• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar günaydin 🥰 bı youtuber paylaşmıştı petibör bisküvi gerçekten süt arttırıyor aklinizda bulunsun . Ayrıca biliyorsunuz gaz yapiyo diye mercimek çorbası tuketemiyoruz . Yalancı mercimek ezogelin çorbası gibi oluyo . Göz kararı tereyağ . 2 3 yemek kaşığı mısır unu birer adet havuc patates ve soğan bunları güzelce kavuruyoruz daha sonra da göz kararı pirinç ve su ilave ediyoruz. Sebzeler yeteri kadar ezilincede blenderden geçiriyoruz . İsteğe bağlı da üzerine yağlı nane salça sosu yapıyoruz. Gerçekten işte yariyo bu iki şeyi yeni keşfettim sizinle de paylaşmak istedim 🤭
Petibör bisküvi alerjik bebekler için özellikle sakıncalı. Yetişkinlere bile başağrısı, astim atağı, yüksek tansiyon gibi yan etkiler yapan sodyum metabisulfit içeriyor. Sağlıklı bebegin vücudunda birikir gorunurde bir hasar olusturmasa bile ama alerjik bebeklerin alerjisini alevlendirir bu maddeler. Aman anneler hazır gıdalar çok zararlı, evlatlarınızı hazir gidadan korumaya gayret edin. Arastirmalarla sabit hazir gida maruziyeti alerji, astım, dikkat eksikliği, hiperaktivite, erken ergenlik, diyabet gibi rahatsizliklara kapi açıyor. Şöyle bir yazı var ilgilenirseniz Çocukların sevdiği yiyeceklerde dahil gıdada Sodyum Metabisülfit E223 ve genel olarak sülfit araştırması – 1

Süt üretiminin artmasının annenin psikolojisi dışında kalan mantığı aslında çok basittir, insani susatan, vücutta su tutan ve idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela unlu şekerli her şey vucutta su tutulumunu yani ödemi artırır ve sütü azaltır. Mesela maydanoz gibi idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela taze meyve sebze gibi susuzluğu gideren her besin sütü artırır. Ha belki anne mesela makarnanin sütünü artıracağınacok inanairsa bir plasebo etkisi oluşturup sütünü artirabilir, bu kisma bir şey diyemeyeceğim.

Petibör bisküvi alerjik bebekler için özellikle sakıncalı. Yetişkinlere bile başağrısı, astim atağı, yüksek tansiyon gibi yan etkiler yapan sodyum metabisulfit içeriyor. Sağlıklı bebegin vücudunda birikir gorunurde bir hasar olusturmasa bile ama alerjik bebeklerin alerjisini alevlendirir bu maddeler. Aman anneler hazır gıdalar çok zararlı, evlatlarınızı hazir gidadan korumaya gayret edin. Arastirmalarla sabit hazir gida maruziyeti alerji, astım, dikkat eksikliği, hiperaktivite, erken ergenlik, diyabet gibi rahatsizliklara kapi açıyor. Şöyle bir yazı var ilgilenirseniz Çocukların sevdiği yiyeceklerde dahil gıdada Sodyum Metabisülfit E223 ve genel olarak sülfit araştırması – 1

Süt üretiminin artmasının annenin psikolojisi dışında kalan mantığı aslında çok basittir, insani susatan, vücutta su tutan ve idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela unlu şekerli her şey vucutta su tutulumunu yani ödemi artırır ve sütü azaltır. Mesela maydanoz gibi idrar söktüren her besin sütü azaltır. Mesela taze meyve sebze gibi susuzluğu gideren her besin sütü artırır. Ha belki anne mesela makarnanin sütünü artıracağınacok inanairsa bir plasebo etkisi oluşturup sütünü artirabilir, bu kisma bir şey diyemeyeceğim.
Alerjik yönünü bilmiyodum deneyip gozlemledigimi paylaşmak istedim yoksa bı çok şeyin alerjik gaz yaptığı yönünü de burda ogrendim teşekkür ederim bilgi için 🥰

Kizlar bebeğinin burnu sürekli tikali olan var mi? Benimkinin burnu sürekli tikali her gün serum fizyolojik yapiyoruz o da geçici bi rahatlik sağliyo sonra yine ayni. Doktoru kiş bebeklerinde genelde oluyo diyo ama bu kadar uzun surmesi normal mi bilmiyorum dogdugundan beri boyle 🤔
Evet canım sürekli tıkalı bizimki de serum fizyolojik ile açıyoruz sonra gene tıkanıyor. Kaloriferden kaynaklı havayı kuruttuğu için. Bizim bile geceleri tıkanıyor hep.
Kızlar sizinde bebekleriniz alltan gaz çıkarıyor mu? Benim oğlum her sabah ya da sabaha karşı baya baya alttan gaz cikariyo geceleri emerken uyuduğu için ne yapsan gazi çıkmıyo acaba onlar birikiyo o gazi mı atiyo gün içinde yok ama her sabah çok gaz cikariyo alttan ama çok rahatliyo
Evet canım gün içinde de sabaha karşı da sürekli alttan gaz atıyor benim kızım da. Atamazsa çok kıvranıyor rahatlayamıyor. İyi oluyor atınca çocuk rahatlıyor ama gerçekten baya kuvvetli atıyor 😅

6 7 aya kadar öyle olması normalmiş hapşırık öksürük çok olmadığından onlar için refleks gibi bişeymis bende hasta ettim diye kac kere götürdüm şuan da tıkalı hırıltılı nefes almasi . Sadece ilk 3 ay hastalık açısından çok önemliymiş şuan artı viruste var hastanede yatirilir ne kadar anne sütünün koruyuculuğu olsa bile uyardı. Bebeğim su gunlerde gogusumle resmen kavga ediyo bogazinda kaliyomus gibi oluyo geçen aradım süt genzine kaçsa bronşit oluyomus onada çok dikkat et dedi 😶 Odanın nemini iyi ayarlamak lazım dedi kalorifer sulugu yada ben sürekli nem olsun diye biseyler ıslatıp koyuyorum biraz rahatlatiyo . Onun dışında serum fizyolojigi emzirmeden ve uyumadan yarım saat önce sık yoksa kusma yapiyo diye biliyorum yani ben saatini ayarlayamadigim için genzine kaçıp sonrasında kusma yapıyordu 😶
Aha aynı biz işte benim oğlan da böyle ya kaç tane doktora götürdük eşim ayrı ayrı kaç doktora sordurdu ama normal diyolar hep

Evet canım sürekli tıkalı bizimki de serum fizyolojik ile açıyoruz sonra gene tıkanıyor. Kaloriferden kaynaklı havayı kuruttuğu için. Bizim bile geceleri tıkanıyor hep.

Evet canım gün içinde de sabaha karşı da sürekli alttan gaz atıyor benim kızım da. Atamazsa çok kıvranıyor rahatlayamıyor. İyi oluyor atınca çocuk rahatlıyor ama gerçekten baya kuvvetli atıyor 😅
Benim oğlan da böyle iyi bari valla ilk çocuk çok zor tecrubesizlik çok zor her şeyi kafaya takiyosun her şeyi düşünüyosun osuruga bile takiliyosun😂

Kizlar ben cok gerginim surekli eşimle tartışır oldum onu görmek istemiyorum onun eve gelip koltuğa uzanmasi bile beni çok rahatsız ediyor bana zaten yardımı olan biride degil belki de ondan istemiyorum onu bazen alıyor biraz dolandirip evin içinde yine bana getiriyor zaten surekli ben bakıyorum oğluma ve birde kizim var benden ilgi bekleyen ya valla eve gelmesini istemiyorum cok sinirleniyorum cok kötüyüm surekli dua da acıyorum evde gerginliğimi alsin diye ama yok o aksam geldiğinde genelde oglum uyanık oluyor ve dogal olarak beyefendi masaya oturuyor cep telefonundan video seyrediyor ben açmışım tokmusum önemli değil sonra sigara içmeye gidiyor bekleki gelsin de oğlanı alsın ben karnımı duyurayim bugün ayıptır söylemesi makarna ve dünden kalan 4 parça tavuk vardi neyse makarnasini koydum önüne yedi ben tabi oğlana bakıyorum sonra bana tavuğu ben koyuyorum kendime dedi bi zahmet dedim neyse bana kalkmış 3 tanesini sen yiyeceksin ben 1 tane tavuk alayım dedi güya espri yapmış bende yemedim aksam hicbirsey cok sinirlendim ya oturdum sinirimden ağladım kizim soruyor surekli anne ne oldu diye ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.gerginim iste
Lohusa döneminde bazı şeyler daha da ağır geliyor onu hissettim ben.
Beklentim ne kadar az olursa okadar az üzülüyor insan.
İnsanın desteksiz hem çocuklara bakmaksı hem ev işleri hem kendine bakması çok zor.
Allah yardım etsin 👐

Gece uykusuna nasil geciriyorsunuz bebeklerinizi oturdugunuz odadan farkli bir yere goturuyor musunuz mesela? Bizimki gunduzleri guzel uyuyor ama aksam 8den sonra gozunu aciyor gece 3e kadar derin uykuya gecmiyor ya kisa kisa daliyor yada mikirdanip bakiniyor
Evet gece yatak odasına götürüyorum. Önce karni doyuyor o şekilde uyuya kalıyor bazen. Şansım varsa beşiğine koyduğumda uyanmıyor. Yoksa uyanıyor kalkmak istiyor. Alıyorum sakinleştirip tekrar yatırıyorum. Bu böyle beşiğinde uyuyana kadar devam ediyor.

Gece uykusuna nasil geciriyorsunuz bebeklerinizi oturdugunuz odadan farkli bir yere goturuyor musunuz mesela? Bizimki gunduzleri guzel uyuyor ama aksam 8den sonra gozunu aciyor gece 3e kadar derin uykuya gecmiyor ya kisa kisa daliyor yada mikirdanip bakiniyor
Evet götürüyorum bide yarim veya tam kundak yapiyorum anliyor

Kızlar sizinde bebekleriniz alltan gaz çıkarıyor mu? Benim oğlum her sabah ya da sabaha karşı baya baya alttan gaz cikariyo geceleri emerken uyuduğu için ne yapsan gazi çıkmıyo acaba onlar birikiyo o gazi mı atiyo gün içinde yok ama her sabah çok gaz cikariyo alttan ama çok rahatliyo
Gun icindede cok defa gaz cikariyor cikarmazsa sikinti

Benim oğlan da böyle iyi bari valla ilk çocuk çok zor tecrubesizlik çok zor her şeyi kafaya takiyosun her şeyi düşünüyosun osuruga bile takiliyosun😂
Aynen canım ilk çocuk benimde tecrübesizlik zor gerçekten 😊 benim kızım en başta alttan zorla atıyordu gazını üstten hiç çıkaramıyordu. Biogaia ve sab simplex kullanmaya başlayınca üstten atmaya başladı alttan da daha rahat atmaya başladı şükür. 😘

Aynen canım ilk çocuk benimde tecrübesizlik zor gerçekten 😊 benim kızım en başta alttan zorla atıyordu gazını üstten hiç çıkaramıyordu. Biogaia ve sab simplex kullanmaya başlayınca üstten atmaya başladı alttan da daha rahat atmaya başladı şükür. 😘
Iyi bari ben de metsil ve maflor plus kullanıyorum.

Aha aynı biz işte benim oğlan da böyle ya kaç tane doktora götürdük eşim ayrı ayrı kaç doktora sordurdu ama normal diyolar hep
Ben uzayan sarılık icin bir ayın içinde iki günde bir doktora gittim ve her gitmemde en az 5 soruyla gidiyodum tecrübesizlik gerçekten psikolojikmende çok yoruyo doktor en sonunda bı kızdı bize bu kadar evham yapmayın bu çocuk nasıl büyüyecek filan dedi bir de maddi acısını düşünün dedi Allah'tan 1 ay boyunca 15 er lira ödedik sonraki gitmemde 170 i bulunca ben yine bakarım da sizin para dayanmaz dedi😀 hatta gitmem yetmiyo ariyodum 😀 su 2 haftadır aramadım 😶 gerçi ben hamileyken de boyleydim kadın doğumda kiziyodu her şey normalken hala düşünmeme... Yeni yeni rahatlıyorum inan ki milletin niye ikincide rahat davrandığını daha iyi anlıyorum birazda bünye meselesi ben genelde böyleyim ama evlat gerçekten çok başka bişeymis dili olsa konuşsa çözüm bulabilirsin ama biz deneme yanılma karla cozuyoruz ama gerçekten artık tanıyorum kızımı neye nasıl ağladığını bu beni çok mutlu ediyor 🤭

Kizlar bebeğinin burnu sürekli tikali olan var mi? Benimkinin burnu sürekli tikali her gün serum fizyolojik yapiyoruz o da geçici bi rahatlik sağliyo sonra yine ayni. Doktoru kiş bebeklerinde genelde oluyo diyo ama bu kadar uzun surmesi normal mi bilmiyorum dogdugundan beri boyle 🤔

Benimkininde hep tıkalı cankm serum fizyolojik kullanıyorum özellikle yatarken tıkanıyor. Doktor damla verdi ama kullanmıyorum sürekli bir ilaç 😑

Kızlar biz il merkezinde oturuyoruz annem, kız kardeşim ve abimler aile olarak ilçedeler ve 40 dk sürüyor. Uzak bi ilden yeni geldik memlekete bi 6 ay oldu. Kizkardesimin bi kızı bi oğlu var oğlu 8 yaşında ama ama kiz kardeşim oğluna ağzını açıp hiç birey demez çocuk aşırı hareketli ve yaramaz. Neyse birkaç hafta önce annemlerle gelmislerdi kardeşim çocukları vs. Bebegimizi de o zaman gördüler. Aradan bi hafta geçti kizkardesim aradı merkezde su işlerimiz var size gelsek olur mu diye. Ben bebeğime tek başıma bakıyorum ve zar zor yetiniyorum. Bazen yemek bile yapamıyorum. Evin herkesi heryerde. Güzel bi dille virüs de var bebeğimiz çok küçük hastalanır diye reddettim. Aradan birkaç gün gecti bu seferde gelmişler merkeze size gelelim diye arıyor. Bende kabul etmedim ama kizkardesim bayağı bozuldu. Eskiden birkaç güne bir arar telefonda konuşurduk simdi pek arayıp sormuyor. Sizce ben hatalimiyim? 2 aylık bebekli bir eve böyle gelmek istenir mi ya?

Uzun yazdım ama çok bunaldım bu muhabbetlerden. Hamileyken bile her isleri olduğunda beni riske atacak olmaları umurlarında olmadan gelmek istedi herkes 😬 Vallahi taşındığıma pişmanım.

Kızlar biz il merkezinde oturuyoruz annem, kız kardeşim ve abimler aile olarak ilçedeler ve 40 dk sürüyor. Uzak bi ilden yeni geldik memlekete bi 6 ay oldu. Kizkardesimin bi kızı bi oğlu var oğlu 8 yaşında ama ama kiz kardeşim oğluna ağzını açıp hiç birey demez çocuk aşırı hareketli ve yaramaz. Neyse birkaç hafta önce annemlerle gelmislerdi kardeşim çocukları vs. Bebegimizi de o zaman gördüler. Aradan bi hafta geçti kizkardesim aradı merkezde su işlerimiz var size gelsek olur mu diye. Ben bebeğime tek başıma bakıyorum ve zar zor yetiniyorum. Bazen yemek bile yapamıyorum. Evin herkesi heryerde. Güzel bi dille virüs de var bebeğimiz çok küçük hastalanır diye reddettim. Aradan birkaç gün gecti bu seferde gelmişler merkeze size gelelim diye arıyor. Bende kabul etmedim ama kizkardesim bayağı bozuldu. Eskiden birkaç güne bir arar telefonda konuşurduk simdi pek arayıp sormuyor. Sizce ben hatalimiyim? 2 aylık bebekli bir eve böyle gelmek istenir mi ya?

Uzun yazdım ama çok bunaldım bu muhabbetlerden. Hamileyken bile her isleri olduğunda beni riske atacak olmaları umurlarında olmadan gelmek istedi herkes 😬 Vallahi taşındığıma pişmanım.
Daha önceden de kendinizi sakınıyor gidip gelmiyorduysanız haklısın tabi bilip teklif etmemeleri lazımdı ama ben şahsen birinci derece yakınlarımla görüşüyorum bu süreçte, onlarla da görüşmesem kafayı yerim yalnızlıktan. Ablanın eşi yoktuysa yanında yalnızsa evin dağınıklığından çekinmeye gerek yok bence, hatta yardım edebilirler 2 tencere yemek yapıp gidebilirler gelmişken. Böyle söyleyince bozulması normal gibi geldi bana, gelse evinin senin zorlandığını yetişemediğini görse anlar herhalde halden

N Nevalarinasya İnsan eşinden destek bekliyor, hele de biz bu kadar zorlanırken onlar normal yaşantısına devam etmeye çalışıyor. Benim esimde bazen telefonuyla çok oynuyor sinirleniyorum. Bence dile getirmek lazım rahatsiz olunca.
Bu erkekler hep mi böyle, ne yapacağız bunların bu telefon bağımlılığını bilmiyorum. Ben çekinmeden söylüyorum hatta çıkışıyorum bazen yeter bırak şunu diye. Geçenlerde bebek uyuyordu biz salonda oturuyorduk. Kalktım lavaboya gittim o sırada bebek ağlamaya başladı. Eşim yanına gidecek diye bekliyorum baktım susmuyor çocuk çabuk çabuk çıktım duymuyor musun ağlıyor diye kızdım eşime. O da ben seni yanındasın sanıyorum diyor 🤦🏻‍♀️ e çocuk susmuyor yanında değilim herhalde kaç dakikadır ağlıyor bir merak edip bakmadı ya. Bunlara her adımı söyleyip yaptıracaksın akıl edemiyorlar. Ona söyleyip yorulacağıma kendim yaparım diyorum o yüzden, iki katı yorgunluk oluyor çünkü 😒

Back