• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Benim bebeğim 7-8 saat beslenmeden uyurdu. Şimdi gece sanki uyumuyormuş gibiyiz sürekli uyanıyor ağlıyor yatır kaldır sabah oluyor neden böyle oldu anlamadım 2 hafta oluyor rahat bu şekilde. Diş mi diye düşündüm ama şimdiye çıkardı bu huzursuzlukla. Ateş falan da yok hastalık belirtisi olarak. Fikri olan var mı ? Bir de göz altları hafif morumsu son zamanlarda nette alerjik bebeklerde olur yazıyor, alerji tanısı konulan göz altı morluğu olan var mı ?
Canım bebek anneyı hissedermis senın sıkıntın mutsuzlugun ona gecıyor olabılırmı ?

Kızlar merhaba yarın sünnet oluyoruz sünnet ile birlikte ufak bir operasyon da geçireceğiz inşallah hersey kolay olur hersey
Allah hayırlı şifalar versin canım, kolaylıklar versin sıkıntısız geçsin inşallah darısı damatlığını görmeye😊💐

Biz 21 Nisan’da olduk doktor bezli bebekler daha çabuk iyileşiyor dedi ki dediği gibi çok rahat geçti. Sizinde öyle olsun inşallah 🙏 Rabbim damatlıklarını göstersin. Diğer operasyon içinde şimdiden geçmiş olsun.
Amin canım ya peki lokal anestezi ile mi oldu o anda nasıl unuttun yada neler yaptınız çok korkuyorum açıkçası

Diş veya atak olabilir canım, benim oğlumda yaklaşık 3 hafta falan huzursuzdu geçen hafta dişi çıktı. 2 gün rahattı sonra yine başladı sanırım diğeri geliyor 🙄 göz altı morluğuyla ilgili benim bir bilgim yok ama teni açıksa damarlarından dolayı mor görünüyor olabilir.
Bir de canım sen zor bir süreç geçiriyorsun bebişin senden de etkilenmiş olabilir, geçer ama eski düzene döner muhakkak 🙏
Kaç aylık çıkarmış oldu canım dişi

Benim bebeğim 7-8 saat beslenmeden uyurdu. Şimdi gece sanki uyumuyormuş gibiyiz sürekli uyanıyor ağlıyor yatır kaldır sabah oluyor neden böyle oldu anlamadım 2 hafta oluyor rahat bu şekilde. Diş mi diye düşündüm ama şimdiye çıkardı bu huzursuzlukla. Ateş falan da yok hastalık belirtisi olarak. Fikri olan var mı ? Bir de göz altları hafif morumsu son zamanlarda nette alerjik bebeklerde olur yazıyor, alerji tanısı konulan göz altı morluğu olan var mı ?
Olur böyle zamanlar ama sen olabildiğince sakın olmaya çalış bebeğin de herseyin farkında o yüzden sana destek olmak için ben burdayım anne diyor Rabbım bak ne güzel ki bir melek verdi annen yerine onu kokla geçecek hersey

Amin canım ya peki lokal anestezi ile mi oldu o anda nasıl unuttun yada neler yaptınız çok korkuyorum açıkçası
Evet canım lokal anestezi oldu. Bende çok tedirgindim ama hiç öyle korkulacak bir şey yokmuş seninde için rahat olsun. Doktor sünnetten 1 saat öncesi emla krem sürdürüp streçle kapattırdı. Onun sayesinde iğne yapılırken çok hissetmedi oğlum. Sende gitmeden krem uygulayabilirsin çünkü en zor kısmı lokal anestezi için iğne olduğu kısımmış ama bizimki yarı uyuşuk olduğu için çok hissetmedi.
Benim gittiğim klinik doğal uykusunda yapıyor sünneti biz ona göre sabah uyuduğu saat aralığında randevu oluşturmuştuk. İğne yaptıktan sonra ben uyutmak için odaya geçtim, uyuttum da ama bizimki masaya koyar koymaz uyandı 😅Doktorda sorun değil diyince o şekilde yapıldı. Yanına sevdiği oyuncaklarını alabilirsin biz o şekilde oyaladık. Zaten 12 dk. falan sürdü.

Oğluşun başka bir operasyon daha geçirecek ya sizin o yüzden genel anestezi mi olacak canım?

Bir de sünnet sonrası için bilgi verirler size ama ben yine de ekleyeyim mutlaka kantaron yağı bulundur. İlk gün sargıyı ıslatacak şekilde üzerine dökmüştük biz, doktor o şekilde yaptırdı ki sargı yapışmasın diyeymiş. Seninde aklında bulunsun

Evet canım lokal anestezi oldu. Bende çok tedirgindim ama hiç öyle korkulacak bir şey yokmuş seninde için rahat olsun. Doktor sünnetten 1 saat öncesi emla krem sürdürüp streçle kapattırdı. Onun sayesinde iğne yapılırken çok hissetmedi oğlum. Sende gitmeden krem uygulayabilirsin çünkü en zor kısmı lokal anestezi için iğne olduğu kısımmış ama bizimki yarı uyuşuk olduğu için çok hissetmedi.
Benim gittiğim klinik doğal uykusunda yapıyor sünneti biz ona göre sabah uyuduğu saat aralığında randevu oluşturmuştuk. İğne yaptıktan sonra ben uyutmak için odaya geçtim, uyuttum da ama bizimki masaya koyar koymaz uyandı 😅Doktorda sorun değil diyince o şekilde yapıldı. Yanına sevdiği oyuncaklarını alabilirsin biz o şekilde oyaladık. Zaten 12 dk. falan sürdü.

Oğluşun başka bir operasyon daha geçirecek ya sizin o yüzden genel anestezi mi olacak canım?

Bir de sünnet sonrası için bilgi verirler size ama ben yine de ekleyeyim mutlaka kantaron yağı bulundur. İlk gün sargıyı ıslatacak şekilde üzerine dökmüştük biz, doktor o şekilde yaptırdı ki sargı yapışmasın diyeymiş. Seninde aklında bulunsun
Çok şükür canım siz kolaylıkla atlatmissiniz bizim de lokal olacak normal de başka bir dr demişti ki sola doğru pipisi yarın götüreceğimiz cerrah sola doğru değil sadece tıkanıklık var onu da sünnetle halledeceğiz dedi bizim de sabah 9 da oyuncak alacağım yanıma inşallah uyursa daha kolay olur bizim için de kendi için de bakalım yaşayıp göreceğiz sünnet sonrası ne kadar zaman sonra iyileşti

Benim kızımda emziğini çıkarıyor sonra da ağlayıp istiyor.
Ben verince tekrar çıkarıyor
Bende deli oluyorum 😓😓😓😓
Hiç sorma canım aynen benimki de aynı. Emziği tak çıkar uğraşıyorum bazen..
Benimki emerek hayatta uyumaz. Ama kucağımda ninni soyleyerek uyutuyorum. Nasıl alistiricam kendi kendine uyumaya bilemiyorum
Benimki de hep emerek uyuyor kucağımda ninniyle nadir şekilde uyuyor. Valla ne bileyim. Uyku eğitimi verip düzenli uyutan insanlara hayranım ben beceremedim.
Kızlar merhaba yarın sünnet oluyoruz sünnet ile birlikte ufak bir operasyon da geçireceğiz inşallah hersey kolay olur hersey
Canım çok geçmiş olsun şimdiden hayırlı olsun Rabbim damatlığını da göstersin inşallah 😍 hayırdır canım ne operasyonu..

yok canim benimde ilk bebegim ama heyecanli oldugum bir konu 😊 cok acken mi veriyorsun yemegi? Ozaman istemeyebilir cunku yemekle daha doymayacagini bilmiyor ya. Bence havucu haslayip ezip ver oyle sulandirma icinde baska birsey ekleme. Istemiyorsa zorlama sonra tekrar dene. 3 gun devam et 4. gunde almiyorda demek sevmedi ozamanda bir hafta sonra falan tekrar verebilirsin belki ozaman sever. Ben havuc, patates, tatli patates, avokado, kabak ve bal kabagi verdim. Yogurta verdim. Birde benim kizim sofrada olunca daha cok yiyiyor. Ona hazirlayip ayri veriyordum cok isteksizdi ama sofrada daha istekli arada hammm falan yapiyo. Daha benimki 5,5 aylik az buyudugunde tarifler yapmaya basliyacagim.
Aslinda meyvede verebilirsin ama bu konu tehlikeli tatli tada alisinca sebze iatemiyorlar cogunlukla
Ben seni başkasıyla karıştırdım o zaman 😄 yine de yedirdim havuç patates biraz biraz da olsa yedi. Yok kuzum çok aç ya da çok tokken vermiyorum ona dikkat ediyorum. Buharda haşlayıp ezip veriyorum. Sen baya şeyler vermişsin maşallah. 😘 😍 aynen o yüzden sebzeleri önden deneyip dokunup dokunmadığını anlamam lazım sonra çorba falan yaparım en azından. Meyveleri arkadan deneyeceğim. 😘 ben de hazırlıyorum kendim yiyiyormuşum gibi yapıyorum öyle yemeye başladı bakalım. 😘

Çok şükür canım siz kolaylıkla atlatmissiniz bizim de lokal olacak normal de başka bir dr demişti ki sola doğru pipisi yarın götüreceğimiz cerrah sola doğru değil sadece tıkanıklık var onu da sünnetle halledeceğiz dedi bizim de sabah 9 da oyuncak alacağım yanıma inşallah uyursa daha kolay olur bizim için de kendi için de bakalım yaşayıp göreceğiz sünnet sonrası ne kadar zaman sonra iyileşti
İnşallah sizde kolaylıkla atlatırsınız canım 🙏 İlk 1 hafta karton bardak kesip koydum bir de bepanthol altermed diye bir krem almamızı söylemişti doktoru baya yağlı bir krem içinde aleo vera var onu mayonez sıkar gibi bolca döküp bardağı koyup kapatıyordum bezini. 4. gün ılık suya oturma banyosu yaptırıp pipiyi geri çekmeye başladık. Bunu dikişler düşene kadar her banyo sonrası yaptım. Bir de banyo sonrası yine kantaron yağı sürdüm bolca.
İlk çişini yaparken ağlar demişlerdi ama ben ne ara çiş yaptığını bile anlamadım o yüzden sende çok stres yapma canım inan çabucak toparlıyorlar

Canım oyun halısı denedın mı çıngırak falan ben o sekılde oyalıyorum . Son gunlerde bende farkettım en ufak gormese aglıyor artık iyice bize alısıyolar galıba
Denememi 3. Aydan beri hem piyanolu hemde normal oyun halisi var maksimum 5 dk ..sorun daha çok ben bıraktığım anda başlıyor.. 😔 çok nadir dalıp oynuyor sağ elimde baş parmağımı zorladım galiba çok acıyor bakalım nasıl geçecek bu bikac gun

12 gün sonra 6 aylık olacak dün yogurt tattirdim bende. Cok heyecanlandı yavrum kaşıkla bi yiyecek verince 🥰🥰

Maşallah ya ne güzel. Benim oğlum cok sık uyanıyor.

Cok kucağa alınca alışıyor bence, gecen ablam geldi biraz kucağına fazla aldı onu görünce kollarını açıp ağlıyor kucağına al gezdir diye. Ben cok gezdirmiyorum normalde yattığı yerde oynamasına alıştırmayın çalışmıştım. Neyse ki ablam gidince unuttu.
Of evet alıştı galiba bizimkisi.. doktoruna söyledim. Saksı değil ki koydugun yerde dursun dedi gezecek keşfedecek dedi .. ordan da veto yedim yani.. tamam gezsin görsün keşfetsin de hiç mi oturmasın??

Kendi kendilerine uyumayı ogretebilen var mı? Yani beşiğine koysam oda uyusa. Çok mu erken alıştırmak için. Benimki beşine koyup bırakınca oyun oynayasi geliyo. Kur yapiyo bana kucağıma alayım diye . Sallamiyorum çok şükür ona alistirmadim ama yatağına bıraktığında uyusun istiyorum.
Malesef.. bizimki hep memede uyuyor ..cok az beşikte tek başına unuttum emmek istemediği ve uyku zamanı olduğunda bir ninni var onu seviyor mak 5 dk da uyuyor.. beşiğine koyup onu açıyorum ve karışındaysam gözlerimi kapatıyorum. Eğer ağlarsa zorlaniyorum. Migirdanirsa ve eller kıpırdamazsa uyuyacak demektir hiç almıyorum. Ve öyle de oluyor 🤗🤗

Diş veya atak olabilir canım, benim oğlumda yaklaşık 3 hafta falan huzursuzdu geçen hafta dişi çıktı. 2 gün rahattı sonra yine başladı sanırım diğeri geliyor 🙄 göz altı morluğuyla ilgili benim bir bilgim yok ama teni açıksa damarlarından dolayı mor görünüyor olabilir.
Bir de canım sen zor bir süreç geçiriyorsun bebişin senden de etkilenmiş olabilir, geçer ama eski düzene döner muhakkak 🙏

Canım bebek anneyı hissedermis senın sıkıntın mutsuzlugun ona gecıyor olabılırmı ?

Olur böyle zamanlar ama sen olabildiğince sakın olmaya çalış bebeğin de herseyin farkında o yüzden sana destek olmak için ben burdayım anne diyor Rabbım bak ne güzel ki bir melek verdi annen yerine onu kokla geçecek hersey
Her zaman sakinim bebeğime olumsuz bir aktarım yaptığımı düşünmüyorum aslında ama mutlaka üzüntümü hissediyordur. Ama bu daha çok bir sıkıntısı varmış gibi kıvranıp duruyor sabahın 5 inde kaka yapıyor gece onun sıkıntısı ile geçiyor. Belki de düzenimiz bozuldu malum durumumuzdan dolayı. Biraz daha bekleyeceğim olmadı doktora gideriz.

Malesef.. bizimki hep memede uyuyor ..cok az beşikte tek başına unuttum emmek istemediği ve uyku zamanı olduğunda bir ninni var onu seviyor mak 5 dk da uyuyor.. beşiğine koyup onu açıyorum ve karışındaysam gözlerimi kapatıyorum. Eğer ağlarsa zorlaniyorum. Migirdanirsa ve eller kıpırdamazsa uyuyacak demektir hiç almıyorum. Ve öyle de oluyor 🤗🤗
Süt alerjisi olduğu için çok zorlandık bizde. Huzursuzluğu ve devamlı gaz sorunu var. Bir ara yatağa yanımda yatırıp uyutmaya çalıştım. Birkaç gün başardık sonra diyeti açınca bozuldu duzen bidaha uyumadı o şekilde şuan bende ninnyle kucağımda pişpislayarak uyutuyorum yinedenbqzen çok direniyo uyumamak için. Alerji bizi mahvetti 😂

Of evet alıştı galiba bizimkisi.. doktoruna söyledim. Saksı değil ki koydugun yerde dursun dedi gezecek keşfedecek dedi .. ordan da veto yedim yani.. tamam gezsin görsün keşfetsin de hiç mi oturmasın??

Alıştığı gibi gidiyo ya bence. Merak duygusu her bebekte cok fazla ama sürekli meşgul edilen veya kucakta gezdirilen bebekler hep aynı ilgi ve aktiviteleri bekliyor. Sonuçta zaten hiç durmicak emekleyince ve yürüyünce. Ben oğlumla yatağımızda yatıyordum 2 gün besiginde yatirayim gece dedim ağlamaktan perişan oldu. Alıştığı durum değişince. Simdi yine beraber yatıyoruz 🙃

Back