğum yaptım haftada 2 gün hep piknik vs yaptım top filan da oynadım.İş durumlarından ötürü 36 haftalıkken 700 kmlik uzaklığa ev taşıdık araba seyahati yapmak zorunda kaldım çok şükür 40.haftada sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim
Kaldı ki bu gebeliğimde plansızdı 8.haftda öğrendim bebek 4 haftalıkken termal havuz hamam vs gittim minik biraz alkol almış olabilirim bilmeden
Diğer oğlum şu an 18 aylık aşırı kucakçı 11 kg bir bebek ve sadece bende kucağımda uyuyor, her gün mesaiye gidiyorum akşam gelince bebekle ilgilen oyna et gece o uyuyana kadar hiç dinlenemiyorum ama çok şükür gebeliğim sıkıntısız geçiyor.
Ha çok ağrım oluyor, son iki üç haftadır karnım büyüdü baya onun da etkisiyle çok zorlanıyorum ama çok şükür bir şey olmadı inşallah bundan sonra da olmaz
Yani olacak olan her türlü oluyor böyle durumlarda sizin yaptığınız gibi tedbir almak lazım ama olmayınca da olmuyor eskiden de kadınlar tarlada çalışıp doğururmuş misal
Zaten beni de iş arkadaşım amazon kadını olarak tabir ediyor
İnşallah inşallah bu ücretli izin gelir ya bende çok dua ediyorum oğlumda 6 aylık işe başlamak zorunda kalmıştım
Bu oğlumda da öyle olmaz umarım
Evet bebeğin haftasının önde gelmesi olası diyabeti düşündürüyor inşallah öyle değildir canım
Gelişimsel olarak haftası öndeyse erken doğum olabilir yani 36dan sonra gelmek isteyebilir felan diyorlar ama benim bu şekilde bekleyip 38 de planlı sezeryan olacak olan bir tanıdığım var hiç belli olmuyor yani bebelere
Sağlıkla gelsinler de
Bende 2023 Ekim annesiyim çok da uzak değil o zaman da hediyelik yaptırmadı şimdi de düşünmüyorum
Çok geçmiş olsun canım.
Diyete dikkat ediyorsundur elbet ama yediklerinin sırasına dikkat edip takip etmeyi denedin mi?
Yemeğe protein ile başlamak büyük ölçüde şekeri dengeliyor.
Sabah önce yumurtayı öğünlerde et tavuğu yemiyorsan önce yoğurt yemek bile kan şekerindeki dalgalanmaya iyi gelecektir bir dene derim.
Ya bende böyleydim ilk gebeliğimde şimdi de böyleyim herkes nohut yutmuş solucan benzetmesi yapıyor![]()

Aynen öyle sağlıklı gelsinler inşallahh