2020 Şubat Anneleri

Bu konuyu çevremdekilere açtığım zaman normal ,o daha küçük ,kıskanıyor, biraz büyüsün oynarlar , kız uyuyunca Denizle oyna, yardım alsak ne varmış Denizde türünden şeyler söylüyorlar eşimde birşey söyleyince bu dönemde mi gidelim diyor. Konuyla ilgili Biraz kitap karıştırmak istiyorum Deniz elimden alıyor kendi inceliyor okutmuyor. Biri uyuşa diğeri ayakta hiçbirşeye vakit bulamıyorum. Bugün kendimi paraladım oyun oynadık ama çocukta bitmek bilmez bir enerji var saçları ıslanıyor yine yorulmuyor. Kızı emzirirken elinde ne kadar oyuncak varsa kafama geçirmeye başladı.artık tepem attı bir tane de ben ona attım şaşırdı. Ne kadar sinir olduğum şey varsa yapıyor oyuncakları getirip kanepenin altına itiyor. Elinde bir tabure yada kendi sandalyesi her yere tırmanıyor. Daha neler neler . Şikayet etmek istemiyorum çok seviyorum çocuklarımı ama ikisine birden yetemiyorum.
Siz Deniz için değil kendiniz için alıcaksınız aslında Denize nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Senin evde iki çocukla kitap karıştırman çok zor canım ama eşin araştırsa biraz belki faydası olur. Mesela deniz oyuncak atınca seninde ona atman hemde kardeşi senin kucağındayken onda kıskançlık duygusunu tetikler düşünsene ona oyuncak atıyosun ama bebeği seviyosun kucağından inmiyor. Denizde çok küçük daha anlayamaz bazı şeyleri doğal olarak ilgi çekmek için yaramazlık yapıyor

Kızım 86 günlük ellerine bakıyor gözlerini şaşı yaparak devamlı engelliyorum ama nafike göz kasları gevlermi acaba çözümü varmı
Bu durum suanlik normal daha kucuk 3. Ay bitiminden sonra duzelir gozde kayma ya da kalici sasilik varsa o zaman goz dr na gidin

Memedeki bitirmedigi sutleri bosaltmak icin sagdigim sutler bosa gidiyo cunku imkani yok biberonu artik istemiyo kasikla iciyorum yarisindan cogunu dokuyo diliyle itiyo bende mi eds yontemiyle denesem o sekilde verecegim zaman acaba o hortum sanirsam beslenme katateri diye geciyor dimii ?
Biz internetten emzirme destek sistemi yazınca çıkmıştı öyle aldık. Ama mediklcilere söyleyimce veriyorlarmış hemen😉

Aslında ona güzelce anlatsan yapmaması gerektiğini kardeşinin canının acıyabileceğini filan
Gerçi illaki yapmışsındır bilinçli bir annesin.
Ama sabrın yok anlayabiliyorum seni
İnsan sıkılıyor bunalıyor kendimize vakit ayırabilsek daha sabırlı olacağız ama olmuyor malesef
Allah yardımcın olsun çok zor
Aslında her defasında anlatıyorum o senin kardeşin canımız acıyabilir. Tırmandığı zamanda annecim dikkatli ol düşebilirsin diye. Ama inatçı bir çocuk çok enerjik kanepe tepelerinde zıplayıp duruyor . Yemek yerken iki dakika oturmuyor. Bezden kurtulsun jimnastiğe ve yüzmeye götüreceğim bu enerjiyi kullanmamız lazım 🤣 sabır konusunda direniyorum kızmamaya ama birşeyi bırakıp diğerine başlayınca yetişemiyorum artık.

Siz Deniz için değil kendiniz için alıcaksınız aslında Denize nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Senin evde iki çocukla kitap karıştırman çok zor canım ama eşin araştırsa biraz belki faydası olur. Mesela deniz oyuncak atınca seninde ona atman hemde kardeşi senin kucağındayken onda kıskançlık duygusunu tetikler düşünsene ona oyuncak atıyosun ama bebeği seviyosun kucağından inmiyor. Denizde çok küçük daha anlayamaz bazı şeyleri doğal olarak ilgi çekmek için yaramazlık yapıyor
Dün kızın yüzüne terlik attı geçen gün telefon atmış eliyle de vurmaya çalışıyor. Herhalde dün patladım bir tane de ben attım. Ama öncesi konuşmaya çalıştım annecim canımız açır üzülürüz dur yapma etme diye ama baktım duracağı yok. Bir tanede ben attım ona 🥴 yapmamam gerektiğini bile bile attım. Daha çok küçük hamile kaldığımdan bu yana benimle uyumuyor aramızdaki bağ maalesef zedelendi. Akşam kardeşiyle onu yakalamaya çalıştık çok keyif aldı. Ama sürekli oyun olmuyor kızı emzirmem altını değiştirmem gerekiyor. O zaman hemen kıskançlık başlıyor. Eşimde bende dikkat ediyoruz onu ihmal etmek istemiyoruz. Ama nasıl oluyorsa etkilenip tepki geliştiriyor.

Aslında her defasında anlatıyorum o senin kardeşin canımız acıyabilir. Tırmandığı zamanda annecim dikkatli ol düşebilirsin diye. Ama inatçı bir çocuk çok enerjik kanepe tepelerinde zıplayıp duruyor . Yemek yerken iki dakika oturmuyor. Bezden kurtulsun jimnastiğe ve yüzmeye götüreceğim bu enerjiyi kullanmamız lazım 🤣 sabır konusunda direniyorum kızmamaya ama birşeyi bırakıp diğerine başlayınca yetişemiyorum artık.

Dün kızın yüzüne terlik attı geçen gün telefon atmış eliyle de vurmaya çalışıyor. Herhalde dün patladım bir tane de ben attım. Ama öncesi konuşmaya çalıştım annecim canımız açır üzülürüz dur yapma etme diye ama baktım duracağı yok. Bir tanede ben attım ona 🥴 yapmamam gerektiğini bile bile attım. Daha çok küçük hamile kaldığımdan bu yana benimle uyumuyor aramızdaki bağ maalesef zedelendi. Akşam kardeşiyle onu yakalamaya çalıştık çok keyif aldı. Ama sürekli oyun olmuyor kızı emzirmem altını değiştirmem gerekiyor. O zaman hemen kıskançlık başlıyor. Eşimde bende dikkat ediyoruz onu ihmal etmek istemiyoruz. Ama nasıl oluyorsa etkilenip tepki geliştiriyor.
Çok zor gerçekten Allah kolaylıklar versin. Acaba ufak görevler mi verseniz ona kardeşiyle ilgili? Bezini geririp götürmek yanında altına alırken size eşlik etmek bezin bir bantını onun kapaması gibi? Biberon tutmak emzik vermek ya da ona şarkı söylemek gibi .Örnekler çoğaltılabilir. İşe yarar mı bilmiyorum ama aklıma geldi🐥

Mama kullanan arkadaşlar suyunun sıcaklığını nasıl yapıyosunuz ben soğuga yakın yapıyorum galiba dokunuyo oda ılıkta sıcak geliyo bana damağı yanarsa diyorum yanlış yapıyorum galiba
Bide mama yaptık içmedi mesela ne kadar süre bekletebiliyoruz

Biz bu şekilde sadece hortum aldık 5 numara. Bir ucunu biberonun içine koyduk diğerini göğsüme bantladım. Biberonun ağız kısmını delip hortumu ordan geçirdik. Emzirme destek sistemli biberonlae da var ama 350₺ falan, bu hortumlar 5 ₺ ve aynı işi görüyor. Hortumu kullandıktan sonra kaynamış suyu şırıngaya çekip hortuma boşaltıyorsun o şekilde temizleniyor 😉
Emzirme Destekleyici Sistem(eds)4-5-6 Numara Beslenme Sondası - n11.comEki Görüntüle 2625129
Merhaba eds yi nasil uyguladınız agiz icine gelen kismi

Mama kullanan arkadaşlar suyunun sıcaklığını nasıl yapıyosunuz ben soğuga yakın yapıyorum galiba dokunuyo oda ılıkta sıcak geliyo bana damağı yanarsa diyorum yanlış yapıyorum galiba
Ne soğuk ne sıcak ılık olacak vermeden önce bileğinin içine damlat yakmiyorsa elini ver. Yani ılık olmalı soğuk dokunur midesine..Eğer icmediyse hiç 1 2 saat bekleyebilir ama biraz ictiyse bekletme

Canim 40 50 derece arasinda olmasi gerek suyun sicakliginin sonra 37 ye dusmesi gerek icmesi icin hazirlandiktan sonra en fazla 1 saat oda sicakliginda suresi var 1 saatten sonra icirme.
Biz sarilik doneminde kullanirken 100 derecede su kaynatip 2 cezveye boluyoduk mama hazirlayacagimiz zaman 1 cezveyi isitiyoduk dereceyle olcuyoduk suyu derece 43e kadar olcuyo 43 e gelince suya mamayi koyuyodum mesela o an hemen icmesi gerekiyo bekleyemicek diger kaynatilmis sogumus cezveden uzerine soguk su ilave edip 37 dereceye getiriyoduk mesela 90 cc icecek 80 cc sicak su 10 cc soguk suyla esitliyoduk . Isılara uyman gerek mamanin arkasinda da yaziyo bunlar 😊

Canim 40 50 derece arasinda olmasi gerek suyun sicakliginin sonra 37 ye dusmesi gerek icmesi icin hazirlandiktan sonra en fazla 1 saat oda sicakliginda suresi var 1 saatten sonra icirme.
Biz sarilik doneminde kullanirken 100 derecede su kaynatip 2 cezveye boluyoduk mama hazirlayacagimiz zaman 1 cezveyi isitiyoduk dereceyle olcuyoduk suyu derece 43e kadar olcuyo 43 e gelince suya mamayi koyuyodum mesela o an hemen icmesi gerekiyo bekleyemicek diger kaynatilmis sogumus cezveden uzerine soguk su ilave edip 37 dereceye getiriyoduk mesela 90 cc icecek 80 cc sicak su 10 cc soguk suyla esitliyoduk . Isılara uyman gerek mamanin arkasinda da yaziyo bunlar 😊
Mamanın arkasını okudum ama bana sıcak geliyo benim sütüm o kadar sıcak mıdır diye düşünüyodum o yüzden soğuğa yakın dır diye düşündüm bileğimlede ölçüyorum tadınada bakıyorum ama birazdaha ılık olması gerek galiba alından ölçerin biberon ayarıda var ama doğru ölçmüyo gibi geliyo bana bide onunla ölçerek bakıyım sıcaklığına belkide o dokunuyodu 🥴

Mamanın arkasını okudum ama bana sıcak geliyo benim sütüm o kadar sıcak mıdır diye düşünüyodum o yüzden soğuğa yakın dır diye düşündüm bileğimlede ölçüyorum tadınada bakıyorum ama birazdaha ılık olması gerek galiba alından ölçerin biberon ayarıda var ama doğru ölçmüyo gibi geliyo bana bide onunla ölçerek bakıyım sıcaklığına belkide o dokunuyodu 🥴
Vucudumuzdan ciktigi icin sutumuzde ilik oluyo mama soguk geliyosa midesine dokunabilir, icmek istemeyebilir. Mama icin klasik eski tip dijital termometre alabilirsin sanirsam daha dogru sonuc verir

Termometreye gerek yok o kadar ince bir ayar değil. İçeceği zaman bileğinize döktüğünüzde ne soğuk ne sıcak olacak. Vücut ısısı yani 36 37 derece olmalı.
Tozu karıştırırken de 40 derece olmalı içeceği ayardan hafif sıcak yani. Eliniz alışınca yaparsınız.

Bileğime damlatıyorum ılıksa veriyorum😉 yalnız mamayı yaparken diyelim ki 90 cc hazırlayacağım, biberona 90 cc sıcak suyu koyuyorum sonra mama ekliyorum. Öyle olunca 90 cc su+mama oluyor ve 90 cc biraz geçiyor. Önce mama sonra su eklersen mama hacminden dolayı suyu az koymuş oluyoruz bu da bebeğin az su almasına ve dolayısıyla kabızlığa neden oluyor😉

İlk fotoğrafta işaretli olan kısmı ikinci fotoğraftaki gibi göğsüme bantladım. Gri kapaklı kısım biberonun içinde kaldı. İkinci fotoğraftaki orijinal eds ama ben 3. Fotoğraftaki gibi biberonun ucunu delip hortumu ordan geçirerek yaptım😉

Eklentiler

• DFF90EFF-0DAC-4CCB-9798-F4A5CF84E701.jpeg
    DFF90EFF-0DAC-4CCB-9798-F4A5CF84E701.jpeg
    66,5 KB · Görüntüleme: 27
  • FAFD92AF-A2EB-49FB-BB1C-6BBB004885E1.png
    FAFD92AF-A2EB-49FB-BB1C-6BBB004885E1.png
    582,8 KB · Görüntüleme: 27
  • 9A24FC1E-3D9E-4BE7-A38D-1F61F7C41031.png
    9A24FC1E-3D9E-4BE7-A38D-1F61F7C41031.png
    600,5 KB · Görüntüleme: 22

Yaptığı hiçbir yaramazlığa tepki verme sadece tetikte ol yararlanacağını düşüneceğin an harekete geç sıfır tepki dur falan deme uslu oturduğunda hemen yanına git öp

Sıcak suya mama koyup bileğime döküyorum yakmayan sıcaklıktaysa veriyorum içerken soğuyor tekrar ısıtıp veriyorum

Bileğime damlatıyorum ılıksa veriyorum😉 yalnız mamayı yaparken diyelim ki 90 cc hazırlayacağım, biberona 90 cc sıcak suyu koyuyorum sonra mama ekliyorum. Öyle olunca 90 cc su+mama oluyor ve 90 cc biraz geçiyor. Önce mama sonra su eklersen mama hacminden dolayı suyu az koymuş oluyoruz bu da bebeğin az su almasına ve dolayısıyla kabızlığa neden oluyor😉
BENDe öyle yapıyorum ama çok ılık kavramını çözemedim galiba 🤣 bende önce su sonra mama koyuyorum ve 90 cc geçiyo dediğin gibi ☺️

X