• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bizim ki de 5.5 aylık ti desteksiz oturuyor ben de şu an 6.5 aylık dikilmeye geçtik ona alıştırmaya calisiyirum baya baya tutunup dikiliyor
Canım yanlıs anlamazsan nacizene Bi tavsiyede bulunmak isterim, daha cok erken ayaklarını cok basarsa, yani bacaklarına cok güç binerse ileriki zamanda bacaklarda eğrilik olabilir.
Her bebek te olmaz ama cevrem de gördüm hep. 1 ay daha beklemeniz daha iyi olabilir. (siz bilirsiniz tabi) 🥰

Canım yanlıs anlamazsan nacizene Bi tavsiyede bulunmak isterim, daha cok erken ayaklarını cok basarsa, yani bacaklarına cok güç binerse ileriki zamanda bacaklarda eğrilik olabilir.
Her bebek te olmaz ama cevrem de gördüm hep. 1 ay daha beklemeniz daha iyi olabilir. (siz bilirsiniz tabi) 🥰
Teşekkür ederim bilgi için. Çok uzun süreli olmuyo olamiyo belki 5 belki 10 dk dır duramiyo zaten 😊dedim ya alıştırma aşaması ara ara deniyorum sadece. Arada kollarından tutup yürütüyorum o kadar genellikle oturuyor ya da yatıyor. Ama daha dikkatli olurum tavsiye için sağol 😊😊

Bide ben teşvik amaclı yaoiyroum ama o da hevesli yürümeye oturmaya oturmaya kendisi başladı bizim ki biraz zıpır 😊

Çok teşekkür ederim. Benimde aklımda ilk sebze olayı var ama doktorumuz mail atmış meyve ile başla diye acaba dedim 😂
Canım meyveyle başlarsan sebzeyi sevmez ve yemez ben daha erken başladım t adımlara ufak ufak bu ay doktorum başlayalım dedi bende zaten başladığımı söyledim 3 günlük kurala uyarak çok iyi etmişsin dedi... 😃😃🤣

Kızlar kovid aşısı oldunuz mu hangisini oldunuz yan etkisi oldumu yada bebeginizde bi degisiklik

Bazıları gece muhallebi tarzı bisey verıyor tok tutuyomus aklında olsun canım . Bende gecen gun havuc vereyım dedim elma ile karıstırdım rahat yesın diye kitledi agzını acmadı benım sütümde yetmedıgunı hissediyorum . Bebegının oturma durumu nasıl canım benim oglum 10 gun sonra 6 ayı dolucak ama henuz bi gelısme yok
Devam sütünü sevmedi kızım hiç beğenmedi biraz daha vermeye çalışacağım bakalım ne yapacak sevmezse o tarz bir şey yaparım artık canım. 7 aylık oldu kızım gayet güzel oturuyor ama tabi hala devrilmeler var bırakıp gitmiyorum o yüzden hiçbir zaman kuzum. Zamanla daha sağlam otururlar dert etme. 😘

Iyiyiz kuzum büyüyoruz bizde ❤
Devam sutu vermeni dogru bulmuyorum sonuçta emiyor prenses senin sutunun yanından bile geçemez emin ol! Swn yine de doktoruna danjs ve onun annesi sensin en iyi sen bilirsin ihtiyacını 💋 operim
Teşekkür ederim canım sevmedi zaten ek gıda da çok veremiyorum gaz yapıyor hala kıvranıyor. Bakalım ne yaparım. 😘

Bizim ki de 5.5 aylık ti desteksiz oturuyor ben de şu an 6.5 aylık dikilmeye geçtik ona alıştırmaya calisiyirum baya baya tutunup dikiliyor
Canım maşallah seni takipteyım ilk dişide siz cıkarmıstınız ilk yürüyende sizinki olucak sanırım ne yedırıyon ne içiriyon sen bu cocuga masallah baya erkenci 🧿😂
Devam sütünü sevmedi kızım hiç beğenmedi biraz daha vermeye çalışacağım bakalım ne yapacak sevmezse o tarz bir şey yaparım artık canım. 7 aylık oldu kızım gayet güzel oturuyor ama tabi hala devrilmeler var bırakıp gitmiyorum o yüzden hiçbir zaman kuzum. Zamanla daha sağlam otururlar dert etme. 😘
Sevmez tabi anne sütü gbi olurmu alıştı bikere annesine ☺️

Gece için kaşık maması verebilirsin canım veya yulaf unuyla muhallebi yapabilirsin bu saatten sonra devam sütü gereksiz bence ama yine de sen bilirsin
Sağol canım teşekkür ederim denemek için küçük aldım bir tane ama hiç sevmedi sanırım kaşık maması falan deneyeceğim

Ek gıda da yumurta vermeyi deneyen oldu mu acaba?
Hergün düzenli versem iyi mi olur yoksa bıkar mı yemekten.
Bıkmasını istemiyorum.
Ben veriyorum başta sarısını verdim şimdi sarı ve beyazı ayırmıyorum çeyrek yumurta yediriyorum haftada birkaç gün. Bıkmaması için çeşitlendirmek lazım ben bazen zeytini eziyorum onunla karıştırıp veriyorum, bazen bebek muhlaması yapıp onun içine katıyorum

Kızlar kovid aşısı oldunuz mu hangisini oldunuz yan etkisi oldumu yada bebeginizde bi degisiklik
Bugun asi oldum ben, kol agrisi disinda birsey yok. Kizimin da 6.ay asilari yapildi bugun. Normalden biraz fazla uyuyor gibi ama sanirim kendi asilarindan, onun disinda bir farklilik yok. Zarari olacagini dusunmuyorum, umarim oyledir🙏

Mrblar kızlar ❣️ ben tadimlarimi 1 sebze 1 meyve şeklinde yaptım havuç ve patateste ilk başlarda öğurme oldu ilk onları verdiğim için ama zamanla alıştı tadım dönemini bitirdik biz. Sabah yumurta peynir öğlen meyve akşam çorba veya kaşık maması şeklinde gidiyoruz yoğurtta aynı sizler gibi eksitiyor ama sonradan alışıyorlar sıkmayın canınızı ama hiç yutmuyirsa biraz ara verebilirsiniz yada yoğurdu meyveyle tadlandirabilirsiniz pekmez onermiuor drlar yogurdun içine biliyorsunuzdur zaten. Hazır olduklarında anlarsınız öperim kuzucuklarinizi😘😘

Ek gıda da yumurta vermeyi deneyen oldu mu acaba?
Hergün düzenli versem iyi mi olur yoksa bıkar mı yemekten.
Bıkmasını istemiyorum.
Hergun vermiyorum ben verdiğimde ağır geliyor yüzünde hafif puturlenme oluyor gün aşırı verince Bi sknti olmuyor eger Bi Sknti olmuyorsa hergun verebilirsin

Ben veriyorum başta sarısını verdim şimdi sarı ve beyazı ayırmıyorum çeyrek yumurta yediriyorum haftada birkaç gün. Bıkmaması için çeşitlendirmek lazım ben bazen zeytini eziyorum onunla karıştırıp veriyorum, bazen bebek muhlaması yapıp onun içine katıyorum
Beyazı için ebe 1 yaşından sonra demişti
Bazı yerlerde de 8.aydan sonra diyor.
6.5 aylığız suan sadece sarısını veriyorum
Bende peynirle veriyorum
Peyniri başta tek verdin sonra yumurta sarısı ile devam ettim
Zeytin hiç aklıma gelmedi.
Bebek muhlamasını kendiniz mi yapıyor sunuz hazır bişey mi?
Paylaşırsanız sevinirim
Hergün direkt yumurta vermek yerine yumutalı bi tarif bizede çeşit olur

Hergun vermiyorum ben verdiğimde ağır geliyor yüzünde hafif puturlenme oluyor gün aşırı verince Bi sknti olmuyor eger Bi Sknti olmuyorsa hergun verebilirsin
Bi sıkıntı yok ama tek peyniri severek yiyor yumurta ile olunca biraz gönülsüz
Hergün yesin gıda alsın istiyorum ama bıkar endişeside var

Beyazı için ebe 1 yaşından sonra demişti
Bazı yerlerde de 8.aydan sonra diyor.
6.5 aylığız suan sadece sarısını veriyorum
Bende peynirle veriyorum
Peyniri başta tek verdin sonra yumurta sarısı ile devam ettim
Zeytin hiç aklıma gelmedi.
Bebek muhlamasını kendiniz mi yapıyor sunuz hazır bişey mi?
Paylaşırsanız sevinirim
Hergün direkt yumurta vermek yerine yumutalı bi tarif bizede çeşit olur
İlk ay bende sarısıyla başladım ama alerjik reaksiyon oluşturmadıkça beyazını ayırmaya gerek olmadığını söyledi doktorumuz
Bebek muhlamasını kendim yapıyorum 1 çay kaşığı tereyağını bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte eritip 2 tatlı kaşığı mısır unuyla hafif kavuruyorum. Üstüne suyunu döküp muhallebi kıvamına getiriyorum. Biraz lor peyniri ve yumurtayı da ezerek karıştırıyorum. Bu tarifi çok severek yiyor kahvaltı için hem sağlıklı hem güzel bir alternatif

İlk ay bende sarısıyla başladım ama alerjik reaksiyon oluşturmadıkça beyazını ayırmaya gerek olmadığını söyledi doktorumuz
Bebek muhlamasını kendim yapıyorum 1 çay kaşığı tereyağını bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte eritip 2 tatlı kaşığı mısır unuyla hafif kavuruyorum. Üstüne suyunu döküp muhallebi kıvamına getiriyorum. Biraz lor peyniri ve yumurtayı da ezerek karıştırıyorum. Bu tarifi çok severek yiyor kahvaltı için hem sağlıklı hem güzel bir alternatif
Çok şükür bu zamana kadar alerjik bi durum göstermedik biz.
Sarısına alıştıktan sonra beyazını da eklerim.
Çok teşekkürler paylaştığınız icin.
Esim çorbalarına katmak için sızma zeytinyağı almıştı o olur mu acaba.
Birde yumurtayı hasladıktan sonra mı muhlamaya ekliyorsunuz.

Çok şükür bu zamana kadar alerjik bi durum göstermedik biz.
Sarısına alıştıktan sonra beyazını da eklerim.
Çok teşekkürler paylaştığınız icin.
Esim çorbalarına katmak için sızma zeytinyağı almıştı o olur mu acaba.
Birde yumurtayı hasladıktan sonra mı muhlamaya ekliyorsunuz.
Rica ederim. Olur herhalde, bende evde kullandığımız zeytinyağından katıyorum yemeklerine. Yumurtayı da haşladıktan sonra çatalla ezip katıyorum

Back