2020 Şubat Anneleri

Oglum beni cok zorluyo ya hep ilgi oyun konusmak istiyo artik kucagimda da tasiyamiyorum uzun sure kanguruda sevmiyo tek basima olunca cok yoruluyorum wc ye bile pusetle birlikte gidiyoruz pertim cikiyo yorgunluktan ve gun icerisinde dogru duzgun yemek yiyememekten aksama dogru sutum azaliyo annemi cookk ariyorum bugun gittigi tam 60 gun olmuss cookk ozledimm
Bebeler büyüyor mama sandalyeleri hazır mı.
Bize esimin kuzeni hediye almisti ama kurup hic bakmadik nasil bir sey oluyo ustten kolisini acip bakmistik sadece

4. Ayda bebekler aylik 350-750 gr ve 500- 750 gr kilo alir yaziyo nette hangisi dogru acaba 350 cok az degil mi ?

Kaç ml mama veriyorsunuz her öğünde mağlum 4. Aydayız ve ayarlamak zor oluyor ben hem meme hem mama veriyorum sütüm az günlük 4 kez 90 I ml veriyorum 1 kere 120 ml az mı sizce
Bizimki 3 aylık oldu. Günde 4 kez 90 cc verdi doktor. Mama meme olarak ilerliyoruz biz de. 5140 gr erkek bebel cv gibi oldu biraz

İki şey söylemeye geldim .1. kaka problemi olan bebeklerde kulak çubuğu ile yada ateş ölçerin ucu ile uyaranlar ilerde cinsel tercihlerin değişmesine sebep oluyor diye bir yazı okudum sizle de paylaşmak istedim . Mamaya yada anne sütüne z.yağı damlatıp vermeniz daha akılcı olur . Zeytin yağı da eczanelerde satılanlardan doktorlar tavsiye ediyor zaten

4. Ayda bebekler aylik 350-750 gr ve 500- 750 gr kilo alir yaziyo nette hangisi dogru acaba 350 cok az degil mi ?
Ortalama 700 gr kadar alırlarmış ama 400 gr alsa da anne sütü yetiyor sayılıyor. Mama başlanmıyor yani. Bunu alt sınır kabul ediyorlar.
Görüşler değişebiliyor bir doktor iyi derken bi başkası az almış diyebilir.
Kızım son ay yine 1 kilo aldı. Şimdiye kadar hep ortalama 1 kilo aldı. Bundan sonra azalır sanırım.

Kendime ait zamanım kalmadı kısmına okadar çok katılıyorum kii benim bide annem babam hergün geliyorlar yanıma ama ona rağmen hiç zamanım yok nasıl oluyor anlamıyorum sadece tuvalette şöyle aralıksız 20 dk vaktim oluyor
İnşallah serum iyi gelir ciğerlerine bence de öyle kolay inmez
Hergün evde aynı şeyleri yapmaktan sıkılan bunalan yorulan var mı benden başka
Sıkılmayan varmı diye sormak lazım
Bizimki de öyle yaa sürekli laf dinlesn istiyo konuşmayınca da ağlamakla bağırmak arasında bişey yapıyor. Bizimde bilekler pert oldu taşımaktan artık 5 dakikadan fazla kucakta tutamıyoruz
Benim annemle babam hergün geliyor biz eskişehirde yaşıyoruz annemler izmirdeydi bende tek çocuğum o yüzden eskişehire taşındılar hamileyken fln hep geldiler ama bi zaman sonra o da iyi olmuyor sürekli herşeye karışıyor ev benim değil sanki onun eve bişeyler alıyor kafasına göre evdem bişeyleri kendi evlerine götürüyor benim haberim yok bi yere koyduğum şeyi beğenmiyor yerini değiştiriyor bana söylemiyor fln nasıl bunu değiştireceğim hiç bilmiyorum eşimde rahatsız oluyor bana söyleniyor sürekli ben arada kalmaktan yoruldum valla ay ne dertliymişim yazdım da yazdım

Kendime görev bilmiş gibi her poposunu uyarıyorum diyene uyarmayın yazıyorum :)
Bunu dediğini yi oldu

Ne guzel keske bende annemle ayni sehirde olabilsem karismasi vs kotu olmus ama yaninda olmasi buyuk nimet. Ben annemle arkadas hatta kanka gibiyimdir diyebilirim bana sormadanda bir sey yapmaz her seyimi de dusunur yapalim mi der yapariz ah annem ahh

Evet bu olayi bende duymustum ozellikle erkek bebeklerin popolariyla oynamayin diyolar

Canim mama ver verdigin için de kendini üzme çok şükür çocuğun sağlıklı bunlar üzülecek dert değil. Ama cocuk beslenemezse gelişemez anne sütü de alıyor ben de ilk başta mama ağırlıklı besledim sütüm yoktu çok şükür sarılık falan da olmadı oğlumu aç bırakamam eğer sütüm yetmezse yine veririm hiç tereddüt etmem yazık çocuklar aç kalmasin

2. bİraz daha uZun benimde mağdur olduğum bir konu mama konusu . Uzun zamandır doktorumu değştrmeyi düşünüyordum dün ilk defa başka doktora gittk. Mama verdiğimi söyledim . Bebeğim 6 kg 2 aylık . Keşke dedi 6 kg mama bebeği olacağına 4.5 kg anne sütü bebeğin olsaydı katkı maddeli ve yapay bir şey. Gerekirse daha sık emzir ama mamayı kademeli olarak azalt sonra da kes tamamen dedi ama Benim sütüm şu kadar bu kadar yetmiyor vs desem de bana yeteceğini ve kesmemi söyledi. Diğer doktorumuzda deva.
M et diyor

İhtiyacından fazlasını veriyor olabilirsim. Kilo alımı zaten fazlayken mama neden başlanmıştı?

Doktorlar aylık 500 ğ kabul ediyorlar canım 350 biraz az ama belkide diğer büyüme faktörleri işin içine giriyorsa baş ve boy bide o ay yavaşlama ayı ya

Bende doktor değiştirdim. Hepsi gerçekten başka kafalarda birinin dediği diğerini tutmuyo. Aynı senin gibi düşünmekten yoruldum

Nasıl istemiyor biberonla da içmiyor mu?
Karnini nasil doyuruyo peki, bastan beri boyle miydi sonradan mi oldu ?
Nasil besleniyor kıyamam ya neden mama vermiyorsunuz? Onu da mı almiyor

Başta çok güe

Başta çok güzeldi sonradan oldu biberon da almıyor. 1 hafta sonra 3 ay bitecek 3 haftada 300 gr almış. İlk ay 1500 gr 2. ay 900 gr almıştı. Biberon ile verdiğimde 40 cc içiyor o da zorla yarısı biberon yarısı kaşıkla. Emerken ağlıyor. 3 saat aç durup 40 cc zorla içtiğini görünce sinirim bozuluyor. Geçen ay bu yüzden doktora gittim. Doktor sütüm acımıştır dedi. Ama dolaptaki ilk aylar sağdığım sütü de içmiyor. O zamanlar göğsüm yaraydı sağıp veriyordum 100 cc içiyordu. Daha da versem içerdi. Mama hiç denemedim. Çok sık emziriyorum. Memeyi vermeyi bırak görünce bile ağlıyor ama konuşarak güldürerek vermeye çalışıyorum zorlamak da iyi değil diye. Bezlerimiz çok dolu olmasa da çişli oluyor. Emzirme akademisinde günlük bir paket margarin ağırlığında çişli bezi olursa doyuyor demektir demişler soranlara. Bizim de o kadar oluyor. Ama kaka sorunumuz var yapmıyor bir kaç gün. doktor duphalac diye şurup vermişti. Uzarsa ondan veriyorum. Geçen ay doktor 4 gün yapmadı diye lavman yapmıştı. Yapan hemşire karnı taş gibi ilaç bile ilerlemedi demişti. Çok ağladı kuzum o zaman hala aklıma geldikçe ağlıyorum.
Haftaya gitmem lazım doktora Kızımın bir kan değeri düşük demişti doktor. Mikroplarla savaşan bir değermiş. Takip etmemiz lazım demişti. Ateşlenirse buraya değil üniversite hastanesine götürün demişti. Kuyruk sokumunda gamzesi var o da takip edilmesi gerekkiymiş. Şu virüs yüzünden doğru düzgün doktora gidemiyorum ki. Yemin ederim şu hamilelikten beri yaşlandım iyice.

Yok canım sadece azaltmaya çalışıyorum bi yandan çok alıştı bende ağlıyo anca gece ve uyku arasında alıyo, aç bırakırmıyım hiç beni emsin diye zaten emince dalıyo aç olsa uyumaz kucağımda sallayarak vermeye çalışıyorum memeyi uyanıkkende,
geceleri 6 saat uyuyo yine ama gündüz problemimiz var umarım çözerim biberon bile seçiyo günde 3 kere vermeme rağmen hiç böyle beklemiyodum eds sistemi varmış deneyemedim beni almayınca uyku arasında deniyim dedim aç bırakmak istemedim, vermek değil beni reddetmesi üzüyo,
Evet çok şükür sağlıklılar

Hepimizin ayrı ayrı sorunları var 1 sene oldu geçiyo bile hamilelikle birlikte ve bende yaşlandığımı hissediyorum sanki seneler olmuş çok değişik bi his isyan değil, uykusuzluk değil, o değil bu değil ama farklı bişey,
bide son zamanlarda sorunlar yaşayınca ilk 3 ay ne güzelmiş diyorum, dönüyorum nerde hata yaptım diyorum herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmeye çalışıp bişeyleri yanlış yapmak daha zoruma gidiyo

Aynen kesinlikle isyan değil çok şükür ben kızımı çok bekledim geldi mucizem. Ben sadece üzülüyorum. Onu düşünüyorum ve gerçekten düşünmekten hasta olacağım. Hamilelik de sıkıntılı geçti düşük tehlikesi erken doğum tehlikesi. Hepsi geçti kucağıma aldım ama asıl maraton şimdi başlamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…