- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Ya çocuklar inanılmazlar biz anlamadıklarını düşünüyoruz ama herşeyi öyle güzel anlıyorlarkiBugün denizle eşim, annemin yanına köye gittiler. Oradaki komşular denizle konuşmuşlar. Birisi benim kızım var sende benim çocuğum ol demiş. Oda çocuğunuz varken neden beni istiyorsunuz demiş. Seni alalım kızı verelim demişler, denizde bizim kızımız var o benim kardeşim adı öykü çok tatlıdır çok iyidir demiş. Sizin çocuğunuz olmam demiş. Eşim adam ne derse denizin takır takır cevap verdiğini çok hazır cevap olduğunu söyledi. Zaten kimi görse merhaba deyip ne yaptığını, neden yaptığını baya sorgular. Öykü de baya hayatı sorgular oldu. Artık diyaloglarımız baya arttı. Açıklama yaparken beni dinliyorlar. Çocuklarım büyüyor ne mutlu ben onların bu gelişimlerine şahit olabiliyorum. Yakında işe başlayacağım için çok üzülüyorum onları çok özleyeceğim. Şimdiden denize anlatıyorum sen gidince kim bakacak bize diyor
Maalesef benim ailem baya yıpratıyor burda bizi. Eşimde fevri ve dobra bir kişilik olduğu için herkesin yüzüne çat çat konuşuyor. Arada kaynayan ben oluyorum. Bu akşam da oturup konuştuk ama orta yolu bulamıyoruz. Neden kırıcı ve sert konuştuğunu bunun bize zarar verdiğini anlattım. Beni sürekli manüple ettiğini kararlarımı alamaz hale geldiğimi anlatıp durdum. Oda bana saydırdı. Ankara’dan ev bakmayı düşünmeye başladık erken gidebiliriz. Çok yorulduk. Belki erkenden başlarım bilemiyorumYa çocuklar inanılmazlar biz anlamadıklarını düşünüyoruz ama herşeyi öyle güzel anlıyorlarkiÇokta hızlı büyüyorlar melisa 6 aylık olmak üzere
İşe başlama konusunda kendini hiç yıpratma canım inan sana iyi gelecek tabi çocukları kime bırakacaksın o da önemli ben 2 aydır çalışıyorum işe gelmesem kafayı yerdim herhalde tabi ben yarım gün çalışıyorum şu anda öğlen eve dönünce sanki hiç işe gelmemiş gibi hissediyorum kendimi
Ahh canım bizde öyleyizMaalesef benim ailem baya yıpratıyor burda bizi. Eşimde fevri ve dobra bir kişilik olduğu için herkesin yüzüne çat çat konuşuyor. Arada kaynayan ben oluyorum. Bu akşam da oturup konuştuk ama orta yolu bulamıyoruz. Neden kırıcı ve sert konuştuğunu bunun bize zarar verdiğini anlattım. Beni sürekli manüple ettiğini kararlarımı alamaz hale geldiğimi anlatıp durdum. Oda bana saydırdı. Ankara’dan ev bakmayı düşünmeye başladık erken gidebiliriz. Çok yorulduk. Belki erkenden başlarım bilemiyorum
Bu gece çocukları değiştik ben denizle o öyküyle yatıyor. Ama her gece baba diye ağlayan öykü bu gece anne diye ağladı. Mecbur gidip emzirip uyuttum. Biraz süt sağdım bakalım gecemiz nasıl geçecek. Denize doğum günü yaptık çok mutlu oldu. Sevincini anlatamam. Bugünde 4 yaş aşısı oldu 2 koldan.
Aslında aynı odada yatırmayı çok düşündüm ama ev giriş kat çocukları böyle bir durumda aynı odada yalnız yatırırsam rahat uyuyamam. Şimdi ikimiz de Yanyana odalarda çocuklarla uyuyoruz. Aslına bakarsan ben ayrı yatmayı sevdim. Eşimle yatınca rahatsız olmaya başladım. Sanırım bedenen ayrı uyumak kalplerimizi de uzaklaştırdı. Hem kafama göre takılıyorum telefona bakıyorum onun yanında rahat bakamıyorum. Biraz uzaklaşmak istiyorum annemlere bile gitsem dönünce triplere giriyor. Ona Konya’ya ailesinin yanına tek başına gitmesini orda biraz vakit geçirmesini teklif etmeyi düşünüyorum. Biraz önce anneme gidip dert yandım bana niye hiç akıl vermedin evlilik benim neyime diyerek. Üzülüyor oda.Ahh canım bizde öyleyizeşimde çok açık sözlü ve biraz da sinirli bir kişiliğe sahip benim de annemler çocuklara baktıkları için hafta içi bizdeler bende arada kalmaktan yoruldum artık. Annemlere ayıp olmasın diye bişey demedikçe de bana söylüyor tabi birde sinir eklenince üstüne zaman zaman kırıcı oluyor.
Biraz olsun uzak olmak lazım kesinlikle mesela annemler hafta içi bizde kalıyorlar hafta sonu da sabah 8 gibi geliyorlar biz ailecek 4 kişi hiç yanlız kalamıyoruz ama bunu eşim istiyor zor geliyor çocuklarla ilgilenmekoysa ben biraz baş başa kalmak istiyorum doğru düzgün sohbet bile edemiyoruz eşimle. Nasıl ikna edeceğim hiç bilmiyorum
Yaa çocuklar doğum günlerinde çok mutlu oluyorlar ben çok önem veririm bi bayram zamanı bayramlık almaya bide doğum günlerine çocukluğumdan hatırladığım şeyler bunlar çünkü hep doğum günlerim kalabalık ailecek kutlanırdı ve her bayram bayramlık alınırdı bende çocuklarımda yapmaya devam edeceğim inşallah
İnşallah sorunsuz geçirirsiniz geceyi. Aslında yavaş yavaş çocukları aynı odada beraber uyutmaya başlasan olmazmı canım ya ben melisa 2 yaşına geldiğinde yamanla beraber aynı odada yatırmayı planlıyorum ama olmaz mı ki
Canım benimkilerde hastalanmıştı 2 hafta önce ben eczaneden izotonik serum aldım enjektörle 4-5 ml çekip burnundan sıktım ama yavaş değil hızlı bir şekilde sonra burnumu baby-vac diye bi alet var elektrik süpürgesine takılan onunla çektim günde belki 5-6 kere bunu yaptim evet biraz huysuz oluyorlar ama burunlarının açıldığını farkedince yaptırıyorlae bir şekilde. Youtube tan burun yıkama diye arat videolarını görürsün. Osman Gönülal diye bir çocul doktoru da var onunda burına enjektörle izotonik su sıkma videosu var onu da izle mutlalaKızlar yardımınıza ihtiyacım var
Öyküm hasta burnu akıyordu dünden beri akmıyor ama tıkalı bugün iyice tıkandı
Serum fizyolojik sıkıp temizlemeye çalışıyoruz ama temizletmiyor çok huysuzlanıyır zorla yapıyoruz
Tahriş oluyor malesef
Ne iyi gelir bu burun tıkanıklığına lütfen bişeyler söyleyin
Yatarken soğan kesip koyuyorum iyi geliyor sanki
Ama ememiyor uyuyamıyor
Ayrı yatmak kesinlikle eşleri birbirindem uzaklaştırıyor canım ama bence sizde artık bi çözüm bulup beraber yatmalısınızAslında aynı odada yatırmayı çok düşündüm ama ev giriş kat çocukları böyle bir durumda aynı odada yalnız yatırırsam rahat uyuyamam. Şimdi ikimiz de Yanyana odalarda çocuklarla uyuyoruz. Aslına bakarsan ben ayrı yatmayı sevdim. Eşimle yatınca rahatsız olmaya başladım. Sanırım bedenen ayrı uyumak kalplerimizi de uzaklaştırdı. Hem kafama göre takılıyorum telefona bakıyorum onun yanında rahat bakamıyorum. Biraz uzaklaşmak istiyorum annemlere bile gitsem dönünce triplere giriyor. Ona Konya’ya ailesinin yanına tek başına gitmesini orda biraz vakit geçirmesini teklif etmeyi düşünüyorum. Biraz önce anneme gidip dert yandım bana niye hiç akıl vermedin evlilik benim neyime diyerek. Üzülüyor oda.
Öyküyü de memeden kesebilirim eşimle çocukların uykusu yüzünden limoniyiz. Sürekli beni eleştiriyor geç emziriyormuşum geç yatırıyormuşum beyfendinin uykusu geçikiyormuş vs.vs. Çocuğa bu gece inek sütü ısıtıp biberona koydu kapısını kilitledi. Gerçekten o kadar konuşuyor ki yoruldum. Birde onun istekleri anında yapılmalı ama o kimsenin isteğini anında yapmaz. Kayınvalidemin yapmadığı kaynanalığı oğlu çok güzel yapıyor. Yıllar geçtikçe değişiyor geçimsiz biri oluyor. Allah sonumuzu hayretsin demekten başka çare gelmiyor elimden.
Eşinle konuşmak sohbet etmek istiyorsun ama karşı taraf o çabada olmayınca üzülüyor insan.
Ailecek başbaşa olmak bence güzel ikinci üçüncü şahıslar sürekli evde olunca eşler arası iletişim zamanla azalıyor. Umarım siz bizim gibi olmazsınız. O kadar çok şeyi düşünüyorum ki saçlarım beyazladı
Geçmiş olsun. Okaliptüs içeren yağlardan dudağının üzerine sürebilirsin ferahlık veriyor. Yada sıcak suya damlatıp koklatabilirsin. Strerimar baby kullanıyorum ben çocuklara memnunum. Burnunu açmak lazım. Kıyamam ya hasta olmasınlar.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Öyküm hasta burnu akıyordu dünden beri akmıyor ama tıkalı bugün iyice tıkandı
Serum fizyolojik sıkıp temizlemeye çalışıyoruz ama temizletmiyor çok huysuzlanıyır zorla yapıyoruz
Tahriş oluyor malesef
Ne iyi gelir bu burun tıkanıklığına lütfen bişeyler söyleyin
Yatarken soğan kesip koyuyorum iyi geliyor sanki
Ama ememiyor uyuyamıyor
Ayrı yatmak kesinlikle eşleri birbirindem uzaklaştırıyor canım ama bence sizde artık bi çözüm bulup beraber yatmalısınız
Ya tabi şimdi eşinde evde bütün gün o da çok yorucu bir durum bence insanı bunaltır. Aslında eşinim annelerinin yanına gitmesi iyi gelebilir size ama eşinin gideceğini sanmıyorum . Tabi yüne de teklif et ama çkta ısrar etme bence.
Artık üç kişiyiz kitabını alıp okuyun mutlaka eşle iletişimde yaptığımız yanlışları resmen yüzümüze vurıyor ve düzeltebilmemiiz için bize yapmamız gerekenleri yazmış. Bak bi kaç sayfasını çekip koyayım
Bence öykü hazır gibi bi yavaştan denemeye başla bence. Deniz de öykünüm altını siz değiltirdiğiniz için kendi tuvaletini yaprken sizi yanında istiyor olabilir öyküde tuvalete yapmaya başlayınca bence daha istekli olur.Öykü bu ara tuvalete taktı. Evde iki lazımlık var. Portatif olanı kullanmıyoruz. Onu almış gezdiriyor sandalye yapıyor oturuyor çiş kaka yapıyorum diyor. Dün gece eşim 6 gibi bezini değiştirmiş sabah 11 gibi baktım bezi kuruydu. Geçen gün de anneme kaka yapıcam demiş biraz ıkınmış sonra yaptım diye gelmiş. Çocuk istekli de bende istek yok. Deniz de hala sen yaptır bir pantolonunu dahi indiremiyor. Erken mi denemeli miyim bilemedim. Eşimde bez fiyatlarından dertli prima premium care uçmuş. Sleepy bio naturel sipariş etmiş onu kullanıyoruz. Oda fena değil.
Bence öykü hazır gibi bi yavaştan denemeye başla bence. Deniz de öykünüm altını siz değiltirdiğiniz için kendi tuvaletini yaprken sizi yanında istiyor olabilir öyküde tuvalete yapmaya başlayınca bence daha istekli olur.
Yaa bez fiyatları aldı başını gitti bende bi çok bez denedim premium care başka ya valla ikisine de premium care alıyorum her bez değiştirişimde sürekli hesap yapıyorum o ayrı ama
Ahh canım geçmiş olsun yeni bakabiliyorum inşallah bi daha yaşamazsınızÖykü bir çok konuda istekli. Kız olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Geçen gün kurabiye yapıyorum gelmiş yardım edicem öğret diyor. Malzemeleri koydukça kaşıkla karıştırdı hamuru yuvarlamaya çalışıyor. Ocaktaki yemeklere bakmak istiyor. Herşeyi kendim yapıcam diyor.
Dün gece kızımın üzerine sıcak çay döküldü. Eşim hızlıca soydu suya tuttuk iki çeşit kremi dönüşümlü uyguladım Allahtan küçük bir yer kabardı. Sağ göğsü, kolu ve ayağına gelmiş çay. Çok üzüldük. öykü ocağa fırına halen çok yaklaşıyor tabure çekiyor hemen. Beni bu halleri korkutuyor.
Eşim artık baya isyan ediyor alışverişleri o yaptığı için. Herşey maalesef iki katı olmak üzere. Ama yinede Tuvalet konusunda acele etmek istemiyorum. Bazen oturuyor bekliyor ama yapmıyor. Önümüz kış olduğu için üşütmesinden korkarım. Öykü çabuk tepki geliştirebiliyor. Birde tatlı bir küsmesi var biri azıcık Yüksek sesle konuşsun başını eğip hızlıca odadan bir çıkışı var. hastayım bu haline bende peşinden gidip sarılıp teselli ediyorum.
Sağol canım. Öykü mutfakta sürekli dibimde bıraksam ocaktaki tencerelere dokunacak. Çay olayından sonra uzak durur sanıyordum ters mi tepti nedir daha bir yaklaşıyor. İş yapamıyorum. İki çocuk bu kadar mı zıt olur. Biri hiç yanımızda durmuyor diğeri de ayrılmıyor.Ahh canım geçmiş olsun yeni bakabiliyorum inşallah bi daha yaşamazsınız
Bizimki de herşeyi kendi yapmak istiyor bide adını söylüyo kendini gösteripTehlikesiz olanları ellemesüne izin veriyorum ama tabi yeterli gelmiyor.
Valla en tatlı halleri bu günler bizim ikiside çok bebek olunca keyfini çıkarıyoruz tabiiş yorgunluktan da bitiyoruz
Buralardayım yasamaya calisiyorumZeyf nerelerdesin canım uzun zamamdor yazmadın merak ettim
Geçmiş olsun. Çok stresli bir sürecin oldu inş. rahata erdiğin dönemler yakındır.Buralardayım yasamaya calisiyorum
Kaan'ı memeden kestik ama gece uykulari hala duzelmedi son 4 gundur hepten huysuz gece gunduz
Bendede tansiyon cikti sanirim surekli dusuyor ya da kucugu cikiyor randevu aldim kasim 1 e o zamana kadar not alacagim her gun bizde son durumlar boyle.
Kaan buyudukce beni daha cok yoruyor, asla yerinde durmuyor. Uykusuz bir sekilde gunduz pesinde kosmaya çalışıyorum ama vucudum kaldirmiyor artik
Siz neler yapiyorsunuz , çocuklar nasıl ?
Teşekkürler. Pek umudum yok o güzel günlere ama bekliyorum bakalımGeçmiş olsun. Çok stresli bir sürecin oldu inş. rahata erdiğin dönemler yakındır.
Sütten kesmek de birşeyleri yoluna koymuyor mu. Bende bir gazla kesmek istiyorum sonra üzülüp ilerde sorarsa kaç yaşına kadar emdim diye. Ne cevap vereceğim diye vicdan yapıyorum. Eskisi gibi meme düşkünü değil. Ama yemekte yemiyor. Memeye güveniyor galibaZaten emip bırakınca midesi bulanıyor öğürüyor memeyi kapa diyor. Ama uzun süre emmezse bir çıldırma geliyor emince o vakit rahatlıyor
Ben iki çocukla şu an kah mutlu kah sinirli günler geçiriyorum. Ya birlikte oynuyor oturuyorlar yada birlikte kudurup farklı isteklerle yakama yapışıyorlar. Öyküyü mutfaktan çıkaramıyorum bir yardım etme isteği var ki anlatamam taburesini çekip geliyor. Geçen gece saat 10 olmuş ancak oturdum kanepeye uzanıyım dedim öyküye de kitap verdim karıştırsın diye, almış gelmiş kalk diyor dinlenicem diyorum dinlenme diyor. Kitabı oku sen öğret diyor. Ne dediysem dinlemedi. Kalktım tek tek her sayfayı okuduk sorduk birbirimize. Gece de uyuma diyor. Çok itiraz ediyor. Her şeyi kendisinin yapmak istemesi bir taraftan çok yorucu oluyor. Çünkü salata doğrayamazsınBu ara ikisi de isteklerini diretip duruyorlar. Sabrımı iyi deniyorsunuz diyorum. Şükür bugün de gece oldu yatabildim diyorum yarın yeni bir koşturmaca bakalım neler olacak?