2020 Şubat Anneleri

Sağol canım. Öykü mutfakta sürekli dibimde bıraksam ocaktaki tencerelere dokunacak. Çay olayından sonra uzak durur sanıyordum ters mi tepti nedir daha bir yaklaşıyor. İş yapamıyorum. İki çocuk bu kadar mı zıt olur. Biri hiç yanımızda durmuyor diğeri de ayrılmıyor.

Artık birbirlerini şikayet etmeler paylaşmamalar başladı. Öykü gelip abi elimden aldı vermedi diye ağlıyor. Öteki de öykü oyuncaklarımı almasın diye. Orta yolu bulacam diye çatlıyorum.

Öykü çok nazlı onu öyle yapma dedik ya yandık kendini yere atmalar ağlamalar. Bunu ye dedik yemicem tamam yeme deyince yicem diyor. Bu ara ikisi de çok zor. Deniz enerji topu zıp zıp zıplıyor. Öykü aşırı iştahsız aç geziyor. Birde meme seçiyor verdiğimi değil ötekini istiyor. Sürekli süpürgeyi kapatıp kaçıyor deli oluyorum artık 🤪🤪🤪Eşim bir kaç gün babama tamir işlerinde yardım ediyor. O da yok sayılır. Akşam Annemlere çıkıyorum azıcık dedikodu yaparız diye 😂 herkes peşimden geliyor eşim dahil.😤

Valla baya bunaltıyorlar beni. Geçen gün ikisine de çattım. Deniz de gel kardeşim biz çizgi film izleyelim dedi. Benden kaçtılar🤣🤣🤣 aferin böyle birlik olun dedim. Yaşlandım anacım. İşe başlamadan yüzüme gözüme botoks yaptırsam saçlarıma bakım yaptırsam ancak düzelirim 🤣🤣🤣
Dil gelişimi harika👏🏻
Maşallah Öyküye.
Sen işe başlayınca çocukların ikisini de kreşe mi vermeyi düşünüyorsunuz?

Bence öykü hazır gibi bi yavaştan denemeye başla bence. Deniz de öykünüm altını siz değiltirdiğiniz için kendi tuvaletini yaprken sizi yanında istiyor olabilir öyküde tuvalete yapmaya başlayınca bence daha istekli olur.
Yaa bez fiyatları aldı başını gitti bende bi çok bez denedim premium care başka ya valla ikisine de premium care alıyorum her bez değiştirişimde sürekli hesap yapıyorum o ayrı ama😂😂
Molfix pure and soft kalite olarak premium care e çok yakın.
Aklında olsun.
O da hiç ucuz değil ama premium care kadar da değil.
Ben şuan bio natural kullanıyorum. Tek sorunu torbalanma yapması. Ama fiyat performans açısından değerlendirince gayet iyi.

A Alisdendef Öykü ilerde ben ne kadar emdim diye sorduğunda 22 ay dersen emin ol ohoooo ne kadar çok emmişim diyecektir 😂
Hiç vicdan yapılacak bir konu değil. Annelik bizim ayarlarımızı bozdu🤣
Aslında bir yandan bırakmak istiyorum diğer yandan da 2 yaşına ne kaldı diye düşünüyorum. Eşimde emerken emsin ne olacak diyor. Emmek değilde geç yatma huyu bitiriyor beni. Yoksa öyle çok düşkün değil. Valla ayarlarım iyice bozuldu. Saçma sapan şeylere takılıp kalabiliyorum 🤣🤣🤣

Dil gelişimi harika👏🏻
Maşallah Öyküye.
Sen işe başlayınca çocukların ikisini de kreşe mi vermeyi düşünüyorsunuz?
Sorma dili pabuç kadar. Öyküye bu konuda aşırı bir yardımda bulunmadık kendisi istekli ilk konuşmaya başladığında ağzını şekilden şekile sokup konuşmak için gayret ediyordu. Çabuk öğreniyor. Çok iyi gözlemci. Her olayın içinde🥰 sürekli şarkı ve ninni söylüyoruz oda eşlik ediyor.

Kaşığı bile bizim gibi tutuyor ama ben bebek gibi tutmasını istiyorum bu ara iyice döküp saçıyor hergün vukuat, bir gün balığın suyu birgün vişne suyu birgün çay,süt…😜 kıyafetler hep yemek lekesi, çıkmıyorda, önlük de taktırmıyor kaşığı biz doldurunca istemiyor tabağa döküp yeniden kendi alıyor. Gerçekten değişik bir model oldu bu.

Deniz başlar artık da. Çünkü kurstu okuldu deli oluyor. Sürekli ne zaman gidicem diye soruyor. Öyküye babası bakar. O gitmez 2 yaşı erken buluyorum. Zaten çok nazlı öğretmenlere çektirir 🤪

Aklında olsun.
Ben şuan bio natural kullanıyorum. Tek sorunu torbalanma yapması. Ama fiyat performans açısından değerlendirince gayet iyi.
Bizde bio natural’e geçtik. Başta iyiydi. Ama bu ara sızdırıyor. Öyküde abartıyor bu ara gece çok su içiyor ondan da olabilir tabi. Birde altını açınca nemli oluyor. Eşime uygun bulursan yine biraz prima al dedim. Bulursam ama artık çok zor diyor 🤪 ıslak mendil de form değiştirmiş uni baby yenidoğan alıyorduk sarı kabı olan. Artık üretilmiyor diyor eşim aylara bölmüşler 12+ olanı almış sevdiğimi söyleyemicem.

Ben doğduğundan beri pamukla siliyorum. Sadece kakadan sonra sleepy ıslak mendil,sonrasında da duş alıyoruz. Duş alamayacaksak acilse yine en son pamukla siliyorum. Uni baby ıslak mendil bir kaç kez ev için aldım. Kullandığımda elimde bıraktığı his aşırı kötüydü. Yenidoğan havluları ve devam havluları belki güzeldir.

Sağol canım. Öykü mutfakta sürekli dibimde bıraksam ocaktaki tencerelere dokunacak. Çay olayından sonra uzak durur sanıyordum ters mi tepti nedir daha bir yaklaşıyor. İş yapamıyorum. İki çocuk bu kadar mı zıt olur. Biri hiç yanımızda durmuyor diğeri de ayrılmıyor.

Artık birbirlerini şikayet etmeler paylaşmamalar başladı. Öykü gelip abi elimden aldı vermedi diye ağlıyor. Öteki de öykü oyuncaklarımı almasın diye. Orta yolu bulacam diye çatlıyorum.

Öykü çok nazlı onu öyle yapma dedik ya yandık kendini yere atmalar ağlamalar. Bunu ye dedik yemicem tamam yeme deyince yicem diyor. Bu ara ikisi de çok zor. Deniz enerji topu zıp zıp zıplıyor. Öykü aşırı iştahsız aç geziyor. Birde meme seçiyor verdiğimi değil ötekini istiyor. Sürekli süpürgeyi kapatıp kaçıyor deli oluyorum artık 🤪🤪🤪Eşim bir kaç gün babama tamir işlerinde yardım ediyor. O da yok sayılır. Akşam Annemlere çıkıyorum azıcık dedikodu yaparız diye 😂 herkes peşimden geliyor eşim dahil.😤

Valla baya bunaltıyorlar beni. Geçen gün ikisine de çattım. Deniz de gel kardeşim biz çizgi film izleyelim dedi. Benden kaçtılar🤣🤣🤣 aferin böyle birlik olun dedim. Yaşlandım anacım. İşe başlamadan yüzüme gözüme botoks yaptırsam saçlarıma bakım yaptırsam ancak düzelirim 🤣🤣🤣
Öykü artık 2 yaş sendromuna girmiş😂😂 valla senin işin de zor canım ya 2 çocuk tek başına bakmak gerçekten çok zor ama baksana zaman nasılda hızlı geçmiş hamileyken konuşuyorduk burda şimdi 2. Yaş günleri yaklaşıyo çocukların☺️ İşe ne zaman başlayacaksın canım sana baya zor gelebilir işe gitmek 4 sene doğum izninden sonra🙈🙈 ben 4 ay ücretsiz izin almıştım ondan sonra bile zor gelmişti😂😂
Buralardayım yasamaya calisiyorum 😃

Kaan'ı memeden kestik ama gece uykulari hala duzelmedi son 4 gundur hepten huysuz gece gunduz 😐

Bendede tansiyon cikti sanirim surekli dusuyor ya da kucugu cikiyor randevu aldim kasim 1 e o zamana kadar not alacagim her gun bizde son durumlar boyle.

Kaan buyudukce beni daha cok yoruyor, asla yerinde durmuyor. Uykusuz bir sekilde gunduz pesinde kosmaya çalışıyorum ama vucudum kaldirmiyor artik 😔

Siz neler yapiyorsunuz , çocuklar nasıl ?
Uykuyu sevmeyen bir çocuğun var demekki canım yapcak bişey yok biraz daha uykusuz devam🤷🏻‍♀️
Bence yorgunluk etkilemiştir senin tansiyonunu tek başına çocuk bakmak gerçekten çok zor haftada bikaç gün kayınvalidenden yardım alsan aslında sana iyi gelir belki
Bizde 2 çocukla uğraşıyoruz valla Yaman da hiç yerinde durmuyor otururken bile totosunu bi o yana bi bu yana atıp duruyor😂 melisa da 6 aylık oldu artık yatmak istemiyor sürekli oturmak istiyor ama ben yanlız değilim annem babam ben akşam eşim idare ediyoruz bide bizim uykularımız fena değil yaman gece çok dönüyor onun haricinde bazen hiç uyanmıyor melisa da 2-3 saatte bir emmek için uyanıp geri uyuyor çok zorlanmıyorum o yüzden.

Aklında olsun.
Ona da bi bakayım o zaman canım ya valla indirm kovalamaktan fenalık geldi Yamanın bezinin tanesi 3.80 tl oldu gözünün içine bakıyom tuvaleti öğrensin diye ama yaptıktan sonra söylüyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Bio natural almıştım bende ama çok kalın gelmişti bez bana bide tam yaz ortasıydı pişik yapar korkusuyla almadım bidaha şimdi belki kullanabilrm ama

Kızlar baydır yazamadım tam yazıcam bi uyku bastırıyo yazdıkalrım da yarım kalıyo😂😂
Ben Yamanı oyun grubana yazdırdım haftada 1 gün 1 saat gidiyoruz çok çok eğleniyoruz hem kendi yaşıtlarını görüyor hemde etkinlik fln yapıyorlar iyi oluyor. Corona yüzünden ilk başlarda tereddütüm vardı ama grup 4 kişilik ebeveynler maskeli hem dedim ben işe gidiyorum toplu taşıma kullanıyorum olcaksa ordanda bulaşır gözümü kararttım başladım iyikide başlamışım gitmeyi düşünen varsa mutlaka bi gidip deneyin derim.

Uykuyu sevmeyen bir çocuğun var demekki canım yapcak bişey yok biraz daha uykusuz devam🤷🏻‍♀️
Bence yorgunluk etkilemiştir senin tansiyonunu tek başına çocuk bakmak gerçekten çok zor haftada bikaç gün kayınvalidenden yardım alsan aslında sana iyi gelir belki
Bizde 2 çocukla uğraşıyoruz valla Yaman da hiç yerinde durmuyor otururken bile totosunu bi o yana bi bu yana atıp duruyor😂 melisa da 6 aylık oldu artık yatmak istemiyor sürekli oturmak istiyor ama ben yanlız değilim annem babam ben akşam eşim idare ediyoruz bide bizim uykularımız fena değil yaman gece çok dönüyor onun haricinde bazen hiç uyanmıyor melisa da 2-3 saatte bir emmek için uyanıp geri uyuyor çok zorlanmıyorum o yüzden.
Yok aslında uykuyu seviyor uyku saatleri bellidir ve uyumak için diretmez bizim sıkıntımız uykuyu surdurememekle alakalı 😐
Tek bakmak hele ki durmayan bir çocuğa tek bakmak gercekten çok zor bir de geceleri sürekli uyaniyorsan.
Oyle yapiyoruz bizde cok uykusuz kaldığımda kv ye geliyoruz gece o bakıyor kaan a ben uyuyorum.
Sen o konuda çok sanslisin ev kalabalik yardimcin cok.
Melisa da büyümüş bayağı masaAllah😚

Kızlar baydır yazamadım tam yazıcam bi uyku bastırıyo yazdıkalrım da yarım kalıyo😂😂
Ben Yamanı oyun grubana yazdırdım haftada 1 gün 1 saat gidiyoruz çok çok eğleniyoruz hem kendi yaşıtlarını görüyor hemde etkinlik fln yapıyorlar iyi oluyor. Corona yüzünden ilk başlarda tereddütüm vardı ama grup 4 kişilik ebeveynler maskeli hem dedim ben işe gidiyorum toplu taşıma kullanıyorum olcaksa ordanda bulaşır gözümü kararttım başladım iyikide başlamışım gitmeyi düşünen varsa mutlaka bi gidip deneyin derim.
Süper çok güzel olmuş.
Kv nin evinin yakınlarında da var oyun atölyesi.
2 yaş ve üzeri çocuklar için. Bende yaza doğru düşünüyorum şu kışı atlatalim benimde niyetimde var.

Yok aslında uykuyu seviyor uyku saatleri bellidir ve uyumak için diretmez bizim sıkıntımız uykuyu surdurememekle alakalı 😐
Tek bakmak hele ki durmayan bir çocuğa tek bakmak gercekten çok zor bir de geceleri sürekli uyaniyorsan.
Oyle yapiyoruz bizde cok uykusuz kaldığımda kv ye geliyoruz gece o bakıyor kaan a ben uyuyorum.
Sen o konuda çok sanslisin ev kalabalik yardimcin cok.
Melisa da büyümüş bayağı masaAllah😚
İyi yapıyorsunuz canım yoksa insan dayanamaz valla
Tabi çocuk bakımı konusunda çok rahatım haklarını yemeyim şimdi ama bizimde zorlandığımız çok şey oluyor beraber yaşıyoruz sayılır ve bu çok zorluyor bizi. Birde annem biraz dominant bir karakter bende tam tersi sessiz çekingen bir karakterim evde annem maşallah hep kendi istediği olsun istiyor ve öyle oluyor tabi bu da beni baya yoruyor ama mecburen dayanıyorum🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Süper çok güzel olmuş.
Kv nin evinin yakınlarında da var oyun atölyesi.
2 yaş ve üzeri çocuklar için. Bende yaza doğru düşünüyorum şu kışı atlatalim benimde niyetimde var.
Kesinlikle götür canım hem sana da değişşklik olur. Yaman çok mutlu bütün hafta oyun grubunu konuşuyoruz😂😂

Öykü artık 2 yaş sendromuna girmiş😂😂 valla senin işin de zor canım ya 2 çocuk tek başına bakmak gerçekten çok zor ama baksana zaman nasılda hızlı geçmiş hamileyken konuşuyorduk burda şimdi 2. Yaş günleri yaklaşıyo çocukların☺️ İşe ne zaman başlayacaksın canım sana baya zor gelebilir işe gitmek 4 sene doğum izninden sonra🙈🙈 ben 4 ay ücretsiz izin almıştım ondan sonra bile zor gelmişti😂😂

Ona da bi bakayım o zaman canım ya valla indirm kovalamaktan fenalık geldi Yamanın bezinin tanesi 3.80 tl oldu gözünün içine bakıyom tuvaleti öğrensin diye ama yaptıktan sonra söylüyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Bio natural almıştım bende ama çok kalın gelmişti bez bana bide tam yaz ortasıydı pişik yapar korkusuyla almadım bidaha şimdi belki kullanabilrm ama
Öykünün 2 yaş sendromuna girebileceğini aklıma getirmek bile istemiyorum 🤪 bazen çok zor ağlamaya başlıyor, neye üzüldü ne oldu bulana kadar göbeğim çatlıyor. Bazende çok uyumlu. Öykü şimdiden doğum günüm geliyor mu diye soruyor hatta hediye alacak mısın diyor.

İşi şimdiden düşünmeye başladım Mart’ın sonunda başlıyorum. bilgisayar nerden açılıyordu onu bile unuttum kaldı ki çok yoğun bir yer yeniden öğrenene kadar muhtemelen baya zorluk çekeceğim. Çok zorlanırsam istifa seçeceği hep cepte. Eşimde o konuda bana bırakıyor. Tabi işe girene kadar çok emek verdim yinede limitlerimi zorlamadan pes etmeyeceğim 🤣🤣🤣

Öykünün 2 yaş sendromuna girebileceğini aklıma getirmek bile istemiyorum 🤪 bazen çok zor ağlamaya başlıyor, neye üzüldü ne oldu bulana kadar göbeğim çatlıyor. Bazende çok uyumlu. Öykü şimdiden doğum günüm geliyor mu diye soruyor hatta hediye alacak mısın diyor.

İşi şimdiden düşünmeye başladım Mart’ın sonunda başlıyorum. bilgisayar nerden açılıyordu onu bile unuttum kaldı ki çok yoğun bir yer yeniden öğrenene kadar muhtemelen baya zorluk çekeceğim. Çok zorlanırsam istifa seçeceği hep cepte. Eşimde o konuda bana bırakıyor. Tabi işe girene kadar çok emek verdim yinede limitlerimi zorlamadan pes etmeyeceğim 🤣🤣🤣
Tabi neye ağladıklarını bulmak mesele😂😂 yamanda bugün sürekli ağladı ama yalandan yani gözyaşı yok bağırıyo sadece hatta böğüruyo desem yeri🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Biz her pasta aldığımızda Yamana doğum günü yapıyıruz bayılıyor mum üflemeye😂😂 çocuk hep doğum günü sanıyor bence. Siz yapcakmısınız bu sene doğum günü bi planınız var mı
İş konusuna gelince bi şekilde öğrenir hatırlarsın canım bence. Ya hazır işin varken bence istifayı hiç düşünme insanın yıllar içinde başına ne geleceği belli olmaz ekonomik olarak elinin güçlü olması kadın için herzaman avantaj diye düşünüyorum.

Bende Deniz için istiyordum ama burda o imkanlar kısıtlı artık Ankara’da eli ayağı düzgün bir yere başlar. Yanına jimnastik ve yüzme kursu aldırıp hunharca çocuğu yormak üzerine cani ebeveyn düşüncelerimiz var 🤣

MasaAllah öykü ye. Bu yazdığın şekilde konusabiliyor mu uzun cümle kurup ?
Aynen bu şekilde konuşuyor. Hatta şarkı ninni peş peşe karışık bağıra bağıra söylüyor. Gelinin bebeğine, ağlayınca korkma ben burdayım diyor. Deniz bu yaştayken böyle konuşmuyordu. Hatta okuldaki öğretmen konuşmamasını garip karşılamıştı. Ama onun iki kızı vardı. Kızlar sanki çabuk kavrıyor gibi geldi bana. Deniz de şimdi susmuyor motor takmış gibi 🤣 Birde öykü başına birşey gelirse devamlı kuzenini suçluyor Ahmet beni düşürdü diyor. Halbuki Ahmet onu çok seviyor.

Tabi neye ağladıklarını bulmak mesele😂😂 yamanda bugün sürekli ağladı ama yalandan yani gözyaşı yok bağırıyo sadece hatta böğüruyo desem yeri🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Biz her pasta aldığımızda Yamana doğum günü yapıyıruz bayılıyor mum üflemeye😂😂 çocuk hep doğum günü sanıyor bence. Siz yapcakmısınız bu sene doğum günü bi planınız var mı
İş konusuna gelince bi şekilde öğrenir hatırlarsın canım bence. Ya hazır işin varken bence istifayı hiç düşünme insanın yıllar içinde başına ne geleceği belli olmaz ekonomik olarak elinin güçlü olması kadın için herzaman avantaj diye düşünüyorum.
Daha bu sabah anlamsızca ağladı. Kızım ne oldu diyorum söylemiyor saçıyla oynuyor. Saçının önünü kestim gözüne giriyordu yalnız çocuk azıcık beslemeye döndü babasının gözünde. bence gayet iyi kestim bağlatmıyorda toka da taktırmıyor. Geçen yıl resimli pasta yaptırıp hazırlık yapmıştık. Bu yıl Denizde de gördü ağzıyla da istiyor yapacağız galiba.
Tabi dünyanın bin türlü hali var. Kimseye güven olmaz. Belki işe başlayınca psikolojim daha iyi olur devam ederim. Eşim çocuklara bakacağı için kafam daha rahat olur. Umarım gelecekte herşey istediğimiz gibi ve bizim için en hayırlısı neyse o şekilde olur.

Kızlar bio natural kullanmak isteyen varsa bu ara sürekli taşırıyor başta iyi gibiydi. Hafif cildi nemliydi idare eder dedik ama sürekli taşacak mı diye stres yapmaya başladım. Artık gün içerisinde de taşırıyor. Öyle uzun beklemiyoruz değiştirmek için.

Bugün çocuklar beni baya zorladı ikisi de kendi isteklerini yerine getirmem için çekiştiriyor beni. Öykü isteklerini asla ertelemiyor. Elimi yıkayıp yapayım dediğimde bile nasıl feryat ediyor. Deniz de sitem ediyor o biraz insaflı. Bir ara coştular oturup ağladım Deniz üzülme diye sarılıyor öykü hala tepene çıkıcam diyor. Sürekli sıvı gıdaları öykü döküyor bu kendim yapma etme işi bazen sinir bozucu oluyor😩

Poğaça yaptık beraber öykü şekil verdiklerimize parmağını bastırıyor hamurun üstünü koparıyor kızım yapma diyorum yapıcam diyor. Oğlaklar bu kadar inat mı oluyordu 🤣 dün de ben erkek çocuğu olacam demez mi. Deniz de kız çocuğu olacakmış. Oldu dedim başka derdiniz var mı. Öykü sürekli çikolata istiyor Deniz de tablet. Yaşlandım artık dedim. Deniz: anne, sen yaşlanıp ölürsen kim bakar bize diyor. Kendinize artık kendiniz bakın oğlum dedim 🤣🤣🤪 hayır bakamayız sen bakacaksın bize diyor. Yada sen yaşlan babam yaşlanmasın o bakar bize ne dersin diyor. İyi o baksın madem dedim 🥴

X