- 29 Ekim 2020
- 1.787
- 3.788
- 83
- 32
Ne güzel ya benim içte bir tane kaldı halen düşecek. Sinir bozucu..Düştü sanırım ele gelmiyor benim de randevu alıp gitmem lazım
Ben elimle yoklaya yoklaya anlıyorum kuzum düşüp düşmediğini. Baştan beri hep yaptım temizliğimi Dikişlerin yeri harici. Dün de düşen Dikişlerin yerini temizledim yavaş yavaş. Bakalım yarın ne diyecek merakla bekliyorum.Bana kirkindan sonra gel demişti 4 dikişim vardı ama inan düştü diye bakıp da anlayamıyorum doğru düzgün temizlikte yapamadım önerilmedi çünkü enfeksiyon açısından. Gitsem mi diye düşünüyorum kanamam zaten şuan bitti heralde akıntılar illaki geliyo ama kırmızımsı değil enfeksiyon akıntısı gibi oda normalmiş
Kanlı mukuslu kaka ve gaz dışında belirtisi var mı ben de bilmiyorum. Çok kısa süre yaşamıştık bu sorunu o yüzden hiç daha fazla araştırma gereği duymadım. Ama önden sütü sağıyorsanız bence de laktoz hassasiyeti gelişmemiştir. Bebek çok istahliysa da hırslı emiyor, annenin sütü tazyikli olunca da. Belki sebep sadece budur.Her zaman 200 cc çıkacak kadar olmuyor ama çok doluysa çıkıyor. Çok dolu olduğunda ön sütümü sağıp döküyorum. Bebeğimin kakasında anormalliğe rastlamadım hiç ama önsütü fazla içtiğinde daha yeşilimsi kaka yapıyor. Acıktığı zamanlarda memeyi hırslı emiyor ama emme süresi en fazla 10 dakikadır. Ben 5 dkdan sonrasının ona fazla geleceğini bildiğim içim ayırmak istiyorum. Bilmiyorum laktoz hassasiyetinin başka bir belirtisi olur mu, daha sonra bir kaka fotoğrafı çekip gösterebilirim isterseniz belki de ben anlamıyorumdur
Bakalım doktor ne diyecek canımNe güzel ya benim içte bir tane kaldı halen düşecek. Sinir bozucu..dışarıdakiler arka arkaya düştü bir o kaldı kuzum benim de..
Belki de öyledir evet. Sütüm tazyikli akıyor çok kısa sürede emip doyuyor. Kendim sağarken bile manuel pompayla 10 dkda 150 cc çıkıyor boşalmış oluyor göğsüm. Bebeğim de emerken sürekli tıkanıyor boğazına kaçıyor o yüzdenKanlı mukuslu kaka ve gaz dışında belirtisi var mı ben de bilmiyorum. Çok kısa süre yaşamıştık bu sorunu o yüzden hiç daha fazla araştırma gereği duymadım. Ama önden sütü sağıyorsanız bence de laktoz hassasiyeti gelişmemiştir. Bebek çok istahliysa da hırslı emiyor, annenin sütü tazyikli olunca da. Belki sebep sadece budur.
Bende de aynı sorun var. Bebeğim hem emerken çok zorlanıyor, tıkanıyor hem de çok hava yutuyor. Bebeği eğimli tutup oturarak emzirdiğimde sütle daha kolay bas ediyor, daha az hava yutuyor.Belki de öyledir evet. Sütüm tazyikli akıyor çok kısa sürede emip doyuyor. Kendim sağarken bile manuel pompayla 10 dkda 150 cc çıkıyor boşalmış oluyor göğsüm. Bebeğim de emerken sürekli tıkanıyor boğazına kaçıyor o yüzden
Bende hafif oturur pozisyonda arada nefes aldırarak emzirmeye çalışıyorum. Bir de benim bebeğim 2100 gr doğmuştu daha hızlı büyümeye çalışıyor diye hep buna bağladım bu kadar hırslı emmesini. Emerken hava yutma bizde de oluyor ama çoğu zaman omzuma aldığım an gazını çıkarıyor çok uğraştırmıyor o konuda. Sadece 3-4 gündür sabah 6 civarı gaz sancıları başladı, 2 buçuk aylık oldu azalacağı yerde artmasının nedenini çözemiyorum. Karnını ayaklarını elma yağıyla ovuyorum bacak egzerisizi yaptırıyorum öyle çıkarıp rahatlıyor uyumaya devam ediyorBende de aynı sorun var. Bebeğim hem emerken çok zorlanıyor, tıkanıyor hem de çok hava yutuyor. Bebeği eğimli tutup oturarak emzirdiğimde sütle daha kolay bas ediyor, daha az hava yutuyor.
Arkadaşta soyledi ama nedense 40 im ciktigi icinmi bilemedim bebeğim kaç gündür düzenli uyumuyo dünde söyledim iki üç saatte bir uyandırdı normalde ama şimdi yarım saate filan düştü gece özellikle nerdeyse 4 saat ayaktayızMerhaba anneler, muskatla ilgili akademik çalışma var mı diye bakındım biraz. Bir çalışmada muskatın toksik etkileri sebebiyle epileptik nöbet geçiren bir bebekten bahsediliyor. Myristicin and phenytoin toxicity in an infant - PubMed
Anladığım kadarıyla muskat bebeğin gazını çıkarmasını kolaylaştırmıyor ya da gazını engellemiyor, bebeği uyuşturucu almış gibi sersemlettigi için uyutuyor, anne babalar da bebegin gazına iyi geldiğini zannediyor. Hatta ekşi sözlükte uyuşturucu olarak nasıl kullanılacağını, kullanıp deneyimlerini yazanlar olmuş. Ayrica bir kaç tanımda okuduğuma göre kullananlar her muskatın aynı etkiyi göstermediğini yazmış. Yani bir muskattan çörek otu kadar parca kesersiniz bebeğe görünürde bir şey olmaz, bir baska muskattan ayni miktarda parca kesersiniz bebek Allah muhafaza hastanelik olur. Kullanmayın derim.
Missyloves
Bende o bölgeyi yapamadım zaten kendi düşer dedi ara ara yine sancı yapiyo onun dışında ikinmaktan heralde doğum sonrası basur oldumBen elimle yoklaya yoklaya anlıyorum kuzum düşüp düşmediğini. Baştan beri hep yaptım temizliğimi Dikişlerin yeri harici. Dün de düşen Dikişlerin yerini temizledim yavaş yavaş. Bakalım yarın ne diyecek merakla bekliyorum.
Safrasi illaki olurmuş serum fizyolojik kullaniyosaniz oda yapiyo genzine kaçınca ama çok çok kusma varsa kokuyosa usutmustur demektir yada çok yiyip gazı atamiyodurKızlar bebegim sabahtan beri inanailmaz kusuyor ve kusmugunun içinde ara ara yumurta sarısı gibi putircukler var . Doktorlar bir şeyi yok diyor kan tahlili idrar tahlili temizdi geçen hafta. Alerji ihtimali için yediklerime de dikkat ediyorum ama götürsem mi doktor abilemedim
Emmeye başlarken yapiyo yani en fazla 1 dk sonra başliyor ağlamaya sinirlenmeye. Bir de emerken çok ıkınıyo kıpkırmızı oluyo gaz da olabilirEmmeye başlarken yapıyorsa sütün çok tazyikli geliyordur yada gaz sancısı vardır ama ortalarında ağlamaya başlıyorsa özellikle geceleri uykusu varken o zaman önsütten arkadaki yağlı süte geçtiği için ağlıyor olabilir çünkü önsüt daha kolay geliyor sonrası daha yoğun olduğu için yorulup çekmek istemiyor olabilir. Kakası genelde yeşilse önsüt alıyordur. Önsütün laktoz oranı çok daha fazla olduğu için gaz yapıyor bir de. Benimde geçen haftalarda öyleydi. Hem emmek istiyor hem ağlıyordu ben önsütü sağmakta buldum çareyi. Emmesine yakın bi 4-5 dk. sağıp öyle emzirdim şimdi düzeldi çok şükür. Sütün tazyikli geliyorsa ilk emerken makas yöntemi ile tutabilirsin memeni o zaman kanallar sıkıştığı için sütün gelişide yavaşlıyor
Insallah asi etkisi degildir. Kış sebzesi, baklagil, süt ürünleri yediyseniz gazı belki ondandır. Benim bebeğime süt ürünleri dokunmuyor mesela ama patlıcan yedim mukuslu kaka yaptı, patlıcanın alerjik oldugunu biliyordum ama süt alerjisi olmayan bebeği bu kadar rahatsiz etmesine cok şaşırdım.Bende hafif oturur pozisyonda arada nefes aldırarak emzirmeye çalışıyorum. Bir de benim bebeğim 2100 gr doğmuştu daha hızlı büyümeye çalışıyor diye hep buna bağladım bu kadar hırslı emmesini. Emerken hava yutma bizde de oluyor ama çoğu zaman omzuma aldığım an gazını çıkarıyor çok uğraştırmıyor o konuda. Sadece 3-4 gündür sabah 6 civarı gaz sancıları başladı, 2 buçuk aylık oldu azalacağı yerde artmasının nedenini çözemiyorum. Karnını ayaklarını elma yağıyla ovuyorum bacak egzerisizi yaptırıyorum öyle çıkarıp rahatlıyor uyumaya devam ediyor
Doktorlar bebeklere sakinleştirici ilaç da yazabiliyor, doktorun tavsiyesini dinlemek tabi ki sizin kararınız. Ekşi sözlükte hint cevizi ve muskat başlıklarını bir okuyun ama mutlaka. Etkisinin 3 gün sürdüğünü, kullanıldıktan sonraki günlerde uykuya dalmada güçlük, ağız kuruluğu, anksiyete gibi etkileri olduğunu yazmış deneyenler. Sütle birlikte alınması etkisini artırıyormuş ayrıca.Arkadaşta soyledi ama nedense 40 im ciktigi icinmi bilemedim bebeğim kaç gündür düzenli uyumuyo dünde söyledim iki üç saatte bir uyandırdı normalde ama şimdi yarım saate filan düştü gece özellikle nerdeyse 4 saat ayaktayız
aglama krizimiz yok ama uyumuyoda12 saatte bir önerildi ama ben iki günde verdim zaten ama eskiler hep verirmiş anlatınca bı çok tanıdığım öyle söyledi ve doktor önerdi bunu bana
1. ay aşının üstünden 1 buçuk ay geçti ama etkisi şuan çıkıyor olabilir mi? Son birkaç gündür haşlanmış tavuk ve çorbasını, etli taze fasulye bir de makarna yedim. Bunları daha önce de yemiştim ama böyle bir etkisi olduğunu farketmedimInsallah asi etkisi degildir. Kış sebzesi, baklagil, süt ürünleri yediyseniz gazı belki ondandır. Benim bebeğime süt ürünleri dokunmuyor mesela ama patlıcan yedim mukuslu kaka yaptı, patlıcanın alerjik oldugunu biliyordum ama süt alerjisi olmayan bebeği bu kadar rahatsiz etmesine cok şaşırdım.
Tamda yarın muskat aldiracaktim eşimeMerhaba anneler, muskatla ilgili akademik çalışma var mı diye bakındım biraz. Bir çalışmada muskatın toksik etkileri sebebiyle epileptik nöbet geçiren bir bebekten bahsediliyor. Myristicin and phenytoin toxicity in an infant - PubMed
Anladığım kadarıyla muskat bebeğin gazını çıkarmasını kolaylaştırmıyor ya da gazını engellemiyor, bebeği uyuşturucu almış gibi sersemlettigi için uyutuyor, anne babalar da bebegin gazına iyi geldiğini zannediyor. Hatta ekşi sözlükte uyuşturucu olarak nasıl kullanılacağını, kullanıp deneyimlerini yazanlar olmuş. Ayrica bir kaç tanımda okuduğuma göre kullananlar her muskatın aynı etkiyi göstermediğini yazmış. Yani bir muskattan çörek otu kadar parca kesersiniz bebeğe görünürde bir şey olmaz, bir baska muskattan ayni miktarda parca kesersiniz bebek Allah muhafaza hastanelik olur. Kullanmayın derim.
Missyloves
Evet çok uzun vadede etkileri de var aşıların. Ama piyasa tavuğu, inek eti, taze fasulye, makarna, salça hepsi soğuk gıdalar. Bana daha çok soğuk beslenmeden kaynaklı gaz gibi geldi. Her öğünden önce bal, kimyon, çörekotu, kuru nane, rezene karışımı yutabilirsiniz bir tatlı kaşığı. Günde iki kere mercimek kadar damla sakızı ve en az 11 tane hurma yiyin ayrıca. Bunlar annenin sütünü ısıtmada çok etkili.1. ay aşının üstünden 1 buçuk ay geçti ama etkisi şuan çıkıyor olabilir mi? Son birkaç gündür haşlanmış tavuk ve çorbasını, etli taze fasulye bir de makarna yedim. Bunları daha önce de yemiştim ama böyle bir etkisi olduğunu farketmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?