2020 Şubat Anneleri

Hiç mama vermedik. Çevremdekiler 5dakikada da doyar iyi emiyorsa diyorlar. Ama kuvvetli çekmiyor.
Bu kadar dert etme kendine kilo alımı normal bence bebeginin sarılıkta yaşamadınız şükür doymuyo olsa ağlar sarılık sorunu yaşarsıız ki benim kızımda az emiyo uyku arasında olunca normal uyanıkken bırakmıyo beni bende sarılık yaşamadım ki bazen 4 saatte emziriyodum geceleri saatine dikkat etmedim bi kere 20. Günde biraz var dedi 1 aylıkken de olabilir her bebekte o var testte gerek yok az dedi o kadar
Yabi doyuyodur sen sütünün için güzel beslen yeter rezene ve hurma çok iyi geliyo benimde bazen çok boş onları tükettiğimde ağırlaşıyo doluyo memeler 🤣

Bu kadar dert etme kendine kilo alımı normal bence bebeginin sarılıkta yaşamadınız şükür doymuyo olsa ağlar sarılık sorunu yaşarsıız ki benim kızımda az emiyo uyku arasında olunca normal uyanıkken bırakmıyo beni bende sarılık yaşamadım ki bazen 4 saatte emziriyodum geceleri saatine dikkat etmedim bi kere 20. Günde biraz var dedi 1 aylıkken de olabilir her bebekte o var testte gerek yok az dedi o kadar
Yabi doyuyodur sen sütünün için güzel beslen yeter rezene ve hurma çok iyi geliyo benimde bazen çok boş onları tükettiğimde ağırlaşıyo doluyo memeler 🤣
Ne kadar tuketiyorsun cnm benim kiz geceleri uyutmadigi ici goguslerm hic dolmuyor

Allah bir daha yaşatmasın gaz sancısı kadar zor bişey yokmuş kızlar aynı durumdayız A Aycee09 Zeyf Zeyf :cry:
Bagirsaklari gelisimini tamamlasada onlarda bizde rahatlasak 😣
Kızlar ben de dün sabah doğum yaptım. Spinal sezaryanla 3710 g doğdu kızım. Oğlum bizden ayrılıp eve giderken ağladı. Ona üzülmekten ağrı falan unuttum. Neyse ki her şey yolunda bugün eve gideceğiz 🥰
Hayirli olsun bebisin 🌼
Bizimki yeşil hasta mı oluyor
Yani bilmiyorum canim ama saydam ya da beyaz degilse hastalik baslangici olabilir 🙄

Dogumdan sonra bugun ilk defa tek basima disari ciktim oksijen varmis yaa 😆 bugun premature ve riskli yenidogan dr na da gittik dunku olayi anlattim kalbinde ufurum varmis dedim muayene etti cok az bir sey korkmaniza gerek yok dedi tartti 4 kg geldi oglum 3120 dogmustu dogumdan 7 gun sonra kuvoz suresiyle birlikte 3 e dusmustu 23 gunde 1 kg almis mama takviyesi yapiyoduk dr muzun onerisiyle dedim kilo alimi gayet iyi mama verme artik dedi zaten eskisi gibi vermiyodum gun icerisinde emme durumuna gore 3 4 kere falan veriyodum ama bende cok takiyorum kafaya her ne kadar bir gunde cok cisli bez alsamda emme suresi cok kisa oldugu icin bana hic doymuyomus gibi geliyo birde surekli araniyo memem agzinda olmazsa. Nette asil kilo aldiran sutun 20 dk dan sonra gelen sutun oldugu yaziyo yani bir memeyi en az 30 dk emzirin yaziyo ama bizimkisi uyku arasinda 5 10 dk uyanikken 15 dk falan emiyo bu kadar emmeye doyuyo mudur hic inanasim gelmiyo :KK43:

Sütüm çok belkide boşalmadığı için onun az emdiğini düşünüyorum. Mastit olacam sürekli günde bir kez sağıp dolaba atmam lazım. Haftada bir dışarı çıkıyorum sadece bir kez biberon alıyor. Annem memeyi unutacak diye korkuyor az emmesini ona bağlıyor. Dışarı çakma diyor. Evde çok daralıyorum ama. Sağdığım sütleri biberonla vermezsem ne işe yarayacak bilmiyorum boşa yatırım sanki.

Anneme alma uyuyunca bırak yerine diyorum tamam diyor bakıyorum koyun koyuna uyuyorlar. Sürekli uyarmak istemiyorum üzülür diye düşünüyorum.

Deniz gerçekten çok yoruyor bizi. Okula göndermeye de kıyamıyorum. Kötü muamele görse ifade edemez. Hemde arabayı satıyoruz getir götür olmaz. Evde de çekilir kahrı yok. Ne yerse döküyor her yer oyuncak. Tuvalet fırçasını almış bana getirmiş ben çıldırdım görünce 😩Her fırsatta parmağını kızın gözüne sokmaya çalışıyor. Birazda o yüzden kucakta kalıyor kız. Pusetinde bırakamıyoruz. sürekli istekleri var oyun oynamaya bayılıyor. Çok enerjik her boşluğu değerlendiriyor. Elinde tabure geziyor yüksek yerlere ulaşıyor. Ojelerimi almış dün açmaya çalışıyor atacam öyle şeyleri sürecek durumum uzun süre olmayacak. Eşimde sevmiyor hijyenik değilmiş yemek yapmamalıymışım o şekilde. Çocuklara yemek yedirmemeliymişim. Kuralı kaydesi çok 🤣

ne çok yazmışım çok doluyum 🤪
Benzer seyleri yaşıyoruz. Senin artin annenin olmasi, insallah hasarsiz atlatiriz su birkac ayi. 6aylik olsalar o zaman kardes kardes oylarlar belki buyukler kucuklerle :)
Dogumdan sonra bugun ilk defa tek basima disari ciktim oksijen varmis yaa 😆 bugun premature ve riskli yenidogan dr na da gittik dunku olayi anlattim kalbinde ufurum varmis dedim muayene etti cok az bir sey korkmaniza gerek yok dedi tartti 4 kg geldi oglum 3120 dogmustu dogumdan 7 gun sonra kuvoz suresiyle birlikte 3 e dusmustu 23 gunde 1 kg almis mama takviyesi yapiyoduk dr muzun onerisiyle dedim kilo alimi gayet iyi mama verme artik dedi zaten eskisi gibi vermiyodum gun icerisinde emme durumuna gore 3 4 kere falan veriyodum ama bende cok takiyorum kafaya her ne kadar bir gunde cok cisli bez alsamda emme suresi cok kisa oldugu icin bana hic doymuyomus gibi geliyo birde surekli araniyo memem agzinda olmazsa. Nette asil kilo aldiran sutun 20 dk dan sonra gelen sutun oldugu yaziyo yani bir memeyi en az 30 dk emzirin yaziyo ama bizimkisi uyku arasinda 5 10 dk uyanikken 15 dk falan emiyo bu kadar emmeye doyuyo mudur hic inanasim gelmiyo :KK43:
Ben şok :KK70:
Eger 20 dk 30 dk vs diye tribe girsem ben bittim mafoldum ozaman.
Kiz ben gunduz 2.5 saatte gece 3 saatte (ortalama) emziriyorum. Ve hic oyle uzun uzun da degil. 5 dk emer arkasından 5-10 dk bekletirim keyif yapar (malum hep besikte oluyor ablasindan dolayi) ve bu sistemde 1 ayda 1 kg almis. 2.7 dogmustu suan 4.5 civari dusun. Her emzirme oncesi ya da sonrasi alt acmada bezi mutlaka cisli kakali olur.
Klasik ama tek gercek şu; bezini alirken kuru degilse ve aglamiyorsa (kolik gaz hariç) doyuyordur. Aranma olayida, yalanci emzik tutarsa sanslisin, kizim tutmadi kac tane denemistim cok zorlanmistim. 27 aylıkken memeden kesmistim ve resmen emzik gibi kullanildim. Oglum cok sukur ilk emzigi tuttu ve meme sonrasi emme istegini emzikle gideriyorum. Inşallah tüm bebekler guzel guzel buyurler cok yipratmadan anneciklerini :)

Benzer seyleri yaşıyoruz. Senin artin annenin olmasi, insallah hasarsiz atlatiriz su birkac ayi. 6aylik olsalar o zaman kardes kardes oylarlar belki buyukler kucuklerle :)

Ben şok :KK70:
Eger 20 dk 30 dk vs diye tribe girsem ben bittim mafoldum ozaman.
Kiz ben gunduz 2.5 saatte gece 3 saatte (ortalama) emziriyorum. Ve hic oyle uzun uzun da degil. 5 dk emer arkasından 5-10 dk bekletirim keyif yapar (malum hep besikte oluyor ablasindan dolayi) ve bu sistemde 1 ayda 1 kg almis. 2.7 dogmustu suan 4.5 civari dusun. Her emzirme oncesi ya da sonrasi alt acmada bezi mutlaka cisli kakali olur.
Klasik ama tek gercek şu; bezini alirken kuru degilse ve aglamiyorsa (kolik gaz hariç) doyuyordur. Aranma olayida, yalanci emzik tutarsa sanslisin, kizim tutmadi kac tane denemistim cok zorlanmistim. 27 aylıkken memeden kesmistim ve resmen emzik gibi kullanildim. Oglum cok sukur ilk emzigi tuttu ve meme sonrasi emme istegini emzikle gideriyorum. Inşallah tüm bebekler guzel guzel buyurler cok yipratmadan anneciklerini :)
Emzik aldırmayı becerirsemm bende kurtulurum emzik olmakdan ya her dk ikinio israrla agzini acmio dilini bir koyuyo sokana ask olsun😂😂

Bendeeeeee bi de yüz üstü yatacaktım doğumdan sonra hayalimdi 22 gün oldu hala yatamadım :confused:
Ben yattım canım tam yüz üstü değilde yarım yüz üstü 😂 ağrın mı var geçmedimi ?
Benim kontrolüm vardı en son bebeği götürdüğüm gün kendi doktorum izinliydi 2 kez gittim bişey yoktu kan ilacın bitince gel dedi gidemedim ne durumda acaba 1 ay oldu nerdeyse 🤦🏻‍♀️ Sargı bezide koymayı bıraktım bu hafta

Ben yattım canım tam yüz üstü değilde yarım yüz üstü 😂 ağrın mı var geçmedimi ?
Benim kontrolüm vardı en son bebeği götürdüğüm gün kendi doktorum izinliydi 2 kez gittim bişey yoktu kan ilacın bitince gel dedi gidemedim ne durumda acaba 1 ay oldu nerdeyse 🤦🏻‍♀️ Sargı bezide koymayı bıraktım bu hafta
Ben baya yüz üstü yatıyorum çok güzel bir his. Gerçekten ikinci sezeryanım çok farklı doktoruma minnettarım. Onu çok seviyorum. 😘😘😘

X