• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• erkek

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız

• ikiz erkek

• Ankete Katılan
    3
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)
bence özele gidecekseniz onada 12.haftada gidin.
kan testlerinizi devlette yaptırdınız mı ? özele gittiğiniz de onları da görmüş olur.
Kuzu devlette hangi testleri yaptırıyosun yaptırdın ben de bakayım yaptırayım. Özel sağlığım var doğum teminatlı ama yine de ücretsizse onlar boşuna harcamayayım yani. kan vermeye gideceğim hastaneye birazdan.

Artık uçak içi basınç işleri eskisi gibi değil diyolar, kuzenimin eşi tüp bebek yaptırıp uçakla gitmişti, ki çoğu insan öyle şu anda. Çok da fazla endişelenip ince düşünüp strese girmek istemiyorum açıkcası.
yani ben Arabistan’dayım, açık konuşmak gerekirse doktor ve sağlık sektörü açısından bi sorun yaşamadım. Öyle bekletilmedim bile çok hep çok ilgili takipliler ve kibarlardı. Sadece hcg konusunda önemsemiyolar sanırım onda sorun yaşamıştım yapmıyolar diye. o zaman orada özel sigortam da yoktu tüm testleri ödüyoduk ona rağmen doktorum sürekli hastane yönetimiyle konuşup indirim yaptırıyodu her şeyde ve biz talep etmeden haklarını yiyemem ilgililerdi baya. 🌸
ama Almanya’da ve avrupa’da hastane olayları baya sıkıntıymış herkes aynı şeyleri söylüyor 😔
Merhaba, gebelikte uçağa binmek problem olur mu ki? nisanda yurt dışı seyahatim olacak o zaman 4 ayı geçmiş oluyorum bir problem yaratır mı?

Merhaba, gebelikte uçağa binmek problem olur mu ki? nisanda yurt dışı seyahatim olacak o zaman 4 ayı geçmiş oluyorum bir problem yaratır mı?
Yok canım ya çok riskli bir gebeliğin yoksa doktorun uyarmıyosa sorun yok. Ben daha hamile olup da uçağa binmeyen görmedim 😂 dediğim gibi herkes tüp bebek bile yapıp uçağa biniyo sonrasında dönerken. Sen yine doktoruna danış tabi.

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)
bence özele gidecekseniz onada 12.haftada gidin.
kan testlerinizi devlette yaptırdınız mı ? özele gittiğiniz de onları da görmüş olur.
Çok sağolun inşallah hepimizinkini 🩷
ilk öğrendiğim hafta kan testi yaptırmıştım tiroid, vitamin, toksoplazma vs bakılmıştı ama herhangi bir ek takviye vermedi doktorum folik asit harici. Sağlık ocağındaki ebeye haber verdim hangi takviyeleri yazdı diye sordu. Herhangi bir şey yazmadı dedim o da şaşırdı.
Hocamız dediğim gibi çok iyi ama her şey o kadar hızlı oluyor ki kaç cm, kaç gr, kaç haftalık öğrenmeden çıkıyoruz 😅 bugün odaya girmem ile çıkmam arasında 1 dk anca vardır. Ondan da biraz özele gitmek istiyorum.

Hayır olmuyor, eğer zaten aktif olan kanaman yoksa o zamanlarda bir sıkıntı binebilirsiniz dedi benim dr, benimde tüp bebek olduğu için biraz hassasız bu konularda, mart sonu nisan başı bizimde yurtdışı programımız var ki dr o zaman hiç sorun olmaz dedi

Kuzu devlette hangi testleri yaptırıyosun yaptırdın ben de bakayım yaptırayım. Özel sağlığım var doğum teminatlı ama yine de ücretsizse onlar boşuna harcamayayım yani. kan vermeye gideceğim hastaneye birazdan.
ben daha yaptırmadım canım. aile hekimine gidiyorum o söylüyor. daha önce öyle yaptırmıştım.
benimde özel sağlık var ama dediğin gibi neden boşuna harcayasın ki
devlette, sağlık ocağında yapılıyor zaen

Çok sağolun inşallah hepimizinkini 🩷
ilk öğrendiğim hafta kan testi yaptırmıştım tiroid, vitamin, toksoplazma vs bakılmıştı ama herhangi bir ek takviye vermedi doktorum folik asit harici. Sağlık ocağındaki ebeye haber verdim hangi takviyeleri yazdı diye sordu. Herhangi bir şey yazmadı dedim o da şaşırdı.
Hocamız dediğim gibi çok iyi ama her şey o kadar hızlı oluyor ki kaç cm, kaç gr, kaç haftalık öğrenmeden çıkıyoruz 😅 bugün odaya girmem ile çıkmam arasında 1 dk anca vardır. Ondan da biraz özele gitmek istiyorum.
evet devlet öyle oluyor. özel tabi adı üstünde daha çok ilgileniyor

Bebek hazırlığı için şimdiden bir şeyler satın almak mantıklı mı sizce? şu an çalışıyorken bir şeyler almak iyi olur gibi geliyor. sizler bir şeyler satın aldınız mı, ne almak mantıklı olur? (henüz 7+2 yim cinsiyet belli değil :D )

Bebek hazırlığı için şimdiden bir şeyler satın almak mantıklı mı sizce? şu an çalışıyorken bir şeyler almak iyi olur gibi geliyor. sizler bir şeyler satın aldınız mı, ne almak mantıklı olur? (henüz 7+2 yim cinsiyet belli değil :D )
Keşke benim de hevesim olsa böyle 😂 unutuyorum hamile olduğumu hep

bence erken
ama bu size bağlı. isterseniz alın :)
bende bi kaç ay sonra bez alayım diyorum. alırsam onu stoklarım

Bence erken)ıslak mendil stoklaya bilirsin bez fazla stoklama her bebek farklı pamuk ala bilirsin alt açma)

Bugün kontrole gittim beş haftalığım kese göründü. 3.3 mm ancak rahim dışında miyom gördü 6-7 cm büyüklüğünde erken doğuma ya da düşüğe sebep olabilir ilerleyen zamanda dedi dünyam başıma yıkıldı. Daha önce miyomla hamile kalıp doğum yapan var mı aranızda😭
selam
araştırırken gördüm şimdi. benimde cumartesi kontrolümde doktorum rahim dışında miyom var dedi ama 3 mm filan dedi.bu doğuma kadar büyür 4 mm filan olur dedi. rahim dışında olduğu için herhangi bir sıkıntısı olmaz hatta doğumda alırız dedi.
üzerine basa basa rahim dışında zaten sıkıntı olmaz dedi. seninki niye öyle dedi anlamadım. istersen başka doktora da bak. rahim içinde olsa neyse rahim dışında

selam
araştırırken gördüm şimdi. benimde cumartesi kontrolümde doktorum rahim dışında miyom var dedi ama 3 mm filan dedi.bu doğuma kadar büyür 4 mm filan olur dedi. rahim dışında olduğu için herhangi bir sıkıntısı olmaz hatta doğumda alırız dedi.
üzerine basa basa rahim dışında zaten sıkıntı olmaz dedi. seninki niye öyle dedi anlamadım. istersen başka doktora da bak. rahim içinde olsa neyse rahim dışında
Canım Senin kalp atışın duyuldu dimi bide ultrason resmini atabilirmisin

Back