2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ya ben sürekli mama kullanıyorum en başından beri hep Sma kullanıyordum bu sefer aptamil aldım Bi sıkıntı da çıkmadı içti ama ya aradaki fiyat farkını ben anlayamadım Sma 2 katı daha pahalı aptamil den aptamil de çok uygun yani neden böyle?
Doktorlar mama içeriklerinin çok benzer olduğunu bu yüzden hangi mama iyi geliyorsa onunla devam etmeyi öneriyorlar. Aptamili de sma da bizim kaldıgımız yoğun bakım kullanıyordu. Bir gittiğimiz doktor Bebelac Gold önermişti. Kendi cocuguna da onu kullandığını söylemişti. O yüzden bence fiyatı ile kıyaslama. Biz mamalarda çok sorun yaşadık nerdeyse hepsini denedim mamaların.

Böyle baskılı enerji göndermeyin. Kademe kademedir uyku eğitimi. Saatleri düzeni beslenmesi hepsi çok önemli. Danışmanlık alırsanız daha kolay ilerler. Mutlaka ağlayacaktır. Bu normal. Ben 6 aylık olunca yatağında direk deneyeceğim. Zor olucak ama yaparız. Normalde gece kolay olması lazım gündüz uykuları mı etkiliyor kaçta yatıyor karnı iyi doyuyor mu ?
Baskı ve stres konusunda cok var üstümüzde dedigim gibi gelen giden bize cocuklarının nasıl deliksiz desteksiz sabaha kadar uyudugunu anlattıkca biz de e o zaman cocukta problem var diye dusunmeye basladık artık halbuki arastırıyorum okuyorum soruyorum boyle olan bebeler de var gayet. İnsanlar ya unutuyor yenidoğan dönemini ya da soylemek istemiyor cocugunun bir problemi varsa da anlamadım. Yatağında uyutuyorum ancak o kadar sık uyanıyor ki kaldır yatır emzir derken perisan oluyorum o yuzden yatak odasına gectik sarılıp yatıyorum napim kaldıramıyorum artık besiginden cok agır :( Gunduz 3 uyku yapıyor 1 saat uyku 2 saat uyanık. Aksam 21.00 21.30 gibi gece uykusuna geciriyoruz ancak 50 dk 1 saat sonra uyanıp ağlıyor bu sefer basına kitleniyoruz iste sabaha kadar. Bir cay bile icemiyoruz nasılsa uyanacak simdi yarım kalacak diye. :( Aclıktan uyanmıyor ya ona eminim zaten gece babası uyutuyor sağıp süt veriyorum tok olsa da uyanıyor saat başı birkaç saat sonra ben devralıyorum nöbetlese bakıyoruz

Danışmanlık istiyorum ya dediğim gibi ise baslamadan cözmem lazım bu yuzden bu yontem tutmadı baska bisi deniyim gibi bir zamanım yok. Bir de bes aydır uyku konusundan cok cektik o yuzden para pek umrumda degil sadece nokta atısı bir cozum istiyorum acıkcası böyle sihirli degnek gibi sunu bunu yap desin yapayım pat uyusun bebe cok mu sey istiyorum be :D
Çözülür inşallah ya. Uykusuz geçen geceler sonrası iş çok zor geçiyor. Eğer uykuları düzelmezse gece yardım almanı öneririm en azından bir beslenmeyi mama ile baba yapabilir o esnada sen uyursun sonraki beslenmelerde rutine devam edersin. Birde bebekler süreli huy değiştiriyor belki o döneme gelip uykuları toparlar.

Baskı ve stres konusunda cok var üstümüzde dedigim gibi gelen giden bize cocuklarının nasıl deliksiz desteksiz sabaha kadar uyudugunu anlattıkca biz de e o zaman cocukta problem var diye dusunmeye basladık artık halbuki arastırıyorum okuyorum soruyorum boyle olan bebeler de var gayet. İnsanlar ya unutuyor yenidoğan dönemini ya da soylemek istemiyor cocugunun bir problemi varsa da anlamadım. Yatağında uyutuyorum ancak o kadar sık uyanıyor ki kaldır yatır emzir derken perisan oluyorum o yuzden yatak odasına gectik sarılıp yatıyorum napim kaldıramıyorum artık besiginden cok agır :( Gunduz 3 uyku yapıyor 1 saat uyku 2 saat uyanık. Aksam 21.00 21.30 gibi gece uykusuna geciriyoruz ancak 50 dk 1 saat sonra uyanıp ağlıyor bu sefer basına kitleniyoruz iste sabaha kadar. Bir cay bile icemiyoruz nasılsa uyanacak simdi yarım kalacak diye. :( Aclıktan uyanmıyor ya ona eminim zaten gece babası uyutuyor sağıp süt veriyorum tok olsa da uyanıyor saat başı birkaç saat sonra ben devralıyorum nöbetlese bakıyoruz
Belki ileri aylarda deliksiz uykularla tanışırız umut dünyası 😅. Geçen birisi de ben 5. ayda gece beslenmelerini kestim uyudum diye anlatıyordu. Bebekten bebeğe ya çok değişiyor ya da unutuyor insanlar zamanla bencede.

Unutuyorlar bana da aynılarını söylüyorlar. Geçen kp kızının çocuğunun 11 den 5 e kadar uyuduğunu söyledi. Cahil işte sabah 5 sağlıklı uyanış saati değil. Emerek uyuduğu için uyanıyor sizinki döngüleri atlatamıyor.

Aptamilin hangisini aldığınızda göre değişir biz prosyneo kullanıyoruz sma ile aynı gibi
Normal aptamil versek nolur ki hem fiyat uygun Sma hem sürekli şişe atıyorum açıyorum bide aşırı pahalı yani ne bileyim

ben 6 aylık bebeğimin bile bazı dönemlerini unutuyorum ya. şu an nasılsa hep öyleymiş gibi geliyor ya da bir öncesini hatırlıyorum ama 1 aylıkken 2 aylıkken nasıldı şu an tam hatırlayamıyorum mesela. hayal meyal geçti o günler 😅 insanlar da kesin unutuyordur. bir yerden sonra düzeliyor bebeklerin uykusu, onlar da o düzenli halini hatırlıyorlar muhtemelen. ben küçük kardeşimin bebekliğini, sıkıntılı zamanlarını hatırlıyorum ama annem unutmuş mesela. sen de çok canını sıkma, illa ki düzelecektir daha minicikler 🫠 inşallah aradığın gibi bi danışman bulabilirsin, belki de bir şey yapmana gerek kalmadan toparlar bebiş ❤️

Doktorlar mama içeriklerinin çok benzer olduğunu bu yüzden hangi mama iyi geliyorsa onunla devam etmeyi öneriyorlar. Aptamili de sma da bizim kaldıgımız yoğun bakım kullanıyordu. Bir gittiğimiz doktor Bebelac Gold önermişti. Kendi cocuguna da onu kullandığını söylemişti. O yüzden bence fiyatı ile kıyaslama. Biz mamalarda çok sorun yaşadık nerdeyse hepsini denedim mamaların.
Doğrudur tabiki Sma comfort kullanıyoruz baştan beri ama artık öyle zamlar geldi ki yani ayda 10 paket içiyor hesapladım bir kutu zaten 567 lira toplu alırsan Bi ukte biraz indirim oluyor ama yine de çok maliyetli oluyor aptamile baktım aşırı uyguna geliyor Bi paket aldım denemek için şuanlık içiyor Bi sıkıntı da görmedim ama bilmiyorum kadar veremedim gazlı bebek olduğu için comfort kullanıyorduk ama gazımız çok şükür geçti baya

Belki ileri aylarda deliksiz uykularla tanışırız umut dünyası 😅. Geçen birisi de ben 5. ayda gece beslenmelerini kestim uyudum diye anlatıyordu. Bebekten bebeğe ya çok değişiyor ya da unutuyor insanlar zamanla bencede.
6 ay 20 günlük hala aynıyız gece kaç kere kalkıyor artık sayamıyorum çok yoruldum artık

Şuan burayı okurken bile ayağımda bebe sallıyorum saat olmuş 23:15 az önce daldı sandım baya sesi kesildi sallamayı bıraktım hooop ayaklar havaya ağlamaya başladı şimdi sallamaya devam ediyorum 🥲

Şuan burayı okurken bile ayağımda bebe sallıyorum saat olmuş 23:15 az önce daldı sandım baya sesi kesildi sallamayı bıraktım hooop ayaklar havaya ağlamaya başladı şimdi sallamaya devam ediyorum 🥲
Benimkide kucağa alıştı kucagımda sımsıkı sarılıp tutmamı sallamamı istiyor yoksa uyumuyor vallahi

Kim west metodu var öyle ilerleyebilirsin canın. Fiyatlar pahalı danışmanlık alıcak mısın kendin mi vericeksin?
Kız ben deniyorum arada mesela dün gecede aynısı oldu uyutup koyıyprum aglayınca alıp sakinleştirip koyuyorum falan sürekli sürekli döngü basından ayrılmadan devam ediyor en sonunda kucagımda da sakinleşmiyor. Ayarı kaçıyor. Mesela dün gece de uyanıyor artık yanıma alıyprum erkenden. Banamı baglandı acabaa. Uyanıp emip uyırdu. Şimdi emmekte istemedi. Sabaha kadar emmeden mızrdandı uyudu mızırdandı uyudu. Bi arada hıckırık tuttu 😂 sonra zaten arttık kalktık. 6:30 dan sonra baya ugrastım uyusun die gerçi bi ara ben uyumusum oda uyudu sandımda uyumadı heralde😅

Çözülür inşallah ya. Uykusuz geçen geceler sonrası iş çok zor geçiyor. Eğer uykuları düzelmezse gece yardım almanı öneririm en azından bir beslenmeyi mama ile baba yapabilir o esnada sen uyursun sonraki beslenmelerde rutine devam edersin. Birde bebekler süreli huy değiştiriyor belki o döneme gelip uykuları toparlar.
Evet su an tam olarak boyle yapıyoruz 5 saat yetecek kadar süt veriyorum esimle uyuyorlar sonraki 5 saat ben alıyorum esim uyuyor ancak iste arkaplandaki yemek temizlik alısveris işe gitme vs klasik hayat döngüsü durmadığı için bu 5 saat bile yetmiyor acıkcası sürekli kronik yorgunuz gunduz uykularında da uyanıyor cunku sürekli yine destek istiyor. Gündüz sorun yok koala gibi gezelim oynayalım sarılalım ama gece de bir nefes almak istiyor insan yani :(

Unutuyorlar bana da aynılarını söylüyorlar. Geçen kp kızının çocuğunun 11 den 5 e kadar uyuduğunu söyledi. Cahil işte sabah 5 sağlıklı uyanış saati değil. Emerek uyuduğu için uyanıyor sizinki döngüleri atlatamıyor.
Emerek uyuyor bendeyse babasındaysa toksa emzikle ayakta sallanarak uyuyor. Evet iste her döngüde uyanıyor sabaha kadar aralıksız bu yuzden perisan oluyoruz saat bası uyanıp onu daldırmakla ugrastıgımız icin.
ben 6 aylık bebeğimin bile bazı dönemlerini unutuyorum ya. şu an nasılsa hep öyleymiş gibi geliyor ya da bir öncesini hatırlıyorum ama 1 aylıkken 2 aylıkken nasıldı şu an tam hatırlayamıyorum mesela. hayal meyal geçti o günler 😅 insanlar da kesin unutuyordur. bir yerden sonra düzeliyor bebeklerin uykusu, onlar da o düzenli halini hatırlıyorlar muhtemelen. ben küçük kardeşimin bebekliğini, sıkıntılı zamanlarını hatırlıyorum ama annem unutmuş mesela. sen de çok canını sıkma, illa ki düzelecektir daha minicikler 🫠 inşallah aradığın gibi bi danışman bulabilirsin, belki de bir şey yapmana gerek kalmadan toparlar bebiş ❤️
Hic toparlanacak gibi durmuyor ya ilk 2 hafta uyudu dogdugundan beri 5 aydır asla uyudugu bir donem olmadı hep problemliydi uykusu asırı temas bagımlısıydı her zaman. Bir kere yorgunluktan ustune bile kapanmıs uyumusum boguldu sandım ödüm koptu direkt üstümde uyumak istiyordu cunku sabaha kadar simdi cok sukur ki büyüdü toparlak bisi oldu da kasık pozisyonunda uyuyoruz ama bazen oyle de uyumuyor ayak istiyor.

Normal aptamil versek nolur ki hem fiyat uygun Sma hem sürekli şişe atıyorum açıyorum bide aşırı pahalı yani ne bileyim
Benim kızımda normal Aptamil çok kusma yaptı zaten kusuyor onu içince daha fazla kustu. Bir de prosyneoda probiyotik de olduğu için kabızlık gibi bit sorun da olmadı ama şimdi pronutra buldum onu aldım o da iyi gibi ve fiyatı çok daha uygun prosyneoya göre

Back