• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
İlk kez duydum. Benim yaptırdığım tahlillerde böyle bi test yoktu 🤔

Kan sulandırıcı evvelden beri mi kullanıyorsun ?
Daha önce düşük vb kaybın oldu mu ?

Ben coraspirin başladım. Dr 30lu haftaların başında kesecek sanırım. Onu da tansiyon yükseliyor diye gebelik zehirlenmesine riskine karşı tedbiren verdi 🙄
11. Haftadan sonra başladı öncesinde pıhtılaşma tarzı bir sorun yaşamadım ama varislerim var diye olabilir bir de 35 yaş üstü genel olarak riskli sayılıyor diye de vermiş olabilir gebelik zehirlenmesi ihtimaline karşın... Yani o haftada gittiğimde o kadar olumsuz konuşmuştu ki hangi soruna yönelik verdi bilemiyorum. Şekerim de yüksek dikkat ediyorum güya. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi o da corasprin verdi diğerinden habersiz demek ki birşey var 😅
Bunlar devletteki doktorlar buarada kendi doktorum daha önceki gebelikleri de böyle birşeye gerek duymamıştı hatta 2. Gebelikte neredeyse doğuma kadar progestan kullandım ona rağmen önleyici olarak vermedi
32. Haftaya kadar kullanılacakmış o haftadan itibaren tekrar söylememize gerek yok bırakacaksın dedi

O yapılanın 2li tarama zamanı bakılan ultrason old düşünüyorum. Burun kemiği, ense kalınlığı gibi şeylere bakılıyor.

Detaylı genelde 19-22. haftalar arası yapılıyor. Bebeğin kalp, beyin, böbrek gibi hayati organlarının gelişmiş olması gerek.
Bu dediklerinizin hepsine baktı ve normal dedi ileri seviyede ultrason yaptığını düşünüyorum çünkü Bursa’da iyi bir kliniğe gittim beynin loblarını kalbin odacıkalrını vs gösterdi böbrek mide organları gösterdi bende şaşırdım o yüzden sormak istedim

Ya benim aile hekimliğinden bir kez aranmışlığım yok. Ebeyi de zaten sevmedim enerjisi ruhum çekiliyor gibi. Ne zaman gitsem hemşire odasında çay içiyor sohbet ediyor. Tsh bakılacak diyorum doktora git yazsın diyor yerinden kıpırdamıyor. Hayır sabah erken gidiyorum hani mesai sonu yorgun argın da değil. Sinir oluyorum istemiyorum gitmeyi.

Kızlar çok takip edemedim ama birinizin fibrinojeni yüksek çıkmıştı bulmadım mesajı. Eğer çok yüksek değilse gebelikte normal diye biliyorum. Doğum için hazırlık yapıyor vücut 😍

Bu dediklerinizin hepsine baktı ve normal dedi ileri seviyede ultrason yaptığını düşünüyorum çünkü Bursa’da iyi bir kliniğe gittim beynin loblarını kalbin odacıkalrını vs gösterdi böbrek mide organları gösterdi bende şaşırdım o yüzden sormak istedim
Anlıyorum. Ancak detaylı ultrason gerçekten çok ince ayrıntılı bi şey. Yaklaşık 1 saat ve üstü sürüyor. Her uzva, her kemiğe, her organa ayrıntısıyla tek tek bakılıyor.

Misal hatırladığım, sesli bi şey dinledi Dr. Sonra döndü bana dedi ki bu bebeğin kalbine giden falan damardan saniyede geçen kan miktarının akımıydı. Normal sınırlar dahilinde. Aynı şekilde plasentada bebeği besleyen damarlardaki akımı da ölçtüğünü hatırlıyorum.

Çıkışta bekledik, bana bi dosya verdi. Ultrason esnasında çekilmiş resimler, dopler ekran görüntüleri, teknik ölçümler ve bilgiler yazıyor. Ve tüm görüntülemeyi de CD ye basmıştı. Bu anlattığım 13 sene önceki uygulama.

Sonra o dosyayı kadın doğumcuya götürdüm.

Başta topikte okudum. 19. Haftada detaylıya giden, ancak organ gelişimleri tamamlanmadığı için on gün sonra çağrılan anneler var. Yani 14-15-16. Haftada dediğim ultrasonun yapılması mümkün değil. Kendi Dr um 21 en ideal hafta dedi. Ben 22ye randevu aldım.

Son düzenleme:
Ya benim aile hekimliğinden bir kez aranmışlığım yok. Ebeyi de zaten sevmedim enerjisi ruhum çekiliyor gibi. Ne zaman gitsem hemşire odasında çay içiyor sohbet ediyor. Tsh bakılacak diyorum doktora git yazsın diyor yerinden kıpırdamıyor. Hayır sabah erken gidiyorum hani mesai sonu yorgun argın da değil. Sinir oluyorum istemiyorum gitmeyi.
Ben doktoruma soracağım ol derse gideceğim bakalım

Lady yazmış beyin, böbrek gibi organların gelişimi 21.haftadan itibaren tamamlanıyor bebeğiniz 1 ay ileriden gitmiyorsa sizin 20küsürde detaylı ultrasona girmeniz lazım. Diğer türlü bir anomali varsa tespit edilemez daha erken haftalarda.

Beni bir kere aradılar sadece 3 şubatta bekliyoruz demişti gitmedim bir daha da aramadılar
Kız gitsene takip için aşılar için çağırırlar sen yarın git, gebelik takibi için gittiğini şöyle, ben kaç hafta uğraştım kabul etsinler diye ilçe sağlığa falan gitmek zorunda kaldım 🤷🏻‍♀️

Ben doktoruma soracağım ol derse gideceğim bakalım
Bu rutin bı süreç, aile hekimliğinde takip yapılır bunu doktor sormaz yapıldığını düşünür, doktorlar aşıyı hatırlatmazlar, senin takip etmen gerekir doktorluk bı durum değil bu, doğumda bebek bagisikli doğsun diye yapılır iki doz ilk gebelikte, daha sonraki gebeliklerde beşe tamamlanıyor

Selam kızlar benim doktorum 15. Hafta da detaylı ultrason yaptırdı o haftalarda yapanlar oldu mu
Benim doktorum 16. haftada ön detaylı ultrason yaptı. Asıl detaylı ultrason 22. haftada olacak. Erken tespit edilebilen şeyler için önden de yapıyormuş bazı doktorlar ama asıl detaylı ultrasonun makinesi daha değişik olacakmış.

Ay suratsız benimki de o modelden anlatmıştım ya bı iğneyi bile yapmadı problemim değil diye, hizmetliyle kahve içiyordu bakmadı bile bombostu yani hasta da yoktu, hafta dolunca gideceğim diyorum eşim olmaz vakti geçer diye tutturdu takıntılı da bı adam neyse benim için stres yaptığını biliyorum da kıyamıyorum mecbur gideceğim sabah, yoksa arayıp dursun dert değildi de 😂😂

Kızlar sanki bir kaçınızın da plasentası benimki gibi öndeydi, anterior plasenta diyorlarmış galiba. Siz bebeğinizin tekmelerini hissetmeye başladınız mı? İlk ne zaman hissettiniz?

Benim ilk hamileliğim, plasentanın konumundan ötürü 24. haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi.

Ay suratsız benimki de o modelden anlatmıştım ya bı iğneyi bile yapmadı problemim değil diye, hizmetliyle kahve içiyordu bakmadı bile bombostu yani hasta da yoktu, hafta dolunca gideceğim diyorum eşim olmaz vakti geçer diye tutturdu takıntılı da bı adam neyse benim için stres yaptığını biliyorum da kıyamıyorum mecbur gideceğim sabah, yoksa arayıp dursun dert değildi de 😂😂
Evet ya neden ya bir de benimki moral bozuyor bakalım kalp atışı duyacak mıyız diyor. Kendi doktorum duymuş yani sen duymasan ne olur beni strese sokuyor aklı sıra. İlk trimesterda tahlil verdiğimde de ayyy demir değerlerin yerlerdeeee sen hiç beslenmemişsin tüh tüh dedi. Neyse 2.tetanozdan sonra değiştircem aile hekimliğini zaten yanlışlıkla uzak yer seçmişim 😅

Görünmez işsizlik. En Büyük KK
Sanki babasının hayrına orda..
kapağı atmış devlete :olamaz:
Kızlar çok takip edemedim ama birinizin fibrinojeni yüksek çıkmıştı bulmadım mesajı. Eğer çok yüksek değilse gebelikte normal diye biliyorum. Doğum için hazırlık yapıyor vücut 😍
“Bir bilen” yetişti. :KK74:
Sifonella Sifonella
Gülme sinir oluyorum ya sanki iletişim sıfır. Benimki 20.haftada 1 24.haftada 2.dozunu ol dedi yoksa gitmem 😔
Haklısın da git bacım. Kendin için git. Aslında cimere bi şikayet yazacaksın. Bak nasıl değişiyor tavrı :ıslık:

Neden kabul etmek zorunda değiller mi
Yok mevbur edecekler yapmazlarsa ceza yiyorlar 😂 benim doktorum gitmiş yedek doktor gelmemiş açıkta kaldığım.icin mirin kirin etmişti, yirminci hafta bitmeden gel diye yalvarıyor şimdi ceza yememk için eşimi de arattirmis aile hekimimize, dolmadan gelin diyor 🤷🏻‍♀️

Görünmez işsizlik. En Büyük KK
Sanki babasının hayrına orda..
kapağı atmış devlete :olamaz:

“Bir bilen” yetişti. :KK74:
Sifonella Sifonella

Haklısın da git bacım. Kendin için git. Aslında cimere bi şikayet yazacaksın. Bak nasıl değişiyor tavrı :ıslık:
Aşılarımı bekliyorum şikayet için 😁 Allah korusun kullanılmış iğne yanlış aşı hatalı doz falan vurur gıcıklığına. İkinci tetanoz yaptırıp değiştiricem sonra da Cimer 😇

Back
X