• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    106
Deme yaaa!
Hiçbir şekilde mi ? 🤔

İki domatesi zeytinyağında çevirip üstüne bi tane kırsan, kaşar rendesi ile öyle de mi yiyemezsin?o_O Menemen gibi hani. Bol sebze olursa içinde hem besleyici olur hem tadını baskılar. Ispanak, pazı hangi sebze varsa üstüne kırıyorum.

Eşim öğrenciyken yaparmış ondan öğrendim. Kuru soğanı piyazlık ince doğrayıp yağda iyice kavuruyor, üstüne yumurta kırıyor. Yahut yeşil soğanı aynı şekilde ince doğrayıp kavurup üstüne kırıyor. O zaman yumurta tadı hiç gelmiyor. HoppaTuz dahi gerekmediği için suan ben soğanlı çok yapıyorum.

En olmadı, iki yumurtadan az sütle krep yaparsın. Bugün dereotu maydanozlu yaptım misal. O da yumurta sonuçta..
Kızıma kalsa sucuklu pastırmalı falan yapıcaz ama işte değisik olsun her gün yumurta yiyelim diye sebzeleri çevrip duruyoruz. 🤷‍♀️
Sorma leydi zaten çok yemek seçiyorum pişmiş domatesi biberi falan hiç yiyemem. Ki menemen ki ıspanak sebze tüketmem imkansız normalde de hiiç yemem 🥲 Omlet çok seviyordum bulantılar gelmesiyle hala tiksinmem geçmedi haftada 1 gün ya haşlayıp ya krep olarak zar zor yiyorum 🤔

Kızlar el*** 2 bende kullanıyorum hatta geçen kontrolde multivitamine devam dedi ama okuduğum yorumlardan tedirgin oldum kullanıyor musunuz??

Deme yaaa!
Hiçbir şekilde mi ? 🤔

İki domatesi zeytinyağında çevirip üstüne bi tane kırsan, kaşar rendesi ile öyle de mi yiyemezsin?o_O Menemen gibi hani. Bol sebze olursa içinde hem besleyici olur hem tadını baskılar. Ispanak, pazı hangi sebze varsa üstüne kırıyorum.

Eşim öğrenciyken yaparmış ondan öğrendim. Kuru soğanı piyazlık ince doğrayıp yağda iyice kavuruyor, üstüne yumurta kırıyor. Yahut yeşil soğanı aynı şekilde ince doğrayıp kavurup üstüne kırıyor. O zaman yumurta tadı hiç gelmiyor. HoppaTuz dahi gerekmediği için suan ben soğanlı çok yapıyorum.

En olmadı, iki yumurtadan az sütle krep yaparsın. Bugün dereotu maydanozlu yaptım misal. O da yumurta sonuçta..
Kızıma kalsa sucuklu pastırmalı falan yapıcaz ama işte değisik olsun her gün yumurta yiyelim diye sebzeleri çevrip duruyoruz. 🤷‍♀️

Kaynamış bir bardak sıcak suya birer çay kaşığı kimyon ve zencefil karıştır. 2-3 dk beklet iç. Hemen etki eder. Şeker bile istemez. Tadı hiç kötü değil.

Aklımda olsun 🥰
Zencefil düşük riskini artırıyor diyorlar doğrumu bilmiyorum bı kez duydum hiçte araştırmadım varmı bı doğruluk payı
Ay hakkımızı helal edin ya. Öyle yazdım durdum. Şimdi fark ettim. Burada hep hamileler var :KK35:
ins gece gece kimsenin canı çekmemiştir. o_O
Canımızın çektiği yumurta olsun valla ben bulantılar varken hiç tavada yağlı kızartıp yiyemedim yumurtayı hep hasladim şimdi mide bulantısı yokken deneyeyim çok güzel fikir oldu banada pazı ve ispanaga yumurta kirmaya bayılırım hem soğanlı yumurtada enfeksiyona iyi geliyo benim eltim enfeksiyon oldukça yapar yapar yer ben soğanı pek öyle yiyemiyorum ama biberli mantarli omlet süper oluyo kahvaltilarim cesitlenmis olucak teşekkürler ladycigim ❤️

Zencefil düşük riskini artırıyor diyorlar doğrumu bilmiyorum bı kez duydum hiçte araştırmadım varmı bı doğruluk payı
Yok canım gebelikte içilebilen güvenilir caylardan, günde iki fincana kadar tüketiliyor, özellikle gruplu dönemlerde ilaç kullanılmadığı için tavsiye ediliyor bende içtim hem bulantı döneminde hem geçen bı gripli dönem geçirdim o zamna çokta rahat ettim, araştırmıştım sonra hem ozeldeki doktora sordum hem.devlettekine ikiside onu tavsiye etti

Aaaaaaaa avokado dünyanın en güzel şeyi benim için 😔
Aaa al benden d o kadar valla kabuğundan kaşık kaşık yiyorum ben öyle çok severim hamileliğin başlarında o kadar çok yedimki nerdeyse tiksindim sabahları tuz pul biber ve liomon la ekmeğe sürer sürer yerim 😂 hatta hamile olduğumu öğrenmeden önceki hafta bı markette indirimdeydi 3 tane alıp hergun bı taneyi tek başıma yemiştim 😂

Yok canım gebelikte içilebilen güvenilir caylardan, günde iki fincana kadar tüketiliyor, özellikle gruplu dönemlerde ilaç kullanılmadığı için tavsiye ediliyor bende içtim hem bulantı döneminde hem geçen bı gripli dönem geçirdim o zamna çokta rahat ettim, araştırmıştım sonra hem ozeldeki doktora sordum hem.devlettekine ikiside onu tavsiye etti
İyi bari bende çok kuvvetli bir kaynaktan duymadım hatta yeni duydum ama yinede şüphe duydum tabiki sinüzit ataklarında hep içerdim iyi gelirdi yine içeyim çayını o zaman teşekkürler

Bu rahim büyümesi doguma kadar sürüyor mu kizlar hala rahimde ağrı baskı hissediyorum hele bebek hareket ettikçe çok daha fazla ağrı yapıyor ve kasiliyo birde benim bebiş ben birazcık ayakta bile kalsam misal mutfak toplayana kadar assaya doğru baskı yapiyo mesanemi sıkıştırıyor ama afedersiniz lavaboya gidiyorum çok az miktarda idrar yapıyorum bazen sanki çok var gibi geliyor hiç yapamıyorum nedendir acaba

Bu rahim büyümesi doguma kadar sürüyor mu kizlar hala rahimde ağrı baskı hissediyorum hele bebek hareket ettikçe çok daha fazla ağrı yapıyor ve kasiliyo birde benim bebiş ben birazcık ayakta bile kalsam misal mutfak toplayana kadar assaya doğru baskı yapiyo mesanemi sıkıştırıyor ama afedersiniz lavaboya gidiyorum çok az miktarda idrar yapıyorum bazen sanki çok var gibi geliyor hiç yapamıyorum nedendir acaba
Bugün her soruna ben geleceğim herkes uyudu galiba benimle idare et 🤣
Bebiş büyüyor ya o baskı giderek artacak ya bı damlayı bile tutamayack hale gelebilirsin çok sıkışmış gibi ağrılar yapar bir de 🤦🏻‍♀️🤣
Not, ağrılar doğuma kadar devamm 🤷🏻‍♀️

Sabah uyanmaya çalışırken bı kramp girdi sol tarafıma nasıl inledim bağırdım kalktım anlatamam, gamsız kocamda doğuyor mu diyor sanki bilmiyor süreci, uyku beynine vurmuş, dogursam ayilamayacak 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bugün her soruna ben geleceğim herkes uyudu galiba benimle idare et 🤣
Bebiş büyüyor ya o baskı giderek artacak ya bı damlayı bile tutamayack hale gelebilirsin çok sıkışmış gibi ağrılar yapar bir de 🤦🏻‍♀️🤣
Not, ağrılar doğuma kadar devamm 🤷🏻‍♀️
Ayy doğuma kadar mı 😂😂 ilk gebelik ne zormuş başıma neler geleceğinden bı haberim her evreyi merakla bekliyorum genellikle de tedirgin ve korkuyla bekliyorum tecrübe ne güzel şeymiş hamilelikte bunu anladım daha önce yaşadığım bütün duyguları tecrübeyle karsiliyordum ama şuan tüm duyguların cahiliyim . Geceleri tek uyuyamayan biziz galiba bacım idare etmek ne demek derttasim benim 😂

Ayy doğuma kadar mı 😂😂 ilk gebelik ne zormuş başıma neler geleceğinden bı haberim her evreyi merakla bekliyorum genellikle de tedirgin ve korkuyla bekliyorum tecrübe ne güzel şeymiş hamilelikte bunu anladım daha önce yaşadığım bütün duyguları tecrübeyle karsiliyordum ama şuan tüm duyguların cahiliyim . Geceleri tek uyuyamayan biziz galiba bacım idare etmek ne demek derttasim benim 😂
Bizim bebe on civarında uyuyor bizde eşimle film falan izleriz ya da sudoku falan oynuyorz yatış genelde bu saatler, bı de benim çiş mesaisi başlıyor tam yatıyorum sıkıştırıyor bikac tur atıyorum anca uykuya sıra geliyor yatınca da ya eşimin çenesi düşer ya benim, bide bebiş başlıyor kıpırdanmaya onu yakalamaya çalışıyor eşim gel de hemen uyu🤣🤣
Ya tecrübe böyle konularda cidden iyi bir şey ilk gebeligimde sudan çıkmış balık gibiydim de şimdi kafam daha rahat filmin devamını biliyorum 🤣🤣

Uykusuz her geceeğğğ 😄 iyi geceler kızlar bu çiş hissi nasıl geçecek yahu bir gün oluyor bir gün olmuyor bebeğin pozisyondan mı kaynaklanıyor acaba enfeksiyon olsa yanma yapacak test temiz ben mağdur 🥲 wcden çıkıyorum idrar yolunda kalmış gibi oluyor bezdim valla

Bu yoruma +1 😁😁😁
Cefa olmadan sefa olmuyor ya sağlıklı olsun yeter ki bebişler ❤️❤️❤️

Uykusuz her geceeğğğ 😄 iyi geceler kızlar bu çiş hissi nasıl geçecek yahu bir gün oluyor bir gün olmuyor bebeğin pozisyondan mı kaynaklanıyor acaba enfeksiyon olsa yanma yapacak test temiz ben mağdur 🥲 wcden çıkıyorum idrar yolunda kalmış gibi oluyor bezdim valla
Pozisyonda önemli ya yan falna yatinca bı tık hafif hissettiriyorda kanala doğru pozisyon alınca kaçtı kacack modunda sıkarak geziyorsun 🤣🤣

Hıçkırık hissediyor musunuz, hafif hafif ritmik sanki sabit bı noktadan pit pıt pıt vurur gibi bı his, ilerde daha fazla hissedilir de şimdilik hafif hissetmeye başladım ben, yatarken falan pozisyonu yakalayinca çok net hissettiriyor iki kere yakaladım ben :anneadayı:

Back