Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Bir de yağdan yana kısıtlama yapmıyorum. Her kahvaltıda peynir domates ne varsa üstüne zeytinyağı, akşam salatama bol koyuyorum. Yumurta da her zaman tereyağlı. 👍🏻
Bence de bu diyet biraz bana fazla geldi sanki tek kişi hamile değil de bu diyeti yapıyor burdan bebek ne alacak ?

Bu listeler, uzmanının her bakımdan dengeli ve sağlaması yapılmış şekilde oluşturduğu ideal listeler.

Benimki hariç başka listelerde de, sadece peynir yada sadece yumurta görmedim.

Ben peynirin niteliğinden de taviz veremem misal. İlla tam yağlı sert ezine olacak. Hem onu hem yumurtayı (ki bazen yumurta 2 tane) yiyorum. :dondurma:

Kilo aldıran şey yumurta yada peynir değil. :KK19:
Kesinlikle seninle aynı düşünüyorum ben tam Karatay kafasındayım bence öyle olmakta fayda var boş boş dinleyin izleyin kapital düzenin sağlık adı altında her dayatmasına araştırmamız kabul etmemek gerekir. Yumurta organık olurda özellikle dünyadaki en önemli besin. Peynir yoğurt tabiki aynı şekilde protein kilo aldırmaz aldıran maalesef kendimizi tutamadıgınız gluten. Ben yumurta yedim diye kilo alamı duymadım cips çikolata makarna pilav ekmek 😳

Bence de bu diyet biraz bana fazla geldi sanki tek kişi hamile değil de bu diyeti yapıyor burdan bebek ne alacak ?
Tabi ya.
Kesinlikle seninle aynı düşünüyorum ben tam Karatay kafasındayım bence öyle olmakta fayda var boş boş dinleyin izleyin kapital düzenin sağlık adı altında her dayatmasına araştırmamız kabul etmemek gerekir. Yumurta organık olurda özellikle dünyadaki en önemli besin. Peynir yoğurt tabiki aynı şekilde protein kilo aldırmaz aldıran maalesef kendimizi tutamadıgınız gluten. Ben yumurta yedim diye kilo alamı duymadım cips çikolata makarna pilav ekmek 😳
Kaliteli süt ve süt ürünleri yumurtadan zarar gelmez. Saf protein bunlar. Temel gıda. Dengeli bi beslenmede olmazsa olmaz.

Tehlike, basit karbonhidratlar.. islenmiş gıdalar..

Son trimesterda her hafta 200-400 gram alınması normalmiş. Buna göre kendimizi ayarlayacağız. :KK51:

Doğuma yaklaşık 11 hafta kaldı desem, her hafta 400 gram alsam, yaklaşık 5 kg eder. 5 de şimdiye kadar aldım. Süper olur. Ama bakalım yapabilecek miyim En Büyük TÜRKİYE Asıl kilo son üç ayda alınıyor :eek:

Son düzenleme:
Bu fiyatlar ne fiyatı ki ben bugün güven hastanesine sordum doğum paketi 90 bin, sadece doğum 65bin dediler normal doğum için
Ben lokman hekim akay için 51.5 uzman dr 56.5 doçent mini doğum paketi dedi , sadece doğuma 47.5 dediler . Mini doğum paketinde 6 muayene nst ve doğum var daha mantıklı geldi zaten sıan 28. Haftaya giriyorum diye

Tabi ya.

Kaliteli süt ve süt ürünleri yumurtadan zarar gelmez. Saf protein bunlar. Temel gıda. Dengeli bi beslenmede olmazsa olmaz.

Tehlike, basit karbonhidratlar.. islenmiş gıdalar..

Son trimesterda her hafta 200-400 gram alınması normalmiş. Buna göre kendimizi ayarlayacağız. :KK51:

Doğuma yaklaşık 11 hafta kaldı desem, her hafta 400 gram alsam, yaklaşık 5 kg eder. 5 de şimdiye kadar aldım. Süper olur. Ama bakalım yapabilecek miyim En Büyük TÜRKİYE Asıl kilo son üç ayda alınıyor :eek:
Ayyy ben 71 ile hamile kaldım 77 yim ben de 10 11 e razıyım gerçekten 😁❤️ mükemmel olur

Tavsiye ettiğiniz gibi siveno deterjan aldım. E bebekte Deterjan ve yumuşatıcılarda %25 indirim vardı. 1500 ml kutu 300 tl den 225e düştü.

Eve geldim. Alınan kıyafetleri bedenlerine göre bi tasnif ettim. Düzensiz aldığım için neyden kaç tane var, hangisinden eksik bilmiyorum. 🤷‍♀️

Battaniye
2 Müslin battaniye
1 pamuklu battaniye
Bir welsoft battaniye

Hastane çıkışı
2 hastane çıkışı takım. (Zıbın, tulum, alt, üst, bere, eldiven, önlük vs )

Corap
0-6 ay 12 çorap

Ağız mendili
15 ağız mendili

0-3 ay
-2 kısa kol zıbın
- 2 patikli alt

3-6 ay
-4 kısa kol zıbın
-3 uzun kol zıbın
-3 patikli alt
-3 patikli pamuklu tulum
-1 patiksiz tulum

6-9 ay
-4 tane kısa kol zıbın
- 2 tane 2’li takım.
-3 tane kadife tulum

*Müslin emzirme örtüsü
*Bebek çantası
*Biberon
*Saç fırçası

Heralde 0-3 ay birkaç zıbın daha almam gerek ? 🤔

Son düzenleme:
Tavsiye ettiğiniz gibi siveno deterjan aldım. E bebekte Deterjan ve yumuşatıcılarda %25 indirim vardı. 1500 ml kutu 300 tl den 225e düştü.

Eve geldim. Alınan kıyafetleri bedenlerine göre bi tasnif ettim. Düzensiz aldığım için neyden kaç tane var, hangisinden eksik bilmiyorum. 🤷‍♀️

Battaniye
2 Müslin battaniye
1 pamuklu battaniye
Bir welsoft battaniye

Hastane çıkışı

Corap
0-6 ay 12 çorap

Ağız mendili
15 ağız mendili

0-3 ay
-2 kısa kol zıbın
- 2 patikli alt

3-6 ay
-4 kısa kol zıbın
-3 uzun kol zıbın
-3 patikli alt
-3 patikli pamuklu tulum
-1 patiksiz tulum

6-9 ay
-4 tane kısa kol zıbın
- 2 tane 2’li takım.
-3 tane kadife tulum

*Müslin emzirme örtüsü
*Bebek çantası
*Biberon
*Saç fırçası

Oh ne güzel tasnif etmişsin ben de bugün yaptım aynı şeyi. 0/3 ay için bir kaç zıbın da iyi olabilir ben üç tane de ince uzun kollu zıbın aldım Yenidoğan her ihtimale karşı ❤️ belki akşamları serin olir ya da dışarı çıkarsa güneşten korusun diye 🥰

Battaniye
2 Müslin battaniye
1 pamuklu battaniye
Bir welsoft battaniye

Hastane çıkışı

Corap
0-6 ay 12 çorap

Ağız mendili
15 ağız mendili

0-3 ay
-2 kısa kol zıbın
- 2 patikli alt

3-6 ay
-4 kısa kol zıbın
-3 uzun kol zıbın
-3 patikli alt
-3 patikli pamuklu tulum
-1 patiksiz tulum

6-9 ay
-4 tane kısa kol zıbın
- 2 tane 2’li takım.
-3 tane kadife tulum

*Müslin emzirme örtüsü
*Bebek çantası
*Biberon
*Saç fırçası

Bende siveno deterjan, şampuan, biberon temizleme deterjanı almıştım bugün geldi. Birazdan şampuanı kendimde deneyeceğim 🤣

0-3 ay için ben 5-6 tulum aldım, bir sürü de arkadaşım verdi ama hala yetmezmiş gibi geliyor. Sadece 20 gün giyebilecekmiş çevremdeki herkes alma diyor o yüzden 🤣 paramı başka şeylere harcayarak kendimi durduruyorum 🤣

Biberon için hangi marka aldın kuzucum ? Yenidoğan için arkadaşım ve kuzenim iki farklı marka önerdi. İleri dönem için de phlips avent ürünleri al dediler. Ürünler şunlar. Anti kolikmiş sanırım. Alınır mı bilemedim yoksa direkt avent mi alsam ?

Eklentiler

• IMG_7181.webp
    IMG_7181.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_7180.webp
    IMG_7180.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 14
Kızlar ya şaka maka 3 ay kaldı bir şey kalmadı. Güldük eğlendik de. Ben artık korkmaya başladım yavaştan. :KK57: Şöyle 3 ay beni uyutsalar sonra uyandırıp bebeği kucağıma verseler ne güzel olur.

Kızlar ya şaka maka 3 ay kaldı bir şey kalmadı. Güldük eğlendik de. Ben artık korkmaya başladım yavaştan. :KK57: Şöyle 3 ay beni uyutsalar sonra uyandırıp bebeği kucağıma verseler ne güzel olur.
Korkma korkma, bu aralar etkileşim daha fazla olur, hazırlıklarla falan geçer gider, zaten son bir buçuk ayda da nst ler baslar daha sık gidersin, dondurucuna birşeyler hazirlayabilirsin, doğumda sonra rahat edersin bunlarla oyalanabilirsin, korkun doğum içinse son dkya kadar düşünme kendini germe, hele video mideo açıp kendini hiç germe

Korkma korkma, bu aralar etkileşim daha fazla olur, hazırlıklarla falan geçer gider, zaten son bir buçuk ayda da nst ler baslar daha sık gidersin, dondurucuna birşeyler hazirlayabilirsin, doğumda sonra rahat edersin bunlarla oyalanabilirsin, korkun doğum içinse son dkya kadar düşünme kendini germe, hele video mideo açıp kendini hiç germe
O kadar hazır hissetmiyorum ki kuşum, ne çanta hazırladım ne doğru düzgün emzirmeyi alt değiştirmeyi ilk yardımı öğrenebildim. Bazen erken doğum yapanları görüyorum 31. haftada falan. Aklım çıkıyor 3 ayda neyi yetiştireceğiz 👀

O kadar hazır hissetmiyorum ki kuşum, ne çanta hazırladım ne doğru düzgün emzirmeyi alt değiştirmeyi ilk yardımı öğrenebildim. Bazen erken doğum yapanları görüyorum 31. haftada falan. Aklım çıkıyor 3 ayda neyi yetiştireceğiz 👀
Allah seni bende stres yaptın diye iş buluyorum sana 😂😂 eşya almadın mı yıka ütüle doldur çantan hazır olsun gerisi hallolur çok dert etme , bende yarın yikayacagim ertesi gün utulerim böyle böyle halledicez

Back
X