• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ek gıda da yumurta vermeyi deneyen oldu mu acaba?
Hergün düzenli versem iyi mi olur yoksa bıkar mı yemekten.
Bıkmasını istemiyorum.
2 gündür yumurta sarisini haşlanmış şekilde veriyorum ben. Beyazı alerjik olabilir diye 9. Ayda verecem.

Keçi sütüyle yapılan yogurdun daha vitaminlive daha az alerjik reaksiyona neden olduğunu okudum bi yerde. Bizde bu ayın 24 u gibi 180 günü tamamliyoruz keçi sütüyle mi yapsam diye dusunuyorum
Evet onu bende duydum da bilemedim yapmadım o yüzden ara ara deniyorum normal yoğurdu.
Kızlar çocuklarınıza ve bebeklerinize dikkat edin salgın varmış. Önce bebeğimde oldu düşmeyen ateş ve kusma sonra büyük kızıma geçti yine yüksek ateş baş ağrısı karın ağrısı ve kusma. Doktora götürdüm kanında enfeksiyon çıktı hastaneye yatırdılar. Bilginiz olsun çok hızla yayılıyormuş özellikle suya dikkat edin rabbim esirgesin bütün bebekleri ve çocukları 
Çok geçmiş olsun canım benim şimdi daha iyi mi bebeğin?

Ek gıda da yumurta vermeyi deneyen oldu mu acaba?
Hergün düzenli versem iyi mi olur yoksa bıkar mı yemekten.
Bıkmasını istemiyorum.
Severek yediği için ben hergün veriyorum canım çeyrek yumurta sarısı yiyor. Elimden yemeye bayılıyor biz yerken o da katılmış oluyor kahvaltıda sadece yumurta tattırıyorum bulamaç yapmayı düşünmüyorum ama yulaf lapası falan da veririm arada değişiklik olsun diye. Yakında ekşimik yapmak istiyorum yavaş yavaş çeşitlendiririm

Severek yediği için ben hergün veriyorum canım çeyrek yumurta sarısı yiyor. Elimden yemeye bayılıyor biz yerken o da katılmış oluyor kahvaltıda sadece yumurta tattırıyorum bulamaç yapmayı düşünmüyorum ama yulaf lapası falan da veririm arada değişiklik olsun diye. Yakında ekşimik yapmak istiyorum yavaş yavaş çeşitlendiririm
Oğlumda önce isteyerek yiyor ama sonradan buruşuyor canım ya
Biraz da yemesi zor ondan herhalde
Yumurtadan önce peyniri sade yiyordu daha kolay yiyordu.
Yulafı pek yiyeceğini sanmıyorum ama eksimiği bi araştırayım.

Bu arada sebze ile başlayan anneler hangi sebzeyle nasıl başladınız? Mesela kabağı haşlayıp ezerek mi? Bir el atıverseniz şu konuya 😂😂😂
Bizim doktorumuz yoğurtla başlamamı istedi üç beş gün yoğurt tadımı yaptık Pek sevmedi daha sonra kabak tatlı patates havuç enginar bezelye ve aynı gün birer meyve karpuz kayısı muz şeftali elma erik gibi aslında hiç birini severek yemedi sebzelerin meyveleri seviyor onlardan da vitamin alıyor sonuçta çok fazla dert etmiyorum sebze ye memesini..
Kaşağı ağzını açmıyor bizimki en büyük sorun o .. daha yutma refleksi oluşmadı galiba ya da ağzına bir şey geldiğinde pütürlü hoşuna gitmiyor

Ilk başta sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezerek vermeyi denedim sevmeyince birazcık zeytinyağında soteleyip sonra suda haşladım Çünkü oğlum Kendimiz için yaptığımız enginar afiyetle yerken onun için yaptığım haşlama enginarı hiç yemedi

Oğlumda önce isteyerek yiyor ama sonradan buruşuyor canım ya
Biraz da yemesi zor ondan herhalde
Yumurtadan önce peyniri sade yiyordu daha kolay yiyordu.
Yulafı pek yiyeceğini sanmıyorum ama eksimiği bi araştırayım.
Yumurtayı ne kadar pişiriyorsunuz kaç dakika mesela Ya da nasıl oluyor rafadan mı

Bence meyve tadımlarına sebzelerin 3 gün kuralı bittiğinde başlayabilirsin canım mesela 3 gün kabak verdin alerji gelişmedi bir daha kabak verdiğin gün bir öğün kabak 2. öğün meyve verebilirsin. Burda önemli olan ilk defa vereceğin sebze ve meyve aynı gün olmamalı çünkü biri alerji yapsa hangisinin alerji yaptığını anlayamazsın.
Bir de geçenlerde okumuştum yine mesela sebze tadımları bitti, yoğurtta tamam sonrasında bunları karıştırarak çorbalara geçip en son meyve tadımı yapın yazıyordu. Sebze bağırsak mikrobiyatası için çok önemli ve sebze ağırlıklı beslenen bir bebek ileri yaşlarda da çok daha sağlıklı beslenme alışkanlığı ediniyormuş. Ben o yüzden meyveleri çok yavaştan alıyorum. Sonuçta meyveleri her türlü severler önemli olan sebzeye alıştırabilmek. İstersen takip ettiğim ek gıda sayfalarını yazabilirim çok fazla alternatif yemek tarifleri var 🌸
Ben sebze ve meyve birlikte gidiyorum Ali ayrı gelişecek de zaten ilk 15 dakikada gelişiyor diye biliyorum

Merhaba kizlar bir aydir çalışıyorum çok fazla bakamadım buraya, hala covid aşisi olmadım karar veremedim. Olup da yan etki fark eden oldu mu? Oğlumun da yarin 6.ay aşısı var ateş yapiyor mu bu aşı? Banyo yasaği falan var mi? Ek gidaya da başlamadık henüz cumartesi tam 6 aylık olacak o gün başlamayi düşünüyorum tadimlara. Sadece salatalık ve havuç kemiriyor biz yemek yerken çok da hevesli alamıyoruz elinden. Bakalim nasıl olacak heyecanlıyım bir taraftan bir taraftan da ne yiyecek her gün özel onu düşünmek gerekecek çalışırken zor olabilir biraz. Anneannesine kalsa her şeyi verir ağzına benim yapmam lazım. Hadi hayırlısı bakalım. Baya uzun oldu kusura bakmayın🙈

Canım maşallah seni takipteyım ilk dişide siz cıkarmıstınız ilk yürüyende sizinki olucak sanırım ne yedırıyon ne içiriyon sen bu cocuga masallah baya erkenci 🧿😂

Sevmez tabi anne sütü gbi olurmu alıştı bikere annesine ☺️
Bizim ilk dişler patladı alt 2 dişi ve üst bir dişi de patladı ama görsen 6.5 kilo fil biti 😂 aceleci

Merhaba kizlar bir aydir çalışıyorum çok fazla bakamadım buraya, hala covid aşisi olmadım karar veremedim. Olup da yan etki fark eden oldu mu? Oğlumun da yarin 6.ay aşısı var ateş yapiyor mu bu aşı? Banyo yasaği falan var mi? Ek gidaya da başlamadık henüz cumartesi tam 6 aylık olacak o gün başlamayi düşünüyorum tadimlara. Sadece salatalık ve havuç kemiriyor biz yemek yerken çok da hevesli alamıyoruz elinden. Bakalim nasıl olacak heyecanlıyım bir taraftan bir taraftan da ne yiyecek her gün özel onu düşünmek gerekecek çalışırken zor olabilir biraz. Anneannesine kalsa her şeyi verir ağzına benim yapmam lazım. Hadi hayırlısı bakalım. Baya uzun oldu kusura bakmayın🙈
Ben de dun oldum asi. Bebegim de 6.ay asilarini oldu, ates yok, az biraz huysuzluk yapti sadece. Banyo yaptirabiliyoruz. Ek gida surecinde de tadim yapiyoruz henuz, kabak, havuc, patates ve tatli patates verdim ucer gun kurali ile alerji nedeniyle yogurt veremiyorum. Stres yapmamak lazim 6.7 aylar tadim aylari, insallah hemen alisir bebisler 🙏

Bizimki de her seyi yemek istiyor biraz önce pilav verdim yoksa evi basimiza yikacakti

Ben de dun oldum asi. Bebegim de 6.ay asilarini oldu, ates yok, az biraz huysuzluk yapti sadece. Banyo yaptirabiliyoruz. Ek gida surecinde de tadim yapiyoruz henuz, kabak, havuc, patates ve tatli patates verdim ucer gun kurali ile alerji nedeniyle yogurt veremiyorum. Stres yapmamak lazim 6.7 aylar tadim aylari, insallah hemen alisir bebisler 🙏
Ben de 3 ay kadar süt ürünleri diyeti yaptım yeni yeni yemeye başladım ama bebeğimde yoğurdu sona birakmaya karar verdik doktorumuzla

Bizimki de her seyi yemek istiyor biraz önce pilav verdim yoksa evi basimiza yikacakti
Bizimki de durmuyor biz yemek yerken, dün ilk defa şeftali verdim çatalla ezip sevdi güzel yedi. Salatalık ve havuç veriyorum genelde kemirsin bizi izlerken diye ama artık yetmiyor bunlar beyefendiye😂

Back