2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar moralim bozuk.

öncelikle bebiş halen yürümüyor. iki eliyle tutunarak ilerliyor, hatta bazen tek elle de ilerliyor. ama daha iki eli boştayken hareket yok. 14 ay oldu ve halen yok. işin kötü yanı yürümek için hevesi de yok. herşeyi sürünerek yapıyor

konuşma yok. ver ver diyor. al al diyor. başka dogru düzgün bi kelime yok.

habire bagırıyor. istemedigi birşey oldugunda veya canı ilgi istediginde bagırarak bunu yapıyor. tüm komşular bizden haberdar artık :KK43:

gece uykuları delik deşik. özellikle sababa dogru yarım saatte bir uyanıyor.

normalmi ???????? neden ilerleme kaydedemiyoruz ???
Benim oğlan da henüz yürümüyor. geçenlerde yakınlarım dedi ki onların çocukları da yürünüyormuş elinden tutup sürekli yürüme denemeleri yapıp cesaretlendirmişler . Böylece çocukları çabuk yürümüş. Bende koridorda 1-2 defa yürüttüm gerçekten çocuğun yere basma şekli değişti. Daha çok ayakta duruyor daha güzel adımlıyor. Tıbbı bir problem olmadığı sürece ne zaman yürüdüğü çok da önemli değil. Çok takılma yani.zaten konuşma erkek çocuklarında başlı başına bir muamma herkes çok farklı.

kızlar moralim bozuk.

öncelikle bebiş halen yürümüyor. iki eliyle tutunarak ilerliyor, hatta bazen tek elle de ilerliyor. ama daha iki eli boştayken hareket yok. 14 ay oldu ve halen yok. işin kötü yanı yürümek için hevesi de yok. herşeyi sürünerek yapıyor

habire bagırıyor. istemedigi birşey oldugunda veya canı ilgi istediginde bagırarak bunu yapıyor. tüm komşular bizden haberdar artık :KK43:

istersen bir çocuk doktoruna muayeneye götür ve ondan fikir al?
ya da kreşlerde saatlik programlar oluyor, götür bakalım yaşıtlarıyla neler yapacak?
konuşma bizde de yok.

kızlar ben gece çocuğu artık ayaklı normal tulumla uyutuyorum içine bir askılı zıbınla
yoksa asla uyumuyor.

Bende h&m penye pijama kullanıyorum. Gerçekten sıcak sevmiyorlar bizde sürekli üşüyor diye düşünüp gecemizi heba ediyoruz 😞
Ben bıraktım açıkçası. Yavaş yavaş kendi düzenini kuruyor. Mesela dün parka çıkarttım hava 15 derece altındaydı. Ben montla buz tuttum çocuk hirkaylaydi. Sırtına göğsüne baktım sıcacık değiştirmedim. Zaten usuduklerinde belli ediyor. Mesela evde de öyle üşüdüğünde gidip kazak getiriyor artık 🤣 ben kendi anneme çok kızardım annem üşüdü mu hepimiz üşüdü sanır, o acıktı mi hepimiz acıktı sanırdı bize zorla yedirip giydirmeye çalışırdı. Aynı şeyi çocuğuma yapmak istemiyorum.

Peki evin ısısı nasıl? Üstüne bir şey örtüyor musunuz? Ben gece ayak kontrolü yapıyorum çok sıcak. Ama sadece battaniye örtünce de aklım kalıyor ☹️
evin ısısı normal
ben ince gecelikle örtünüyorum baya ama yok, oğlum terliyor istemiyor bıraktım
Ben patiksiz ince tulumla yatiriyorum üstünü örtüyorum açıyor geri örtmüyorum bıraktım artık.
ben de örtmüyorum
gece bi de örtüye dolanıp iyice terleyip uyanıyor.

Bu arada son 2aydir, belki daha fazla regl olmuyordum. Doktora gittim, muayene, kan tahlilleri, her sey normal cikti. Emzirmeden kaynakli, dedi. Benim gibi olan var mi? Gunduz emzirmeyi azalttim ama gece surekli memede.

Bu arada son 2aydir, belki daha fazla regl olmuyordum. Doktora gittim, muayene, kan tahlilleri, her sey normal cikti. Emzirmeden kaynakli, dedi. Benim gibi olan var mi? Gunduz emzirmeyi azalttim ama gece surekli memede.
Evet, hatta yazmıştım ya geçen. Benim de düzensiz. Doktora gitmedim ama emzirmekten olduğunu anladım. Günde 4 kez emzirmeye başladım. Reglim geldi. Gece emmeye kalkmıyor şükürler olsun. 12 gibi bir posta daha emziriyorum sabaha kadar uyuyoruz.

Ben filmdeki karaktere bayılmıştım o ne güzel oyunculuktur yarabbim 😍🤪kesinlikle salieri☝️Filmini izledin mi? Bu arada oyun nasıldı beğendin mi?

bayıldımmm
ama kısaydı bence daha çok eseri olsa dinlerdim
5 operasını canlı kesit halinde dinledik kısa kısa mükemmeldi
filmini çoook önce izledim çocuktum herhalde ne hatırlıyorum rengarenk sahneler :KK70:
bu hafta sonu izleyecektim çocuktan vakit kalmadı
o nedenle hafta içi izleyeceğim 2 saat 40 dkymış

kızlar moralim bozuk.

İki eliyle tutup yürüyormuş bir gerilik olduğunu düşünmüyorum belki emekleme daha kolayına geliyor demek ki. Biraz daha cesaretlenmeli belki de 😊 bir kere tek başına adım atınca ozguvenleri pekisiyor hep tek yürümek istiyorlar. Ben o süreçte e bebekten aldığım yurume aparatindan cok fayda bulmuştum. Sürekli onla yürüttük bol bol.

kızlar moralim bozuk.

canım selam
yürümesini vs. neden kafana takıyorsun benim kızım da 2 gün önce yürümeye başladı ki kendi başına yürümesine rağmen halen gelip benim elimi tutuyor öyle yürümek istiyor ancak mesela ben oda dışında isem ve benim yanıma gelmek istiyorsa kendisinin geldiğini gözlemledim.

konuşma konusunda yakınamam ama her bebek öyle farklı ki belki de şu an her şeyi alıyor birden başlayacakta olabilir
uyanmaları ise diş olabilir mi acaba ?

bence moralini bozma ve keyfini kaçırma onunla iken keyifli olduğunu hissettir ve nasıl istiyorsa oynamana bak
sen karşısında bir kelime bile öğretmeye çalışırken acaba söylyecek mi diye endişelenirken bile onu hissediyor.

akışına bırak derim nacizane 😊

kızlar bütçeme göre 2 seçeneğim kaldı. lütfen bana yardım edin. Ya 6 ay ücretsiz izin alıp 6 aydan sonra tam zamanlı işe başlayacağım bu durumda ufaklık 20.5 aylık falan olacak kreşe başladığında ve tam gün gidecek mecburen ben tam zamanlı çalıştığım için. ya da şu andan itibaren yarı zamanlı çalışmaya başlayacağım ve canım ne zaman tam zamanlıya dönmek isterse o zaman döneceğim, yani 3 yaşına kadar da yarım zamanlı çalışabilirim. Sizce hangisinin seçeyim? yarım zamanlıyı seçersem bebiş şu anda 14,5 aylık, bu ayda yarım zamanlı (4 saat) kreşe bırakmak zorunda kalacağım

kızlar bütçeme göre 2 seçeneğim kaldı. lütfen bana yardım edin. Ya 6 ay ücretsiz izin alıp 6 aydan sonra tam zamanlı işe başlayacağım bu durumda ufaklık 20.5 aylık falan olacak kreşe başladığında ve tam gün gidecek mecburen ben tam zamanlı çalıştığım için. ya da şu andan itibaren yarı zamanlı çalışmaya başlayacağım ve canım ne zaman tam zamanlıya dönmek isterse o zaman döneceğim, yani 3 yaşına kadar da yarım zamanlı çalışabilirim. Sizce hangisinin seçeyim? yarım zamanlıyı seçersem bebiş şu anda 14,5 aylık, bu ayda yarım zamanlı (4 saat) kreşe bırakmak zorunda kalacağım
Canım bence hem senin için hem de bebek için 3 yaşına dek yarı zamanlı daha iyi olmaz mı?Hem ev işleri hem bebek hem iş üçgenini daha rahat yönetirsin sanki🤔Şu anda da 4 saat de olsa o ev atmosferinden uzaklaşmak kendinle kalmak da sana daha iyi gelir sanki😊

Koronadan dolayı işten ayrılmak zorunda kaldım... Bu ortamda ne bakıcıya güvenip bulabilirdim ne de yaşlı annem ve kayınvalidem bakabilirdi...Şu an çalışmayı özlüyorum insanın biraz uzaklaşıp deşarj olmaya gerçekten ihtiyacı var:KK43:

X