2020 Şubat Anneleri

Asm deki hemsire cig badem verebilirsin demisti ceviz ve badem yedik biz findik versem mi diye dusunuyodum evde bu senenin toplanmis taze findigi var da.
Ben daha baharatlara baslamadim

Merhaba. Bizde dün 4. Ay karmasını olduk. Vücudunda sinek ısırığı gibi kızarıp kabarmalar oldu 5-6 tane geçti sonra. Huysuzluk elbette vardı. Peki sizin bundan önceki aşılarda yaşadığınız sorunun sinyalleri varmıydı?

Bebeğinizde süt allerjisi varmı peki? Bizde varda ben ona yordum.

Valla bende 12’de barbunya sonra hızımı alamayıp dondurma yedim şu an çok pis vicdan yaptım ama aç yatamıcaktım diye kendimi avutuyorum

Önceki aşılarda sorun yaşamamıştık.
Sinek ısırığı gibiyse çok önemli değil.
Süt alerjimiz yok, bildiğimiz bi gıda alerjimiz de yok.
Rotavirüs aşısında süt vardı,onu oldunuz mu? Ona alerji geliştirmediyse sebep yumurta da olabilir.
Bazı aşılarda yumurta var , o da alerjen.
Siz henüz ek gıdaya başlamadınız ama yumurtaya da dikkat etmek lazım.

Asm deki hemsire cig badem verebilirsin demisti ceviz ve badem yedik biz findik versem mi diye dusunuyodum evde bu senenin toplanmis taze findigi var da.
Ben daha baharatlara baslamadim
Ek gıdayla birlikte baharata da başlanabiliyor.
6.aydan itibaren nane kekik kimyon yiyebilir.
Yemekleri tuzsuz olduğu için baharat hem lezzet verir hem faydalı.
Fındık ve badem bendeki listede 1 yaş yazıyor ama badem yemiş sorun olmamış nasılsa, yesin :)
Fındık için bekliyorum. Benim eşim de Trabzonlu, Deniz geçen senenin fındıklarından karnımdayken aşşırı derecede tüketti bu seneninkileri de bikaç ay sonra yer inşallah :)

Sinek ısırığı gibi belli başlı yerlerdeydi ve 1-2 saat sonra sindi kendiliğinden. Alerjiden dolayı rotavirüs aşısını yaptıramadım. Yumurtada yasak bize. 6.ayda sanırım karmaya ek çocuk felci aşısı var. Çocuk felcindeki b grubu antibiyotikler alerji tetikleyebiliyormuş. Biraz okudum gece ama tabi bir yaşayana bir de bilene sormak gerek.

4.ay aşısından farklı olarak 6.ayda sadece çocuk felci aşısı var. Eğer bizim yaşadığımız aşı alerjisiyse muhtemelen antibiyotiklere tepki verdi. Hala bilemiyorum. Kendi doktorumuz alerji olmadığını düşündüğünü söylüyor. O gün acil gittiğimiz doktor alerji dedi.
Bu yüzden aşı konusu sıkıntı oldu.
Bahsettiğin kadar azsa sıkıntı olmaz.
Tabi her aşı aynı gerginliği yaşayacaksın. Çok zor.

Evet baslaniyor, ben pişik yapar korkusundan dolayi veremedim bu zamana kadar

Merhaba , 7 ay 10 günlük oğlum . Zeytin ve salatalık vermeye başlamalı mıyım ? Sizler ne zaman başladınız yada başlayacaksınız ?

Bizim süt yumurta alerjimiz olduğu için temkinli ilerliyoruz . Sabahları krep( Dereotlu- maydanozlu / meyveli yada mücver şeklinde . Öğlen ev yapımı bebe bisküvisi meyve karışımı akşam sebze çorbaları tahıllı ilikli . Henüz bunları yedik . Haftaya süt diyeti açılacak oğlumun o zaman inşallah gelsinler efendim yumurtlar yoğurtlar tarhanalar

Merhaba , 7 ay 10 günlük oğlum . Zeytin ve salatalık vermeye başlamalı mıyım ? Sizler ne zaman başladınız yada başlayacaksınız ?

Merhaba, bizim de alerji miz olduğu için bizde temkinli ilerledik hep 3 gün kuralı ile ben hep bu tabloyu göre gittim

Eklentiler

• en-son-hangi-ayda-ne-yenir-tablosu.png
    112,2 KB · Görüntüleme: 34
Evet. Sende de travma olmuştur. Ben kendim zaten panik

Galiba yeni bir diş çıkarıyoruz. Sebepsiz ağlamalar başladı yine
Erzurum çok soğudu. Kalorifer yakmıyorlar elektrikli soba açıyoruz. Faturayı düşünemiyorum artık İnş. Hasta etmeyiz çocukları.

Arkadaşlar kızımın uyku düzeni bozuldu baya ağlayarak uyanıyo sürekli gündüz uykusuda azaldı diş mi bilemedim, 6. Aydan beri kendi doktoruna gitmedik 7.bucuk aylıkken şehir dışında devlet hastanesine götürmüştüm o kadar ayın 16. Sında 9. Aylık olucak ondan önce götürsem mi acaba,
Birde burnunu çok kaşımaya başladı(alerjik bi durum varmıdır korkmaya başkladım) elide kulağında parmağını kulağının içine sokmaya başladı burnunun içine sokuyo parmağını falan
Genital bölge temizliğini nasıl yapıyosunuz kakasını yaptığında orayada gelmiş oluyo temizliyorum ama enfeksiyon kapmış olabilirmi diyede düşünüyorum

Diş çıkaran çocuklar başıyla yüzüyle oynarmış. Kulağını çekiştirirmiş. Ağrı nedeniyle olabilir. Bende enfeksiyon için hep endişe ediyorum kız çocuğunu temizlemek daha bir özen ve hijyen istiyor. Önden arkaya doğru temizliyorum ama çok hareketli kendini sıkıyor. Oğlan çok rahattı sere serpe yatardı Öykü Ne kan ne idrar tahlili oldu. Asm de yaparlar mı acaba. Hemşireye aşıya çağıracak muhtemelen. Pine smart bezden almayı düşünüyorum enfeksiyonu gösteriyor diye reklamı vardı. İnternette yorumlarına bakıp alıcam.

Krep mi yiyebiliyor mu krebi bizde 7 aylığız daha pütürlüye yeni geçiyoruz krep yiyemez herhalde zaten şimdiye kadar hep tek öğün verdim 2 öğüne yeni çıktık siz maşallah hızlı ilerlemişsiniz

Dün ilk kez yayla çorbası verecektim yoğurdum kesildi acele ediyordum acıktı diye ondan oldu sanırım sonrada meyveli yoğurt verdim ama biraz soğuktu öksürüyor arada soğuk meyve yoğurttan olabilir mi acaba

Kulağını çekiştirmesi dişten biliyorum hep kızarık zaten arkası, burnunu karıştırması kaşınması korkuttu günde bi kezde akıyo az bişey.
Evet çok özen istiyo çok dikkat ediyorum ama arada kızarık oluyo pine smart bez olan enfeksiyonu gösteriyomuş ama tedavi aşamasındaki enfeksiyonu göstermiyomuş ilaç kullanan bebeklerdeki yani çok memnuniyet yok diye okumuştum ilk çıktığı zamanlar ama denemek lazım yinede bende bi tekrar bakıyım yorumlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…