2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Memeye aşık bir bebek ve normal zamanda bile çok yoruluyordum gece abartısız 10 kere emer takatim kalmıyor inan ki ve hamilelik yorgunlukları da başladı uyku da gözüm. Ay inşallah onu düşününce mutlu oluyorum kızım çok yalnızdı gurbetteyiz tayinciyiz birtek görüştüğümüz kimse yok
Biliyorum çok yoruluyorsun gece aranızda yatmasindan ve memeden ayrilmamasindan yakınıyordun biraz daha azalarak emer sonra devam sütü ne başlarsınız ya da adi neyse o mamaların bilmiyorum tam adını. Ama 2 yaşına kadar mama ver zaten ek gıdaya da iyice geçtiler peynirini yoğurdunu da yerse annesi bolca kalsiyum almış olur

Benim 2 yaşındaki kızımda vardı o çukur canım ismi sakral gamze. Bebek henüz anne karnında fetüste gelişimini sürdürürken oluşan bu çukarlara neyin sebep olduğu da henüz çözülememiş. Genelde zararsız ve tedavi istemiyor. Bizde doğduğundaki muayenede fark edilmişti sonrasındaki muayenede doktorumuz ayrı ultrason istemişti çünkü biraz çukurdan ziyade delik gibiydi. Doktor omurilikle bağlantısı olup olmadığına bakmıştı çok şükür bağlantısı çıkmadı sadece derin çukur gibi inşallah sizin de ultrasonda bir şey çıkmaz:dua:
Sakral gamze yürümede problem yaratırmı çocuklarda? Netteki bazı yazılarda yürümeyi etkiler yazıyordu aklım karıştı

Benim 2 yaşındaki kızımda vardı o çukur canım ismi sakral gamze. Bebek henüz anne karnında fetüste gelişimini sürdürürken oluşan bu çukarlara neyin sebep olduğu da henüz çözülememiş. Genelde zararsız ve tedavi istemiyor. Bizde doğduğundaki muayenede fark edilmişti sonrasındaki muayenede doktorumuz ayrı ultrason istemişti çünkü biraz çukurdan ziyade delik gibiydi. Doktor omurilikle bağlantısı olup olmadığına bakmıştı çok şükür bağlantısı çıkmadı sadece derin çukur gibi inşallah sizin de ultrasonda bir şey çıkmaz:dua:
Benim kızımda da sakral gamze var.doktor korkulacak bişey yok dedi.size sormak istediğim acaba yürümede bir gecikme yada problem yaratırmı.kızınız ne zaman kendi başına yürümeye başladı acaba?

Benim kızımda da sakral gamze var.doktor korkulacak bişey yok dedi.size sormak istediğim acaba yürümede bir gecikme yada problem yaratırmı.kızınız ne zaman kendi başına yürümeye başladı acaba?
Merhaba benim kızım 3 yaşına girecek inanın hiçbir sıkıntısı yok sakral gamzeyle ilgili. 1 yaşını 15 gün geçti yürümeye başladı. Kızım hatta fazla hareketlidir birşey yerken izlerken bile kıpır kıpırdır. İnternette malesef bilgi kirliligi de oluyor doktorunuz korkulacak bir şey yok diyorsa aklınızda kalmasın. O sakral gamzenin omurilikle bağlantısının olup olmaması önemli. Çok şükür bizde öyle bir bağlantı yok ama bağlantı olsaydı o zaman ciddi risklerin olma ihtimali var o noktada da cerrahi işlem yapılıyor diye biliyorum o bağlantıyı kesmek için. Sizde bağlantı yok değil mi

Kızlar bebeğinizin 1 yaş boy kiloları nedir kıyas yapmak değil niyetim bebegimin boyu kısa mi normale göre acaba diye soruyorum
10 kg 75 cm gibi boyu kilosu

Yarın kontrolü var kan tahlili de isteyeceğim kan değerleri çinko vs de bakılsın isteyeceğim abilerinin 1 yaş ölçümlerine baktim biraz evvel biri 78 biri 74 cm imiş onlarda ama bu bebeğim çok minyon görünüyor bana 1 yaşına 11 gün var

Saolun kızlar hem bebegin yapısı hem genetikle de ilgili olarak 3 aşağı 5 yukarı değişiyor aslında ama anne yüreği yaşıtlarından geri kalmasını istemeyiz tabi o yüzden merak ediyorum

Gunaydin arkadaşlar 🤩 kizimin ustten 8 disi geliyor 😁 gunlerdir gostermiyordu agzini alt 2 tane ust 2 tane geliyordu..kizim herhalde diyor bir anda ciksin kurtulayim 😁
Bizim de hepsi patladi ne azı kaldı ne köpek hepsi çıktı bir yandan iyi oldu ayni anda çıkarması ara sıra cildirdigi anlar oldu ama pek zorlamadi şükür arka dişler kocaman bi tuhaf geliyo 😅Bebeklikten çıkmış gibi

Saol canım evet probiyotik sayesinde çok rahat atlattı çok hem de normal diş ishali gibi oldu 2 gün sürdü
Klaire labs infant probiyotik sana söylemiştim 2 sefer veriyorum toparlıyor bağırsakları
Ben bu kadar erken beklemiyordum ne yalan soyleyim diğer çocuklar 1.5 yaş civarı olmuşlardı bu oğlumu evden bile fazla çıkarıp pek bi yerle temas ettirmedigim halde 10 aylık nerden aldı bilemedim
Cok gecmis olsun .inanır mısın biz rutin kontrole gidip 2 gün sonra hasta oluyoruz .Hast gitmeye korkuyorum 11.ayda hicbiseyimiz yoktu normal kontrole gittik ama hast nasıl kalabalık cocuk bölümü öksüren kusan ateşli dedim kesin kapicak bi tane bebekte geldi oğlumu sevdi arabasindaydi temas etti grip oldu kaç gün sürdü ya .Simdi yasinda aşılar var korkuyorum

Selâm kızlar oğlum yarın 10 ayına girecek ve 9 kilo göre n herkes çok zayıf diyor ve boyuda uzun ama neden bu kadar zayıf kaldı bilmiyorum ayda 250 Gr tek alıyor çokta yediriyorum inaninki günde 5/6 öğün verdiğim oluyr
Aman çevreye hic takılmayın derler sağlıklı olsunda

Kizlar ben bu aralar çok duygusalim doğum günü yaklaşıyor diye sanırım bebeğimin yüzüne bakıp ağlıyorum küçülmüş kiyafetlerine resimlerine videolarina geçirdiğim sürece normal mi bu bi anda gözyaşlarım çeşme gibi açılıyor 😥

Kizlar ben bu aralar çok duygusalim doğum günü yaklaşıyor diye sanırım bebeğimin yüzüne bakıp ağlıyorum küçülmüş kiyafetlerine resimlerine videolarina geçirdiğim sürece normal mi bu bi anda gözyaşlarım çeşme gibi açılıyor 😥
Evet çok çabuk büyüdüler yaa düne kadar doğumu konuşuyor duk ☺️😌

Evet çok çabuk büyüdüler yaa düne kadar doğumu konuşuyor duk ☺️😌

X