2020 Şubat Anneleri

hadi gözün aydın sonunda sende kavuştun yavruna

artık kim kaldı bekleyen? sanırım bayağı az kişi kaldı.

Bnmde oğlumun ön tarafındaki saçlar dökülmeye başladı snra kabuk kabuk kepek gibi oldu devamlı bebek yağı sürdüm braktım,snra banyo yaptırdığımda hepsi kalktı çktı,hala az var ama devamlı yağlıyorm cnm

Kızlar bu emeliyat ağrısı kaç güne geçiyor. İnanılmaz canım yanıyor. Oğlumu bile sevemiyorum ağrıdan. Cayır cayır yanıyor ameliyat yeri.
Seninde mi spinal olmıştu canım bende mahvoldum ya çocuğu gözüm görmedi valla of bir an önce toparlarız inşallah
Sezaryenin 3. Gününden bildiriyorum kızlar ilk güne göre baya azalıyor ağrı ama dikişteki o yanma hala var size tavsiyem göbeğinize sıcak havlu koyup gazı güzelce atmanız birde gerçekten yürümek iyi geliyor birde annem benim göbeğimi bir şalla sardı çok sıkı olmaycak şekilde böylece ayağa kalktığımda göbeğim çok boşalmıyor bi anda yürümek daha kolay oluyor deneyin isterseniz
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallahh

Doğum yapan arkadşlarımın gözü aydın olsun
Bizim de erken doğumla gelen minik oğlumuzn şükür kırkı çktı Zorlu bir süreçti kilo aldırmaya çalıştık meme tutamıyordu güçsüzdü mamaya da alıştı şmdi yavaş yavaş braktırmaya çalışıyorz...

Göbek deliği dışarıya doğru olan var mı ya da çevresinde böyle bebeği olan ? Çocuk cerrahisine de gttk erken doğduğu için çalışmayan kasın orayı tutmadığını ve byle olduğunu 6 ay ya da yaşına dgru geçer dediler inşallah geçer korkuyorm kafaya takıyorm.

Kzlar size bşey sorucaktm mamayı brakmaya çalışıyorz ,bebeğimin emmesi bazen 5 dk bazen 10 15 dk bu kadarla doyuyormudr, doymuyordur diyip mama veriyordm.

Artk vermemeyi dşnüyrm ama normali nasldr blemiyrm aç kalır dye korkm var.
Ve sütümüzü arttrmak için neler yapmalıyız helva incir dereotu hepsini denedim işede yaradı ama braz daha kalitelense iyi olur. Bazen emdikçe azalır gbi oluyr 2.saate dgru hatta makineyle çektm bakmak için gerçekten çok azalmıştı hemen hzlı çoğalmıyor süt bttiğinde...

Kızlar bu emeliyat ağrısı kaç güne geçiyor. İnanılmaz canım yanıyor. Oğlumu bile sevemiyorum ağrıdan. Cayır cayır yanıyor ameliyat yeri.
Cnm benmde aşırı yanıyordu ağrıyordu ama hareket etmeye çalıştım zorladm kendimi snra yavaş yavaş geçmeye rahatlamaya başladım tamamen geçmesi ayı buluyor ama bir iki haftada rahatlıyorsn kremin var mı ?

Bizim kız çok az emiyor çıldırmak üzereyim doğru düzgün bir kere emmiyor. Kilosu 4.250 40 günlüğüz. Normal mi bilmiyorum doktora da gitmedik. 5-7dakika ancak emiyor. Kafa çevirme yok sadece çekmeyi bırakıyor. Kucakta çok tutmayla ilgili mi acaba kucakta olunca hiç uyanmıyor.

Çok geçmiş olsun cnm bzde gazla uğraşıyrz o gaz sancısı grdimi gece birden sabh altıya kdr ayakta olduğumuzu bilirm hala da düzelmedi biz sub simplex damla ve probiyotik damla kullnyrz eskiye gre bir tık iyidr dyeblrm.Tabi günü gününü tutmuyor gene krizleri oluyor malesef

Bizimki de öyle az emiyor prematüre doğmuştu mamaya alışkındı ve emmeye gücü yok gbydi, eskiden 5 dk ble ememezdi, mama veryrmuydunuz ? Belki siznki sık emiyordur o açığı kapatyrdur

Kiziminda oglumunda disariya dogru idi.
Kizim 2.5 yasinda gayet guzel sekil olarak gobek deligi. Oglum yaklasik 1.5 aylik henüz disa dogru çıkıntılı ama normal bi durum. Merak etme yani canim.

Cisli bez sayisi yeterliyse sikinti yapma.
Benim oglum da 5 dk emiyor ama memede 15 dk tutuyorum ortalama. Kilo olarak da evdeki tartida ben tek ve beraber tartilip 100 gr da kiyafetine cikiyorum o sekilde 4.400 geliyor. Yani ikimizin bebegi de 37.haftada dogdu ve kilolari da yakindi. Simdi de yakınız canim.
Sen dk olarak baz alma, sütün de bol oldugu için hepsini bosaltamiyordur. Kızın doyuyordur emin ol.

Kucakta tuttugunuz surece evet daha cok uyur.
Anneni anliyorum ama kötülük yapiyor sana.
O gittiğinde cok zorlanacaksin.
Surekli kucal isteyecek, Deniz ile asiri zorlanacaksin.
Ben mecburen besiginde biraka bıraka alisti elmecbur. Emziriyorum bakımını yapiyorum ve yatiriyorum besigine. Cok aglarsa kucagima alip iki tur atip geri koyuyorum.

Bugün kendimi camdan asagi atasim geldi.
(10.kattayiz )
Oglan kaka yapti , ust bas batti ikimizinde. Kizim bu arada aglama krizine girdi beni bastan asagi boklu gorunce. Aradaki yollugu banyoya attim halıda boktu. Kizim zarar vermesin diye mecbur oglan kucagimda tek elle yapmaya calistim, kizim basmasin uzerine diye vs vs daha yazmimmmm. Yani kizlar sinir küpü oldum bi an. Kizimin kahvaltisini yaptırırken bi yandan oglumu emzirdim, kiz dirlik vermez eller oper şap diye oglanin cani acir aglar o aglayinca kizim besigine koyim diye goz kas yapar Allah im nasil bi gun,

Hic istemesemde kizimin iyiligi icin nisan gibi krese başlalicam. Haftada 3 tam gun ya da 5 yarim gun seklinde. Yoksa evde hapis hayatı iyice bunaltacak Bahar imi.

Bizimki de öyle az emiyor prematüre doğmuştu mamaya alışkındı ve emmeye gücü yok gbydi, eskiden 5 dk ble ememezdi, mama veryrmuydunuz ? Belki siznki sık emiyordur o açığı kapatyrdur
Artık sadece meme mi emiyor? Ben de bu aşamaya gelmek istiyorum artık.
Biz hala biraz meme biraz biberon devam ediyoruz.

Oyy oyyy valaha zor isin canim gerci senden hakliceyim bendeallah sabir versin bize nediyelim

Artık sadece meme mi emiyor? Ben de bu aşamaya gelmek istiyorum artık.
Biz hala biraz meme biraz biberon devam ediyoruz.
Yok canım nerde hala mama alıyor ama ben artk sadece anne sütü almasını istiyorum denemeye çalışıyorum devamlı ne kadar az versem o kdr çabuk alışır dyorm...Ayrıca mama aldığı zamanlar hava yutuyor sanırım daha gazlı oluyor ve kusuyor öğürüyor çok korkuyorum byle olunca...

Sen ne kdr mama veriyorsn canım bir günde?
Emzirmeyle ilgili hep makale okuyup video dnliyorm dedkleri bebeği emzik ya da biberonla oyalarsak daha çok yorulup anne memesinde uyuyakalrmş bnde olabldiğince az mama vermeye çalışıyrm inşallah bebeklerimiz sadece anne sütüne alışırlrMeme emerler bol bol
Bebeğim 10 ocak doğumlu 35 hftalık doğdu senin ki kaç gnlük canım?

Kiziminda oglumunda disariya dogru idi.
Kizim 2.5 yasinda gayet guzel sekil olarak gobek deligi. Oglum yaklasik 1.5 aylik henüz disa dogru çıkıntılı ama normal bi durum. Merak etme yani canim.
Baya çktı canım böyle fıtıklı bebekler gibi şiş şiş inşallah oğlumun da geçer canımAmeliyta gerek olmasn inşallah

Ay bi evime gideyim hepsini deneyeceğim inşallah

Sütüm çok belkide boşalmadığı için onun az emdiğini düşünüyorum. Mastit olacam sürekli günde bir kez sağıp dolaba atmam lazım. Haftada bir dışarı çıkıyorum sadece bir kez biberon alıyor. Annem memeyi unutacak diye korkuyor az emmesini ona bağlıyor. Dışarı çakma diyor. Evde çok daralıyorum ama. Sağdığım sütleri biberonla vermezsem ne işe yarayacak bilmiyorum boşa yatırım sanki.

Anneme alma uyuyunca bırak yerine diyorum tamam diyor bakıyorum koyun koyuna uyuyorlar. Sürekli uyarmak istemiyorum üzülür diye düşünüyorum.

Deniz gerçekten çok yoruyor bizi. Okula göndermeye de kıyamıyorum. Kötü muamele görse ifade edemez. Hemde arabayı satıyoruz getir götür olmaz. Evde de çekilir kahrı yok. Ne yerse döküyor her yer oyuncak. Tuvalet fırçasını almış bana getirmiş ben çıldırdım görünce Her fırsatta parmağını kızın gözüne sokmaya çalışıyor. Birazda o yüzden kucakta kalıyor kız. Pusetinde bırakamıyoruz. sürekli istekleri var oyun oynamaya bayılıyor. Çok enerjik her boşluğu değerlendiriyor. Elinde tabure geziyor yüksek yerlere ulaşıyor. Ojelerimi almış dün açmaya çalışıyor atacam öyle şeyleri sürecek durumum uzun süre olmayacak. Eşimde sevmiyor hijyenik değilmiş yemek yapmamalıymışım o şekilde. Çocuklara yemek yedirmemeliymişim. Kuralı kaydesi çok

ne çok yazmışım çok doluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…