- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.885
- 133
Petibör bisküvi alerjik bebekler için özellikle sakıncalı. Yetişkinlere bile başağrısı, astim atağı, yüksek tansiyon gibi yan etkiler yapan sodyum metabisulfit içeriyor. Sağlıklı bebegin vücudunda birikir gorunurde bir hasar olusturmasa bile ama alerjik bebeklerin alerjisini alevlendirir bu maddeler. Aman anneler hazır gıdalar çok zararlı, evlatlarınızı hazir gidadan korumaya gayret edin. Arastirmalarla sabit hazir gida maruziyeti alerji, astım, dikkat eksikliği, hiperaktivite, erken ergenlik, diyabet gibi rahatsizliklara kapi açıyor. Şöyle bir yazı var ilgilenirseniz Çocukların sevdiği yiyeceklerde dahil gıdada Sodyum Metabisülfit E223 ve genel olarak sülfit araştırması – 1Kızlar günaydinbı youtuber paylaşmıştı petibör bisküvi gerçekten süt arttırıyor aklinizda bulunsun . Ayrıca biliyorsunuz gaz yapiyo diye mercimek çorbası tuketemiyoruz . Yalancı mercimek ezogelin çorbası gibi oluyo . Göz kararı tereyağ . 2 3 yemek kaşığı mısır unu birer adet havuc patates ve soğan bunları güzelce kavuruyoruz daha sonra da göz kararı pirinç ve su ilave ediyoruz. Sebzeler yeteri kadar ezilincede blenderden geçiriyoruz . İsteğe bağlı da üzerine yağlı nane salça sosu yapıyoruz. Gerçekten işte yariyo bu iki şeyi yeni keşfettim sizinle de paylaşmak istedim
![]()
Süt üretiminin artmasının annenin psikolojisi dışında kalan mantığı aslında çok basittir, insani susatan, vücutta su tutan ve idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela unlu şekerli her şey vucutta su tutulumunu yani ödemi artırır ve sütü azaltır. Mesela maydanoz gibi idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela taze meyve sebze gibi susuzluğu gideren her besin sütü artırır. Ha belki anne mesela makarnanin sütünü artıracağınacok inanairsa bir plasebo etkisi oluşturup sütünü artirabilir, bu kisma bir şey diyemeyeceğim.