Ben 5 aylik basladim. Bu illa 6. ayi bekle olayi bana sacma geliyor ve yasadigim yerde yani Almanyada uygulanmiyor. 4. ile 7. ay arasinda baslanabilir diyor bu aylarda alerji olma riski en dusukmus. Ayi beklemek yerine „ek gidaya hazir olma sinyaleri“ bekleniyor. Misal tuvalet egitimindeye aynen cocugun hazir olmasi beklenkr ek gidada niye kati gunu bekleyelim benek sinyal verdiginde?
mesela bebegin desteksiz yada au destekle oturabilmesi gerek. Kafasini iyi tutabilmesi gerek. Eliyle yiyixecegi agizina goturebilmeli, yemege ilgi duymali. O dilindeki basta o herseyi geri itme refleksi gitmeli. Birde bebegin aslinda o ogurmesi iyi birsey. Ogururse bogulmaz, zaten buda bir reflekmis. Ben ilk puturluyle basladim ama hep kendi yemek istedi sonra blw gectim. Suan benkmkide 5,5 aylik simdilik sadece tadim yaptiriyorum. 6 aylik oldugunda kendim ekmek, pankek falan yapicam. Bu konuda okudugum kitaplar, hesaplar hep bu yonde. Sanirim Almanlar daha rahat bu konuda. Bir iki istisna disinda oyle su ayda su bu ayda bu diye
ama eline verirken korkmuyor degilmiyim evet beya korkuyorum cunku salataligi bile koparabiliyor damagiyla ama fark ettim cignemeye calisiyor ama olmayinca atiyor agizindan.
uzun oldu kusura bakma bu aralar beya benimde dusundugum konular bunlar