Bizimkisi her ay kontrol ediliyor hemsiremiz tarafindan ama 2 aydir istanbuldaydik oradaki hemsire sadece boy ve kiloya bakti en son gittigimizde olctu kafasini bizim kendi hemsiremizde izinde suan 10unda gelcekmis o zaman ona da kontrole goturecegim kendi dr muza da 3 ay aradan sonra gittik gecen aylari bilmedigi icin tek diyebildigi sey takipte kalin demek oldu. Umarim genetiktirBizim hiç bıngıldağına bakılmıyor ya en son 3 aylıkken bakmıştı ebe onuda ben sordum saçları baya var o yüzden bende göremiyorum inşallah 6 aylık kontrole gidebilirsem sorayım bende. Sende her gittiğinde sor ama seninde erken kapanmış belki genetiktir
Yaslar yakin olunca bu tarz sorunlar olabiliyor benim arkadasimin ikizininde basina geldi kizi 2.5 yaslarindaydi arkasindan oglu oldu onu kiskandi banada bez takin bende kakami altima yapicam diyip duruyodu.Kızlar eve dönünce çocuklar da bizde rahatladık. Birinin yanında olunca istediğin gibi yemek yediremiyorsun çocuklara. Defnenin saçlar yine kesildi Bugün. Artık son kez kestik artık oturduğu için saçları eşit uzayacak. Deniz de nihayet Bugün çişini tuvalete yaptı.Babası inat etmiş baya uğraştı. Tabi tamamen öğrenmedi hala kaçırıyor. Hatta kaka da yaptı ama ondan korkmuş. Arkalarından bye yaptık. Tabi o işinde suyu çıktı. Sürekli sifona bastık. Deniz defneden çok etkileniyor sürekli bebek bez takıyor mu diye soruyor. Bana da takın diyor. Artık külot giyiyor.
Sağol canım. Ama Deniz çok inatçı ve süreci zorlaştırmak için elinden ne geliyorsa yapıyor. Sürekli konuşarak odaklanmıyor. Sürekli olarak Bütün sülaledeki insanların tek tek bez mi yoksa külot mu giydiğini sorguluyor.Yaslar yakin olunca bu tarz sorunlar olabiliyor benim arkadasimin ikizininde basina geldi kizi 2.5 yaslarindaydi arkasindan oglu oldu onu kiskandi banada bez takin bende kakami altima yapicam diyip duruyodu.
Deniz icin sevindim umarim devami kolaylikla gelir :)
Aynı öğünde mi? Hiç içmiyor. Öğün yapıyoruz artık. Yemekten 2-3 saat sonra süt içiyor. Bugünü özetleyeyim:Kizlar ek gida ile birlikte gunluk kac cc sut ya da kac cc mama iciyo bebekleriniz ?
yok gun icinde toplam olarak sormustum :) tesekkurlerAynı öğünde mi? Hiç içmiyor. Öğün yapıyoruz artık. Yemekten 2-3 saat sonra süt içiyor. Bugünü özetleyeyim:
7de anne sütü ( meme)
9.30 da kahvaltı
12 de mama ( 4 ölçek)
2-3 arası sebze yemeği
5te anne sütü (170 cc)
7 gibi yoğurt meyve veririm. Yatmadan önce yine anne sütü ve/veya mama ( 160-180cc)
Ogun olarak miktariniz ne peki ?Aynı öğünde mi? Hiç içmiyor. Öğün yapıyoruz artık. Yemekten 2-3 saat sonra süt içiyor. Bugünü özetleyeyim:
7de anne sütü ( meme)
9.30 da kahvaltı
12 de mama ( 4 ölçek)
2-3 arası sebze yemeği
5te anne sütü (170 cc)
7 gibi yoğurt meyve veririm. Yatmadan önce yine anne sütü ve/veya mama ( 160-180cc)
Arya ile kilolar aynıydı bi ara sizin baya olmuş maşallah kilo alımları azalıcak illaki çok haraketliler ve havalar sıcak bide, biz 6. Ayda 7400 dük 7 bucuk aylık şuan kontrole gidemedim ne kdar oldu bende merak ediyorumKızlar bizimki iştahsız bu aralat ara sıra bezinde pembelikler var İdrar tahlili temiz çıktı. Ama ağzını sımsıkı kapatıyor yemek istemeyince 200 gram almış 8200 72 cm boy
Ogun olarak miktariniz ne peki ?
Değişiyor. Ortalama yarım kase kadar yiyor. İyice doyarsa üç saat kadar tok kalıyor. Çoğu zaman iki saate acıkıyor. Tavuk yedi dün çok sevdi uzun süre de süt istemedi. Ekmek pirinç bisküvi vb az veriyorum. Doyması değil beslenmesi önemli malum..Ogun olarak miktariniz ne peki ?
Teşekkür ederim içim rahatladı eve su verdiğimde saldırıyor resmen suya mamaya öyle yapmıyorBizim hiç bıngıldağına bakılmıyor ya en son 3 aylıkken bakmıştı ebe onuda ben sordum saçları baya var o yüzden bende göremiyorum inşallah 6 aylık kontrole gidebilirsem sorayım bende. Sende her gittiğinde sor ama seninde erken kapanmış belki genetiktir
Bezdeki pembelik susuz kalmasından kaynaklanıyor diye biliyorum canım verdiğin su miktarını arttır biraz. Artık büyüdüler çokta kilo almayacaklar aslında sanırım 200-300 gr normal kabul ediliyor
Evet bizimdr 6. Ay gittiğinde 7.800 falandı evet çok hareketli gerçi emeklemeye niyeti yok ama Yinedr hareketli ve sıcak mahvediyor kuzumuArya ile kilolar aynıydı bi ara sizin baya olmuş maşallah kilo alımları azalıcak illaki çok haraketliler ve havalar sıcak bide, biz 6. Ayda 7400 dük 7 bucuk aylık şuan kontrole gidemedim ne kdar oldu bende merak ediyorum
120 vermeye çalışıyorum ama yemiyor genelde 4 defa mama veriyorum ek gıda 1 defa 1 defa ara öğün bazen kahvaltı yemiyor bizimki bu aralar ağzını zor açıyorKizlar ek gida ile birlikte gunluk kac cc sut ya da kac cc mama iciyo bebekleriniz ?
Ben de 1 haftadır zorla yiyor her yer batıyor mama sandalyesinde mi veriyorsun yoksa yarı yatar pozisyon mu mama sandalyesinde sürekli kafa aşağıda masayla oynuyorBunlar cope attiklarimin ceyregi kadar
3 gundur zorla yemek yediriyorum yarisi ustune yarisi yere yarisi mideye gidiyo parmaklarini sokuyo surekli agzina isiriyo yerken yemek istemiyo ah su disler 4 gozle bekliyoruz cikmasini ama inatla gelmiyolar bir turlu
Bizimki de geçen haftalarda öyleydi yemiyordu bence o dönem atak haftasıydı kabus gibi çok mız mızdı kaç kişi kucağına aldıysa sakinleşmedi. Sizinde öyle olabilir mi acaba. eve dönünce rahatladı çocuğum bazı şeyleri severek yiyor özellikle ferah şeyleri salatalık yoğurt labne gibi. Kahvaltısını yiyor,Meyve yiyor ,sebzeleri severek yemese de az biraz yiyor. Et verdim Bugün ağzında biriktirdi pek yemek istemedi zorlamadım akşamdı zaten. Oğluma göre iştahlı gidiyor şimdilik nazar değmez inş.120 vermeye çalışıyorum ama yemiyor genelde 4 defa mama veriyorum ek gıda 1 defa 1 defa ara öğün bazen kahvaltı yemiyor bizimki bu aralar ağzını zor açıyor
Bizimki de kaşığa vurmaya başladı tabağını çekip yere atıyor. Önlüğüne düşen peynirleri almaya çalışıyordu çok tatlıydı o hali. Parmakları cımbız gibi yapmaya çalışıyor henüz başarılı olamadı.Bunlar cope attiklarimin ceyregi kadar
3 gundur zorla yemek yediriyorum yarisi ustune yarisi yere yarisi mideye gidiyo parmaklarini sokuyo surekli agzina isiriyo yerken yemek istemiyo ah su disler 4 gozle bekliyoruz cikmasini ama inatla gelmiyolar bir turlu
Mama sandalyesinde mutfakta yiyo.Ben de 1 haftadır zorla yiyor her yer batıyor mama sandalyesinde mi veriyorsun yoksa yarı yatar pozisyon mu mama sandalyesinde sürekli kafa aşağıda masayla oynuyor