• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım benimki de hemen hemen aynı durumda 1 gün hiç uyumuyor hatta gece uykusuna bile 12 buçuk 1’den önce geçmiyor ertesi günde sadece emmek için uyanıyor öyle akşama kadar uyuyup gece uykusuna geçiyor. Bazen çıt sesine gözünü açıyor bazen davul çalsan umrunda değil 😁 Yani şu dönem onların paşa gönlü nasıl isterse öyle davranıyorlar ama değişir bu durum mutlaka
Yalnız olmadığıma sevindim canım😅🙈 inşallah değişir 🙏😊

Gece uyuyor genelde tabi 3 4 araliginda kalkip emiyor bazen alt degistiyrouz ama gunduzleri uyku araligini kacirdigim zaman butun gun tilki uykusnda oluyor 10 dk uyanip kalkiyor o araligi bulmak gerek mesela esnediginde uada emdikten sonra bazem gaz cikaralim derken tekrar uyanıyorlar falan bugun hic uyutamadim ama gündüz cok uyirsa gece uyumaz falan bunlar bence digru degil bebgin uyku anini yakalarsan derin uykuya gecerse guzel uyuyor.
Uyku aralığı konusu doğru ama bizim hep mi gün aşırı uyku aralığı şaşıyor 😅 sanki şu an öyle düzen oturtmuş gibi. Yoksa bende hergün aynı şekilde uyutuyorum

Gece uykusuna nasil geciriyorsunuz bebeklerinizi oturdugunuz odadan farkli bir yere goturuyor musunuz mesela? Bizimki gunduzleri guzel uyuyor ama aksam 8den sonra gozunu aciyor gece 3e kadar derin uykuya gecmiyor ya kisa kisa daliyor yada mikirdanip bakiniyor

Gece uykusuna nasil geciriyorsunuz bebeklerinizi oturdugunuz odadan farkli bir yere goturuyor musunuz mesela? Bizimki gunduzleri guzel uyuyor ama aksam 8den sonra gozunu aciyor gece 3e kadar derin uykuya gecmiyor ya kisa kisa daliyor yada mikirdanip bakiniyor
Canım gece ve gunduz kavramını unuttum ben artık 😂 gunduz salonda küçük besıgımız var sallamalı onda yatıyor gece olınca odamıza gecıyoruz aynı sekılde devam edıyoruz canı isterse uyuyor işte

Bizim ki 11 12 de gece uykusuna geciyo 2.30 3 gibi emmeye kalkıyo sonra 5 de kalkıyo sonra 7.30 8.30 arası kendi kalkıyo . Ben özellikle bir şey yapmadım bu düzeni kendi oluşturdu beşiğinde sallıyorum ben ya da bazen ayağım da. Demek ki sizin ki daha tam gece gündüzü kavrayamadı mı acaba

Bizim ki 11 12 de gece uykusuna geciyo 2.30 3 gibi emmeye kalkıyo sonra 5 de kalkıyo sonra 7.30 8.30 arası kendi kalkıyo . Ben özellikle bir şey yapmadım bu düzeni kendi oluşturdu beşiğinde sallıyorum ben ya da bazen ayağım da. Demek ki sizin ki daha tam gece gündüzü kavrayamadı mı acaba
Aksamlari tv izlerken yanimizda duruyor o yuzdsn sanirim hata bende. Aksam olunca odasina koymayi deneyecegim. 11 e kadar yaninizda mi duruyor farkli bir odada mi

Canım Benimki de öyle bazen 1 buçuk gibi derin uykuya geçiyor bazen de 3 ü buluyor. Hiç düzeni yok. Ama yatak odasına geçince gece olduğunu anlamaya başlıyor. Diğer odada tv sesinden ışıktan geçemiyor bence benimki de.
Bende sipariş ettim ondan bakalım inşallah iyi olur canim
Canım kullanınca buraya yazar mısınız? Merak ediyorum iyi olacaksa belki bende alırım. 😘

Kizlar ben cok gerginim surekli eşimle tartışır oldum onu görmek istemiyorum onun eve gelip koltuğa uzanmasi bile beni çok rahatsız ediyor bana zaten yardımı olan biride degil belki de ondan istemiyorum onu bazen alıyor biraz dolandirip evin içinde yine bana getiriyor zaten surekli ben bakıyorum oğluma ve birde kizim var benden ilgi bekleyen ya valla eve gelmesini istemiyorum cok sinirleniyorum cok kötüyüm surekli dua da acıyorum evde gerginliğimi alsin diye ama yok o aksam geldiğinde genelde oglum uyanık oluyor ve dogal olarak beyefendi masaya oturuyor cep telefonundan video seyrediyor ben açmışım tokmusum önemli değil sonra sigara içmeye gidiyor bekleki gelsin de oğlanı alsın ben karnımı duyurayim bugün ayıptır söylemesi makarna ve dünden kalan 4 parça tavuk vardi neyse makarnasini koydum önüne yedi ben tabi oğlana bakıyorum sonra bana tavuğu ben koyuyorum kendime dedi bi zahmet dedim neyse bana kalkmış 3 tanesini sen yiyeceksin ben 1 tane tavuk alayım dedi güya espri yapmış bende yemedim aksam hicbirsey cok sinirlendim ya oturdum sinirimden ağladım kizim soruyor surekli anne ne oldu diye ya ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.gerginim iste
Bence haklısınız. yani yemeğini bile rahat yiyemezken oturmuş telefona baksa bende sinir olurum ama söylerim de yani. Konuşuyor musunuz eşinizle rahatsız olduğunuz şeyleri söylüyor musunuz ? Bazen erkekler kadınlar kadar ince düşünemeyebiliyor onlarla hatırlatmak gerek. Kavga gürültü olmadan tatlı dille. Hadi bebeğe bakamıyor diyelim çocukla da mı ilgilenmiyor

Ben gece de gündüz de götürüyorum. Ablası var oyun oynuyor bazen tv açık oluyor o yüzden daha sessiz bir ortama geçiyorum

Bence haklısınız. yani yemeğini bile rahat yiyemezken oturmuş telefona baksa bende sinir olurum ama söylerim de yani. Konuşuyor musunuz eşinizle rahatsız olduğunuz şeyleri söylüyor musunuz ? Bazen erkekler kadınlar kadar ince düşünemeyebiliyor onlarla hatırlatmak gerek. Kavga gürültü olmadan tatlı dille. Hadi bebeğe bakamıyor diyelim çocukla da mı ilgilenmiyor
Surekli yorgunmus eh işte ilgileniyor diyelim

Aksamlari tv izlerken yanimizda duruyor o yuzdsn sanirim hata bende. Aksam olunca odasina koymayi deneyecegim. 11 e kadar yaninizda mi duruyor farkli bir odada mi
Yanim da duruyo canım beşiğin yatak odamda odam tv var izlerken de uyuyo ama ama tv nin bize çok bi etkisi olmuyo. Şu bi gerçek inadi tuttuğu zaman uyumuyo. Ama genelde 11 ve 12 arası uyur. Özellikle bir şey yapmıyorum ama oğlum galliba uykuyu seviyi sürekli uyumak istiyo uyuşmadığı zaman da deliriyo

Kızlar günaydin 🥰 bı youtuber paylaşmıştı petibör bisküvi gerçekten süt arttırıyor aklinizda bulunsun . Ayrıca biliyorsunuz gaz yapiyo diye mercimek çorbası tuketemiyoruz . Yalancı mercimek ezogelin çorbası gibi oluyo . Göz kararı tereyağ . 2 3 yemek kaşığı mısır unu birer adet havuc patates ve soğan bunları güzelce kavuruyoruz daha sonra da göz kararı pirinç ve su ilave ediyoruz. Sebzeler yeteri kadar ezilincede blenderden geçiriyoruz . İsteğe bağlı da üzerine yağlı nane salça sosu yapıyoruz. Gerçekten işte yariyo bu iki şeyi yeni keşfettim sizinle de paylaşmak istedim 🤭

Kizlar bebeğinin burnu sürekli tikali olan var mi? Benimkinin burnu sürekli tikali her gün serum fizyolojik yapiyoruz o da geçici bi rahatlik sağliyo sonra yine ayni. Doktoru kiş bebeklerinde genelde oluyo diyo ama bu kadar uzun surmesi normal mi bilmiyorum dogdugundan beri boyle 🤔

Kızlar sizinde bebekleriniz alltan gaz çıkarıyor mu? Benim oğlum her sabah ya da sabaha karşı baya baya alttan gaz cikariyo geceleri emerken uyuduğu için ne yapsan gazi çıkmıyo acaba onlar birikiyo o gazi mı atiyo gün içinde yok ama her sabah çok gaz cikariyo alttan ama çok rahatliyo

Kizlar bebeğinin burnu sürekli tikali olan var mi? Benimkinin burnu sürekli tikali her gün serum fizyolojik yapiyoruz o da geçici bi rahatlik sağliyo sonra yine ayni. Doktoru kiş bebeklerinde genelde oluyo diyo ama bu kadar uzun surmesi normal mi bilmiyorum dogdugundan beri boyle 🤔
Kaloriferlerden kaynaklı maalesef bizim de sürekli az da olsa tıkalı oluyor. Havalar çok soğuyup kombiyi artırdığımızda daha da zorlaşıyor nefes alması. Evin havasının kurumasından kaynaklı maalesef. Her gün serum fizyolojik, geçmiyorsa buhar makinesi tek çözüm

Canım benim doğduktan 2. Haftadan sonra ilk başta burnu tikaliydi otri bebeyle temizliyordum sonra baya baya tıkanmaya başladı hiriltiya döndü 2. Ayımız dolacak 2 gün sonra hala bitmedi 4 tane özel doktora götürdüm ciğerler ve bronşlar açık olduğum.icin hiç bir şey vermiyorlar en son gittiğim balgamı var çok dedi balgam sökücü ve alerji damlasi verdi 2 3 defa balgam artık attikca rahatlayacak heralde.

Kaloriferlerden kaynaklı maalesef bizim de sürekli az da olsa tıkalı oluyor. Havalar çok soğuyup kombiyi artırdığımızda daha da zorlaşıyor nefes alması. Evin havasının kurumasından kaynaklı maalesef. Her gün serum fizyolojik, geçmiyorsa buhar makinesi tek çözüm
bende kaloriferden oldugunu dusunuyorum kurutuyor havayi ben butun kaloriferlere suluk koydum yattigimiz odada da buhar makinesi calisiyor geceleri hic tikanmiyor burnu

6 7 aya kadar öyle olması normalmiş hapşırık öksürük çok olmadığından onlar için refleks gibi bişeymis bende hasta ettim diye kac kere götürdüm şuan da tıkalı hırıltılı nefes almasi . Sadece ilk 3 ay hastalık açısından çok önemliymiş şuan artı viruste var hastanede yatirilir ne kadar anne sütünün koruyuculuğu olsa bile uyardı. Bebeğim su gunlerde gogusumle resmen kavga ediyo bogazinda kaliyomus gibi oluyo geçen aradım süt genzine kaçsa bronşit oluyomus onada çok dikkat et dedi 😶 Odanın nemini iyi ayarlamak lazım dedi kalorifer sulugu yada ben sürekli nem olsun diye biseyler ıslatıp koyuyorum biraz rahatlatiyo . Onun dışında serum fizyolojigi emzirmeden ve uyumadan yarım saat önce sık yoksa kusma yapiyo diye biliyorum yani ben saatini ayarlayamadigim için genzine kaçıp sonrasında kusma yapıyordu 😶

Back