• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım benzer bir durumu geçen hafta yaşadım. Annem ile bizim ev yarım saatlik mesafede. Araba ile 10 dk. Ablamlar anneme gelmişlerdi Geçen hafta haberim yoktu. Beni aradılar annemdeyiz 10 dk sonra sana geliyoruz dediler. Bende bir anlık gaflet ile tamam dedim. Benim de evim daginikti. Çocuk kusmuştu. Daha üzerini degistiriken geldiler. Ablam başladı. Evin dağınık, Ocak kirli, benim diğer cocugumda küçük, Yok onun elleri yüzü neden soğukmus. Ve daha bir sürü şeyi eleştirdi. Bebeğim sürekli ağladı onlar varken. Buna rağmen bir türlü kalkmak bilmediler eniştem kalkalım dedikçe oturuyoruz dedi. Sinirlerim bozuldu. O gün yatana kadar ağladım. Eşim de Mağdem böyle etkilenecektin. Neden çağırdın , bundan sonra kimseyi kabul etme dedi durdu. Bu olaydan sonra kesinlikle ani misafir kabul etmeyeceğim.kim küser se kküssun
Eleştirene kadar söylenmeden kalkıp temizleseymiş. Okurken sinir oldum.

Kizlar bebeginizin yuzune krem suruyor musunuz suruyorsaniz hangisini? Bebegimin yuzu ve boynu boyle oldu domtor nemlendirici sur ve orgu giydirme dedi benzer durumu yasayan var mi
Ben mustela kullanıyorum canım içerik olarak en temiz o

Kızlar merhaba🙋🏻‍♀️
Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var. Pazartesi doğum yapacağım inşallah🤲💐
Göğüs pompası öneriniz nedir?
Hangi marka almıştınız? Aldığınızın avantaj/dezavantajları nelerdir?
Ben mochi aldım ,daha önce elektrikli , manuel denedim ama en iyisi mochi diyebilirim

Ben bu yazdıklarınızdan sonra dikkat etmeye başladım inşallah faydasinı görürüm.

Ben 3-4 gündür falan kullanıyorum. Ayrıca gunebakan_ gunebakan_ in dediği sıcak kuru beslenmeye de dikkat etmeye çalışıyorum. Suyu ılık içiyorum siyah çayı da tamamen bıraktım. Kahvaltıda ve diğer zamanlarda çay içileceği zaman kendime rezene demleyip içiyorum. Sanki blrkaç gündür daha iyi gibi bebeğim. Bakalım daha da iyi olursa muhakkak yazarım.

Ben gitmedim sadece 1 haftalıkken kontrole gittim o kadar.

Aslında kalça ultrasonu çok zor birşey değil dakikalık bir işlemdi diye hatırlıyorum . Benim oğlumun devlet hastanesinde olmuştu. Bu bebeğim içinde 2 aylık olunca şehir hastanesine gideceğiz inşallah.

Trendyolda daha güzel indirimler oluyor ben hep ordan alıyorum.

Ben kullanıyorum şimdilik memnunum gayet guzel.

Çok geçmiş olsun sevindim sizin adınıza 🌸🌸
Inşallah sifa olur. Yalniz sadece sicak kuru degil, sicak nemli de beslenin. Sadece sogukları perhiz ediyoruz.

Kızlar biz il merkezinde oturuyoruz annem, kız kardeşim ve abimler aile olarak ilçedeler ve 40 dk sürüyor. Uzak bi ilden yeni geldik memlekete bi 6 ay oldu. Kizkardesimin bi kızı bi oğlu var oğlu 8 yaşında ama ama kiz kardeşim oğluna ağzını açıp hiç birey demez çocuk aşırı hareketli ve yaramaz. Neyse birkaç hafta önce annemlerle gelmislerdi kardeşim çocukları vs. Bebegimizi de o zaman gördüler. Aradan bi hafta geçti kizkardesim aradı merkezde su işlerimiz var size gelsek olur mu diye. Ben bebeğime tek başıma bakıyorum ve zar zor yetiniyorum. Bazen yemek bile yapamıyorum. Evin herkesi heryerde. Güzel bi dille virüs de var bebeğimiz çok küçük hastalanır diye reddettim. Aradan birkaç gün gecti bu seferde gelmişler merkeze size gelelim diye arıyor. Bende kabul etmedim ama kizkardesim bayağı bozuldu. Eskiden birkaç güne bir arar telefonda konuşurduk simdi pek arayıp sormuyor. Sizce ben hatalimiyim? 2 aylık bebekli bir eve böyle gelmek istenir mi ya?

Uzun yazdım ama çok bunaldım bu muhabbetlerden. Hamileyken bile her isleri olduğunda beni riske atacak olmaları umurlarında olmadan gelmek istedi herkes 😬 Vallahi taşındığıma pişmanım.
Bence haklısın canım. Ben de olsam kardeşlerim de olsa aniden gelmelerinden çekinirim. Ev hali çünkü dağınıklık oluyor pis oluyor insan aynada kendine bile bakamıyor çocukla. Birileri gelecek olduğu zaman ben paldır küldür etrafı toplamaya çalışıyorum. Şükür etrafımdaki herkes anlayışlı virüsten dolayı pek gelmek isteyen olmuyor. Sıkma canını seni anlar inşallah 😘
Onlar ne canım. Benim kızım

Ah bacım ben senden beter idim. Gece terliyordum üşüyordum eşime üstümü ört dedim ustümü ırtmedi. Ağrım sızım vardı gece 2 gun üst üste dedim bana ağrı kesici getir bana dedi yat uyu ne yapacaksın. Hasta halimle ağladım dönüp bakmadı. Ben ameliyat olmuştum neler neler çektim. Yiyecek yemeğim yoktu. Üstüne surat asmalar neler neler. Bunlar hep bizden yüz buldu. İyi günün kocası kötü günde kötü olan biziz. Ben eşime dedim o gece uyandım ter içinde amaliyatım ağrıyordu 4 gunluk iidm bana bir ağrı kesici vermedim sana hakkım helal değil dedim.
Gaz damlası canım bunlar.. Senin de eşinle olan durumlarına çok üzülüyorum canım. Allah kolaylık versin zor anlayışsız insanla geçim yapmak.
Kızlar bugün tekrardan başka bir doktor Liloşa karın ultrasonu çekti. Çok şükür mide geçişi normal bulundu bu sefer, kilo alımı da olduğundan ve de az az sık sık beslemeyle kusması da kontrol altına alındığından cerraha bile yönlendirmediler bizi 🙏 sadece evde takipte olacak, kusmaları yine şiddetlenirse yine ultrasonla bakılacak, eğer her şey normal giderse 3. ayda tedbir amaçlı ultrason çekilecek. 🙏🙏🙏🙏 yazan, dua eden herkese çok teşekkür ederiz.🥰🙏😘
Canım çoook çooook sevindim hadi gözün aydın. 😘 normal gider inşallah her şey sen üzülme bebiş de gerilmesin. Ay çok sevindim ya bende senden haber bekliyordum. Çok şükür. 😘 😍

Bence haklısın canım. Ben de olsam kardeşlerim de olsa aniden gelmelerinden çekinirim. Ev hali çünkü dağınıklık oluyor pis oluyor insan aynada kendine bile bakamıyor çocukla. Birileri gelecek olduğu zaman ben paldır küldür etrafı toplamaya çalışıyorum. Şükür etrafımdaki herkes anlayışlı virüsten dolayı pek gelmek isteyen olmuyor. Sıkma canını seni anlar inşallah 😘

Gaz damlası canım bunlar.. Senin de eşinle olan durumlarına çok üzülüyorum canım. Allah kolaylık versin zor anlayışsız insanla geçim yapmak.

Canım çoook çooook sevindim hadi gözün aydın. 😘 normal gider inşallah her şey sen üzülme bebiş de gerilmesin. Ay çok sevindim ya bende senden haber bekliyordum. Çok şükür. 😘 😍
İnşallah teyzesi sağoll🙏🥰😘

Bu saate kadar uyuyamadım ben canim, daliyor beş dakika sonra uyaniyor ve uyanıkken sürekli bağırıyor :KK43: 2 gündür iyice kötü oldu zaten gazliydi ama hiç bu kadar aşırı aglamamisti 😑
Benimkinin derdini bir nebze çözdük meğerse sıcaklık istiyormuş. Kızımdan kalma uyku tulumunu giydirdim kat kat içinde de kıyafet var. Çocuk bir rahatladı. Gram da terlemiyor. Gaz sancısı yine var ama daha rahat kaka yapıyor artık.

Kizlar bebeklerinizin gobek deligi nasil disa dogru cikkin mi? Benim oglumunki disa dogru hafif bastirinca da sanki icinde su var gibi ses cikiyor neden oyle anlamadim, cumartesi gunu doktor kontrolune gidicez sorcam ama sizinkiler de oyle mi merak ettim

Eşiyle oturmaya gelmek istediler iki de çocuk, yardım eder gelince ama ilk 3 ay bebeklerin bağışıklığı çok düşük oluyor hele ki pandemi döneminde nasil güvenebiliriz ki. Normal yaşantılarına devam ediyor insanlar. İhtiyaç zamani kimse ortada yok bi hasta olsam bebeğim perisan olur.

Bende söylüyorum bırak telefonu diye. Ben dersem yapmaya çalışıyor benim esimde ama kısıtlı yaptığı şeyler.

Yeni doğmuş bebeği olan bi eve ben gitmek istemem açıkçası bu dönemde kardeşim bile olsa. Hastalık kapsa ne yapar diye düşünürüm. Zorunda kalmadıkça kimseyle görüşmüyorum ben. Çok zorlanıyorum ama yapacak bisey yok.
O cok ayri evet bende istemiyorum ama gelmede diyemiyorum açıkçası. Mesele ben ailemden uzak bi sehirdeyim. Dogumum aniden oldu akşam ve yanima ablam gelcekti sozde dogumdan sonra beni arayip simdi siz hastanden cikcaksiniz nolur nolmaz ben 1 hafta sonra geliyim dedi çok agrima gitti ama sadece tamam dedim. 1 hafta sonra geldi ama hic acaba bizden bisey olurmu daha cok küçük bebek diye düşünmedi bende sizin gibi açık sozlu olamadim malesef. Galiba en iyisini yapmışsınız oyle olmak gerekiyor

Kizlar bebeklerinizin gobek deligi nasil disa dogru cikkin mi? Benim oglumunki disa dogru hafif bastirinca da sanki icinde su var gibi ses cikiyor neden oyle anlamadim, cumartesi gunu doktor kontrolune gidicez sorcam ama sizinkiler de oyle mi merak ettim
Evet disa dogru cikik bizimki de, 1 ay kontrolunde doktora sordum ben, normal dedi, 2 yas gibi duzeliyormus

Kizlar bebeginizin yuzune krem suruyor musunuz suruyorsaniz hangisini? Bebegimin yuzu ve boynu boyle oldu domtor nemlendirici sur ve orgu giydirme dedi benzer durumu yasayan var mi
Mustela hassas cilt losyonu ya da avene atopik cilt losyonu çocuk doktoru önerdi canım. Mustela iyi geldi. Aveneyi bulamadım piyasada.

Sen gelin mi geldin Almanya‘ ya? Almanya biliyorsun cogu seyi sigorta karsiliyor. Sigorta hamilelik boyunca uc ultrasonu karsiliyor. NormAlde hamileligin basinda bir kagir veriyorlar orada sogortanin karsilamadigi bazi seyler var onlari secebiliyorSun. Mesela ben 3 tane daha ultrason istedim. Mesela 36. haftada falan streptokokken testo yapiyorlar bunu sen odemen ve istemen lazim. Yoksa yapmazlar. Ben mesela 100 euro odemistim ayriyeten bj 3 ultrasona.

34.-36. hafta arasi hastaneye gorusmeye gitmem gerek dogum planlamasi icin dogumdan 4 hafta oncede hastaneye dogumu bildireceksin. Simdiden karar hastaneye. Sorun olursa ozelden yazabklirsin
Merhaba size birşey danışmak istiyorum.Ben de almanyadayım temmuz ayında geldim iş için.Burada hamile kaldım.Bana her ay ultrasonla bakılıyor hatta detaaylı ultrason yapıldı 21.haftada 31.haftada bir daha yapılacak ve ben bunlara ücret ödemedim.Benim sigortam AOK.siz sezaryen mi oldunuz doğumunuzu

Kizlar bebeğinin burnu sürekli tikali olan var mi? Benimkinin burnu sürekli tikali her gün serum fizyolojik yapiyoruz o da geçici bi rahatlik sağliyo sonra yine ayni. Doktoru kiş bebeklerinde genelde oluyo diyo ama bu kadar uzun surmesi normal mi bilmiyorum dogdugundan beri boyle 🤔
Aynı durumdayız 🙄

Kızlar merhaba🙋🏻‍♀️
Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var. Pazartesi doğum yapacağım inşallah🤲💐
Göğüs pompası öneriniz nedir?
Hangi marka almıştınız? Aldığınızın avantaj/dezavantajları nelerdir?
Merhaba simdiden hayirli saglikli dogumlar dilerm. Ben mochi kullaniyorum cok memnunum evde elektrikli de var ama onu acmiyorum

Evet disa dogru cikik bizimki de, 1 ay kontrolunde doktora sordum ben, normal dedi, 2 yas gibi duzeliyormus
peki parmaginizla icine dogru ittirince su varmis gibi oluyor mu?

Canım Benimki de öyle bazen 1 buçuk gibi derin uykuya geçiyor bazen de 3 ü buluyor. Hiç düzeni yok. Ama yatak odasına geçince gece olduğunu anlamaya başlıyor. Diğer odada tv sesinden ışıktan geçemiyor bence benimki de.

Canım kullanınca buraya yazar mısınız? Merak ediyorum iyi olacaksa belki bende alırım. 😘
Tamamdır canım gelsin kullanalım paylaşırım tabiki sonucu 😍

Back