- 15 Aralık 2019
- 532
- 1.110
16.ay menenjit son dozu var, sonra 18.ay.Sali günü 15 ay asisina götürüyorum. 15 ay asisi kontrolü yok mu Turkiye'de? Kimse bu konuda yazmadi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
16.ay menenjit son dozu var, sonra 18.ay.Sali günü 15 ay asisina götürüyorum. 15 ay asisi kontrolü yok mu Turkiye'de? Kimse bu konuda yazmadi
Oğlumda taklit etmeye başladı çok hoşuna gidiyor aaa deden nasıl uyumuş diyorum puf puf diyor . Söylediğim kelimeleri tekrar etmeye çalışıyor bebek dili ile sürekli söyletiyor bana işaret parmağı ile bu bu bu diye diye sadece kelimeyi söylüyorum o da hevesli kitaptan resimleri taklit ediyoruz pisi nasıl mama yiyor tavşan nasıl zıplamış gibi. Bizim evde tv pek açılmaz özellikle uyanık olduğu zamanlar. Bakmasalar da etkileneceklerini düşünüyorum ben.Suan benimde kafama konusma mevzusu takildi. En sık anne, meme sonra da baba, gel var. Bunlari genelde kendi istedigi zaman soyluyor. Birde oyun oynarken cikardigimiz vinn, ayy gibi sesler var. Bu ara davranislarimizi taklitci. Ama ayni zamanda inatci olmaya basladi. Kiyafet giydiremiyorum bazen. 11.ayda ciglik huyu vardi, gecmisti, geri geldi. Komutlari alma konusunda sikinti yok ama kelime az gibi. Tv seyretmemesine gayret ediyorum. Ama bazen salonda acik oluyor, o da oyuncaklariyla oynuyor o sira. Acaba bu da etkiliyor mudur? İcim bu konuda rahat degil.
18.ayda var. Hangi aşıyı olacak Luna bu aySali günü 15 ay asisina götürüyorum. 15 ay asisi kontrolü yok mu Turkiye'de? Kimse bu konuda yazmadi
Bizim oyle oldu malesef. İşe erken dönmeyi istiyordum ama 2 yaşa biraktim artik. Ondan sonrasi icin bir seyler düsünücez. Harcamalara cok dikkat ediyoruz tabii. Evdeyken kpss ye calisiyorum vakit buldukça.kızlsr annesi babası bebeğe bakarım diyip sonradan yan çizen var mı benimkiler gibi? çözüm olarak ne yaptınız?
Aslında ekstra birsey yapmıyorum. Günlük işlerimin içine onu da ekliyorum surekli. 3-4 aylıktan beri hep kitaplardan gösterip anlattım. Şuan kitapları çok seviyor mesela. Hemen kitap getirip anlattırıyor. Anlatırken bu kelebek çiçek elma vs diyorum sonra ona soruyorum bulamayınca parmağıyla işaret ettirdim hep. Defalarca. Mesela emzirmeden önce bebeğim memem burda senin memen burda , benim elim senin elin benim göbeğim senin göbeğin diye defalarca anlatmisimdir. Kahvaltı hazırlarken dolaptan birlikte peyniri zeytini salatayı çıkartıyoruz. Tencereler en alt dolaba koydum birlikte alıyoruz. Meyveleri de sürekli isimleriyle anlatarak besledim ellettim oynattım. İlk başlarda elmayla domatesi karıştırdı ki normal. O zaman ikisini ki kesip koklatip tattirdim bu elma bu domates diye anlattım. Şuan karıştırmiyor. Bulaşık makinesini boşaltılan kaşık sepetine önüne koyup tek tek kaşık çatallari bana vermesini sağladım. Üstü kirlendiginde değiştirdim, kirli kıyafetini eline verip banyoya götürüp makina kapağını açmayı içine koymayı gösterdim. Dolunca detaryanlari koyup çalıştırma tuşlarına bastırdım. Boşaltırkende ona bosalattirdim. Makina içinden birseyleri çekmek çok farklı geldi birde ıslak olunca. Kurutma makinesini kullanmıyorum bu ara çünkü tele sererken çok eğleniyor. Tek tek esyalari verirken ben ne yapıyorsam yapmaya çalışıyor. Oyuna dondurdum açıkçası. Parktaki gelişimini de ben cocuga dışarıda hiç müdahale etmedim.pakta kaç defa düştü hiç kaldırmadım. Çok tehlikeli bir şey yapmadığı sürece. Yardım istemediyse sadece sabirla yanında bekledim. Mesela akşam tam 2 saat kaydırak basinda durduk tersten çıkmaya çalıştı. 2 saatin sonunda pes etti ve merdivene yoneldi. Sadece sabır. Dün en son yere uzanmışti kaldirmadim basinda bekledim ne yapcak diye. Tabi yerde bu kadar yuvarlanmasina musade edince etraftan farklı tepkiler alıyorum çocuğu pislik içinde nasıl oturtuyor yatırıyor diyenler. Hiçbirini takmıyorum. Çocuğu parka üstü kirlensin stres atsın diye götürüyorum. Eve gelince bir güzel yıkanıyor zaten. Ama bunlar bile gelişimini çok etkiliyor. Deneye deneye kaldırıma desteksiz çıkmayı inmeyi öğrendi tabi kaç kere düştü kaç kere denedi bir ben biliyorum.Nasıl öğrettiniz bunları ben miyavlamaktan, havlamaktan bi hal oldum. Kedi oyuncağı var hala öğretemedim. Patates adamla burnumun yerini göstermekten kopartcak haldeyim ama yok olduramadım bir
18.ay yazıyor bizim asi takviminde. 15. Ayda sadece doktor kontrolumuz var bizim.Sali günü 15 ay asisina götürüyorum. 15 ay asisi kontrolü yok mu Turkiye'de? Kimse bu konuda yazmadi
Aynı benim durumumBizim oyle oldu malesef. İşe erken dönmeyi istiyordum ama 2 yaşa biraktim artik. Ondan sonrasi icin bir seyler düsünücez. Harcamalara cok dikkat ediyoruz tabii. Evdeyken kpss ye calisiyorum vakit buldukça.
ev ev üstüne olmaz derler ya. bizimkilerle aynı şehirdeyiz ama yaşlılar ya bakamayız diolarBen gecen sene yasadim o durumu,kizim alti aylikken okullar acilmisti bir ara,o sira bakici bulamadim hem de kizim kucuk diye annem- kayinvalidem baksin istedim,en azindan yasina girene kadar.Kendi ailem de esimin ailesi de il disinda olduklari icin,geldikleri zaman beraber yasayacaktik,bir kac ay sadece fakat surekli bir sikayet,surekli laf sokmalari oldu,bebegim icin o donem katlandim.Bu sene bakici geliyor,gayette guzel bakiyor.Daha huzurluyum.
Senin durumunu bilmiyorum ama il disindan gelip sizde kalma durumlari varsa cidden cekilmez oluyor,iki kat daha yoruluyorsun.Belki de boylesi hayirlidir bir oyle dusun.
Bilmiyorum ki. MMR, Menenjit ACWY bir de Su çiçeği sanırım. 3 aşı olucaz diye biliyorum. Anlatır yapmadan önce.Oğlumda taklit etmeye başladı çok hoşuna gidiyor aaa deden nasıl uyumuş diyorum puf puf diyor . Söylediğim kelimeleri tekrar etmeye çalışıyor bebek dili ile sürekli söyletiyor bana işaret parmağı ile bu bu bu diye diye sadece kelimeyi söylüyorum o da hevesli kitaptan resimleri taklit ediyoruz pisi nasıl mama yiyor tavşan nasıl zıplamış gibi. Bizim evde tv pek açılmaz özellikle uyanık olduğu zamanlar. Bakmasalar da etkileneceklerini düşünüyorum ben.
18.ayda var. Hangi aşıyı olacak Luna bu ay
amadeusdegilsalieri geçmiş olsun bir an önce şifa bulursunuz umarım
Egzama olabilir mi canım ya da alerjik bir durum aklıma geldi ama tek bir bölgede olmaz sanırım, ayrıntılı olarak doktora foto mu göndersenBöyle çekebildim anca, uyuyor Uyanık olsa zaten çektirmezdi malum
Nidir bu arkadaş ya.
Egzama olabilir mi? Çünkü bizde de var. Hatta bugün cildiyeye götürdüm. Hava değişimlerininde çok olur bebeklerde dedi bir sıcak bir soğuk olunca artiyormus. Bizim kolunda dirseğini iç kısmında ve ensesinde var. Kolunu kasiyamiyor ama ense felaket kasimaktan. Kanatana kadar kasiyor. Ben yarayı fito kremle geçirmiştim. Bugün cildiye tedaviye başladı umarım iyi gelir. Doktorunuzla gitmesenizde konuşma imkanınız varsa o şekilde sorabilirsiniz. Zaten 1 yarından sonra her ay randevu istemiyorlar ama sorun yaşandığında ayda değil 15 günde bir bile gidilir yaniSelam kızlar hiç okuyamadım soru sormaya geldim
Oğluşun kafasında iltihaplı yara gibi bir şey oldu kaşıya kaşıya epey büyüttü.
Kullandığımız şampuan vs bebekliğinden beri aynı aklıma da başka bir şey gelmedi.
Ne yapabilirim geçmesi için ya sizce?
Baya kötü oldu artık dağıttığı için
Doktora da gitmek istemiyorum pandemi malum bir de zaten her ay gelme diyor artık ama sorularım oluyor, ne yapayım.
Civciv salihaAslında ekstra birsey yapmıyorum. Günlük işlerimin içine onu da ekliyorum surekli. 3-4 aylıktan beri hep kitaplardan gösterip anlattım. Şuan kitapları çok seviyor mesela. Hemen kitap getirip anlattırıyor. Anlatırken bu kelebek çiçek elma vs diyorum sonra ona soruyorum bulamayınca parmağıyla işaret ettirdim hep. Defalarca. Mesela emzirmeden önce bebeğim memem burda senin memen burda , benim elim senin elin benim göbeğim senin göbeğin diye defalarca anlatmisimdir. Kahvaltı hazırlarken dolaptan birlikte peyniri zeytini salatayı çıkartıyoruz. Tencereler en alt dolaba koydum birlikte alıyoruz. Meyveleri de sürekli isimleriyle anlatarak besledim ellettim oynattım. İlk başlarda elmayla domatesi karıştırdı ki normal. O zaman ikisini ki kesip koklatip tattirdim bu elma bu domates diye anlattım. Şuan karıştırmiyor. Bulaşık makinesini boşaltılan kaşık sepetine önüne koyup tek tek kaşık çatallari bana vermesini sağladım. Üstü kirlendiginde değiştirdim, kirli kıyafetini eline verip banyoya götürüp makina kapağını açmayı içine koymayı gösterdim. Dolunca detaryanlari koyup çalıştırma tuşlarına bastırdım. Boşaltırkende ona bosalattirdim. Makina içinden birseyleri çekmek çok farklı geldi birde ıslak olunca. Kurutma makinesini kullanmıyorum bu ara çünkü tele sererken çok eğleniyor. Tek tek esyalari verirken ben ne yapıyorsam yapmaya çalışıyor. Oyuna dondurdum açıkçası. Parktaki gelişimini de ben cocuga dışarıda hiç müdahale etmedim.pakta kaç defa düştü hiç kaldırmadım. Çok tehlikeli bir şey yapmadığı sürece. Yardım istemediyse sadece sabirla yanında bekledim. Mesela akşam tam 2 saat kaydırak basinda durduk tersten çıkmaya çalıştı. 2 saatin sonunda pes etti ve merdivene yoneldi. Sadece sabır. Dün en son yere uzanmışti kaldirmadim basinda bekledim ne yapcak diye. Tabi yerde bu kadar yuvarlanmasina musade edince etraftan farklı tepkiler alıyorum çocuğu pislik içinde nasıl oturtuyor yatırıyor diyenler. Hiçbirini takmıyorum. Çocuğu parka üstü kirlensin stres atsın diye götürüyorum. Eve gelince bir güzel yıkanıyor zaten. Ama bunlar bile gelişimini çok etkiliyor. Deneye deneye kaldırıma desteksiz çıkmayı inmeyi öğrendi tabi kaç kere düştü kaç kere denedi bir ben biliyorum.
Uzun oldu ama , çok farklı uyaranlara maruz bırakmak farklı şeyler denemek bir şeyi yaparken neden yaptığını anlatmak çok etkili oluyor. Çünkü çocuk senden gördüğünü yapıyor.
Egzama olabilir mi canım ya da alerjik bir durum aklıma geldi ama tek bir bölgede olmaz sanırım, ayrıntılı olarak doktora foto mu göndersen
Egzama olabilir mi? Çünkü bizde de var. Hatta bugün cildiyeye götürdüm. Hava değişimlerininde çok olur bebeklerde dedi bir sıcak bir soğuk olunca artiyormus. Bizim kolunda dirseğini iç kısmında ve ensesinde var. Kolunu kasiyamiyor ama ense felaket kasimaktan. Kanatana kadar kasiyor. Ben yarayı fito kremle geçirmiştim. Bugün cildiye tedaviye başladı umarım iyi gelir. Doktorunuzla gitmesenizde konuşma imkanınız varsa o şekilde sorabilirsiniz. Zaten 1 yarından sonra her ay randevu istemiyorlar ama sorun yaşandığında ayda değil 15 günde bir bile gidilir yani
Her çocuk birbirinden gerçekten çok farklı devam ediyor. Mesela bizim dil gelişimi sizin kadar iyi değil hatta bu ara hiç yok diyebilirim. Baba mama meme felan diyordu bu ara onlarda kesildi her şeye hıııı diyor.Civciv saliha
benim kızım da 1-2aydır bir çok şeyi anlıyor, bazısını yapıyor. çok benzer olduğu için yazmayacağım....
Genel olarak şunu demeye geldim. Doktorumuz demişti ki çok oyuncak almayın sizi taklit etsin. oyuncak alıyorsanız da önce siz oynayın, sonra beraber oynayın.
ben biraz da dışarı çıkmalarının etkili olduğunu düşünüyorum.
Kedi miyavlaması duysa aaa nası yaptı kedi miyaaavv miyaa diyorum.
bizim ilk taklidimiz karga idi sanırım hayvanlardan.
Parkta oynarken karga gak gak diyordu. bende aaa karga nası yapıyor annecim duyuyor musun gak gak dedim o da çıkardı kolay geldi sanırım sesi çıkarmak ..
sonrasında işte yolda yürürken de dur bakalım o kargalar gene gaklıcak mı bakalım nerdelermiş kargalar falan derken karga demişti ...
her adımı anlatmak çok önemli bence de..
mesela babası evden çalışıyor nasıl çalışıyor baba diyorum klavyede yazma hareketini yapıyorum ellerimle şu anda yapıyor mesela
ya da biz hapşurduktan sonra o da hapşuruyormş gibi yapıyor
babam burnunu siliyor mesela o da çekiyor siliyor gibi
işte kitaplardan çok öğrendik mesela bu çocuk napıyor böyle saçlarını yıkıyor dimi falan diye
şimdi kitabı alıyor mesela kendisi açıyor
bir çocuk uyuyor onu yapıyor
bir cocuk gülüyor onu yapıyor
bir çocuk işte saç yıkıyor onu yapıyor
biri su içiyor o da böyle kafasını arkaya deviriyor su içermiş gibi
vs.
Gene kısa yazamadım.
İltihaplı doku varsa bence pek vakit kaybetme canım çünkü bulunduğu yer de önemli ki kafasındaymış. Umarım çabucak iyilesir. Ben çocuk doktorumuza götürmeme sebebim ayın 19 unda kontrolumuz vardi ayrıca randevuları çok dolu oluyor. Resim göndersem muhakkak cevap verir ama resimde pek belli olmuyordu. Gün içinde hemen cildiyeye çıkarttım bende. 19 unda geçmezse kendi dokturumuzda bakar. Zaten cildiye 1 ay sonraya kontrol randevusu vermisti.Ya koca şehirde kendime uygun bir tane doktor buldum o da araştırma hastanesinde. 6. Ayına kadar zaten sürekli Farklı doktora gittik. En son bu gittiğimizde karar kıldım ama Sırf şu iletişim sebebinden dolayı özel doktora geçeceğim-uyuşmasak bile- az kaldı.
Egzama mı bilmiyorum ki burayı büyüttü bir de kafasının arkasına doğru sivilce gibi gözükmeyen ama sivilce gibi küçük ele gelen iltihaplı bir nokta daha var. Yaraya daha çok benziyor
Kendi kendine geçecek gibi de değil randevu bari alayım ama eminim niye geldin diyecek daha dinlemeden
Of içim sıkıldı.. Ben de mi cildiyeye götürsem sizce ?
Sağol canım cuma gününe randevu buldum doktorumuza, gideyim sorayım bakalımİltihaplı doku varsa bence pek vakit kaybetme canım çünkü bulunduğu yer de önemli ki kafasındaymış. Umarım çabucak iyilesir. Ben çocuk doktorumuza götürmeme sebebim ayın 19 unda kontrolumuz vardi ayrıca randevuları çok dolu oluyor. Resim göndersem muhakkak cevap verir ama resimde pek belli olmuyordu. Gün içinde hemen cildiyeye çıkarttım bende. 19 unda geçmezse kendi dokturumuzda bakar. Zaten cildiye 1 ay sonraya kontrol randevusu vermisti.