2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar sanırım nezle oldum napıcam bılmıyorum oglumda hapşırmaya basladı onunla ilgilenmekten yatıp dınlenemıyorum 😒

Hanımlar güncel kuşak olarak konuya gireyim ☺️ emzirme sürecinde aşı oldunuz mu, hangi aşıyı oldunuz ve aşıdan sonra emzirme sürecini nasıl yaptınız? Yan etkileri size ve bebeğinize nasıl oldu? Uzun süreden sonra biraz ihmal biraz bilgi kirliliğinden, kafamdaki sorulardan, endişelerden bu zamana kadar erteledim sonunda ikna edici cevapları aldım ve bu hafta aşı olmaya karar verdim 😊. Hemen emzir diyen sağlıkçılar var, bikaç gün sütünü çek çöpe dök bebeğe mama ver diyen var sizler nasıl yaptınız? 🤔

Hanımlar güncel kuşak olarak konuya gireyim ☺️ emzirme sürecinde aşı oldunuz mu, hangi aşıyı oldunuz ve aşıdan sonra emzirme sürecini nasıl yaptınız? Yan etkileri size ve bebeğinize nasıl oldu? Uzun süreden sonra biraz ihmal biraz bilgi kirliliğinden, kafamdaki sorulardan, endişelerden bu zamana kadar erteledim sonunda ikna edici cevapları aldım ve bu hafta aşı olmaya karar verdim 😊. Hemen emzir diyen sağlıkçılar var, bikaç gün sütünü çek çöpe dök bebeğe mama ver diyen var sizler nasıl yaptınız? 🤔
Canım ben Alman aşısı oldum. 2 doz. Hemen emzirdim. Bebeğim ve ben çok şükür Bir yan etki yasamadik

Canım ben dün biontech oldum, asm’de ki ebemize de sordum emzirebilirsin bir sorun olmaz biz gebelere de yapıyoruz dedi. Aynı zamanda kayınvalidem de ebe ya ona da sordum o da emzir kızım ben aşı yaptığım annelere emzirmeyi kesmemelerini söylüyorum dedi. Dün aynı zamanda Demir menenjit aşısı da oldu. Aynı anda bir sorun olur mu dedim de aşı sütten geçmez, antikor geçer sadece dedi. Yani ben emzirmeye ara vermedim kuzum ☺️
sadece dün gece çok fazla kol ağrısı oldu, gece Demir’i bile zor aldım yatağından 😅 sabahta ağrım vardı ama öğlene doğru azaldı şuan da gayet iyiyim ☺️

Canım ben dün biontech oldum, asm’de ki ebemize de sordum emzirebilirsin bir sorun olmaz biz gebelere de yapıyoruz dedi. Aynı zamanda kayınvalidem de ebe ya ona da sordum o da emzir kızım ben aşı yaptığım annelere emzirmeyi kesmemelerini söylüyorum dedi. Dün aynı zamanda Demir menenjit aşısı da oldu. Aynı anda bir sorun olur mu dedim de aşı sütten geçmez, antikor geçer sadece dedi. Yani ben emzirmeye ara vermedim kuzum ☺️
sadece dün gece çok fazla kol ağrısı oldu, gece Demir’i bile zor aldım yatağından 😅 sabahta ağrım vardı ama öğlene doğru azaldı şuan da gayet iyiyim ☺️
Sağol canım anladım banada böylesi daha doğru geliyor 👍 🤔 geçmiş olsun, şifa olsun inşallah aşılarınız 😍 😊 demek aynı güne denk geldik yine, dün aslında bende olacaktım kızım hem menenjit 2.doz hem ilk doz kkk aşısı olunca hem o hem ben yapmayayım dedim iyi ki olmamışım kızımı dün iki aşı çok etkiledi ateşi yüksekti uyumadım sabaha kadar onunla ancak ilgilenebildim.

Canım ben Alman aşısı oldum. 2 doz. Hemen emzirdim. Bebeğim ve ben çok şükür Bir yan etki yasamadik
Sağol canım, çok şükür şifa olsun inşallah 🙏 2.dozda çok sıkıntı oluyor diyorlar hem ilk hem 2 rahattı öyle mi? İnşallah benimde öyle olrr ya her çeşit yan etkiyi duydum çevreden biraz gözüm korkuyor açıkçası☺️ 😑

Sağol canım anladım banada böylesi daha doğru geliyor 👍 🤔 geçmiş olsun, şifa olsun inşallah aşılarınız 😍 😊 demek aynı güne denk geldik yine, dün aslında bende olacaktım kızım hem menenjit 2.doz hem ilk doz kkk aşısı olunca hem o hem ben yapmayayım dedim iyi ki olmamışım kızımı dün iki aşı çok etkiledi ateşi yüksekti uyumadım sabaha kadar onunla ancak ilgilenebildim.
Oy kıyamam kuzucuğuma ya, çok geçmiş olsun🙏 Bexsero oldu dimi? İlk dozunda çok değil ama genelde 2. dozunda ateş yapıyormuş. Bir de kkk aşıları da olunca ağır geldi demek ki. Şifa olsun yavruma, bugün daha iyidir inşallah 🙏
Senin aşı olmadığın iyi olmuş canım kol ağrısı yaşasaydın daha da zor olurdu senin için. Haftaya olursun artık.
Sizin il’de kkk 9. ayda başlıyor o zaman, ebe bize 1 yaşını geçtiği ertesi gün geleceksiniz dedi. Bizde bu ay başladık menenjite, biraz huzursuzdu bugün, aşı yeride kızardı baya. Şu aşılar bitse de hem kuzucuklar hem biz rahatlasak 🙏

2 doz biontech oldum hemen sonrasinda dr onerisiyle emzirdim hafif kol agrisi disinda bir sey yasamadim

Bende iki doz biontech oldum hemen emzirdım llki hafif kol ağrısı ikinci kol ağrısı ile beraber ateş basması ve hafif kırgınlık yaptı ama ayakta işimde gucumde geçirdim cuma akşam üzeri oldum cumartesi ikindi den sonra bişeyim kalmadi

Bugün biraz ateşliyiz 38.5 geçti,şükür şimdi düştü kuru ateş var diş mi geliyor yoksa üşuttumu bilmiyorum hayırlısıyla sabah olsa

Oy kıyamam kuzucuğuma ya, çok geçmiş olsun🙏 Bexsero oldu dimi? İlk dozunda çok değil ama genelde 2. dozunda ateş yapıyormuş. Bir de kkk aşıları da olunca ağır geldi demek ki. Şifa olsun yavruma, bugün daha iyidir inşallah 🙏
Senin aşı olmadığın iyi olmuş canım kol ağrısı yaşasaydın daha da zor olurdu senin için. Haftaya olursun artık.
Sizin il’de kkk 9. ayda başlıyor o zaman, ebe bize 1 yaşını geçtiği ertesi gün geleceksiniz dedi. Bizde bu ay başladık menenjite, biraz huzursuzdu bugün, aşı yeride kızardı baya. Şu aşılar bitse de hem kuzucuklar hem biz rahatlasak 🙏
Sağol canım 😊evet bexsero oldu bizim ilkinde sıkıntı olmamıştı bu sefer aşı yerinde hem şişlik kızarıklık oldu hemde ateş halsizlik bilinçsiz hareketler falan derken bayağı etkiledi bu kez endişelendim. Hayırlısıyla sağlıkla inşallah 🙏 İnşallah canım bende aşımı cuma günü olayım diyorum ertesi gün haftasonu olsunda en azından ağrı falan olursa eşimde evde olsun.
2 doz biontech oldum hemen sonrasinda dr onerisiyle emzirdim hafif kol agrisi disinda bir sey yasamadim
Sağol canım şifa olsun çok şükür, inşallah bende hafif atlatırım.
Bugün biraz ateşliyiz 38.5 geçti,şükür şimdi düştü kuru ateş var diş mi geliyor yoksa üşuttumu bilmiyorum hayırlısıyla sabah olsa
Çok geçmiş olsun canım sizede. Salya artışı, iştahsızlık, uykusuzluk falanda varsa dişten kaynaklıdır. Soğuk algınlığıysa ıhlamur içir bol bol. Benim kızım 2 gündür ağzına kaşık sokmuyor her türlü ek gıdayı bıraktı sadece zorla biraz süt emiyor dün baktım üst taraf bayağı beyaz şiş. Aşılarla birlikte dişte üst üste geldi sanırım bayağı zorluyor uyku yok iştah yok gece ağlayarak uyanıyor 1-2 saat uyanık kalıyor sonra tekrar uyuyor. Üst dişlerde daha bir zor çıkıyor sanırım alta göre.

Biz salı günü menenjitin 2. Dozunu olduk daha bu sabah ateşsiziz ilk defa salı akşam dün hep mızmızdı

Bizim b12 de düşğk çıktı dr sprey verdi iştahsızlık ondan olabilir dedi
Bizim zaten iştahlı bir bebek değil canım genel olarak hep zorla çabayla biraz biraz yedirebiliyorum, ama bu bikaç gündür aşı sonrası ve diş kaynaklı tamamen kapattı kendini, ağzını açmıyor bile kilitleyip kalıyor 2 gün boyunca her yaptığımı döktüm bugün denemedim bile artık. Bende bi dahaki gidişimde b12ye baktırayım inşallah, belkide çözümü onda gizli. 👍

Bu konuda ins tada annesütü doktoru diye biri var emzirmede sıkıntı yok dökmenize gerek yok bilimsel makaleler işığında bilgi veriyor ben 2 doz sinovac oldum 3. Doz ekim de ondada sinovac olucam bir sıkıntım olmadı aşı sonrası emzirdim de

X