- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Bugün çocuklar beni baya zorladı ikisi de kendi isteklerini yerine getirmem için çekiştiriyor beni. Öykü isteklerini asla ertelemiyor. Elimi yıkayıp yapayım dediğimde bile nasıl feryat ediyor. Deniz de sitem ediyor o biraz insaflı. Bir ara coştular oturup ağladım Deniz üzülme diye sarılıyor öykü hala tepene çıkıcam diyor. Sürekli sıvı gıdaları öykü döküyor bu kendim yapma etme işi bazen sinir bozucu oluyor
Poğaça yaptık beraber öykü şekil verdiklerimize parmağını bastırıyor hamurun üstünü koparıyor kızım yapma diyorum yapıcam diyor. Oğlaklar bu kadar inat mı oluyordudün de ben erkek çocuğu olacam demez mi. Deniz de kız çocuğu olacakmış. Oldu dedim başka derdiniz var mı. Öykü sürekli çikolata istiyor Deniz de tablet. Yaşlandım artık dedim. Deniz: anne, sen yaşlanıp ölürsen kim bakar bize diyor. Kendinize artık kendiniz bakın oğlum dedim hayır bakamayız sen bakacaksın bize diyor. Yada sen yaşlan babam yaşlanmasın o bakar bize ne dersin diyor. İyi o baksın madem dedim
Sağol canım. Buna bakmak denirse bakıyoruz yedirdik içirdik temizledikse baktık sayıyoruz. Eğitici bir yararımız olmuyor . Gerçekten bir alem bu ara çocuklar, kiminle konuşsam çocuklarının huy değiştirdiğini anlatıyor.bu çocuklar bi alem yaa çok tatlılar amaaa valla çocuk bakmak çokk zor ben yanlız bakazdım kesinlikle sen iyi baktın bide uzakta alieden kimse yok yanında maşallahh diyeyim
Bu ara merkür mü geri gidiyo venüsmü ileri gidiyor anlamadım ama bizim çocuklarda bi hoşlaryaman da herşeyi kendi yapmak istiyor yaptırmayınca da ağlıyor melisa da daha emekleyeniyor hatta destekli anca oturabiliyor ama kucakta durmak istemiyor kesinlikle sürekli yere koyalım diye ağlıyor yaman da bodoslama gidiyor kızı ezecek diye korkuyorum
Bende sürekli çocukların 3-4 yaşına gelmiş hallerini hayal ediyorum daha çok iletişim kurabildiğimiz bizi daha çok anlayan halleri daha kolay olacakmış gibi geliyor ama inşallah öyledir tabiSağol canım. Buna bakmak denirse bakıyoruz yedirdik içirdik temizledikse baktık sayıyoruz. Eğitici bir yararımız olmuyor . Gerçekten bir alem bu ara çocuklar, kiminle konuşsam çocuklarının huy değiştirdiğini anlatıyor.
Öykü 2 yaş sendromuna sıkı bir giriş yapmış bulunuyor. Resmen hayatı burnumdan getiriyor. Suluktan içip içip üzerine boşaltıyor değiştirelim deyince kaçmalar sürekli onu giymicem bunu giymicem bunu yemem onu yerim. Süt içmem çay ve kahve içerim onları bardaktan içip sürekli halıya dökerim. Herşeyi yarım yerim sonra yenisini isterim onu da yarım yerim. Altını değiştirirken annesi savaştan çıkmış gibi olur. Tv’de program öğrenmiş onu istiyor açınca kapat diyor kapatıyorum aç diyor. Say say bitmez daha denizinkiler var . İki çocuk üstelik peşpeşe bana zor geldi valla. İstekleri hiç bitmediği gibi çakışıyor. Beni 3’e 4’e klonlamaları lazım. Herkese benden bir tane lazım ancak yeter.
Öykü tam taklitçi denizi taklit ediyor. Deniz istekleri olmayınca o zaman evi dağıtırım türünden şeyler söyler. Öykü de başladı o zaman bunu atarım bunu dökerim diyor. Tam cadı ya.
Eşim yine kendine oyalanacak bir iş buldu. Çocuklarla yalnızım. İlişkimiz yine garip bir hal aldı oda ayrı havalarda. Denize sert, öyküye ılımlı davranıyor. Bende karşısına dikiliyorum. Benim doktora gitme zamanım gelmiş. Başka ilaç isteyeceğim vücut alıştı mı nedir yine depresif hallerime geri döndüm.
Denizde öykü yerdeyken çok koşardı onu yok sayardı. Sürekli aman oğlum demekten gına gelmişti. Dikkat etmek lazım Yamanında maşallahı var.
Planlı gebelik miydi ? Gerçi sanırım diyorsun kesinleşmemiş daha.Kızlar ben çok kötüyüm kocamın başka bir kadına seni seviyorum hoşlanıyorum niye benden uzak duruyosun yazan mesajlarını yakaladım ve sanırım ikinciye hamileyim napıcağımı bilmiyorum bu aşamada kimseye henüz anlatamadım kafayı yemek üzereyim
Çok üzüldüm. Ama sakin kalıp temkinli adımlar atmanı öneririm. Ne yapacağına karar vermelisin. Olayın boyutu nedir anlamaya çalışabilirsin karşılıklı mı tek taraflı mı. Erkekler inkar yolunu tercih eder. Yada kabul edip ben böyleyim derler. Açıklaması her ne olursa olsun kararında ne olursa olsun. Çocuğunuzu yıpratmadan çözmeye çalışın. En önemlisi kendini yıpratmamaya çalışmalısın. Çok fazla kimseye anlatma derim. Kötü haberlerin çabuk yayılma gibi bir alışkanlığı vardır. İyi şeyler pek konuşulmaz. Eşini affetme gibi bir seçeneğin varsa da sonrasında da kendini zora sokacak önüne konulacak sözler söylememeye çalış. Allah kolaylık versin umarım hakkınızda hayırlısı olur.Kızlar ben çok kötüyüm kocamın başka bir kadına seni seviyorum hoşlanıyorum niye benden uzak duruyosun yazan mesajlarını yakaladım ve sanırım ikinciye hamileyim napıcağımı bilmiyorum bu aşamada kimseye henüz anlatamadım kafayı yemek üzereyim
Aslında 3-4 yaşa gelince anlayışlı oldukları şeyler oluyor ama anlayışsız oldukları yeni şeyler de ekleniyor. Tabi kolaylaşan şeyler artmıyor değil. Maalesef Deniz teknolojik alet konusunda çok ısrarcı siz sakın bizim gibi alıştırmayın. Öykü yolculuklarda çok zorluyor. Halen kucağına al diyerek ağlıyor. Dün oyun alanına götürdük öykü de çok eğlendi. Deniz sürekli konuşuyor sürekli sorgulama halinde. Babasına sesleniyor adam cevaplıyor bitmiyor. Annecim baban araba kullanıyor ona fazla soru sormayalım diyorum o zaman sana sorayım sen kullanmıyorsun diyorBende sürekli çocukların 3-4 yaşına gelmiş hallerini hayal ediyorum daha çok iletişim kurabildiğimiz bizi daha çok anlayan halleri daha kolay olacakmış gibi geliyor ama inşallah öyledir tabi
Psikiyatri ilaçlarına bir süre sonra sanırım vücut bağışıklık kazanıyo dozunu arttırmak gerekiyoaslında kendini çok alıştırmasan ilaca daha iyi olur sanki hatta bi aile terapistine fln gitseniz o sizi yönlendirse eşinle ilişkiniz için daha sağlıklı olur.
Çocuklardan sonra eş ile olan ilişki pamuk ipliğine bağlı sanki bizde bu aralar iyiyiz ama beni de annem çok etkiliyor. Eşim bu hafta izinliydi biraz grip gibi olmuş burnu fln aktı neyse çok önemli değildi ama annem başladı bana söylenmeye eşim için “ hiç dikkat etmiyor, balkona çıkıyor üstüne bişey almıyor, gece örtünmüyor galiba, sizin hasta olma lüksünüz yok 2 bebeğiniz var fln fln” bissürü bişey söyledi ya anne abartma hafif grip oldu işte bi kaç güne geçer dedim bana demesin mi e sende hep kocanı savunuyonE kocam tabi herhalde savuncam dedim küstü bana öyle diyince Valla benimdd içimi annem şişiriyo sonra eşime ters davranmaya başlıyorum ama yavaş yavaş bu durumun farkına varıp dikkat ediyorum.
Yaman da yok canım gerçi kakası biraz sulu ama ishal diyemem.Hanımlar merhaba. Çocuklarda ishal halsizlik iştahsızlık şikayeti yaşayan var mı. Öykü 3-4 gündür böyle. Geçmiyor. Sürekli üzerine taşırıyor. Huysuzluk da cabası. Geçmezse götüreceğim artık. Acaba salgın filan mı var ?
Dün karar aldım doktora götürecektim kendisine de söyledim. bugün kaka yapmadı yemek yemeye başladı. Bıcır bıcır konuşmaya ortalığı karıştırmaya başlayınca vazgeçtim.Yaman da yok canım gerçi kakası biraz sulu ama ishal diyemem.
Dün karar aldım doktora götürecektim kendisine de söyledim. bugün kaka yapmadı yemek yemeye başladı. Bıcır bıcır konuşmaya ortalığı karıştırmaya başlayınca vazgeçtim.
Geçmiş olsun. Deniz zaten doktor lafı bile duymak istemiyor. O konuda baya bilinçli ilk çocuk oluncaçocuklar doktor kelimesini duyunca mı iyileşiyorlar acabaaaa geçen ay Yaman da melisa da grip olmuştu ikisini de götürdüm doktora sanki hasta olan onlar değiller doktordan çıktık 1 saat sonra başladı yine burun tıkanklığı
Şimdi yine hastalar önce Yaman hastalandı şimdi de melisa ama götürmedim şimdilik doktora ateşleri yok sadece burun akıyor inşallah bikaç güne geçer
İnşallah aşı etkilememiştir seni canım benim eşimde cuma olcak benim daha vaktim var ama vaktim geldiğinde hemen olmayı düşünüyorum niyeyse çok korkutuyor beni hasta olmakKızlar bugün itibariyle 3. Covid aşımı olmuş bulunuyorum. Kolum hafiften ağrımaya başladı bakalım sabaha nasıl uyanacağım.
Öykümü de doktora götürdük sonunda. İlk defa kan alındı. Sonuçları iyi çıktı. Kan alırken çok direnir diye düşündüm ama 4 kişi üstüne çullanınca çocuğum ne yapsın sadece ağlamakla yetindi. Doktor da sağolsun yerinden kalkıp muayene bile etmedi eşimde şikayet dilekçesi dordurmuş hiç boş durur muiçeri onu almadılar diye de baya alındı
Pazartesi de denizi götürmeyi düşünüyoruz kontrol amaçlı şimdiden isyan moduna bağladı. İstemiyormuş kan vermeyecekmiş bir sürü laf sayıyor aklına doktor düşüncesi gelince.
Bezi çıkarıp takmak yanlış bir davranış. Başlayacaksınız tam başlayın ya da zamanını bekleyin derim.Koşturmaktan buralara hiçç bakamıyorum vallaMelisaya ek gıdya başladık hiç bişey yemek istemiyo yoğurt verdim iğrendi resmen Yaman da böylemiydi acaba diyip durıyorum resmen 1,5 sene öncesini unutmuşum Yaman da çok ani bir şekilde tuvalet eğitimine başladık yani tam da başlamadık ta gün içinde ben işten gelince bezini çıkarıyoz gece takıyoz bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama öyle deniyoz işte hiç araştırmadım da bu süreç nasıl işliyor diye bodoslama daldık bakalım inşallah geri tepmez Annemlerin komşunun çocuğu var 4 yaşında çocuğun tuvalet eğitimi varmış bi kere kakasını dışarı yapmış annesi bağırmış şimdi tuvalete yapmıyomuş bez bağlamaya başlamışlar tekrar ondan çok korkuyorum bende ters tepmez inşallah
Aşı kolumda ağrı yaptı sadece. Çok şükür bu kez hafif atlattım. Annem ağır geçiriyor yine kötü oldu.İnşallah aşı etkilememiştir seni canım benim eşimde cuma olcak benim daha vaktim var ama vaktim geldiğinde hemen olmayı düşünüyorum niyeyse çok korkutuyor beni hasta olmak
Off çocuklarda kan aldırma işi gerçekten işkence bence yamanın ilk 1 yaşındayken aldırdık kanını çok zor du melisanın 1 haftalık flndı sarılık bakmak için alınmıştı yavrum ne ağladı tabi bende ağladım ikisinde de
Aman sonuçlar iyi çıksın da bidaha baktırmak zorunda kalmayın
Aa niye almadılar ki eskisi kadar dikkat esilmiyor bile artık birde çocuk olunca tek başına zaptetmesi zor olıyor. Eş asker olunca herşeye bi dilekçe yazayım bi cimere şikayet edeyim modunda oluyo sanırım benimkide öyle
Bende bez çıkınca bir daha takılmamalı., Çocuk kendini ifade ediyor mu sabahları kuru kalkıyor mu kuru kalma süresi gün içinde ne kadar lazımlığa oturuyor mu bu ve bunun gibi unsurlara bakıp başlamak gerekiyor diye biliyorum. Deniz 1 haftada sökmüştü ama baya kaçırdı üzerine tabi. Biz 3 yaşına yakın verdik Deniz o zaman hazır oldu. Öykü şimdi versek alır ama ben hazır değilim. Bez şu an benim için kolaylık. Deniz kendi temizlenmiyor biz yapıyoruz. İki çocuğun çişi kakası baya yorucu olur. Birde önümüz kış üşütsün istemiyorum. Öykü herşeyi kendi yapmak isteyeceği için kaka serüvenine hazır değilimKoşturmaktan buralara hiçç bakamıyorum vallaMelisaya ek gıdya başladık hiç bişey yemek istemiyo yoğurt verdim iğrendi resmen Yaman da böylemiydi acaba diyip durıyorum resmen 1,5 sene öncesini unutmuşum Yaman da çok ani bir şekilde tuvalet eğitimine başladık yani tam da başlamadık ta gün içinde ben işten gelince bezini çıkarıyoz gece takıyoz bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama öyle deniyoz işte hiç araştırmadım da bu süreç nasıl işliyor diye bodoslama daldık bakalım inşallah geri tepmez Annemlerin komşunun çocuğu var 4 yaşında çocuğun tuvalet eğitimi varmış bi kere kakasını dışarı yapmış annesi bağırmış şimdi tuvalete yapmıyomuş bez bağlamaya başlamışlar tekrar ondan çok korkuyorum bende ters tepmez inşallah
Kaan uyuyor gündüz.Kızlar bebekleriniz gündüz uykusuna devam ediyor mu. Öykü bırakacak galiba. Hiç uyumak istemiyor. Ama gün içinde zorlanıyor uyusa rahatlayacak. Akşam uyuyor 8-9 gibi sonra geri kalkıyor. Bu durum umarım geçicidir . Denizde böyle bırakmıştı
Ayrıca emzirmeyi sonlandırmayı düşünmeye başladım. anlatmaya başladım çünkü bu ara yıldım sürekli insanların yanında bile meme istiyor sürekli saçlarımla oynuyor daha önce de konuşmuştum acaba ondan mı tekrar düştü. Az önce biraz ciddi olarak konuştum. Tamam sonra bırakacağız demeye başladı.
Deniz de memeyi açık görse emmek istiyor valla yıldım kaç yıldırimdat beni kurtarın diye bağırasım var.