- 29 Temmuz 2019
- 3.742
- 6.111
- 40
Deniz 4 yaşına girecek bazen istiyorEn zoru o sanırım bende hiç bıraktırmıcakmışım gibi geliyor ama elbet bi gün bırakacaklar emmeyi kaç yaşına kadar emebilir ki
Öykü de bırakırken zorlanır şimdi bile meme benim, emicem diyor.Aynen bende öyle valla
Sürekli dua ediyorum kendiliğinden bıraksın diye
Gümüş göğüs kapağı deneyin canım geçmediyse benimde yamanda çok yara olmuştu memelerim kremler fln hiç işe yaramamıştı ama gümüş göğüs kapakları çok iyi gelmiştiDeniz 4 yaşına girecek bazen istiyor
Öykü de bırakırken zorlanır şimdi bile meme benim, emicem diyor.
Gelinimiz yeni doğum yaptı 5 gün oldu acil sezaryen oldu. Kız şimdi emzirmeye çalışıyor göğüsleri ve koltuk altı bir anda kocaman şişti ucu yara sürekli masaj sıcak soğuk uygulama yaptık dün artık lahana sardık. Makina ile sağdık. Biraz şişler inmeye başladı. Ama nasıl ağlıyor hep hemen doğsun derdi şimdi göğüslerinin acısından hayatından bezmiş durumda. Annesi de gelip kalmıyor biz gittik ilgilendik ama çocuklar var ablam iki gün kaldı ama başka İzin alamıyor benim annemde köyde fasulye toplama derdinde. Onu görünce benim çocuklar baya kendini kurtarmış diye sevindim
Ceviz kabuğunun içine bal mumu eritip kapladık. Onları kapak olarak kullanıyor bende çok işe yaramıştı. Onda da işe yaramış. Valla elimde ne varsa seferber ettim. Gelinimiz tecrübesiz tabi. Bugün altını alırken yardım edeyim dedim. Baktım bazı bölümleri temizleyemiyor pişik oldu demişti ben temizledim ona da gösterdim. İlk günler ablam yapmıştı. O gidince tam yapamamış. mesela bu akşam çocuk tıkandı hemen çevirdim sırtına pıt pıt yaptım. Ben çok araştırmıştım herşeyi .kontrol manyağı ve gelmeden geleceği düşünen bir yengeç olduğum için. Ama çok tatlı bir kızımız var. Kendi çocuğum gibi sevdim. Gelinimiz baya toparladı. Ablamın hastanesinde doğum yaptı ablam ameliyathane hemşiresi olduğu için her anını fotoğraflamışlar. Dikişleri özenle atılmış. Bende Erzurum’a gitmeseydim benimde çekerlermiş.Gümüş göğüs kapağı deneyin canım geçmediyse benimde yamanda çok yara olmuştu memelerim kremler fln hiç işe yaramamıştı ama gümüş göğüs kapakları çok iyi gelmişti
Bence en zor zaman ilk 3 ay bebeklerde helede tecrübesizsen emzirmek dert bebeği anlamak dertMelisa 5 aylık oldu rahatladık diyorum
Ne güzel ne mutlu sanaHanımlar çocuklarım büyüyor ya. Bu gece ablam bize siz dışarı çıkın çocuklar bende dedi. Çocuklar sorun çıkarmadan durmuşlar. Ay nasıl sevindim kendimize bir zaman bulduk oturduk konuştuk geleceğimizi planladık.
Öykü her gece saçımı okşuyor birazda çekiyor acıyor kızım diyorum seviom diyor sonra bişiy olmaz dedi en sonda bana yavrum deyip yüzümü okşadı. Ya çok dillendi. Kuzeninden korkmuş onu anlatıyor. Ben üzülünce üzülme bişiy olmaz diyor. Ya yerim ben bu kızı ya. Yerde birşeye takılmış düşmüş korktum baba, burayı tamir et diyorDeniz erken dönemde ekranla tanıştığı için muhtemelen böyle akıcı konuşamıyordu. Çocuğuma biz kötülük ettik. Oda şimdi açıldı susmuyor. Arabada emniyet kemeri ile bağlıyorduk dışarıyı göremiyordu. seyrederken belki susar diye koltuk yükseltici aldık ama kar etmedi bir an susmuyor babası yerine ben cevap verince sana sormadım anne diyor Dil pabuç kadar z kuşağı mı şimdi bunlarda
Hiç mi konuşmuyor. Öykü birden açıldı. Denizde bu yaşlarda az konuşurdu. Ama yinede net kelimeleri vardı. Şimdi hiç susmuyorNe güzel ne mutlu sanaBenim kızım herşeyi çok güzel anlatıyor çok güzel anlıyor ama konuşmuyor
Maşallah ikisine deHiç mi konuşmuyor. Öykü birden açıldı. Denizde bu yaşlarda az konuşurdu. Ama yinede net kelimeleri vardı. Şimdi hiç susmuyor
Eltimin kızı da 4 yaşına girecek o çok az konuşuyor birde dilini aktif kullanamıyor, dili yayılıyor, sesleri çıkaramıyor. Gözlerinde de şaşılık var. Göz teması kuramayıp ağzımızı okuyamıyor. Ama maşallah işaret ederek herşeyi istiyor. Ama eltimin tarafından gelen geç konuşma ve babadan gelen şaşılıkla ilgili genetik faktörler de var. Kardeşlerinin çocukları da geç konuşuyormuş. Onlarda güvercin yumurtasını dilinin altına sürmeyi düşünüyorlarmış dili açılırmış diye duymuşlar, ne kadar doğru ve yararlı bir bilgi bilmiyorum ama Allah kimseye dermansız dert vermesin. Ben bir konuşma terapistine, yada kbb’ye yada tekrar bir göz doktoruna gitmelerini önersem de onlar kendi bildiklerini uyguluyorlar. Çocuk neden konuşamıyor muamma şu anda.
Çocukla aktif iletişim de çok önemli bu süreci hızlandırıyor. Çocuklarıma herşeyi izah ediyorum soru sorduklarında ötelemiyorum. Eşim karşısına alıp kitap okuyor hafıza kartlarını soruyor şimdi eğitim setlerine başlayacak Deniz yaparken öykü de öğreniyor. Kendilerine göre masaları var orda oturup oynuyorlar kavga ediyorlar. Tek ve arkadaşı olmayan çocuğu büyütmek çok zor. Öykünün varlığı denize çok şey kattı.
Eşin ve sen dönüşümlü desteklersiniz bence yakında akıcı konuşabilir. Çok fazla ekrana maruz kalan çocuklar etrafı pek algılayamıyor. Deniz ekran karşısında donup kalıyor seslenince bazen cevap dahi vermiyor. Yakında doğum günü var. Hediyesini almıştık sabredemedi açtırdı. Harika kanatlar aldık onları şimdi konuşturuyor robota dönüştürüyor. Bu kadar ilgisini çekeceğini bilsem önceden alırdım. Evcilik oyunlarını da çok geliştiriyor genelde komşuculuk oynayıp çay ikram ediyoruz sohbet ediyoruz. Birde her çocuğun kendine has bir yapısı ve gelişim süreci var. Ona göre de bu konuya eğilmek lazım diye düşünüyorum.Maşallah ikisine deöykü denize bişeyler katılıyor denizde öyküye
Benim öyküm yalnz sadece beni görüyor malesef eşim çok ilgilenmez çocuğa bak derim çizgifilm izletir yakında çok kötü kavga edeceğim sabrediyorum şimdilik
Hiç konuşmuyor değil anne baba dede aç al ver gaga(yumurta) geldi Kuşa cikcik köpeğe hoho filan diyor
Geçen şokta yazı tahtası benzeri bişey aldım dün gösterdim öyküye yazı yazıyoruz bişeyler çiziyoruz filan
Dün kalemle çizgiler çizdik bu ne dedi tatan yani tavşan demek istiyorelleriyle de tavşan kulağı gibi yapıyo
O kadarı yeterli zaten . 2 yaşa kadar da iki kelimeli cümle kurması bekleniyor.Maşallah ikisine deöykü denize bişeyler katılıyor denizde öyküye
Benim öyküm yalnz sadece beni görüyor malesef eşim çok ilgilenmez çocuğa bak derim çizgifilm izletir yakında çok kötü kavga edeceğim sabrediyorum şimdilik
Hiç konuşmuyor değil anne baba dede aç al ver gaga(yumurta) geldi Kuşa cikcik köpeğe hoho filan diyor
Geçen şokta yazı tahtası benzeri bişey aldım dün gösterdim öyküye yazı yazıyoruz bişeyler çiziyoruz filan
Dün kalemle çizgiler çizdik bu ne dedi tatan yani tavşan demek istiyorelleriyle de tavşan kulağı gibi yapıyo
Öğlen uykusu uyuyormu canım? Geçen Adem Güneşin bi programını dinliyordum orda diyordu ki ; akşam geç yatıyorsa sabahta geç kalkar o yüzden sabah erken kaldırın öğlen uykusu da 1 saati geçmesin bikaç gün bu şekilde devam edin uykusuzluğa çok dayanamaz sabah normal saatte kalkıp akşam erken yatar demiştiKızlar bizim öyküye bir uyku düzeni oturtamıyorum. Geceleri oturuyor çocuk. Erken kaldırıyorum, geç yatmış ve geç kalkmışsa gündüz uyutmuyorum akşam 10’da yatmışsa 11’de kalkıp oturuyor. Çocuk düzene karşısizinkiler nasıl uyuyor.
Deniz uyuyor gece tuvaleti gelmemiş ve susamamışsa kalkmıyor. Öykü doğdu doğalı geç yatıyor valla yaşlandım kırıştım uykusuzluktan. Birde acayip babacı. Gece onu istiyor sesleniyor yanına gitmek istiyor. Yanıma alıp sarılmak istiyorum istemiyor yatağına yatmakta istemiyor. Bu gece koridora attım artık. Babası aldı sonra oda pes etmiş beşiğine koyup gitti.birde ne dersek tersini söylüyor. Gel diyoruz gelmicem, uyu lütfen diyorum uyumucam.
Birde çok fena oldu. Uslu derken çocuk atom karıncaya bağladı. Hoplamalar zıplamalar, bağıra çağıra şarkı söylemeler, abiyle atışmalar. Oyuncakları kapıp kaçmalar, Birde istediği olana kadar direniyor. Deniz yavaştan durulmaya, Bizi anlamaya başladı. Birde öyküden merhametli. öykü, gel sarılalım öpüşelim diyorum gelmem sarılmam diyor. Deniz seni seviyorum deyince bende iyi ki varsın deyince sende diyor. öyküye adın ne deyince defne diyor. Halbuki öykü diyoruz genelde.
Şimdiki çocuklar sürprizlerle dolu. Allahtan yemek yerken bu ara birbirlerini gaza getiriyorlar. İkisi de kendi yemek için uğraşıyor. Dün annem baktı çocuklara. Öykü annemden sürekli yemek istemiş çorba,et, çikolata, kahve, çayben birşeyi vermezsem babasına gidip annem vermedi sen ver diyor. Çok fena bu kız ya
Maşallah diyelim nazar değmesinÖğlen uykusu uyuyormu canım? Geçen Adem Güneşin bi programını dinliyordum orda diyordu ki ; akşam geç yatıyorsa sabahta geç kalkar o yüzden sabah erken kaldırın öğlen uykusu da 1 saati geçmesin bikaç gün bu şekilde devam edin uykusuzluğa çok dayanamaz sabah normal saatte kalkıp akşam erken yatar demişti
Yaman da 3 gündür öğlen uyumayı bıraktı önceden 6:30-7 gibi uyanır 11 de öğlen uykusuna yatıp 2 saat uyurdu akşam da 9 da gece uykusuna yatardı gece de arada sırada emmek için uyanıp uyumaya devam ederdi. Şimdi 8-9 gibi uyanıyor öğlen uyumuyor akşam da 8 de gece uykusuna yatıyorhangisi daha iyi bilemiyorum bizim çocuklarda uyku problemi yok (nazar etmiyim kendi kendimi ) şimdilik melisa da akşam 8-9 gibi uyuyor tabi küçük daha gece 2 saatte bir emmeye uyanıp emiyor ve uyumaya devam ediyor.
Çocuklar canım illaki hareketli olacaklar şu anda en meraklı oldukları zamanlar Yaman da öyle el atmadığı girip çıkmadığı oda kalmadı artık kapıları da açıyor peşinde koşmaktan hal kalmıyor valla
Öykünün çok ilginç bir düzeni var. Örneğin Sabah erken kaldırıyoruz öğlen erken uyusun diye. Ama çocuk öğlen uyumuyor ikindiye sarkıtıyor uykuyu. tabi gece uykusu da daha geç saate kalıyor. Bazen de diyorum gündüz ikinci uykuyu uyumasın sabahki ilk uykuyu istediği kadar uyusun. Akşamda 9’da yatar sabaha kadar uyur diye düşünüyorum. Ama çocuk öğlenki o kısa uykusunu illaki yapmak istiyor. Gece 9’da yatmışsa 10-11 gibi kalkıp oturuyor. Şu an yeni yattı yatağına koydum dalmaya çalışıyor. Deniz uyuyalı kaç saat oldu. Birde öykü şimdi yok masal anlat yok şarkı ninni söyle. Tek gözüm kapalı söylüyorum. Birde acıkmaya başlıyorum. Gece tıkınmaktan kilo aldım. Uyumadı baba gel diye ağlıyor. Sanki ben kötü davranıyorum cadıyaÖğlen uykusu uyuyormu canım? Geçen Adem Güneşin bi programını dinliyordum orda diyordu ki ; akşam geç yatıyorsa sabahta geç kalkar o yüzden sabah erken kaldırın öğlen uykusu da 1 saati geçmesin bikaç gün bu şekilde devam edin uykusuzluğa çok dayanamaz sabah normal saatte kalkıp akşam erken yatar demişti
Yaman da 3 gündür öğlen uyumayı bıraktı önceden 6:30-7 gibi uyanır 11 de öğlen uykusuna yatıp 2 saat uyurdu akşam da 9 da gece uykusuna yatardı gece de arada sırada emmek için uyanıp uyumaya devam ederdi. Şimdi 8-9 gibi uyanıyor öğlen uyumuyor akşam da 8 de gece uykusuna yatıyorhangisi daha iyi bilemiyorum bizim çocuklarda uyku problemi yok (nazar etmiyim kendi kendimi ) şimdilik melisa da akşam 8-9 gibi uyuyor tabi küçük daha gece 2 saatte bir emmeye uyanıp emiyor ve uyumaya devam ediyor.
Çocuklar canım illaki hareketli olacaklar şu anda en meraklı oldukları zamanlar Yaman da öyle el atmadığı girip çıkmadığı oda kalmadı artık kapıları da açıyor peşinde koşmaktan hal kalmıyor valla
O kadar haklısın ki..Kızlar artık yılmış durumdayım. Psikolojim yine bozuldu. Sanırım ilacımı bu ara aksatmam nedeniyle oldu. Öykünün uykusu için yeni şeyler denesem de gece bir şekilde kalkıp ağlıyor. Sadece çocuklar değil eşim, diğer insanlar, ailem, kardeşlerim herkes bu ara beni çok yoruyor. Herkes derdini gelip bana anlatıyor. İki çocuğum varken benden sorumluluk bekleyip hatta bazı sorumluluklarını bana iteliyorlar. Onların isteklerinden kendi evimin işlerini öteliyorum. Bende elimden gelen birşeyse gerçekten gönülden yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama benim ihtiyacım olunca niye kimse etrafta olmuyor. Eşimle aynı frekansı tutturamıyoruz. Çocuklar bir an boş bırakmıyor sürekli çekiştiriyor. Yemek yememe,çay içmeme, biriyle sohbet etmeme izin vermiyorlar. Denizin bitmeyen istekleri öykünün devamlı küsüp köşelere girmeleri çok yorucu oluyor. Denizin doğum gününü yapmak istiyorum ona bile zaman ayıramıyorum ne yapıcam ne hazırlayacağım karar veremiyorum. Kendimi çok mutsuz ve yalnız hissediyorum. Özür dilerim biliyorum burası ağlama duvarı değil ama tanıdığım insanlarla duyguları düşünceleri paylaşmak çok zor ve kimse sır saklayamıyor.
Aynen düzenlerini kendileri oluşturuyorlar bir şekilde ama bizde destekliyoruz. Mesela yaman artık öğlen uyumuyor akşam üzeri saat 6 gibi uykusu geliyor bi şekilde oyalayıp 8 e kadar bekletiyorız sonra gece uykusuna yatırıyorum.Maşallah diyelim nazar değmesinöyküde genelde tek uyku yapıyor
Geçen birkaç gün 2 kere uyudu gece de geç yattı ama sabah erkenden kalkıyor gene de
Kendi düzenini kendi oluşturuyor benim kız
Normalde gece çok uyanıyor emmek için hemen hafta dişim ağrıyordu sabaha kadar uyumadım o gün uyuyayacağı tuttuuyanmadı delirdim
İnşaşşallaahh canımÖykünün çok ilginç bir düzeni var. Örneğin Sabah erken kaldırıyoruz öğlen erken uyusun diye. Ama çocuk öğlen uyumuyor ikindiye sarkıtıyor uykuyu. tabi gece uykusu da daha geç saate kalıyor. Bazen de diyorum gündüz ikinci uykuyu uyumasın sabahki ilk uykuyu istediği kadar uyusun. Akşamda 9’da yatar sabaha kadar uyur diye düşünüyorum. Ama çocuk öğlenki o kısa uykusunu illaki yapmak istiyor. Gece 9’da yatmışsa 10-11 gibi kalkıp oturuyor. Şu an yeni yattı yatağına koydum dalmaya çalışıyor. Deniz uyuyalı kaç saat oldu. Birde öykü şimdi yok masal anlat yok şarkı ninni söyle. Tek gözüm kapalı söylüyorum. Birde acıkmaya başlıyorum. Gece tıkınmaktan kilo aldım. Uyumadı baba gel diye ağlıyor. Sanki ben kötü davranıyorum cadıyavalla hemen nazar oluyor. Çocuk yemeğini kendi yiyor diyorum başlıyor döke saça yemeğe. Maşallah diyeyim seninkilere.inş düzenleri hiç bozulmasın.
Canım az da olsa gün içinde çocuklardan eşinden uzaklaşman lazım yoksa gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir şey hele 2 çocuk 7-24 beraber olmakKızlar artık yılmış durumdayım. Psikolojim yine bozuldu. Sanırım ilacımı bu ara aksatmam nedeniyle oldu. Öykünün uykusu için yeni şeyler denesem de gece bir şekilde kalkıp ağlıyor. Sadece çocuklar değil eşim, diğer insanlar, ailem, kardeşlerim herkes bu ara beni çok yoruyor. Herkes derdini gelip bana anlatıyor. İki çocuğum varken benden sorumluluk bekleyip hatta bazı sorumluluklarını bana iteliyorlar. Onların isteklerinden kendi evimin işlerini öteliyorum. Bende elimden gelen birşeyse gerçekten gönülden yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama benim ihtiyacım olunca niye kimse etrafta olmuyor. Eşimle aynı frekansı tutturamıyoruz. Çocuklar bir an boş bırakmıyor sürekli çekiştiriyor. Yemek yememe,çay içmeme, biriyle sohbet etmeme izin vermiyorlar. Denizin bitmeyen istekleri öykünün devamlı küsüp köşelere girmeleri çok yorucu oluyor. Denizin doğum gününü yapmak istiyorum ona bile zaman ayıramıyorum ne yapıcam ne hazırlayacağım karar veremiyorum. Kendimi çok mutsuz ve yalnız hissediyorum. Özür dilerim biliyorum burası ağlama duvarı değil ama tanıdığım insanlarla duyguları düşünceleri paylaşmak çok zor ve kimse sır saklayamıyor.
Gece uyanmak gerçekten çok zor insanın psikolojisini zorluyor ama az daha dayan biraz daha büyüyünce ıyanmayacakmermermermer maşallah maşallah Allah sütüne zeval vermesin
Yamanın uyanmaması iyi aslında keşke benim kızmda sabaha kadar uyusaçok fazla kalkıyor yA 21 aylık olacak ama daha 1 kere bile uyanmadığı olmadı
Sabırla bekliyorum o günleriGece uyanmak gerçekten çok zor insanın psikolojisini zorluyor ama az daha dayan biraz daha büyüyünce ıyanmayacak
O kadar haklısın ki..
bazen çok doluyor insan çok iyi anlıyorum seni
Kimseden bir beklentiye girme ve sana nasıl davranıyorlarsa o şekilde davran.
Arkadaşların filan varsa onlarla görüş sen gidemiyorsan onlar Sana gelsin.
Ben eşimden bişeyler bekliyordum devamlı beni anlasın Biraz öyküye baksın bana sıcak çay içirsin 40 yılda bi uyutsun vs diye ama olmuyor yani yapmıyorlar
Evin işi çocuklar yoruyor bizi malesef
Artık bir beklentim yok ben söylüyorum o yapmıyorum üzülen kırılan ben oluyorum.
Yani kısaca bizi bizden başka düşünen yok bacım
Aynen düzenlerini kendileri oluşturuyorlar bir şekilde ama bizde destekliyoruz. Mesela yaman artık öğlen uyumuyor akşam üzeri saat 6 gibi uykusu geliyor bi şekilde oyalayıp 8 e kadar bekletiyorız sonra gece uykusuna yatırıyorum.
Yamanda bazen uyanmıyor bide melisa da olduğu için benim sütler hiç azalmadı yaman uyanmayınca göğüsüm taş gibi oluyor bütün üstüm başım süt oluyor
İnşaşşallaahh canım
Canım az da olsa gün içinde çocuklardan eşinden uzaklaşman lazım yoksa gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir şey hele 2 çocuk 7-24 beraber olmakBen işe gidiyorum yarım gün çalışıyorum 1 de evdeyim okadar iyi geliyorki bana anlatamam kendime vakit ayırıyorum gibi hissediyorum. Sürekli evde olunca kendime de bakmıyordum hatta dişlerimi bile fırçalamayı unuttuğum günler oluyordu üstüm kusmuk lekeli geziyordum işe başladıktan sonra bi enerjim yükseldi resmen.
Çocuklar belli bir yaşa gelene kadar sürekli bizim ilgimize muhtaçlar bende yanımda çocuklar varken kimseyle sohbet muhabbet edemem zaten çocukları izlemekten konsantre de olamıyorum
Artık üç kişiyiz diye bir kitap var canım yeni okumaya başladım başalrdayım daha ama çok güzel bir kitap çocuk doğduktan sonra eşler arasındaki ilişkiden bahsediyor ve daha iyi hale getirmek için içinde bazı uygulamalar var eğer vaktin olursa kesinlikle oku derim.
Burda dertlermizi paylaşmak iyi geliyor canım bence özür dilenecek bişey yok anlat içindekileri