• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
5 aylık ek gıdaya geçen var mı ? Bebeğim 5 ay 10 günlük 2 defa buharda pişmiş havuc tattırdım ama öğürdü ve boğuluyormuş gibi yaptı korktum. Acaba daha hazır değil mi ? Bizim zamanlarımızda başlayan var mı bebekleriniz yutabiliyor mu mamayı ? Aslında 6 ayda başlanıyor biliyorum ama bu ara geceleri de çok sık uyanıyor acaba acıkıyor mu diye düşünerek tadımlara başlıyım dedim ama yutamadığı için vermiyorum
12 gün sonra 6 aylık olacak dün yogurt tattirdim bende. Cok heyecanlandı yavrum kaşıkla bi yiyecek verince 🥰🥰
Benimki bıraktı sanırım 5-6 gecedir hiç kalkmıyor. Akşam 7.30 gibi uyuyor sabah 6.30 gibi abcak uyanıyor :emir_bebek: banada erken geldi ama
Maşallah ya ne güzel. Benim oğlum cok sık uyanıyor.
Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı.. 😔😔😔

Cok kucağa alınca alışıyor bence, gecen ablam geldi biraz kucağına fazla aldı onu görünce kollarını açıp ağlıyor kucağına al gezdir diye. Ben cok gezdirmiyorum normalde yattığı yerde oynamasına alıştırmayın çalışmıştım. Neyse ki ablam gidince unuttu.

Canım benim kızım epey oldu bırakalı. Mesela gece 11 de uyuyor en erken 6 gibi emziriyorum. Ama baya oldu böyle olalı.
Gece az daha erken uyutabilseniz göreceksiniz yine en erken 6 gibi emzireceksiniz. Daha önce kalkmayacak. 10ar dakika erkene alabilseniz uyumasını yavaş yavaş çok daha güzel bir düzeni olur

Valla ben hiç tek tek yapıp vermedim sebezleri karıştırıp çorba yapıp içine zeytinyağı ilave edip verdim biraz büyünce içine kemik suyu et ilave ettim meyvelerde önce suyu sonra pureleriyle beraber verdim biraz eski usul ama ilk iki cocugumda bu şekilde gittim hiç sorun yaşadım ama 3 numaram malesef hem Seçici hem iştahsız oldu bakalım bu nasıl olacak
Ben de hoc tek tek gitmiyorum 🤦🏼‍♀️ kaşıkla değil de parmakla tattiriyorum . Bide hiç yemeyecek algısına kapılmıyorum. Öğürüyor panik yapmıyorum o kadar sakinim ki çünkü bu çocuklar ne yediğini bile bilmiyor çok normal böyle tepki vermeleri bem yoğur t verdim öğürdü bir daha verdim yine öğürdü bir daha verdim baktım yemeye başladı yavaş yavaş olacak. Dün penelope gurme den siparişler verdim elmali armutlu muahllebeyi yediremedim ama içine pekmez koyacam ilk bas ta sonra sonra azaltıp alistiracam .

Biz de aynı böyleyiz. 😔😔 açıklığı için mi uyanıyor acaba yani süt yetmiyor mu diye kafayı yemek uzereyim
Yok canım ilgisi yok inan sütümde var mama takviyeside yapıyorum ama uyku düzeni için bunların hiç anlamı yok 😑
Vslla canım en son geçen sene bıraktık kullanmayı kızım duan 5 yaşında
Oo o zaman bayağı kullanılıyormuş canım çok sağol ona göre bi şey alayım bende 😊
Bu şey değil mi ya Arvenle ben 🤣🤣
Nede olsa aynı gün doğdu cadılar canım ne olsun tabi aynı olurlar☺️😀

Ben de hoc tek tek gitmiyorum 🤦🏼‍♀️ kaşıkla değil de parmakla tattiriyorum . Bide hiç yemeyecek algısına kapılmıyorum. Öğürüyor panik yapmıyorum o kadar sakinim ki çünkü bu çocuklar ne yediğini bile bilmiyor çok normal böyle tepki vermeleri bem yoğur t verdim öğürdü bir daha verdim yine öğürdü bir daha verdim baktım yemeye başladı yavaş yavaş olacak. Dün penelope gurme den siparişler verdim elmali armutlu muahllebeyi yediremedim ama içine pekmez koyacam ilk bas ta sonra sonra azaltıp alistiracam .

Ne güzelmiş site canim cok teşekkürler yazdigin için 🤩🤩 bende alayım.

Kendi kendilerine uyumayı ogretebilen var mı? Yani beşiğine koysam oda uyusa. Çok mu erken alıştırmak için. Benimki beşine koyup bırakınca oyun oynayasi geliyo. Kur yapiyo bana kucağıma alayım diye . Sallamiyorum çok şükür ona alistirmadim ama yatağına bıraktığında uyusun istiyorum.

Valla ben hiç tek tek yapıp vermedim sebezleri karıştırıp çorba yapıp içine zeytinyağı ilave edip verdim biraz büyünce içine kemik suyu et ilave ettim meyvelerde önce suyu sonra pureleriyle beraber verdim biraz eski usul ama ilk iki cocugumda bu şekilde gittim hiç sorun yaşadım ama 3 numaram malesef hem Seçici hem iştahsız oldu bakalım bu nasıl olacak
Bende öyle karıştırıp çorba falan yapıp vermeyi isterdim ama maalesef Ela alerjik bir bebek. Tek tek denetmek zorundayım dokunup dokunmadığını anlamak için.. Teşekkür ederim cevabın için. 😊
İlk ay tadımlarla geçer canım stres yapma. İnan hissediyorlar o zaman işin daha zor olur. Belki biraz daha sulu şekilde deneyebilirsin
İnşallah canım alışır. Normalde böyle kolay stres yapmam sakinimdir. Ama ek gıdaya geçip alışamayan yaşı hatta 2 yaşı gelmesine rağmen yemek istemeyen sevmeyen çocuklar gördüm. Anneleri arkalarından tabakla dolaşıyordu. Alıştıramadım ne yaptıysam diyordu. Öyle alışmazsa diye korkuyorum. Normalde sakinimdir yani. İnşallah alışır bir şekilde. 😘
Kendi kendilerine uyumayı ogretebilen var mı? Yani beşiğine koysam oda uyusa. Çok mu erken alıştırmak için. Benimki beşine koyup bırakınca oyun oynayasi geliyo. Kur yapiyo bana kucağıma alayım diye . Sallamiyorum çok şükür ona alistirmadim ama yatağına bıraktığında uyusun istiyorum.
Yani aslında 4. Ay atağından sonra beşiğine yatırıp emziğini verip ağzına başında bekliyordum uyuyordu. Ama artık emziği çıkarmayı öğrendiği için ben takıyorum o çıkarıyor uyutamıyorum öyle. Şimdi emerek uyuyor ya da kucağımda emziğini verip hafif kollarımda sallıyorum öyle uyuyor. Emerek uyumaya alışması da iyi değilmiş nasıl alıştıracağım kendi kendine dalmasına bilmiyorum.

Bende öyle karıştırıp çorba falan yapıp vermeyi isterdim ama maalesef Ela alerjik bir bebek. Tek tek denetmek zorundayım dokunup dokunmadığını anlamak için.. Teşekkür ederim cevabın için. 😊

İnşallah canım alışır. Normalde böyle kolay stres yapmam sakinimdir. Ama ek gıdaya geçip alışamayan yaşı hatta 2 yaşı gelmesine rağmen yemek istemeyen sevmeyen çocuklar gördüm. Anneleri arkalarından tabakla dolaşıyordu. Alıştıramadım ne yaptıysam diyordu. Öyle alışmazsa diye korkuyorum. Normalde sakinimdir yani. İnşallah alışır bir şekilde. 😘

Yani aslında 4. Ay atağından sonra beşiğine yatırıp emziğini verip ağzına başında bekliyordum uyuyordu. Ama artık emziği çıkarmayı öğrendiği için ben takıyorum o çıkarıyor uyutamıyorum öyle. Şimdi emerek uyuyor ya da kucağımda emziğini verip hafif kollarımda sallıyorum öyle uyuyor. Emerek uyumaya alışması da iyi değilmiş nasıl alıştıracağım kendi kendine dalmasına bilmiyorum.
Benim kızımda emziğini çıkarıyor sonra da ağlayıp istiyor.
Ben verince tekrar çıkarıyor
Bende deli oluyorum 😓😓😓😓

Benimki emerek hayatta uyumaz. Ama kucağımda ninni soyleyerek uyutuyorum. Nasıl alistiricam kendi kendine uyumaya bilemiyorum

Ben de size sorayım sanırım 2 veya 3 çocuğunuz vardı dimi? Daha tecrübelisinizdir. Destekli hatta desteksiz baya oturuyor kafasını gayet iyi tutuyor. Biz yemek yerken hep izleyip istiyor gibi yapıyordu. Yoğurdu gayet güzel yedi ama havuçta ve patateste öyle olmadı. Minik minik veriyorum alışsın diye ama o ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor. Nasıl alıştırabilirim ki? Stresten vücudumda bir şeyler çıkmaya başladı alışmazsa diye korkuyorum. Süt ürünleri ve yumurta bir süre vermeyeceğim alerjik bebek olduğu için doktor bir süre erteleyelim dedi. Başka neler verebilirim.

yok canim benimde ilk bebegim ama heyecanli oldugum bir konu 😊 cok acken mi veriyorsun yemegi? Ozaman istemeyebilir cunku yemekle daha doymayacagini bilmiyor ya. Bence havucu haslayip ezip ver oyle sulandirma icinde baska birsey ekleme. Istemiyorsa zorlama sonra tekrar dene. 3 gun devam et 4. gunde almiyorda demek sevmedi ozamanda bir hafta sonra falan tekrar verebilirsin belki ozaman sever. Ben havuc, patates, tatli patates, avokado, kabak ve bal kabagi verdim. Yogurta verdim. Birde benim kizim sofrada olunca daha cok yiyiyor. Ona hazirlayip ayri veriyordum cok isteksizdi ama sofrada daha istekli arada hammm falan yapiyo. Daha benimki 5,5 aylik az buyudugunde tarifler yapmaya basliyacagim.
Aslinda meyvede verebilirsin ama bu konu tehlikeli tatli tada alisinca sebze iatemiyorlar cogunlukla

Benim bebeğim 7-8 saat beslenmeden uyurdu. Şimdi gece sanki uyumuyormuş gibiyiz sürekli uyanıyor ağlıyor yatır kaldır sabah oluyor neden böyle oldu anlamadım 2 hafta oluyor rahat bu şekilde. Diş mi diye düşündüm ama şimdiye çıkardı bu huzursuzlukla. Ateş falan da yok hastalık belirtisi olarak. Fikri olan var mı ? Bir de göz altları hafif morumsu son zamanlarda nette alerjik bebeklerde olur yazıyor, alerji tanısı konulan göz altı morluğu olan var mı ?

Kızlar merhaba yarın sünnet oluyoruz sünnet ile birlikte ufak bir operasyon da geçireceğiz inşallah hersey kolay olur hersey
Biz 21 Nisan’da olduk doktor bezli bebekler daha çabuk iyileşiyor dedi ki dediği gibi çok rahat geçti. Sizinde öyle olsun inşallah 🙏 Rabbim damatlıklarını göstersin. Diğer operasyon içinde şimdiden geçmiş olsun.

Benim bebeğim 7-8 saat beslenmeden uyurdu. Şimdi gece sanki uyumuyormuş gibiyiz sürekli uyanıyor ağlıyor yatır kaldır sabah oluyor neden böyle oldu anlamadım 2 hafta oluyor rahat bu şekilde. Diş mi diye düşündüm ama şimdiye çıkardı bu huzursuzlukla. Ateş falan da yok hastalık belirtisi olarak. Fikri olan var mı ? Bir de göz altları hafif morumsu son zamanlarda nette alerjik bebeklerde olur yazıyor, alerji tanısı konulan göz altı morluğu olan var mı ?
Diş veya atak olabilir canım, benim oğlumda yaklaşık 3 hafta falan huzursuzdu geçen hafta dişi çıktı. 2 gün rahattı sonra yine başladı sanırım diğeri geliyor 🙄 göz altı morluğuyla ilgili benim bir bilgim yok ama teni açıksa damarlarından dolayı mor görünüyor olabilir.
Bir de canım sen zor bir süreç geçiriyorsun bebişin senden de etkilenmiş olabilir, geçer ama eski düzene döner muhakkak 🙏

Back