2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bu konuda ins tada annesütü doktoru diye biri var emzirmede sıkıntı yok dökmenize gerek yok bilimsel makaleler işığında bilgi veriyor ben 2 doz sinovac oldum 3. Doz ekim de ondada sinovac olucam bir sıkıntım olmadı aşı sonrası emzirdim de
Bakayım onada canım teşekkür ederim. Hani kafamı karıştıran şuydu bebeklerde ne bileyim bir yan etkisi ileride çıkacak bir hasara sebep olur mu falan aslında Allah korusun. Ama kar zarar hesabı yapınca aşı olmak ağır basıyor tabiki sürekli yeni bir varyant çıkıyor biteceği yok bu gidişle ömrümüzün 2 yılı geçti bu şekilde bakalım daha ne kadar sürecek 😑 Allah daha kötülerinden korusun.

Bakayım onada canım teşekkür ederim. Hani kafamı karıştıran şuydu bebeklerde ne bileyim bir yan etkisi ileride çıkacak bir hasara sebep olur mu falan aslında Allah korusun. Ama kar zarar hesabı yapınca aşı olmak ağır basıyor tabiki sürekli yeni bir varyant çıkıyor biteceği yok bu gidişle ömrümüzün 2 yılı geçti bu şekilde bakalım daha ne kadar sürecek 😑 Allah daha kötülerinden korusun.
Bende öyle ker zarar olguna bakarak karar verdim bu illet bence bitmeyecek artık maskeli hayatlarımız olacak hep

Benim oğlanda bi ara pipiyi avuçluuordu yeni sünnet olmuştu bide akla karayı seçiyordum altını kapatana kadar

Biz uzun süredir birlikte yıkanıyoruz hem çok mutlu oluyor sonrada babasına sesleniyorum ben çıkıncaya kadar o masajını yapıp giydirmiş oluyor 🙈😌
Ne güzel canım benim eşim beceremiyor maalesef ki banyo sonrası kızımı giydirmek çok zor hiç durmuyor huysuzlanıyor ben zor giydiriyorum masajını yapıp.. 😘 bir çözüm bulacağız artık kendimize göre ❤️🥰
Kızlar sanırım nezle oldum napıcam bılmıyorum oglumda hapşırmaya basladı onunla ilgilenmekten yatıp dınlenemıyorum 😒
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsınız nasıl oldunuz?
Hanımlar güncel kuşak olarak konuya gireyim ☺️ emzirme sürecinde aşı oldunuz mu, hangi aşıyı oldunuz ve aşıdan sonra emzirme sürecini nasıl yaptınız? Yan etkileri size ve bebeğinize nasıl oldu? Uzun süreden sonra biraz ihmal biraz bilgi kirliliğinden, kafamdaki sorulardan, endişelerden bu zamana kadar erteledim sonunda ikna edici cevapları aldım ve bu hafta aşı olmaya karar verdim 😊. Hemen emzir diyen sağlıkçılar var, bikaç gün sütünü çek çöpe dök bebeğe mama ver diyen var sizler nasıl yaptınız? 🤔
Canım ben 2 doz biontech oldum. İlk dozdan 1 hafta sonra grip gibi oldum boğazım falan şişti aile hekimim aşıdan dedi kızımın da tam diş çıkarma dönemine denk geldi o ateşli ben hasta zor olmuştu. Ama 2. Dozda hiç bir şey olmadı. Sağlık ocağındaki ebe ilk dozda hasta olan ikincide hasta olmuyor veya ilkinde olmuyor ikincide oluyor dedi. Tabi hiç olmayanlar da var bünye meselesi tamamen dedi. Bol vitamin alırsan arkasına takviye hiçbir şey olmuyor. Ebe ilk dozda 6 saat sonra sağ sonra emzir dedi ben hemen emzirdim. 2. Dozda da 3-4 saat sonra sağ emzir dedi ama ben yine hemen emzirdim. Annesütüdoktoru sayfasını ben de dgulkts dgulkts den öğrenmiştim aylar önce. Şimdi sürekli takipteyim. Aşı ile ilgili ilgili çalışmaları paylaşıyor sürekli direk emzirmekle ilgili bir problem yokmus hatta antikor geçiyormuş daha iyiymiş. Öneririm o sayfayı 🥰❤️😘

Ne güzel canım benim eşim beceremiyor maalesef ki banyo sonrası kızımı giydirmek çok zor hiç durmuyor huysuzlanıyor ben zor giydiriyorum masajını yapıp.. 😘 bir çözüm bulacağız artık kendimize göre ❤️🥰

Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsınız nasıl oldunuz?

Canım ben 2 doz biontech oldum. İlk dozdan 1 hafta sonra grip gibi oldum boğazım falan şişti aile hekimim aşıdan dedi kızımın da tam diş çıkarma dönemine denk geldi o ateşli ben hasta zor olmuştu. Ama 2. Dozda hiç bir şey olmadı. Sağlık ocağındaki ebe ilk dozda hasta olan ikincide hasta olmuyor veya ilkinde olmuyor ikincide oluyor dedi. Tabi hiç olmayanlar da var bünye meselesi tamamen dedi. Bol vitamin alırsan arkasına takviye hiçbir şey olmuyor. Ebe ilk dozda 6 saat sonra sağ sonra emzir dedi ben hemen emzirdim. 2. Dozda da 3-4 saat sonra sağ emzir dedi ama ben yine hemen emzirdim. Annesütüdoktoru sayfasını ben de dgulkts dgulkts den öğrenmiştim aylar önce. Şimdi sürekli takipteyim. Aşı ile ilgili ilgili çalışmaları paylaşıyor sürekli direk emzirmekle ilgili bir problem yokmus hatta antikor geçiyormuş daha iyiymiş. Öneririm o sayfayı 🥰❤️😘
Sağol kuzum şifa olsun inşallah aşılar😍, güzel kızın nasıl neler yapıyor💞 konuşma konusunda tembel benim kızım bay bay yapmayı el çırpmayı falan öğretmeye çalışıyorum ama inatla hiç bakmıyor bile😀 sayfayı öğrendim artık takip edeyim bende. Aklıma yatan o zaten canım aşı olup normal emzirmek, artık biz elimizden geleni üstümüze düşeni yapalım Allah büyük. 🙏

Bizimki başladı çok şükür hafta 10 gündür güzel emekliyor öncesinde fok balığı gibi gidiyordu

Ya çok üstüne gitmeyin benim kızımda vardı hatta ayrildiginda depresyona girdi kendini odalara kapatti geldi geçti gerçi benim kızın ağzı gevsekti herseyin anlatirdi oyüzden biliyorum ne yaptigini arkqdasca yaklaşın valla müge anlida neler görüyoruz politik davranin

Benimde tek meme gibi bişey sevmiyor tekini emmeyi azaldı sütü iyice devam sütü iciyordu ek gidaya geçince ucuz bişey aldım onu begenip icmedi bıraktı devam sütünü valla sofradada uygun olan herseyi eline veriyorum yada yediriyorumf bu ara patates kızartması çok seviyor kismiyorum hiç biseyden

Yazını okuyunca 1 ve 2. Çocuklarıma baktığım 20 li yaslarim aklıma geldi aynısını yaşadım çok bagirirdim onlara şimdi düşünüyorum da ahhhh ahhh

Allahım nasip et

+2
Hepimiz insaniz bizimde bunaldigimiz zamanlar oluyo kizlar varsa anane babane destek alin cocuk bakmak icin.bunaldikca onlara gidin yakinsaniz.Ben gurbette cok bunaldim 15 ve 9 yasinda cocuklarim var simdi simdi farkediyorum yaptigim hatalari bu ufaklikta daha sakin olmaya gayret ediyorum zorlaniyor muyum evet ama zamanda su gibi akip geciyor baksaniza daha dune kadar dogmalarini bekliyoduk simdi 8 /9 aylik oldular yurumek uzereler:)

Kizima gelince iyilikle konusuyorum bende ama korkuyorum da cokca.cocukla birebir gorusmuyo sanirim sadece telden yazisiyolar evden okula okuldan eve saati saatine geliyo cunku.babasi cok bunaltiyo derslerle ilgili kendi zor bi ortamda calistigiicin rahat etsinler istiyo ama ders disi muhabbeti yok hic o da ters tepiyo haliyle.uyariyorum ama ozamanda bana kiziyor senden yuz buluyolar diye arada kaldim anlayacaginiz:KK43:

Kizlar ev sahibim durdu durdu tam kis zamani cikin diyor:KK43:hafta sonu kizi gelecek sanirim zam yapmasini isteyecegiz dua edin makul bi yol bulalim kiralar cok fena burda 2 binden asagi evde yok :KK43:bebekle nasil ev tasiyacagim gurbetteyiz kimsemizde yok boyle bi birikimimizde:KK43:((

Kızlar bebişlerinizi nasıl yıkıyorsunuz? Biz küvette yıkamaya devam ediyoruz ama artık sıkıntı olmaya başladı . Eşim bir kaç kere kafasından aşağıya pat diye su dökünce kızım artık daha kafasına su dökmeden kendini geriye doğru atmaya başladı.😑 Fobi oluştu sanırım küvette yıkamak zor eziyet oldu. Bu korkusunu nasıl yeneriz siz neler yapıyorsunuz?
Esim dusakabinde oturup kucagina aliyor bazen oyle yikiyoruz bazendr kuvetinde

Zamanında bizim öyle sevgili olaylarımız oldugunda Bi kamyon dayak yerdik annemizden ama işte o da iyi değil kışkırtır çocugu
Babasi duysa kizilca kiyamet kopar hele mesajlarini gorse dusunemiyorum bile.simdilik sanal farkindayim ama gercege donusur diye de odum patliyo gerci kizim oyle bi kiz degik gercekte insanlarla konusmaz bile bende soktayim

Babaya soylemeyi acikcasi dusunmuyorum ne tepki verecegini az cok biliyorum su an icin kontrol altinda
Bacim sana çok iş dusuyor ozamn anneligi birak ona karşı arkadaş ol daha ipler elinizdeyken beraber vakit geçirin dışarı çık AVM filan alisveris bol bol konuş havadan sudan sohbet et kendi gençliğini anlat cilginliklarini istediklerini onun diline seviyesine in
Bak nasıl fark ediyor bide sanal arkadaşlık daha cazip geliyor benim 2 numara öyle gerçekte kimseyle gorusmez ama sanal dünyası çok geniş

Kizlar bebeğinin henüz hiç dişi çıkmayan var mı? Oğlumun malesef daha hiç çıkmadı. 9 ay 2 günlük bugun.

Bebeklerimizi ne hayallerle, umutlarla bekliyoruz ama yeni düzene alışmak her zaman kolay olmuyor canım. Kendi ailemde yaşamadım ama ablamlarda bebekten sonra zor toparladılar, birebir yaşadım sayılır. Yani çoğu insan yaşıyor. Yanlız değilsin. Sen stres oldukça bebeğine yansıyordur o da daha çok huysuz oluyordur. Eşine gelince eminim konuşmuşsunuzdur ama oturup sakince konuşsanız. Destek beklediğini, yetemediğini söylesen. Biz hep kendi açımızdan bakıyoruz haklı olarak anne olan, hormonları, vücudu, uyku, yeme düzeni değişen bizleriz ama erkeklerin çoğu bu kadar detaylı düşünmüyor maalesef. Bunları anlatsan faydası olmaz mı?

Ayrıca başlarda bende oğlum ağladığında stres oluyordum, yetemiyorum, bakamıyorum diye ama hep derler ya bebekler ağlaya ağlaya büyüyorlar. Yani keyfi yerinde bile olsa ağlayabiliyorlar çünkü tek iletişim kurma şekilleri ağlamak. Sen yetemiyorsun diye ağlamıyor ki. O açıdan bakıp biraz rahatlatsan kendini.
Ya da destek alsan?

Esinin ilgisizligi ve destek olmayisi seni daha gerginlestiriyor canim. Eski gunlerini bebek geldigi icin artik kaybettigini dusunup bilincaltinda bebegi sucluyorsun ama yapma. Bizde ayni seyleri yasiyoruz cunku ordan biliyorum, 8 yil sonra oldu bizimde hemde kendiliginden. Ne kadar bekledik bu bebekleri o gunlerini duşun. Allahin bize bir hediyesi ve emaneti bu yavrular. Bence esinle olan problemlerini cozmeye calis, onlari cozunce bebegine daha olumlu yaklasirsin. Bizde cok sorun yasadik ve ara ara halen yasiyoruz. Hala ayri yatiyoruz. Cinselligin eksikligide cok etkiliyor iliskiyi, firsat bulmak lazim bi sekilde ona da.

Ben de benzer durumları yaşadım tatlım ama bir farkla ne olursa olsun bebeğimi çok sevdim. Hergün Allaha şükürler ettim. Ve her ağladığında soyle düşündüm aslında bana anlatmak istediği bir derdi var bir sorun var dedim ve çözeme kadar uğraştım bazen bizim bile başımız ağrıdığında mutsuz olmazmiyiz.. Onun da belki bir derdi vardır. Dr. Muayenelerini yatırıyorsundur zaten.. Onun dışında seni sevdiği için senin kucağında olmak istiyor ve birkaç ay sonra artık kucakta değil yerde olmak isteyecek biliyorsun.yürümelerine az kaldı. Olabildiğince kucağında tut danset mutlu olun birlikte gezin dolaşın.. ve sana birşey diyeyim mi bebeğin mutlu iken dünya yansa umrunda olmuyor 🤗🤗
Esin konusunda bir yorum yapamayacağım..konus onunla..anlayisli biri ise hemen toparlanır. Yada bir yakının konuşsun onunla yani bebeğin ilk yıllarında yaşanan zorlukları iliskilerde anne babanin rolunu ..vs.tecrübeli birinden dinlesin daha etkili oluyor ..

Bir de yorgunsundur ..oyuzden de hayat daha zorlaşıyor. Ilk fırsatta dinlen ve kendine sevdiğim bir tatlıyı ısmarla.. Çok iyi geliyor emin olabilirsin.. 🤗
Kizlar cok teşekkür ederim hepinize. Çok şükür toparlandım daha sağlıklı düşünebiliyorum en azından. Sanırım doğduğundan beri alerjik olması , tek başıma olmam, okulun açılmasının verdiği stres , dişi falan derken birikmişlikle boşalmış oldum. Eşim normalde çok anlayışlı biri, dokuz buçuk aydır yemek yapmadım desem yeridir. Utusunu bile kendi yapar çoğu zaman ama işte birbirimize vakit ayiramayinca ister istemez soğukluk giriyor araya . Ama çok şükür bebeğimde gece uyanmalari dışında daha iyi artık. Sanırım ise başlamam da daha iyi hissettirdi. Bu arada kızım bı kaç adım atmaya bile başladı , anne deyişini duydum ya gerçekten daha güzel bir şey yokmuş. Diş bugdayimizi da yaptık 🥰

Eklentiler

• IMG-20210804-WA0068.jpg
    IMG-20210804-WA0068.jpg
    101,1 KB · Görüntüleme: 56
Kizlar cok teşekkür ederim hepinize. Çok şükür toparlandım daha sağlıklı düşünebiliyorum en azından. Sanırım doğduğundan beri alerjik olması , tek başıma olmam, okulun açılmasının verdiği stres , dişi falan derken birikmişlikle boşalmış oldum. Eşim normalde çok anlayışlı biri, dokuz buçuk aydır yemek yapmadım desem yeridir. Utusunu bile kendi yapar çoğu zaman ama işte birbirimize vakit ayiramayinca ister istemez soğukluk giriyor araya . Ama çok şükür bebeğimde gece uyanmalari dışında daha iyi artık. Sanırım ise başlamam da daha iyi hissettirdi. Bu arada kızım bı kaç adım atmaya bile başladı , anne deyişini duydum ya gerçekten daha güzel bir şey yokmuş. Diş bugdayimizi da yaptık 🥰
Rabbim huzurunuzu mutlulygunuz daim etsin yuvanizdan gulucukler eksik olmasın

Sağol kuzum şifa olsun inşallah aşılar😍, güzel kızın nasıl neler yapıyor💞 konuşma konusunda tembel benim kızım bay bay yapmayı el çırpmayı falan öğretmeye çalışıyorum ama inatla hiç bakmıyor bile😀 sayfayı öğrendim artık takip edeyim bende. Aklıma yatan o zaten canım aşı olup normal emzirmek, artık biz elimizden geleni üstümüze düşeni yapalım Allah büyük. 🙏
Amin kuzum inşallah hepimize şifa olsun. 😘 Şükür iyi kuzum benim kızım senin tatlış nasıl ❤️ kuzum benim kız emeklemek için yürümek için cabalamıyor yüzüstü yatırıyorum emeklemek için uğraşsın diye pat sırtüstü dönüyor hemen. Ama konuşmaya çok hevesli sürekli konuşmak için uğraşıyor taklit etmeye hevesli bizim yaptıklarımızı yapmaya çalışıyor. Taklit etsin diye önünde emekliyorum falan ama yemiyo 😅 belki senin cimcime de emeklemeye yürümeye heveslidir? Çocuktan çocuğa değişiyor ya. 😘❤️🥰
Esim dusakabinde oturup kucagina aliyor bazen oyle yikiyoruz bazendr kuvetinde
Ne güzel canım biz hala bir yöntem gelistiremedik. 😘

Çok sevindim canım iyi olmanıza Allah yuvanıza huzur mutluluk versin inşallah sağlık versin hep böyle gülümseyin 🥰❤️

X