2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bayıldımmm
ama kısaydı bence daha çok eseri olsa dinlerdim
5 operasını canlı kesit halinde dinledik kısa kısa mükemmeldi
filmini çoook önce izledim çocuktum herhalde ne hatırlıyorum rengarenk sahneler :KK70:
bu hafta sonu izleyecektim çocuktan vakit kalmadı
o nedenle hafta içi izleyeceğim 2 saat 40 dkymış
Evet biraz uzun, ama oyundan sonra izlemek zevkli olur, orda da sanki salondaymışsın gibi çok güzel operalar var. Ne güzel tiyatro 🎭 ya gitmişsin, ufaklıktan önce gitmek isterdim ama biletleri anında tükenirdi bir türlü bulamazdım. İnşallah ilerde oğluşla gitmek nasip olur.

Koronadan dolayı işten ayrılmak zorunda kaldım... Bu ortamda ne bakıcıya güvenip bulabilirdim ne de yaşlı annem ve kayınvalidem bakabilirdi...Şu an çalışmayı özlüyorum insanın biraz uzaklaşıp deşarj olmaya gerçekten ihtiyacı var:KK43:
Bende ayrılmak durumunda kaldım fark ben ayrılmadım çıkartırdım 🙄 çocuğu emzirmek için izin vermediler ufak bir tartışma sonucunda çıkarttılar. Neyse. Evet surekli çalışmaya alışık olunca bünye istiyor. Evde resmen patlıyorum hayattan soğumuş gibi sanki tek görevim çocuk bakmakmış gibi depresif hissediyorum.. çocuktan uzaklasabildigim tek süre banyo ondada kapıya vurup ağlayınca babası kapıyı açıyor yani yine tek vakit yok. Bende çok özlüyorum açıkçası.....

Ben de daha öncesinde 6 senedir dur durak bilmeden çalıştım ve yeri geldi uzun mesai saatlerim oldu... ama daha düzenli mesai saatlerinde çalışmak bence de iyi. Eski iş yerime gönül kırgınlığından dönmek istemiyorum ama eğer dönebilseydim mesai saatlerini net şekilde konuşur mesai yapamayacağımı söyler denerdim. Uymaz ise çıkar iş arardım. Şu anda malum pandemi daha etkilerini yeni soğutmuşken iş süreci biraz beni etkiliyor. İşin aslı eski işim evine çok yakındı. Şimdi ise bakmak istediklerim biraz uzak ve eşim home office..
bir de tabi acaba Türkiye de mi kalacağız durumu var 😖
Konuyu nerden nereye getirdim kısacası benim imkanım olsa çalışırdım çünkü gerçekten farklı ortamlara girmek insanı daha verimli hale getirir bebeğine karşı. Hele gece uykuları düzenli ise düşünme derim.
Bazen kayınvalidem bile aldığında bilerek ev işi ve yemek yapmıyorum pc açıyorum ve mesela bütçe çıkarıyorum 😅 sadece tek şey düşünmek adına...

Ki kalkıp sabah duşumu alıp makyajımı yapıyorum bazı günler, çünkü evde isem full kalktığım gibi durmak enerjimi alıyor

Sabah kalkmak zor evet ama eğer bebeğinden biraz önce güne başlarsan daha iyi, ben bu aralar yapamıyorum sabahları beni yanına kitliyor 🤓

Ben de daha öncesinde 6 senedir dur durak bilmeden çalıştım ve yeri geldi uzun mesai saatlerim oldu... ama daha düzenli mesai saatlerinde çalışmak bence de iyi. Eski iş yerime gönül kırgınlığından dönmek istemiyorum ama eğer dönebilseydim mesai saatlerini net şekilde konuşur mesai yapamayacağımı söyler denerdim. Uymaz ise çıkar iş arardım. Şu anda malum pandemi daha etkilerini yeni soğutmuşken iş süreci biraz beni etkiliyor. İşin aslı eski işim evine çok yakındı. Şimdi ise bakmak istediklerim biraz uzak ve eşim home office..
bir de tabi acaba Türkiye de mi kalacağız durumu var 😖
Konuyu nerden nereye getirdim kısacası benim imkanım olsa çalışırdım çünkü gerçekten farklı ortamlara girmek insanı daha verimli hale getirir bebeğine karşı. Hele gece uykuları düzenli ise düşünme derim.
Bazen kayınvalidem bile aldığında bilerek ev işi ve yemek yapmıyorum pc açıyorum ve mesela bütçe çıkarıyorum 😅 sadece tek şey düşünmek adına...

Ki kalkıp sabah duşumu alıp makyajımı yapıyorum bazı günler, çünkü evde isem full kalktığım gibi durmak enerjimi alıyor

Sabah kalkmak zor evet ama eğer bebeğinden biraz önce güne başlarsan daha iyi, ben bu aralar yapamıyorum sabahları beni yanına kitliyor 🤓
Bende kısa cevap yazamama sorunsalı var sanırım 🥸

Luna 4,5 aylikken ise baslamak zorunda kaldım. Cok zordu. Hala zor. Ama yine de iyi ki calisiyorum diye düşünüyorum. Iyi geliyor. Cok kolay karamsar olabilen bir bünyem var. Hep bebekle hepten kafam giderdi. Hayattan kopardım.

kızlar yarım gün bile kreşe veremeyeceğim sanırım vicdan yaptım aç kalıp susuz kalcam ama bırakamayacağım sanırım. tüm gittiğim kreşlerde ilk başlarda çok hasta oluyor bebişler diolar ona göre başlatın diolar. bi de bundan çok korktum

Bende ayrılmak durumunda kaldım fark ben ayrılmadım çıkartırdım 🙄 çocuğu emzirmek için izin vermediler ufak bir tartışma sonucunda çıkarttılar. Neyse. Evet surekli çalışmaya alışık olunca bünye istiyor. Evde resmen patlıyorum hayattan soğumuş gibi sanki tek görevim çocuk bakmakmış gibi depresif hissediyorum.. çocuktan uzaklasabildigim tek süre banyo ondada kapıya vurup ağlayınca babası kapıyı açıyor yani yine tek vakit yok. Bende çok özlüyorum açıkçası.....
Evet canım aynı duyguları yaşıyorum birinciden nefes alamadan ikinci geliyor şimdi.
Bende kısa cevap yazamama sorunsalı var sanırım 🥸
Olsun okuması zevkli oluyor🤣

kızlar yarım gün bile kreşe veremeyeceğim sanırım vicdan yaptım aç kalıp susuz kalcam ama bırakamayacağım sanırım. tüm gittiğim kreşlerde ilk başlarda çok hasta oluyor bebişler diolar ona göre başlatın diolar. bi de bundan çok korktum
Normal bence toplu alan sonuçta.Okula başlayan çocuklar da sürekli hasta olur:)

kızlar moralim bozuk.

öncelikle bebiş halen yürümüyor. iki eliyle tutunarak ilerliyor, hatta bazen tek elle de ilerliyor. ama daha iki eli boştayken hareket yok. 14 ay oldu ve halen yok. işin kötü yanı yürümek için hevesi de yok. herşeyi sürünerek yapıyor

konuşma yok. ver ver diyor. al al diyor. başka dogru düzgün bi kelime yok.

habire bagırıyor. istemedigi birşey oldugunda veya canı ilgi istediginde bagırarak bunu yapıyor. tüm komşular bizden haberdar artık :KK43:

gece uykuları delik deşik. özellikle sababa dogru yarım saatte bir uyanıyor.

normalmi ???????? neden ilerleme kaydedemiyoruz ???
Gelişim kişiye göre değişir bazı bebekler bir anda sıçrama yapabilir. Yürüme yardımcısı deneyebilirsiniz sevi bebe kullanmıştım ben. Emeklemeden ayakta olmayı isteyen bir bebekti o süreç beni çok yordu. Topa vurmak çok hoşuna giderdi sürekli topun peşinde koştururduk. Belki korkuyordur elinden tutarak cesaretlendirin ayakta boyuna göre oyunlarla oyalayın. Söylediklerinizi anlıyorsa konuşma da zamanla pekişir. Tabi endişenizin hafiflemesi için uzman görüşü almanız daha iyi olur.
Bu arada son 2aydir, belki daha fazla regl olmuyordum. Doktora gittim, muayene, kan tahlilleri, her sey normal cikti. Emzirmeden kaynakli, dedi. Benim gibi olan var mi? Gunduz emzirmeyi azalttim ama gece surekli memede.
Benimde düzenim yok fazla emdiği zamanlar regl ya olmuyorum ya da 1-2 gün sürüyor 😕

Bebişin yüzü için krem losyon vs kullanıyor musunuz yanakları kuru kuru oluyor bazen 😕

Bebişin yüzü için krem losyon vs kullanıyor musunuz yanakları kuru kuru oluyor bazen 😕
Burasi nemli ve hala sıcak. Burda gerek olmuyo ama Sirbistandayken bunu kullanmıştım, iyi gelmişti

Eklentiler

• IMG_20211103_151643.jpg
    IMG_20211103_151643.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 41
Luna 4,5 aylikken ise baslamak zorunda kaldım. Cok zordu. Hala zor. Ama yine de iyi ki calisiyorum diye düşünüyorum. Iyi geliyor. Cok kolay karamsar olabilen bir bünyem var. Hep bebekle hepten kafam giderdi. Hayattan kopardım.
Bende 6 aylık iken başladım evden çalışıyorum iyiki gözümün önünde gerçekten kendime ayıracak bir vaktim olmasa bile çalışmak farklı bir enerji veriyor bana da kreşe vermeyi şuan düşünmüyorum 2 yaştan sonra duruma göre değerlendirecegim

kızlar moralim bozuk.

öncelikle bebiş halen yürümüyor. iki eliyle tutunarak ilerliyor, hatta bazen tek elle de ilerliyor. ama daha iki eli boştayken hareket yok. 14 ay oldu ve halen yok. işin kötü yanı yürümek için hevesi de yok. herşeyi sürünerek yapıyor

konuşma yok. ver ver diyor. al al diyor. başka dogru düzgün bi kelime yok.

habire bagırıyor. istemedigi birşey oldugunda veya canı ilgi istediginde bagırarak bunu yapıyor. tüm komşular bizden haberdar artık :KK43:

gece uykuları delik deşik. özellikle sababa dogru yarım saatte bir uyanıyor.

normalmi ???????? neden ilerleme kaydedemiyoruz ???
Bizdede konuşma yok denecek kadar az doktorumuz 18 aya kadar takip edin dedi olmaz ise çocuk pisikartsi görsün dedi farklı bir durum olur diye fakat birde erkek çocuklarında çoğunlukla geç konuşma görüyoruz dedi kitap okumak faydalı dediler evde fırsat buldukça kitap okuyorum ama umurunda değil 😓 belki zamanla faydası olur

Suan benimde kafama konusma mevzusu takildi. En sık anne, meme sonra da baba, gel var. Bunlari genelde kendi istedigi zaman soyluyor. Birde oyun oynarken cikardigimiz vinn, ayy gibi sesler var. Bu ara davranislarimizi taklitci. Ama ayni zamanda inatci olmaya basladi. Kiyafet giydiremiyorum bazen. 11.ayda ciglik huyu vardi, gecmisti, geri geldi. Komutlari alma konusunda sikinti yok ama kelime az gibi. Tv seyretmemesine gayret ediyorum. Ama bazen salonda acik oluyor, o da oyuncaklariyla oynuyor o sira. Acaba bu da etkiliyor mudur? İcim bu konuda rahat degil.

Merhaba kızlar, bahsetmiştim benim oğlan hastaydı gittikçe kötüleşiyor, dört gecedir ateşi çıkıyor ve öksürük de arttı. Burnu da akmaya başladı.bugün doktora gideceğiz. Be ben Eylül’den bu yana 4. Kez burun akmalı grip geçiriyorum. Hayatımda hiç bu kadar sık hastalanmadım. Tabi benimle birlikte ufaklıkta hastalık geçiriyor. Sonra bütün aile geçiriyoruz gerçekten çok fena durumdayız. Ben artık hastalıktan bıktım grip dediğin bir kez olur bu ne ya mahvolduk. Artık ilaç kullanmak istemiyorum ufaklık içinde 😞yani hastalık nerden geliyor nasıl bulaşıyor bilmiyorum görüştüğümüz Kişiler hiç hasta değil. Yılda iki defa olsa anlarım da 4 defa nedir ya😬

Suan benimde kafama konusma mevzusu takildi. En sık anne, meme sonra da baba, gel var. Bunlari genelde kendi istedigi zaman soyluyor. Birde oyun oynarken cikardigimiz vinn, ayy gibi sesler var. Bu ara davranislarimizi taklitci. Ama ayni zamanda inatci olmaya basladi. Kiyafet giydiremiyorum bazen. 11.ayda ciglik huyu vardi, gecmisti, geri geldi. Komutlari alma konusunda sikinti yok ama kelime az gibi. Tv seyretmemesine gayret ediyorum. Ama bazen salonda acik oluyor, o da oyuncaklariyla oynuyor o sira. Acaba bu da etkiliyor mudur? İcim bu konuda rahat degil.
çığlık huyu bizde de var. son 2 aydır var. tüm apartman artık bizi biliyor. istedigi şey yapılmayınca, veya kendisiyle ilgilenmeyince hemen çıglık atıyor.
ne yapmak lazım bu konu bizimde çok canımızı sıkıyor

X