2020 Şubat Anneleri

Kızlar ya sizin bebişler emerken size bakıyormu bizimki bana bakmıyor normalde göz teması kuruyoruz onda problem yok ama emerken bakmıyor sizinkilerde öyle mi acaba merak ettim. Birde şu el tırnakları ne çabuk uzuyor ya😭😭😭 haftada 2 kere kesiyorum resmen yıldım😂
Oğlum bakmazdı çok uğraşırdım baksın diye. Sonraları da bakmadı onu öyle kabul ettim🤣 Kızım sürekli bakıyor gülümsüyor elimi tutuyor gülmekten ememiyor hatta yüzüne ben bakmıyorum emsin diye Buda böyle 🥰

Oğlum bakmazdı çok uğraşırdım baksın diye. Sonraları da bakmadı onu öyle kabul ettim🤣 Kızım sürekli bakıyor gülümsüyor elimi tutuyor gülmekten ememiyor hatta yüzüne ben bakmıyorum emsin diye Buda böyle 🥰
E iyi bari bakmasa da sorun değil o zaman☺️☺️☺️ Senin iki çocukta birbirinden çok farklı🙈🙈

Kizlar cisli bezlerde azalma oldu mu ? Gunde kac kez cisli bez degistiriyorsunuz ve doluluk miktari nedir ?

E iyi bari bakmasa da sorun değil o zaman☺☺☺ Senin iki çocukta birbirinden çok farklı🙈🙈
Evet farklılar kız daha çok iletişim kurmaya çalışıyor. Algıları daha açık. Ama göz teması olayının yine de takipçisi olmak lazım. Deniz adını söyleyince de bakmazdı. Hala da iki üç kere söyleyince hatta bağırarak söyleyince bakıyor. Ama gel çikolata var desem koşarak geliyor🤣 Doktora götürmüştüm d vitamini eksikliği nedeniyle ilgisi dağınık olabilir demişlerdi onlarda gelişim geriliği var mı diye Psikologa yönlendirdi çocuk gelişimci de bazı testler yaptı. Deniz hepsini yaptı. Bir sorun görmediler. Bir daha da götürmedim.

Kizlar cisli bezlerde azalma oldu mu ? Gunde kac kez cisli bez degistiriyorsunuz ve doluluk miktari nedir ?
Doluluk emmesi ile paralellik gösteriyor dün gece emmedi sabah az yapmıştı iyi emerse bezi dolduruyor. Bezini artık sık değiştirmiyorum ama en az 4-5 bez gidiyor .

Ben de alta uzun eşortman üste zıbın ve kısa kollu tişort giydirmeye başladım bizim burası daha şort giyecek kadar sıcak değil biz bile hala uzun alt giyiyoruz sen nerde yaşıyon bilmiyom ama normal giydirdiklerin de çorap niye 2 tane ben hiç 2 çorap giydirmedim
Burası çok sıcak ben hala iki çorap giydiriyorum :KK43: alışverişe de çıkamadık

Evet farklılar kız daha çok iletişim kurmaya çalışıyor. Algıları daha açık. Ama göz teması olayının yine de takipçisi olmak lazım. Deniz adını söyleyince de bakmazdı. Hala da iki üç kere söyleyince hatta bağırarak söyleyince bakıyor. Ama gel çikolata var desem koşarak geliyor🤣 Doktora götürmüştüm d vitamini eksikliği nedeniyle ilgisi dağınık olabilir demişlerdi onlarda gelişim geriliği var mı diye Psikologa yönlendirdi çocuk gelişimci de bazı testler yaptı. Deniz hepsini yaptı. Bir sorun görmediler. Bir daha da götürmedim.
tabi tabi göz teması kurması önemli takip ediyorum onu normalde hep bakıyor gözlerini kaçırmıyor bitek emerken bakmıyor bekliyorum belki bakar diye olmazsa doktoruna da bi danışırım
Burası çok sıcak ben hala iki çorap giydiriyorum :KK43: alışverişe de çıkamadık
Ben bazen çoraplarını bile çıkarıyorum sende abartma artık 1 çorap yeter☺️☺️ Bizde alışverişe gidemedik ya 2 tane kısakollu üstü var onları giydirmeye başladım kurutma makinam var da yıkayıp kurutup giydiriyom🙈🙈 bugün küçük gelen bi tulumu vardı onun kollarını ayaklarını kestim onu giydirdim çok güzel oldu valla 😂😂 biraz daha alışverişe gitmezsek diğer kıyafetlerini de kescem😂😂

Selam kizlarr nasilsinizz bebisler nasill
Nasıl uyutuyosunuz bebislerinizi gunduz gece zor oluyormu uyutmak ☺️ bizim bazen çok zorluyor hemen dalamiyor.emziriyorum mayisiyor genelde

tabi tabi göz teması kurması önemli takip ediyorum onu normalde hep bakıyor gözlerini kaçırmıyor bitek emerken bakmıyor bekliyorum belki bakar diye olmazsa doktoruna da bi danışırım

Ben bazen çoraplarını bile çıkarıyorum sende abartma artık 1 çorap yeter☺☺ Bizde alışverişe gidemedik ya 2 tane kısakollu üstü var onları giydirmeye başladım kurutma makinam var da yıkayıp kurutup giydiriyom🙈🙈 bugün küçük gelen bi tulumu vardı onun kollarını ayaklarını kestim onu giydirdim çok güzel oldu valla 😂😂 biraz daha alışverişe gitmezsek diğer kıyafetlerini de kescem😂😂
Yalnız değilmişim bende küçülenleri kesiyorum😅

Ben bazen çoraplarını bile çıkarıyorum sende abartma artık 1 çorap yeter☺☺ Bizde alışverişe gidemedik ya 2 tane kısakollu üstü var onları giydirmeye başladım kurutma makinam var da yıkayıp kurutup giydiriyom🙈🙈 bugün küçük gelen bi tulumu vardı onun kollarını ayaklarını kestim onu giydirdim çok güzel oldu valla 😂😂 biraz daha alışverişe gitmezsek diğer kıyafetlerini de kescem😂😂
Ben birşey kesmedim henüz 🤣 ablam vermişti. Denizinkiler de duruyor . Erzurum’da çocuklarım tişörtle çok az dışarı çıkarlar. Bu sene izne de gidemeyiz. Ama kız oğlana göre gürbüz herşey hemen küçük geliyor 🥴

Nasıl uyutuyosunuz bebislerinizi gunduz gece zor oluyormu uyutmak ☺ bizim bazen çok zorluyor hemen dalamiyor.emziriyorum mayisiyor genelde
Selam iyiyiz sağol sen nasılsın. Bizim kız normalde kendi dalabiliyordu ama 3 gündür feryat figan ağla ağla helak oluyor elleri ağzında. Artık dayanamadık ağrı kesici verdik soğuk uygulama yaptık . Emerek dalmaya başladı bugünlerde. Hiç istemesem de böyle uyutmak zorunda kalıyorum.

Nasıl uyutuyosunuz bebislerinizi gunduz gece zor oluyormu uyutmak ☺ bizim bazen çok zorluyor hemen dalamiyor.emziriyorum mayisiyor genelde
İyiyiz kuzum sen nasılsın 🙃 benimki emerek uyuyor veya babası uyutuyor. Bu aralar hiiiiç düzeni yok. Geceleri saat başı yarım saatte bir veya koyar koymaz ağlıyor. Gündüzleri 3 3 sefer en fazla yarım saat uyuyor. Eskiden banyo yapınca uzun uyurdu şimdi o da yok😔

Atak mıdır nedir rahat bırak çocuuuumu😡

Hiç belli olmuyor bizimki gece güzel uyuyor genelde 2 kere uyanıyor emip tekrar ıyuyor ama gündüz hiç bi şekilde rutini yok bazen 2 saat uyuyo bazen 20 dk bazen yatağına koyuyoruz kendi kendine uyuyor bazen bebek arabasıyla evin içinde gezdiriyoruz (doğru değil biliyorum ama eşime anlatamıyorum bi türlü🤦🏻‍♀️) öyle uyuyor bende 4 ay dolsun yavaş yavaş uyku eğitimi vermeye başlıcam o yüzden şimdi çok takılmıyorum nasıl uyuduğuna
Yalnız değilmişim bende küçülenleri kesiyorum😅
valla hem dışarı çıkıp bişeyler alamıyoruz hemde sürekli bişeyler almak çok masraflı gerçekten bide bizim çocuk hızlı büyüdü yenidoğan kıyafetlerinin üzerine 2 sefer alışveriş yaptım küçücük şeyler ne pahalı tutuyor öyle🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Bende kesmeye karar verdim napyım
Ben birşey kesmedim henüz 🤣 ablam vermişti. Denizinkiler de duruyor . Erzurum’da çocuklarım tişörtle çok az dışarı çıkarlar. Bu sene izne de gidemeyiz. Ama kız oğlana göre gürbüz herşey hemen küçük geliyor 🥴
Bizde eskişehirdeyiz burası da Allahtan çok sıcak değilde yazlık pek ihtiyacımız yok şimdilik evdekilerle idare edirim biraz daha sen o yönden şanslısın kıyafete çok para harcamadın ufacık şeyler bi pahalı kendime aldıklarım okdar pahalı değil vallahi😂

Uyku egitimini nasil yapacagiz kizlar oglumdan ziyade sanki ben daha cok zorlanacakmisim gibime geliyo. Gece bile 50 kere uyanip kontrol ediyorum. Dogdugunda nefes problemi yuzunden kuvozde kaldigi icin hala o korkuyu icimden atabilmis degilim nefes aliyo mu falan diye kontrol ediyorum ☹️ kendi odasinda uyutmaya baslayinca gozumun onunde olmayacak uyuyamayacakmisim gibime geliyo :KK43: bu korkuyu icimden nasil atabilirim bilmiyorum 😔

Uyku egitimini nasil yapacagiz kizlar oglumdan ziyade sanki ben daha cok zorlanacakmisim gibime geliyo. Gece bile 50 kere uyanip kontrol ediyorum. Dogdugunda nefes problemi yuzunden kuvozde kaldigi icin hala o korkuyu icimden atabilmis degilim nefes aliyo mu falan diye kontrol ediyorum ☹️ kendi odasinda uyutmaya baslayinca gozumun onunde olmayacak uyuyamayacakmisim gibime geliyo :KK43: bu korkuyu icimden nasil atabilirim bilmiyorum 😔
Yalnız değilmişim 😔 ço şükür oğlum artık geceleri daha rahat uyuyor ama bu sefer de ben uyuyamıyorum. Bizde solunum sıkıntısı yaşamıştık uzun süre makineye bağlıydı. Çıkarttıklarında çok sevinmiştim ertesi gün tekrar başlamışlardı zorlandığı için. Şimdi o korkuları unutamıyorum. O uyuyor ama ben dalıp rahatça uyuyamıyorum. Sürekli ya nefes alamazsa ya sesi çıkmazsa diye kendimi yiyorum. 😔

X