• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bende öyle yapıyorum canım gülerek şarkılarla kendim yiyiyormuşum gibi yaparak. Pes etmem zaten o ayrı ama alışmazsa diye de korkmuyo değilim. Bugün biraz daha iyiydi bakalım. İnşallah böyle böyle alışır. 😍

Bir de öyle deneyeyim yemek istemediklerini. Yedi bugün biraz da olsa patatesten.. Şükür.. İnşallah alışır böyle böyle. Siz de bu konuda tecrübelisinizdir yardımlarınıza ihtiyacım var. Neler verebilirim başka sizce? Mama hiç kullanmadık kullanmıyoruz.
Valla ben hiç tek tek yapıp vermedim sebezleri karıştırıp çorba yapıp içine zeytinyağı ilave edip verdim biraz büyünce içine kemik suyu et ilave ettim meyvelerde önce suyu sonra pureleriyle beraber verdim biraz eski usul ama ilk iki cocugumda bu şekilde gittim hiç sorun yaşadım ama 3 numaram malesef hem Seçici hem iştahsız oldu bakalım bu nasıl olacak

Sorma yaaa normal de doğuramadım boşa çatı muayenesi oldum kaç defa😁
Sezaryene ağlayarak gittim boşuna o kadar sancı çektim diye😁
Sağlıkla kucağımıza aldık şükür kötü şeyler uçtu gitti hepsi komik geliyor şuan 😊
Aynı şeyleri yaşamışız benimde suyum geldi sancı çektim ama inmedi 🤗

Ya ben de deniyorum az az ama ya diliyle itiyor ya da öğürüyor. Nasıl alışcak bilmiyorum. Yoğurdu iştahlı iştahlı yiyince çok sevinmiştim kolay alışır mı diye. Havuca geçince öyle olmadı. Bugün yine patates tattıracağım. Bakalım bugün ne yapacak. İlk bebeğim ya nasıl davranmam gerektiğini de pek bilmiyorum açıkcası sürekli araştırıyorum. Hep bezelye tanesinden küçük veriyorum alışsın diye ama nasıl olur bilmiyorum. Ek gıda zor falan demişlerdi gözümü korkutmuşlardı. Şimdi Ela da böyle yapınca iyice korkmaya başladım.
İlk ay tadımlarla geçer canım stres yapma. İnan hissediyorlar o zaman işin daha zor olur. Belki biraz daha sulu şekilde deneyebilirsin

Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı.. 😔😔😔
Canım oyun halısı denedın mı çıngırak falan ben o sekılde oyalıyorum . Son gunlerde bende farkettım en ufak gormese aglıyor artık iyice bize alısıyolar galıba

Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı.. 😔😔😔
Yavaş yavaş artık kendilerine oyun oynamaya başlıcaklar ama daha erken oturmaya başlayana kadar idare edicez hepimizin bebeleri öyle ilgi istiyorlar kiyamma

Anladım canım güzel denk gelmiş güle güle kullansın prenses😊😘 peki buharda mı pişiriyorsun haşlıyor musun havuç patatesi falan nasıl yağ koyuyor musun sade mi veriyorsun, tam tarif ver acemiyim ben 😀

Bende 6 ay gece maması şeklinde alayım o zaman canım belki uyku falanda verir inşallah yani😊😍 sanırım en organik görünen hipp araştırdım kadarıyla, peki günde 1 kez mi veriyorsun emzirme aralarında mı canım düzeni nasış ayarladın 😐

Anladım canım 😊 ellerine sağlık afiyet şifa olsun inşallah tüm mamalar bebişlerimize kafama göre takılayım o zaman 🌼 , chicco modelleri güzel ama fiyatları uçuk canım peki kaç ay kullandın yani verdiğin parayı hakediyor mu uzun süreli kullanımda yoksa birkaç aydan sonra kenara mı atılıyor ona göre bütçe belirleyeyim diyorum.
Vslla canım en son geçen sene bıraktık kullanmayı kızım duan 5 yaşında

Bebeğim oturamıyor desteksiz ve moralim bozuluyor desteksiz oturuyor olması gerekmez mi? 5 aylık
Kızıyorum tepki vercek mi diye sadece ciddi ciddi yüzüme bakıyor ağlama yok bu normal mi? Cee ee yapıyorum gülüyor ama korkuyor da
Arkadaşlar her bebegin gelişimi ayi dogum günü aynı olsa da aynı seyretmiyor. Başkasının bebeği 4 aylık oturuyoken bizimki 6.ayinda oturabiliyor.benim bebeğim 5 aylık 8 kiloyken sizinki 6 kilo olabilir bu her bebekte değişir karşılaştırma asla yapmayın. Burda yazılanlara gore kiyaslamayin .kızım 13 aylıkken yürüdü oğlum 9.ayni anneden olanlarda bile fark oluyo

Yok kız ne eğitimi onu da bıraktım zorlamadım hiç hala sallıyorum uyuturken ama bilmiyorum ya sürekli uyanıyor 🙄
Canım mama mı verıyosun anne sütümü kılo alımları nasıl doymama ihtimalı varmı benım bebegım sütüm az oldugunda sanki daha sık uyanıyor Bide sana önerim eger mümkünse dışarda hava aldır bol bol bebegıne temiz hava direk mayıstırıyor bebeklerı ben kanguruya takıyorum dısarda oldugum süre boyunca uyuyo eve gelıyorum yıne uyuyor bi süre . Gunduz eger uykusunu alırsa gece uykusuda daha düzenli olablır .

Kizlar benim ufaklığın sağ gözünde çapaklanma olmaya başladı sizde de oluyor mu cabuk geciyo ama dr.a gotursemmi kararsız kaldım
Bizim de vardı doktor çay suyuyla sil ve göz pınarından aşağı doğru masaj yap demişti.
Şükür geçti. Sütle silmeyi de duymuştum 😊

Yok kız ne eğitimi onu da bıraktım zorlamadım hiç hala sallıyorum uyuturken ama bilmiyorum ya sürekli uyanıyor 🙄
Canım büyük ihtimalle salladığın için uyanıyor. Benim 27 aylık oğlum var son 15 gün hariç hep sallandı ayakta. Saat başı kalkıyordu ağlıyordu. Uyku döngüsünü yapamayınca verdiğin desteğin aynısını arıyor. Şimdi mesela oğlumu çok zorda olsa alıştırdım sallanmadan uyumaya. Gecelerimiz daha üçüncü günden deliksiz uykuya dönmeye başladı.

Back