2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Normal doğum yapanlar kirkiniz çıktıktan sonra doktora gittiniz mi ?
Pazartesi kontrolüm var benim canım. Doktor 2 ay sonraya kendisi randevu oluşturmuştu. 69 günlük oluyoruz pazartesi. Dikişimin biri hala duruyor diğerleri düştü. Sende dikişler ne durumda? Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne durumda?

Canım aynı şeyi ben de yaşıyorum. Dizlerimi bükemiyorum resmen acıyor resmen. Bacaklarım ağrıyor sık sık. Sanırım yorgunluktan. Bebeğim uyurken de dinlenemiyorum sürekli bir iş. Yorgunluktan bazen bayılacak hale geliyorum. Allah hepimize kolaylık versin anne olmak zor.
Kesinlikle yorgunluktan dinlenince geçiyor vitaminlerinz var mı ben kullanıyorum ama arada aksayabiliyor

Selamlar herkese dr kontrolünden çıktık dedigim gibi 26 sinda 2 aylık olacağız 5kilo400gr olmuşuz dr kilo alımı hala cok dedi 1 kilo alması gerekirken 1kilo150gr olmus dedi böyle devam ederse bu çocuk obez olur dedi 🥺🥺🥺 gaz sancısını ve reflusunu bitirmek için en az 2 saatte bir emzirmelisin dedi ama nasil o saat aralığında ağladığını hastaneyi inlettigini kendisi de duydu mecbur emzige alıştırmalisin dedi ama kac çeşit emzik aldım ağzına almıyor 2 ilac daha verdi biri damla biri fitil ağladığında nasil sustaracagim bilmiyorum birde refluden dolayı sol tarafa yatıyordu kafasi yamulmuş artık saga yatir yoksa cok buyuk hasar bırakır dedi 🥺🥺🥺
Nasıl doktormuş o ya 1.150 alan çocuğa obez olacak diyor 🤦🏻‍♀️bence doktoru değiştirmelisin canım gayet normal kilosu maşallah zaten ek gıda döneminde hareketlenme döneminde vericekler
Normal doğum yapanlar kirkiniz çıktıktan sonra doktora gittiniz mi ?
Gitmedim hiçte istemiyorum bu son doğumda ellenmekten bıktım valla korkuyorum artık alttan baktırmaktan içte bir dikiş var hala iyileşmedi hatta afedersiniz idrara çıkınca acıyor felaket korkudan gidemiyorum sağlık ocağı doktoruna mı desem diyorum da o da kadın doğuma git diyecek kesin
Pazartesi kontrolüm var benim canım. Doktor 2 ay sonraya kendisi randevu oluşturmuştu. 69 günlük oluyoruz pazartesi. Dikişimin biri hala duruyor diğerleri düştü. Sende dikişler ne durumda? Normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne durumda?
Senindd çok olmuş canım niye düşmedi acaba benimde içte var bi tane seni dikiş gibi düşmeye niyeti yok hiç 😅

Ayrıca şaşılık için cevap yazan herkese teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılıyamadım içim rahatladı benimki de arada yapıyor sonra düzeliyor sürekli değil çok şükür çoğumuzda da varmış

Benim ilk bebeğimde sütümü azaltmak için denemediğim yöntem kalmamıştı. 6 ay boyunca sütümü önden sağıp döktüm, öyle emzirdim. Çünkü aşırı süt üretimi olduğu için bebek sütün yağlı kısmına geçemeden doyup bırakıyordu emmeyi ve sürekli önsütle beslenmekten geçici laktoz hassasiyeti oluşmuştu. Geçici laktoz hassasiyeti de kakada alerjiye benzer belirti veren bir rahatsızlık, çok da gaz yapıyor. Sütün fazlasını sağdıktan sonra emzirmeye başlayınca düzelmişti bebeğim. Ben tek taraftan 150 ml sağıyordum, siz 200 diyorsunuz, sütünüz çok fazla olmalı. Bebeginizde laktoz hassasiyeti gelişmiş olmasın? Belki o yüzden sancısı var ve memeden ayrılmıyor.
Aaa acaba benim oğlan da böyle bir şey olabilir mi.ben de alerjiden supheleniyodum ama bi arkadaş da çıkmış alerji durumu bana kakasinin fotosunu attı benim suphelendigimle alakası yok. Ben de çok az mukus vardı hiç yeşillik ve kan görmedim başka belirtimiz de yok çok şükür . Bundan olabilir mi acaba. Hırıltılı solunum var buda balgami atamadığı içinmiş biraz rahatlamalı miyim

Kizlar benim oğlan bazen emerken birden aglama krizine girip memeyi birakiyo ama oyle boyle aglamiyo memeyi vermek istedigimde de daha cok agliyo o an sancisi mi vuruyo diye dusunuyorum ya da sut tazyikli geliyo bazen ona mi sinirleniyo aranizda boyle bi sey yasayan var mi
Emmeye başlarken yapıyorsa sütün çok tazyikli geliyordur yada gaz sancısı vardır ama ortalarında ağlamaya başlıyorsa özellikle geceleri uykusu varken o zaman önsütten arkadaki yağlı süte geçtiği için ağlıyor olabilir çünkü önsüt daha kolay geliyor sonrası daha yoğun olduğu için yorulup çekmek istemiyor olabilir. Kakası genelde yeşilse önsüt alıyordur. Önsütün laktoz oranı çok daha fazla olduğu için gaz yapıyor bir de. Benimde geçen haftalarda öyleydi. Hem emmek istiyor hem ağlıyordu ben önsütü sağmakta buldum çareyi. Emmesine yakın bi 4-5 dk. sağıp öyle emzirdim şimdi düzeldi çok şükür. Sütün tazyikli geliyorsa ilk emerken makas yöntemi ile tutabilirsin memeni o zaman kanallar sıkıştığı için sütün gelişide yavaşlıyor

Düştü sanırım ele gelmiyor benim de randevu alıp gitmem lazım

Bebeğim bu akşam 8 saat beslenmeden uyudu. Hem çok şaşırdım hem üzüldüm aç mı kaldı diye 😢 neden olmuş olabilir ki ? Normal mi ? Bütün gün 10-15 dk lık kısa uykular yapmıştı en son gece 12 den sonra uyudu 4 gibi mıkırdandı aldım emmedi biraz gaz çıkarıp uyudu bende zorlamadım 1 saat sonra falan kendi kalkar diye sonra bi uyandım saat 8. Gündüz hiç derin uyumadı çok mu yoruldu acaba 😕

Bebeğim bu akşam 8 saat beslenmeden uyudu. Hem çok şaşırdım hem üzüldüm aç mı kaldı diye 😢 neden olmuş olabilir ki ? Normal mi ? Bütün gün 10-15 dk lık kısa uykular yapmıştı en son gece 12 den sonra uyudu 4 gibi mıkırdandı aldım emmedi biraz gaz çıkarıp uyudu bende zorlamadım 1 saat sonra falan kendi kalkar diye sonra bi uyandım saat 8. Gündüz hiç derin uyumadı çok mu yoruldu acaba 😕
Yorulmuş olabilir. Benim de dünden önceki gün saat 19.30 bi baslari saat 10 a kadar hiç durmadı bi ara emzirdim ama kaçta hatırlamıyorum sonra 10 da bi uyudu 4 e kadar

Aaa acaba benim oğlan da böyle bir şey olabilir mi.ben de alerjiden supheleniyodum ama bi arkadaş da çıkmış alerji durumu bana kakasinin fotosunu attı benim suphelendigimle alakası yok. Ben de çok az mukus vardı hiç yeşillik ve kan görmedim başka belirtimiz de yok çok şükür . Bundan olabilir mi acaba. Hırıltılı solunum var buda balgami atamadığı içinmiş biraz rahatlamalı miyim
Sütünüz çoksa olabilir. Alerjik bebeklerin kakası her zaman birbiriyle aynı olmak zorunda değil yalnız. Bazı bebekler kakada hiç belirti vermeyebilir bile. Alerji var mı yok mu öğrenmek için başka bebeklerle kıyaslama yapmak çok doğru değil o yüzden.

Sütünüz çoksa olabilir. Alerjik bebeklerin kakası her zaman birbiriyle aynı olmak zorunda değil yalnız. Bazı bebekler kakada hiç belirti vermeyebilir bile. Alerji var mı yok mu öğrenmek için başka bebeklerle kıyaslama yapmak çok doğru değil o yüzden.
Anladım. Akışına bıraktım artık aksi bir durum gördüğüm de mudalehe edecem yoksa psikilojik olarak çökecem bu durumu düşünmekten

evet drda sagdiginda 30 cikiyorsa bebek 50-60 emer demisti. Benim bazen 50 bazen 30 cikiyor cok dolduysa 70-80i buldugu oluyor ama 2 saatte bir sagarsam az cikiyor tam dolmuyor
Tabi canım iki saatte bir düzenli emziriyorum o yüzden o kadar çıkması normal hiç mama vermiyorum ilk hafta vermiştim kilomuzda güzel oldugundan Ama gece çok huysuzlandigindan surekli emmek istediğinden sütüm yetmiyomus gibi hissediyorum yumusuyor çünkü diğer türlü de iki saati aşınca sağma yapmadigimda bebeğimin ilk başta bogazinda kaliyo onuda sordum sütün yogunlgundandir dedi makas şeklinde tutmami önerdi gerçekten sis olsa bile kalmiyo ben c pozisyonu yapıyorum başından beri öyle göstermişti hemşireler 😶

Bana kirkindan sonra gel demişti 4 dikişim vardı ama inan düştü diye bakıp da anlayamıyorum doğru düzgün temizlikte yapamadım önerilmedi çünkü enfeksiyon açısından. Gitsem mi diye düşünüyorum kanamam zaten şuan bitti heralde akıntılar illaki geliyo ama kırmızımsı değil enfeksiyon akıntısı gibi oda normalmiş 😶

Ervaikra Ervaikra bende gitmek istemiyorum açıkçası o yüzden buraya yazdım . Şuan ped takmaktan dogru düzgün temizlik yapmaktan yeterince tahris olmuş durumdayım bide yetmezmiş gibi basur başladı bana anestol krem vermişti o yanmalar için

İlk başta bende yorgunluktan sandım ama farklı bişey sanki bu. Çok iyi dinlediğim uyuduğum günlerde de oluyor, yataktan kalktığımda basamıyorum resmen. Garip bir ağrı çözemedim hâlâ. Değerlerimize de baktırmak lazım emzirirken düşmüş olabilir. Amin öyle gerçekten
Evet canım belki de değerlerimiz düşmüştür. O yüzden bu kadar rahatsızızdır belki de. İnşallah kısa zamanda geçer ağrılarımız canım. Bu kadar yorgunluğun üstüne bir de ağrı çekmek zor oluyor.

Kesinlikle yorgunluktan dinlenince geçiyor vitaminlerinz var mı ben kullanıyorum ama arada aksayabiliyor
Magnezyum kan ilacı falan var ama çoğunlukla unutuyorum bebekle ilgilenirken. Belki de düzenli kullansam bu kadar ağrım olmayacak. Gerçekten kadınların işi hiç bitmiyor ya kızım uyuduğunda ben De uyuyayım diyemiyorum maalesef.

Nasıl doktormuş o ya 1.150 alan çocuğa obez olacak diyor 🤦🏻‍♀️bence doktoru değiştirmelisin canım gayet normal kilosu maşallah zaten ek gıda döneminde hareketlenme döneminde vericekler

Gitmedim hiçte istemiyorum bu son doğumda ellenmekten bıktım valla korkuyorum artık alttan baktırmaktan içte bir dikiş var hala iyileşmedi hatta afedersiniz idrara çıkınca acıyor felaket korkudan gidemiyorum sağlık ocağı doktoruna mı desem diyorum da o da kadın doğuma git diyecek kesin

Senindd çok olmuş canım niye düşmedi acaba benimde içte var bi tane seni dikiş gibi düşmeye niyeti yok hiç 😅

Ayrıca şaşılık için cevap yazan herkese teşekkür ederim kızlar tek tek alıntılıyamadım içim rahatladı benimki de arada yapıyor sonra düzeliyor sürekli değil çok şükür çoğumuzda da varmış
Aynen canım benim de içte bir tane kaldı ne zaman düşecek bilmem canımı sıkıyor varlığı 😄 bir düşse de rahatlasam. Doktor zaten 2 ayı bulur demişti o yüzden kontrolü kendisi oluşturdu ileri tarihe. 2 ay ilişki yasak demişti. Daha da iyileşmedi işte yarın kontrolüm bakalım baksın ne zaman düşer bir şey söylesin. Düşmedikçe ben geriliyorum. 😃

Back