12 gün sonra 6 aylık olacak dün yogurt tattirdim bende. Cok heyecanlandı yavrum kaşıkla bi yiyecek verince5 aylık ek gıdaya geçen var mı ? Bebeğim 5 ay 10 günlük 2 defa buharda pişmiş havuc tattırdım ama öğürdü ve boğuluyormuş gibi yaptı korktum. Acaba daha hazır değil mi ? Bizim zamanlarımızda başlayan var mı bebekleriniz yutabiliyor mu mamayı ? Aslında 6 ayda başlanıyor biliyorum ama bu ara geceleri de çok sık uyanıyor acaba acıkıyor mu diye düşünerek tadımlara başlıyım dedim ama yutamadığı için vermiyorum
Maşallah ya ne güzel. Benim oğlum cok sık uyanıyor.Benimki bıraktı sanırım 5-6 gecedir hiç kalkmıyor. Akşam 7.30 gibi uyuyor sabah 6.30 gibi abcak uyanıyorbanada erken geldi ama
Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı..
Canım benim kızım epey oldu bırakalı. Mesela gece 11 de uyuyor en erken 6 gibi emziriyorum. Ama baya oldu böyle olalı.Mamadan mı bahsediyosun canım?
Gece az daha erken uyutabilseniz göreceksiniz yine en erken 6 gibi emzireceksiniz. Daha önce kalkmayacak. 10ar dakika erkene alabilseniz uyumasını yavaş yavaş çok daha güzel bir düzeni olurCanım benim kızım epey oldu bırakalı. Mesela gece 11 de uyuyor en erken 6 gibi emziriyorum. Ama baya oldu böyle olalı.
Ben de hoc tek tek gitmiyorumValla ben hiç tek tek yapıp vermedim sebezleri karıştırıp çorba yapıp içine zeytinyağı ilave edip verdim biraz büyünce içine kemik suyu et ilave ettim meyvelerde önce suyu sonra pureleriyle beraber verdim biraz eski usul ama ilk iki cocugumda bu şekilde gittim hiç sorun yaşadım ama 3 numaram malesef hem Seçici hem iştahsız oldu bakalım bu nasıl olacak
Ama canım nasıl yapabilirim ki. Saatini öyle ayarlamış adetaGece az daha erken uyutabilseniz göreceksiniz yine en erken 6 gibi emzireceksiniz. Daha önce kalkmayacak. 10ar dakika erkene alabilseniz uyumasını yavaş yavaş çok daha güzel bir düzeni olur
Canım benımkıde 9-10 arası uyuyor daha dgrusu kendım sallayıp daldırıyorum o sekılde düzen kurduk sabah -5-6 arası uyanıyoCanım benim kızım epey oldu bırakalı. Mesela gece 11 de uyuyor en erken 6 gibi emziriyorum. Ama baya oldu böyle olalı.
Yok canım ilgisi yok inan sütümde var mama takviyeside yapıyorum ama uyku düzeni için bunların hiç anlamı yokBiz de aynı böyleyiz.açıklığı için mi uyanıyor acaba yani süt yetmiyor mu diye kafayı yemek uzereyim
Oo o zaman bayağı kullanılıyormuş canım çok sağol ona göre bi şey alayım bendeVslla canım en son geçen sene bıraktık kullanmayı kızım duan 5 yaşında
Nede olsa aynı gün doğdu cadılar canım ne olsun tabi aynı olurlarBu şey değil mi ya Arvenle ben
Ben de hoc tek tek gitmiyorumkaşıkla değil de parmakla tattiriyorum . Bide hiç yemeyecek algısına kapılmıyorum. Öğürüyor panik yapmıyorum o kadar sakinim ki çünkü bu çocuklar ne yediğini bile bilmiyor çok normal böyle tepki vermeleri bem yoğur t verdim öğürdü bir daha verdim yine öğürdü bir daha verdim baktım yemeye başladı yavaş yavaş olacak. Dün penelope gurme den siparişler verdim elmali armutlu muahllebeyi yediremedim ama içine pekmez koyacam ilk bas ta sonra sonra azaltıp alistiracam .
Yüzde yüz dogal katkısız olduğuna kalıbımı basarım içinde ne şeker ne tuz bi görseniz benim oğlan beğenmedi ama alışacakNe güzelmiş site canim cok teşekkürler yazdigin içinbende alayım.
Bende öyle karıştırıp çorba falan yapıp vermeyi isterdim ama maalesef Ela alerjik bir bebek. Tek tek denetmek zorundayım dokunup dokunmadığını anlamak için.. Teşekkür ederim cevabın için.Valla ben hiç tek tek yapıp vermedim sebezleri karıştırıp çorba yapıp içine zeytinyağı ilave edip verdim biraz büyünce içine kemik suyu et ilave ettim meyvelerde önce suyu sonra pureleriyle beraber verdim biraz eski usul ama ilk iki cocugumda bu şekilde gittim hiç sorun yaşadım ama 3 numaram malesef hem Seçici hem iştahsız oldu bakalım bu nasıl olacak
İnşallah canım alışır. Normalde böyle kolay stres yapmam sakinimdir. Ama ek gıdaya geçip alışamayan yaşı hatta 2 yaşı gelmesine rağmen yemek istemeyen sevmeyen çocuklar gördüm. Anneleri arkalarından tabakla dolaşıyordu. Alıştıramadım ne yaptıysam diyordu. Öyle alışmazsa diye korkuyorum. Normalde sakinimdir yani. İnşallah alışır bir şekilde.İlk ay tadımlarla geçer canım stres yapma. İnan hissediyorlar o zaman işin daha zor olur. Belki biraz daha sulu şekilde deneyebilirsin
Yani aslında 4. Ay atağından sonra beşiğine yatırıp emziğini verip ağzına başında bekliyordum uyuyordu. Ama artık emziği çıkarmayı öğrendiği için ben takıyorum o çıkarıyor uyutamıyorum öyle. Şimdi emerek uyuyor ya da kucağımda emziğini verip hafif kollarımda sallıyorum öyle uyuyor. Emerek uyumaya alışması da iyi değilmiş nasıl alıştıracağım kendi kendine dalmasına bilmiyorum.Kendi kendilerine uyumayı ogretebilen var mı? Yani beşiğine koysam oda uyusa. Çok mu erken alıştırmak için. Benimki beşine koyup bırakınca oyun oynayasi geliyo. Kur yapiyo bana kucağıma alayım diye . Sallamiyorum çok şükür ona alistirmadim ama yatağına bıraktığında uyusun istiyorum.
Benim kızımda emziğini çıkarıyor sonra da ağlayıp istiyor.Bende öyle karıştırıp çorba falan yapıp vermeyi isterdim ama maalesef Ela alerjik bir bebek. Tek tek denetmek zorundayım dokunup dokunmadığını anlamak için.. Teşekkür ederim cevabın için.
İnşallah canım alışır. Normalde böyle kolay stres yapmam sakinimdir. Ama ek gıdaya geçip alışamayan yaşı hatta 2 yaşı gelmesine rağmen yemek istemeyen sevmeyen çocuklar gördüm. Anneleri arkalarından tabakla dolaşıyordu. Alıştıramadım ne yaptıysam diyordu. Öyle alışmazsa diye korkuyorum. Normalde sakinimdir yani. İnşallah alışır bir şekilde.
Yani aslında 4. Ay atağından sonra beşiğine yatırıp emziğini verip ağzına başında bekliyordum uyuyordu. Ama artık emziği çıkarmayı öğrendiği için ben takıyorum o çıkarıyor uyutamıyorum öyle. Şimdi emerek uyuyor ya da kucağımda emziğini verip hafif kollarımda sallıyorum öyle uyuyor. Emerek uyumaya alışması da iyi değilmiş nasıl alıştıracağım kendi kendine dalmasına bilmiyorum.
Benimki emerek hayatta uyumaz. Ama kucağımda ninni soyleyerek uyutuyorum. Nasıl alistiricam kendi kendine uyumaya bilemiyorumBende öyle karıştırıp çorba falan yapıp vermeyi isterdim ama maalesef Ela alerjik bir bebek. Tek tek denetmek zorundayım dokunup dokunmadığını anlamak için.. Teşekkür ederim cevabın için.
İnşallah canım alışır. Normalde böyle kolay stres yapmam sakinimdir. Ama ek gıdaya geçip alışamayan yaşı hatta 2 yaşı gelmesine rağmen yemek istemeyen sevmeyen çocuklar gördüm. Anneleri arkalarından tabakla dolaşıyordu. Alıştıramadım ne yaptıysam diyordu. Öyle alışmazsa diye korkuyorum. Normalde sakinimdir yani. İnşallah alışır bir şekilde.
Yani aslında 4. Ay atağından sonra beşiğine yatırıp emziğini verip ağzına başında bekliyordum uyuyordu. Ama artık emziği çıkarmayı öğrendiği için ben takıyorum o çıkarıyor uyutamıyorum öyle. Şimdi emerek uyuyor ya da kucağımda emziğini verip hafif kollarımda sallıyorum öyle uyuyor. Emerek uyumaya alışması da iyi değilmiş nasıl alıştıracağım kendi kendine dalmasına bilmiyorum.
Yaaa öyle gerçektenBiz kendi kendine uyumaya alıstıralım derken cocuklar büyücek bu gidişlebükemediğin eli öpeceksın derler napak salın gitsin
Ben de size sorayım sanırım 2 veya 3 çocuğunuz vardı dimi? Daha tecrübelisinizdir. Destekli hatta desteksiz baya oturuyor kafasını gayet iyi tutuyor. Biz yemek yerken hep izleyip istiyor gibi yapıyordu. Yoğurdu gayet güzel yedi ama havuçta ve patateste öyle olmadı. Minik minik veriyorum alışsın diye ama o ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor. Nasıl alıştırabilirim ki? Stresten vücudumda bir şeyler çıkmaya başladı alışmazsa diye korkuyorum. Süt ürünleri ve yumurta bir süre vermeyeceğim alerjik bebek olduğu için doktor bir süre erteleyelim dedi. Başka neler verebilirim.
Biz 21 Nisan’da olduk doktor bezli bebekler daha çabuk iyileşiyor dedi ki dediği gibi çok rahat geçti. Sizinde öyle olsun inşallahKızlar merhaba yarın sünnet oluyoruz sünnet ile birlikte ufak bir operasyon da geçireceğiz inşallah hersey kolay olur hersey
Diş veya atak olabilir canım, benim oğlumda yaklaşık 3 hafta falan huzursuzdu geçen hafta dişi çıktı. 2 gün rahattı sonra yine başladı sanırım diğeri geliyorBenim bebeğim 7-8 saat beslenmeden uyurdu. Şimdi gece sanki uyumuyormuş gibiyiz sürekli uyanıyor ağlıyor yatır kaldır sabah oluyor neden böyle oldu anlamadım 2 hafta oluyor rahat bu şekilde. Diş mi diye düşündüm ama şimdiye çıkardı bu huzursuzlukla. Ateş falan da yok hastalık belirtisi olarak. Fikri olan var mı ? Bir de göz altları hafif morumsu son zamanlarda nette alerjik bebeklerde olur yazıyor, alerji tanısı konulan göz altı morluğu olan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?