Benim minnak kızım kasımı beklemeyip 20 ekimde 2400 gram ve 44 cm olarak minicik dünyaya gelmişti. Her konuda aceledeyiz şu anda 14. Ayını bitirdi 83 cm ve sanırım 10 kg civarı. Dişten dolayı biraz zayıfladı gibi geliyor.. şu an 12 tane dişimiz var. Köpek dişleri ve en arka azılar eksik. Şu anda da onları çıkarıyor sanırım çok huzursuz, aşırı salya akıyor ve uyku düzenimiz bozuldu.
Onun dışında çok hareketli ve kesinlikle oturmuyor. Oyuncaklara ilgisi yok, bizim kullandığımız eşyalara ilgi gösteriyor yalnızca. Dışa dönük bir çocuk, hemen herkesle iletişime geçiyor, yabancılama huyumuz hiç yok. Söylediğimiz şeylerin çoğunu anlıyor, 8-9 tane de kelimemiz var. Bu aralar taklit, yalandan gülme, istediği olmayınca yalancıktan ağlama ve kendini beğendirme çabası çok fazla. Yabancı birini görünce ya da güzel bir şey yapınca beni taktir edin benimle ilgilenin diye hepimize bakıyor. Bir yaş sendromu denen şeyi de yaşıyoruz sanırım, yemeği kendi yiyecek, sokakta elimizi tutmadan yürüyecek diye ağlayıp kendini yere attığı oluyor. Kedileri çok seviyor dışarı çıkmadığımız gün camdan bakıp pisi pisi diye sesleniyor. Bir de interaktif oyunlara daha fazla ilgi duyuyor bir haftadır, ayakta karşılıklı top oynama, sıra ile oynama gibi.. bugün de ilk kez fark ettiğim bir şey oldu. Kucağıma başka bir bebek alınca onu indirip kendisi geldi oturdu. Açıkça istemeğimi belli etti. İki ay önce bunu bilmiyordu.
Odası ayrı, 8. Aydan beri kendi beşiğinde yatıyor ama kesin bir ayrılma yapmadım, onu strese sokmadı bu durum. İstediği zaman bizimle yatıyor,ya da huzursuz olduğunu hissedersem ben alıyorum yanıma. Uykuya geçişte mutlaka yanında oluyorum, bunu kendim isteyerek yapıyorum bana da iyi geliyor. Ya sarılarak, ya Yanyana yatarak ya da ayakta sallayarak uyuyoruz, moduna göre… sonra da beşiğine koyuyorum. Uyumadan önce ballı süt içiyor, uyku rutini olarak benimsedi ve sakinleştiriyor. Aynı zamanda gece acıkıp uyanmasını engelliyor. Açık süt ya da günlük süt veriyorum, çok çok zorda kalırsam uht süt.
Beslenme konusunda diş haricinde iyiyiz çok şükür, sabah mutlaka bir yumurta peynir bal ve yeşil zeytin yiyor. İki üç aydır yumurta dışındakileri kendisi yiyor. Her gün mutlaka bir kase yoğurt, çorba , meyve ara öğünü ve akşam da bizimle yemek yiyor. Çorbayı hemen her gün tavuk ya da et suyu ile taze yapıyoruz. Tavuk ve et suyu buzluktan tabi. Gündüz ve akşam neredeyse hiç emmiyor, sadece sabah uyanınca ilk işi emmek oluyor zaten benim de sadece sabahları sütüm oluyor artık.. yumurtasını omlet olarak yaparsam ruşeym koyuyorum içine mutlaka, 6 aylıkken başlamıştım. Kara üzüm özü ve keçiboynuzu özünü iki-üç güne bir birer çay kaşığı Vermeye çalışıyorum. Propolisi 8 aylıkken bir ay kadar bir damla şeklinde kullandık, şu an sadece aklıma geldikçe hafta da bir ya da iki kez iki damla olarak veriyorum. Propolisin desteklediğini düşünüyorum çünkü çok şükür şimdiye kadar ciddi şekilde hasta olmadı. İki kez ateşlendi ve ilaçsız kendi kendine atlattı. Çok sakınmıyorum bebeğimi, sosyal gelişimi için çocukları olan arkadaşlarımızla sık görüşüyorum hatta kreşte çalışıyorum, buna rağmen maşallahımız var. Rabbim tüm minik kuzuları korusun, sağlık sıhhat versin inşallah..
Demir ölçümü ve göz muayenesine gideceğiz inşallah önümüzdeki ay, Demir’e bakılmalı çok oldu. Demir ilacı da kullanmıyoruz. D vitamini de iki aydır kullanmıyor ama alacağım pazartesi eczaneden.
kızımın günlüğüne yazmaya üşenirsen buraya bir çırpıda yazıverdim
Aynı dönemdeki minnaklarımın annelerinin yazdıklarını okumak iyi oluyor benim için, değerlendirme imkanı sağlıyor. Bizde durumlar böyle teyzeleri..