• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Biz bugün ilk tadımımıza başladık 😁 ben evde probiyotik mayayla mayaladığım yoğurtla başladım, başta yüzünü ekşitti ama bir güzel yedi. Yiyişini izlemek çok keyifli oluyormuş 😂
Maşallah 😊
Benimki D vitaminini ağzına verince bile sanki zehir veriyormuşum gibi tepki gösteriyor.
Ek gıda çok zor geçecek 😁

Maşallah 😊
Benimki D vitaminini ağzına verince bile sanki zehir veriyormuşum gibi tepki gösteriyor.
Ek gıda çok zor geçecek 😁
Allah yardımcımız olsun 😅 yemeyen bebek çok zor diyorlar. Şimdiye kadar öyle bir problemimiz olmadı anne sütünü seviyor ek gıdayı da severse işim kolaylaşacak ama bakalım 😁

Allah yardımcımız olsun 😅 yemeyen bebek çok zor diyorlar. Şimdiye kadar öyle bir problemimiz olmadı anne sütünü seviyor ek gıdayı da severse işim kolaylaşacak ama bakalım 😁
Hemde nasıl zor 4 yaşına geldi 1 yumrtadan kasarli omlet yaptım onu yiyecek sadece yanında sut cay ekmek filan yok yarım saatten fazla sürdü yedirmem

Hemde nasıl zor 4 yaşına geldi 1 yumrtadan kasarli omlet yaptım onu yiyecek sadece yanında sut cay ekmek filan yok yarım saatten fazla sürdü yedirmem
İştahsız çocuk ne yaparsan yap yemiyor, beş parmağın beşi bir değil biz 3 kardeşiz en iştahlı benim bebekken de güzel yermişim ortanca kardeşim hiç yemezmiş şimdi de yemiyor, en küçüğü de seçe ayıklaya yerdi hala aynı 😂 bebekken neyse o oluyor yani değiştiremiyoruz anneler kendini yorduğuyla kalıyor

İştahsız çocuk ne yaparsan yap yemiyor, beş parmağın beşi bir değil biz 3 kardeşiz en iştahlı benim bebekken de güzel yermişim ortanca kardeşim hiç yemezmiş şimdi de yemiyor, en küçüğü de seçe ayıklaya yerdi hala aynı 😂 bebekken neyse o oluyor yani değiştiremiyoruz anneler kendini yorduğuyla kalıyor
Aynen katılıyorum bende istahsizmisim takı 2.doğumu mu yapma kadar ondan sonra bi açıldı pir açıldı boğazım 😂😂buda 3. Cocugum öncekiler de hiç sorun olmamıştı yemek seçme huylari yok bu hem Seçici hem iştahsız allahtan yaşimin ve tecrubenin verdigi bi sakinlik var bende de sinir hastası olmuyorum.kuru zargana balığı gibi,hasta olmuyor diye şükür ediyorum

Sidefer almaya gitti eşim eczacımız Bestiron önermiş.95 tl
Bakındım internetten temiz içerik gözüküyor birde ona gidip bakayım canım teşekkürler
Bu kacinciya oluyo sesimi çıkarmıyorum çıkarmıyorum ama bu çocuk da daha küçücük zaten çok küçük doğdu hemen hasta oluyor. Çocugun elini ağzına sokuyo mübarek adam sigara iciyosun deli gibi diş fırçalamak yok e bu çocuğum eli sürekli ağzında zaten e sen bide ağzına şok sonra o kendi ağzına götürsün olacak şey mi. Ben mi abartıyorum anlamıyorum ama deliriyorum ek gida ya başlayınca yandık zaten bayılıyorlar kendi kasiklariyla yedirmeye
Kaşık olsa iyi canım geçen terasta beraber iftar yaptık kaynanam tavuğu yedi kemiğini yaladı bi güzel bi baktım benim oğlanın ağzına sokmuş 😱😱😱😱 neymiş herşeyin tadını alsınmış ee alsında mübarek senin ağzından çıkanın tadını mı alsın tam bi travmaydı bana hala midem bulanır aklıma gelince Allah akıl fikir versin böyle düşüncesiz büyüklere zaten ortalık karışık az dikkat yaw 🙄
Ikeanin mama sandalyesininseven cok ama bana cok dandik ve hic guvenilir gelmiyor. Bizimki pajali bir markadan ama dogdugundan beri yemeklerde yanimizda ana kucagi var. Ikeadan alacak olsaydkm bile ayklarini destwk icin bir tahta koyardim. Tavsiye edilen bu cunku arastirabilirsiniz.
Fikrine saygım var canım ama o kadar çok kullanan var ki daha bi sağlam değil lafı duymadım benim kızım kocamanken bile içine otururdu kardeşini kıskanıp bişey olmadı sadece sert zemin o kadar yastığını da almak lazım

Bakındım internetten temiz içerik gözüküyor birde ona gidip bakayım canım teşekkürler

Kaşık olsa iyi canım geçen terasta beraber iftar yaptık kaynanam tavuğu yedi kemiğini yaladı bi güzel bi baktım benim oğlanın ağzına sokmuş 😱😱😱😱 neymiş herşeyin tadını alsınmış ee alsında mübarek senin ağzından çıkanın tadını mı alsın tam bi travmaydı bana hala midem bulanır aklıma gelince Allah akıl fikir versin böyle düşüncesiz büyüklere zaten ortalık karışık az dikkat yaw 🙄

Fikrine saygım var canım ama o kadar çok kullanan var ki daha bi sağlam değil lafı duymadım benim kızım kocamanken bile içine otururdu kardeşini kıskanıp bişey olmadı sadece sert zemin o kadar yastığını da almak lazım

ben sevemedim bir turlu o sandalyeyi ama türkiyeye tatile geldigimde alirim kullanmak icin ama acikcasi surekli kullanim icin almazdim.

ben bu yaslimarin bebeklere herseyi yedirme merakina cok sinir oluyorum. Kendilerine yapilmasini istemedikleri seyleri bebeklere yapiyorlar. Aslinda kemigi yalayip kendisine vereceksin al anne herseyeden tat diye. Hey Allahim. Agizindaki tum bakterileri bebegin agizina transfer ediyor. Boyle desen benim agizim temiz der ama oyle degil malesef o bakteriler var ve o bakteriler dis curugune yol acabiliyor. Ben bebegimi kayinvalidemle yanliz birakmiycam yemek masasinda normalde cok iyidir ama bebeklere yemek yedirmeye bayilir.

ben sevemedim bir turlu o sandalyeyi ama türkiyeye tatile geldigimde alirim kullanmak icin ama acikcasi surekli kullanim icin almazdim.

ben bu yaslimarin bebeklere herseyi yedirme merakina cok sinir oluyorum. Kendilerine yapilmasini istemedikleri seyleri bebeklere yapiyorlar. Aslinda kemigi yalayip kendisine vereceksin al anne herseyeden tat diye. Hey Allahim. Agizindaki tum bakterileri bebegin agizina transfer ediyor. Boyle desen benim agizim temiz der ama oyle degil malesef o bakteriler var ve o bakteriler dis curugune yol acabiliyor. Ben bebegimi kayinvalidemle yanliz birakmiycam yemek masasinda normalde cok iyidir ama bebeklere yemek yedirmeye bayilir.
Maddi olanak varsa tabi ki daha iyisini içine en çok sineni almak en güzeli 😊

Ay sorma valla eşimin gözünün içine baktım ya Sabır çektim bol bol anlayışlı bi insan değil birşey deseydim rezillik çıkarırdı orda bide üstüne bebeğin ağzının kenarını parmağına sürüyor ağzına götürüyor elini tekrar ağzının kenarına güya tavuk sürülen yeri temizliyor🤢🤢 Allahım hepimizin karşısına anlayışlı titiz düşünceli insan çıkarsın. Ne zaman yanına çıksam sinir harbi yaşıyorum zaten. Benim annem o kadar giderim daha bi kere ya sütün yetmiyor ya bişey verelim demedi bi kere ağzından geçtim sofradan eliylr bişey tattırmadı çok mu zor gelinin yetiştirmesine fikirlerine saygı duymak?

Son düzenleme:
Canım benım oglum ilk dogdugu zamanlar 60 cx iciyordu iri bebekti . Suan sagım yapmıyorum . Ama bebek her zaman sagımdan fazla içermis . Rabbim sütünü arttırsın . Bazne bende yetmıyormu diye dusunuyorum ama yetmese aglar bence . Benım oglumda 4. Ay kontrılunde cık az kılo almıstı etrafı izlemekten emmiyor paşamız 😂 suan bebegının kilo durumu iyiyse cok kafaya takma derim yakın zamanda ek gıdaya gecersın . Sütün içinde bol bol su iç sifa olsjn inşaaallah . Emdikçe gelır merak etme bol bol emzirmeyı dene
Kilo durumu ayına gore alt sinira yakin maalesef yoksa dert etmem bu kadar canim. Evet yaa bir an once ek gidaya da gecelim de destek olsun beslenmesine ☺️

Canim alerji sonradan mı gelişti? Sanki başlarda yoktu sizin böyle bir sorununuz. Süt için mutlaka humana cay iç bana o cok iyi geldi ayrıca e bebekte süt artıran bar yiyecekler var hergun bitene yiyorum ben hem sütümü artırdı hem saç dökülmem azaldı. Bebeğin kilo alsın istiyorsan bol baklava yemeni öneririm.
Evet canim sonradan cikti belirtiler 3.ay gibi, aslinda kesin de degil tabii sutu, yumurtayi kestim ama pek bir degisiklik yok maalesef. Sagol tavsiyeler icin deneyeyim ben de🌸

Canim uzMe kendini benim oğlan da emmedi bi ara sağdım bi gün 120 cc çıktı baktım ertesi gün 60 70 cc çıktı. Sağılan süt süt miktarını asla göstermez ben her sagimdan sonra elle sağıyorum. Ayrıca makinalar genelde sulu sütü çabuk sağıyor yağlı sütü çekemiyor ben de elimle sağdım. Kaşık mama veriyorum ben de . Bu arada bizim de geçen ay 350 gram almıştı . Bu ay kasik mamasına başladım 12 gündü 170 gram almış. Ya benim sutum yetmedi ya da artık eskisi kadar kaliteli değil
Evet canim makina bebek gibi cekemiyor. Alerjik mamayi yiyemedi kizim, berbat bir tadi var, pekmez kattim azicik o da ise yaramadi. Kasik mama ben de deneyeyim bari, 5 aylik olduk artik. Sanirim diyeti birakicam artik, bir ise yaramadi bile. İkimiz de rahat edemedik su kilo aliminda 😔 insallah ek gidada yuzumuz guler 🙏

Bu kacinciya oluyo sesimi çıkarmıyorum çıkarmıyorum ama bu çocuk da daha küçücük zaten çok küçük doğdu hemen hasta oluyor. Çocugun elini ağzına sokuyo mübarek adam sigara iciyosun deli gibi diş fırçalamak yok e bu çocuğum eli sürekli ağzında zaten e sen bide ağzına şok sonra o kendi ağzına götürsün olacak şey mi. Ben mi abartıyorum anlamıyorum ama deliriyorum ek gida ya başlayınca yandık zaten bayılıyorlar kendi kasiklariyla yedirmeye
Ay kıyamam kuzuna ya hiç düşünmüyor bu insanlar valla ya. Bir de sigara içiyormuş yani niye o kadar sokuluyorsun ki bebeğe ya. Allah kolaylık versin kuzum sana zor valla işin. Eşin arayı bulacak artık bir şekilde anlatacak ailesine başka yol yok gibi.. Allah yardımcın olsun. 🌸

Biz bugün ilk tadımımıza başladık 😁 ben evde probiyotik mayayla mayaladığım yoğurtla başladım, başta yüzünü ekşitti ama bir güzel yedi. Yiyişini izlemek çok keyifli oluyormuş 😂
Yerimmmm ben bu miniği annesiii.. 💕 🌸 biz de önümüzdeki pazartesi başlıyoruz inşallah 😍 içimde bir heyecan sorma gitsin. 😍

Hanımlar benim kızım sürekli ağlıyor kucağımı istiyor.
Kucağımdan inmek istemiyor..
Artık deli olacağım.
Yemin ederim sabah yemek yapmaya başladım saat 6 da bitirdim.
Hep bir dakıkalık gittim geldim mutfağa..
Eskiden 45 35 dakıka uyurdu. Şimdi 10 15.
Deli ediyor beni.. Dişlerini kaşıyor 2 gün hep ağladı.
Eczaneden ilaç adım çok iyi geldi.
Elini ağzına götürmüyor bile.. Ama ben nasıl böyle yapacağım.. Temizlik yapamıyorum.
Yemek yapamıyorum.
Halim pek iyi değil.. Bu durumda olan varmı yokmu bir çaresi.

Hanımlar benim kızım sürekli ağlıyor kucağımı istiyor.
Artık deli olacağım.
Elini ağzına götürmüyor bile.. Ama ben nasıl böyle yapacağım.. Temizlik yapamıyorum.
Yemek yapamıyorum.
Kelimesi kelimesine benim durumum tuvalete bile gidemiyorum ben çıkana kadar aglıyor kahvaltı ederken gözüne bakıp oyunlar oynayarak kendi kahvaltımı yapıyorum onun sofrasını bile toplatmıyor.Harika haftalar kitabını aldım ben bu ayın tamamına gelişim atagı diyor bu ay bitince inşallah daha da rahatlayacagız sakin olmaya çalışacagız.Ben slinge koyup dışarı çıkıyorum.İlçedeyiz yeşillikler arasında yürüyor yürürken sakinleşiyor.O sırada yürürken dinleniyorum bende

Yerimmmm ben bu miniği annesiii.. 💕 🌸 biz de önümüzdeki pazartesi başlıyoruz inşallah 😍 içimde bir heyecan sorma gitsin. 😍
Bende Ramazanı bitirelim öyle versem mi vermesem mi derken dayanamadım verdim bugün ilk defa 😊 inşallah hepimizin bebişleri iştahlı olur bir güzel yerler 🙏🏻 sevecek mi yiyecek mi diye hem endişe hem heyecan oluyor insanda

Maddi olanak varsa tabi ki daha iyisini içine en çok sineni almak en güzeli 😊

Ay sorma valla eşimin gözünün içine baktım ya Sabır çektim bol bol anlayışlı bi insan değil birşey deseydim rezillik çıkarırdı orda bide üstüne bebeğin ağzının kenarını parmağına sürüyor ağzına götürüyor elini tekrar ağzının kenarına güya tavuk sürülen yeri temizliyor🤢🤢 Allahım hepimizin karşısına anlayışlı titiz düşünceli insan çıkarsın. Ne zaman yanına çıksam sinir harbi yaşıyorum zaten. Benim annem o kadar giderim daha bi kere ya sütün yetmiyor ya bişey verelim demedi bi kere ağzından geçtim sofradan eliylr bişey tattırmadı çok mu zor gelinin yetiştirmesine fikirlerine saygı duymak?

Amin insAllah.
Sanirim onlar kadar iyi bakmadigimizi dusunuyorlar. Benim kayinvalidem cok titizdir, iyidir hic karismaz birseye ama bebek olunca konu cok karismaya calisti ama ben dinlemeyince biraz kesti ama suan uzagiz istesede yapamiyo zaten onyuzden yanina gidince diken ustunde olurum. Ben kizima bir yasina kadar sofradan yemek vermek istemiyorum. Oda tam tersi. Obur torunlarina minicikken hep makarna patates kuru fasulyr falan vermis.
Artık deli olacağım.
Yemek yapamıyorum.

Kelimesi kelimesine benim durumum tuvalete bile gidemiyorum ben çıkana kadar aglıyor kahvaltı ederken gözüne bakıp oyunlar oynayarak kendi kahvaltımı yapıyorum onun sofrasını bile toplatmıyor.Harika haftalar kitabını aldım ben bu ayın tamamına gelişim atagı diyor bu ay bitince inşallah daha da rahatlayacagız sakin olmaya çalışacagız.Ben slinge koyup dışarı çıkıyorum.İlçedeyiz yeşillikler arasında yürüyor yürürken sakinleşiyor.O sırada yürürken dinleniyorum bende
Kizlar benim kizimda boyle sanirim dis geliyor cok mizmizdi helle bugun beya yoruldum. Ne emzigini aldi nede oyuncaklarini hep kucak istedinhava kotu disarida cikamadik. Donebildigi icinde yatirsigim an donuyor aonrada kusuyor.

Back