1 litre kaynayan sute 2 yemek kasigi sirke koyuyorum kaynarken kesiliyo topluyorum icinden. Limonla da yapiliyobende bu ara sütten lor yapamıyorum kesilmiyo bir türlü süt deli olucam siz yapıyormusunuz
Bir iki damla limon sıkarsan olur. Biz daha önce öyle yaptık.
Bende limonla yapıyorum normalde ama yok kesilmiyor süt katiyen1 litre kaynayan sute 2 yemek kasigi sirke koyuyorum kaynarken kesiliyo topluyorum icinden. Limonla da yapiliyo
Valla bizimde fikire ihtiyacımız var. Öykü artık abinin oyuncakları ile ilgilenmiyor. Tutunup yürüme çalışması yapıyor azıcık otursun istiyorum önüne farkli şeyler koyuyorum biraz bakıyor sonra yine bir yerlere tutunmaya gidiyor. Deniz evde ve sürekli tv. Seyretmek istiyor. Oyun hamuru, sulu boya, parmak boya, kitap okuma kesmiyor çocuğu. Sadece tv izlese telefonda tablette oyun oynasa bize sürekli itiraz etse. Babamız arada çıkarıyor ama artık Erzurum’da dışarı çıkacak hava yok. Kendimde zayıflamaya takmış durumdayım. Eşim sağolsun destek veriyor. Şimdi iki çocuk da uyudu. Valla kitap filan okumucam amaçsızca tv seyredeceğimGun icerisinde nasil vakit geciriyorsunuz, nelerle oynuyorsunuz ? Valla ben bile sıkıldım ayni seyleri yapmaktan bir yerden sonra tıkanıyo insan fikir istiyorum lutfen :)
Bade de öyle bembeyaz bende beyazım yazın güneşten çok iyi korumam gerekiyor ama benim başka herhangi birşeye alerjim yok. Bu yüz göz ovma kulak kaşıma yorgunluk uykusuzluk belirtisi de olabilir diyodu bi yerde başka yerde diş çıkarma dönemi diyo vallahi neye yorcağımı şaşırdım bekliyorum bakalım altından ne çıkıcalkBazı çocuk allerjik yapıda olabilir. Verdiği işaretleri doğru okumak lazım. Benimkilerden öykünün teni biraz hassas arada nemlendiriyorum. Ablamın oğlu öyle mesela. Bebekken boya yapılan evde kalmış ve eniştem maalesef sigara içiyor. Evde içmiyor ama çocuk yinede etkilendi. Bebekken Yün hiçbir üründe uyuyamadı. elyaf dolgulu şeylerde yatıyor. Ablam çok dikkat etti çamaşırlarını ayrı yıkadı yoksa astım olabilirdi. Şimdi daha iyi tabi. Ama o hassas hali devam eder. Birde sarışın bir çocuk. Bence sarışın açık tenli bebekler daha hassas oluyor.
Of ya o eline verme olayına nasıl geçicez bilmiyorumBen minik minik veriyorm ağzına ardın su veriyorum bazen meyve püresinin içine koyuyorum. Bazen de eline veriyorm kendi mıncıklıyor hoşuna gidiyor
Evet pütürlüye geçiyorum yavaştan zaten. Şuan hala blenderdan geçiyorum ama en düşük derecede oluyo pütürsüz yapmıyo biraz böyle devam edip çatalla ezmeye başlıcam. Aslında geçen gün çatalla ezip verdim de çok öğürüyo bende korkuyorum vermiyorum bu sefer yemedi diye üzülüyorum bi süre daha böyle devam edicem ama artık çiğnemeye başladı alışıyo yavaştanCanım sende artık pütürlü şeyler ver sanırım bizimkilerin arasında 10 gün vardı 19 şubat bizimki ve çok güzel yiyor ben sabahları pankek yapıyorum elma yumurta sarısı yulaf unu yoğurt suyunu karıştırıyorum döküm tava da pişiriyorum parmak boyutunda eline veriyorum çom güzel ısırıp yiyor büyük gelirse öğürüp çıkarıyor. Sebze haşlayıp çatalla ezip yoğurla veriyorum onlarda pütürlü oluyor onları da çiğniyor. Yani seninkine de fırsat versen eminim yer biraz daha vermezsen sonra çok daha zor olur pütürlü yemesi
bende bu ara sütten lor yapamıyorum kesilmiyo bir türlü süt deli olucam siz yapıyormusunuz
Önce limon koydum baktım kesilmiyor yoğurt koydum ondada olmadıBen sütün içine yoğurt katıyorum çok güzel oluyor
Bende parmak kuklalar var onları takıyorum parmaklarıma onları konuşturuyorum onları çekiyor fln, kedi tüyü toplama ruloları varya yapışkanlı kuklaları bazen ona yapıştırıyorum ordan döndüre döndüre çekmeye çalışıyorGun icerisinde nasil vakit geciriyorsunuz, nelerle oynuyorsunuz ? Valla ben bile sıkıldım ayni seyleri yapmaktan bir yerden sonra tıkanıyo insan fikir istiyorum lutfen :)
Bunları nekadar süte koyuyorsun canımmermermermer çay kaşığı ile tereyağ tatlı kaşığı ile yoğurt yarım çay bardağı limon suyu ile yapıyorum aylardır çok güzel kesiliyo sıra sıra karıştırarak yaparsın denemek istersen
Bende çok uyamıyorum 3 gün kuralına bebiş pek alerjik bi bebek değil ama 2 farklı tatmadığı şeyi aynı anda vermiyorum olmaz olmaz alerji pişik olur hangisinden olduğunu anlamak için tekrar tadımla uğraşırsın.Bade de öyle bembeyaz bende beyazım yazın güneşten çok iyi korumam gerekiyor ama benim başka herhangi birşeye alerjim yok. Bu yüz göz ovma kulak kaşıma yorgunluk uykusuzluk belirtisi de olabilir diyodu bi yerde başka yerde diş çıkarma dönemi diyo vallahi neye yorcağımı şaşırdım bekliyorum bakalım altından ne çıkıcalk
Of ya o eline verme olayına nasıl geçicez bilmiyorumbazen tam yemek yedirirken önce ağzından eline sonra elleriyle gözü kulağı kafası her yerine bulaştırıyo kış da geliyo artık sürekli yıkamaktan da korkuyorum napıcam bilmiyorum
Evet pütürlüye geçiyorum yavaştan zaten. Şuan hala blenderdan geçiyorum ama en düşük derecede oluyo pütürsüz yapmıyo biraz böyle devam edip çatalla ezmeye başlıcam. Aslında geçen gün çatalla ezip verdim de çok öğürüyo bende korkuyorum vermiyorum bu sefer yemedi diye üzülüyorum bi süre daha böyle devam edicem ama artık çiğnemeye başladı alışıyo yavaştanbirde geçen gün bi çocuk doktorunu dinledim 6 ay 1 yaş geçiş dönemi acele etmeye gerek yok dedi bende o yüzden akışına bıraktım acele etmiyorum.
Bende artık lor vericem de evde yapmayı hiç denemedim bugün güvendiğim bi mandıradan aldım biraz ama vermeyeyim mi evde mi yapayım yani
Ya birde 3 gün kuralından dolayı bi çok yeni şeyi veremiyorum irmik verdim 2 gün oldu yeni bişey vermek için bekliyorum hem sebze meyve hem bakliyat için geçerli mi bu kural yarın hem lor verip hem pirinç veremez miyim yani
Çok uzun yazdım biliyorum ama birşey daha sorup gidiyorum kızlar
Yaptığınız sebze çorbalarını bir günde mi veriyorsunuz yoksa çok yapıp dolapta mı saklıyorsunuz ? Taze taze yapıp vermek daha mı yararlıdır bazen artıyo çok kararsız kalıyorum
[/QUOTE]Bende çok uyamıyorum 3 gün kuralına bebiş pek alerjik bi bebek değil ama 2 farklı tatmadığı şeyi aynı anda vermiyorum olmaz olmaz alerji pişik olur hangisinden olduğunu anlamak için tekrar tadımla uğraşırsın.
Ben daha hiç çorba vermedim ama bence konur buzdolabına ya tabi 2 gün fln daha uzun olmaz
Çorbayı nasıl yapıyorsun canım sen bana tarif verin
Önemli olan alışmasıdır.Bade pütürlü de çok öğürüyorbir iki öğürmeden sonrada yemiyor doktorumuza yazdım bakalım ne diyecek önemli olan pütürlüye ve yemeye alışması mı yoksa karnının doyup vitamin alması mı bilemedim
Zeka kartlariyla oynuyoruzAklıma bunlar geldi şimdilik sende neler yaptığını yaz bize de fikir olur☺☺
Geçmiş olsun.Bugun kaan i doktora goturduk kansizligi vardi 3 aydir 10 damla kullaniyoduk kan damlasini asm deki hemsire 9. Ayda senden zaten tahlil isteyecektim istersen 9u bekleme diyince gittik bizde kan verdik 10 damlaya ragmen kani demiri hala dusuk b12 side dusuk cikti. Yeni kan ilaci ve b12 damlasi verdi 6 hafta sonra goruselim dedi.
9. Aydaki aşıyı sordum yaptir tabi dedi.
Menenjit aşısı icinde paylastigim kagidi verdi istedigin zaman yaptir ama ben bunu yaptirdim kendi cocuguma dedi (isaretledigi kisim)
8700 kg 70 cm olmusuz
Tesekkur ederizGeçmiş olsun.
Sebzeleri çatalla istediğim kadar ezeyim yinede yemiyordu çünkü bende öncelikle yutma refleksi gelişsin ve daha çok küçük olduğu için blenderdan geçirdim doktorumuzun verdiği kağıtta da 6-7 ay arası yapılabilir yazıyor. Blenderım kademedi benim ilk zamanlar yksek hızda baya eziyordum artık en düşük hızda yapıyorum daha pütürlü bırakıyorum hala öğürüyor. Doktorumuz bugün karnı anne sütü ile de doyar yemesi çokda önemli değil fakat pütürlü halde yemesi içinde savaş verme ters tepebilir demiş bakalım yavaş yavaş ilerlicem acele etmiycem elbet alışırÖnemli olan alışmasıdır.
Daha küçükler, karınları anne sütü ya da mama ile de doyar.
Blender önerilmiyor. Bebekler blendera alışınca pütürlüye zor geçiyor. Siz niçin başlangıçta blender kullanmıştınız?
Benim arkadaşım bexeroyu 4. Ayda yaptırdı resmenGeçmiş olsun.
Nimenrix'i ben de 12.ay düşünüyorum ama B tipi (Bexero) için daha çok 1 yaştan önce tehlikeli deniyor. Geç kalır mıyım diyorum. Zor işler.
Neyse ki salgın sürecinde izole yaşarken diğer hastalıklardan da korunmuş oluyoruz.