Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yeni güncellemeler ne var? merak ettimKızlar bu aralar bebislerde ileri doğru sanki çok yüksek sıçrayış var. Tabi oncesi 1 haftayı burnundan getirdi resmen kabus ama bu hafta sanki bir anda büyüdü yeni yeni beceriler geliştirdi. Hayret ederek izliyorum resmen
Benim ufaklıka en şaşırtıcı olan takla atmaya başlaması oldu. En azından şuan sadece yatakta takla atıyor yerde denedi kafası acıyinca bir daha yapmadı yerde. Konuşma bizde de yok ama anlama çok ileri seviyeye geldi. Herhangi bir eşyayı sorunca etrafına bakınıp bulmaya çalışıyor. Bulamayınca elleriyle yok yapıyor mesela zeytin veya peynir neredeydi diyorum dolaba koşuyor meyveleri tanıyor gösteriyor. Farklı odada olan eşyasını isteyince gidip odalarda arıyor. Gözün,kulağın, burnun, saçın, kaşın, dişin, dilin, ağzın, memen, göbeğin, elin, ayagin nerde dediğimde net şekilde gösteriyor. Ayni şekilde benim üstümde de göstermeye çalışıyor. Yeni çığlık atma huyu geldi. Farklı tonlarda çığlık atıyor genelde çığlık atarken de iki işaret parmağını kulaklarına sokup çıkartıyor. Kafa sesini mi dinliyor nabiyor farklılığı bulmaya çalışıyor. Geçen onu pazara götürdüm kulaklarını tıkayıp açıyor şaşkın şaşkın etrafına bakıyor. Evden çıktığımızda elimi bırakıp tek başına bizi parka kadar götürüyor. Biz arkasından takip ediyoruz. Kaydiraga tek başına merdivenlerden binip oturup kayabiliyor. Tahteravalliyi yukardan indirip oturup kendini zıplatıyor mesela. Biz bir şey yaparken çok dikkatli izleyip aynısını yapmaya çalışıyor. Kıyafeti kirlendiğinde çıkartıyorum ustunu götürüp çamaşır makinesinin içine koyuyor kapağı açıp. Yere bir şey döküldüğünde veya birsey gördüğünde ıslak mendili alıp silmeye başlıyoryeni güncellemeler ne var? merak ettim
Gecmis olsun. Bazen her şey arka arkaya gelebiliyor. Zor. Umarım tamamen iyileşirsiniz.Merhaba kızlar, bahsetmiştim benim oğlan hastaydı gittikçe kötüleşiyor, dört gecedir ateşi çıkıyor ve öksürük de arttı. Burnu da akmaya başladı.bugün doktora gideceğiz. Be ben Eylül’den bu yana 4. Kez burun akmalı grip geçiriyorum. Hayatımda hiç bu kadar sık hastalanmadım. Tabi benimle birlikte ufaklıkta hastalık geçiriyor. Sonra bütün aile geçiriyoruz gerçekten çok fena durumdayız. Ben artık hastalıktan bıktım grip dediğin bir kez olur bu ne ya mahvolduk. Artık ilaç kullanmak istemiyorum ufaklık içinde yani hastalık nerden geliyor nasıl bulaşıyor bilmiyorum görüştüğümüz Kişiler hiç hasta değil. Yılda iki defa olsa anlarım da 4 defa nedir ya
Teşekkür ederim, inşallahGecmis olsun. Bazen her şey arka arkaya gelebiliyor. Zor. Umarım tamamen iyileşirsiniz.
Dışarı çıkmak için yapmıştır. Bir de o an oyun oynuyorlar devamını istemiştir. Zaten öyle bir iki kere yaptıysa hiç düşünme uzerine. Onemli olan uzun vadede seni itip başkasına mı gidiyor. Ki oyle bir durum da yokmuş zaten.Benim kizim da bir kac kelime soyluyor fazlasi yok ama komutlari guzel algiliyor,goz temasi kuruyor,nesneleri taniyor,taklit yapiyor bu nedenle simdilik cok kafama takmiyorum.
Dun minik kizim acı biber şişesine uzanip salcadan biraz agzina atti ben fark etmeden. Cocuk kipkirmizi oldu,agladi neyseki cok surmedi aglasi,bir sey de olmadi sukur.
Bebegini bakiciya birakan var mi? Bazi gunler ben eve geldigimde cok tepki vermiyor gibi hatta dun bakici giyinmis,basortusunu takmisti kizimda onunla gitmek istedi,benim kucagima gelmedi,itti hatta beni normalde de giyinen birini gordu mu onunla disari cikmak istiyor ama beni saatlerdir gormeyen bebek direk bana gelmeli.
Ben 8ser saat krese veriyorum haftaici. Haftanın birkac gunu de bakici teyzemiz geliyor. Bazen geç saate kadar calisiyorum ya da mesaim hafta sonuna denk geliyor. Eşim evde olmazsa teyzemizi çağırıyoruz. Teyzemizi çooook seviyor Luna, aynı şekilde teyzemiz de Luna'yı. Kıkır kikirlar tüm gün. Kendisi emekli kres öğretmeni zaten. Tum şarkıları oyunları biliyor. Luna epey dilli bir şeyler söylüyor ve bu konuda teyzemizin emeği çok büyük. Ben de çok konuşuyorum ama teyze bir dakika bile susmuyor, hep anlatiyor,hep öğretiyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Harika bir insan.Benim kizim da bir kac kelime soyluyor fazlasi yok ama komutlari guzel algiliyor,goz temasi kuruyor,nesneleri taniyor,taklit yapiyor bu nedenle simdilik cok kafama takmiyorum.
Dun minik kizim acı biber şişesine uzanip salcadan biraz agzina atti ben fark etmeden. Cocuk kipkirmizi oldu,agladi neyseki cok surmedi aglasi,bir sey de olmadi sukur.
Bebegini bakiciya birakan var mi? Bazi gunler ben eve geldigimde cok tepki vermiyor gibi hatta dun bakici giyinmis,basortusunu takmisti kizimda onunla gitmek istedi,benim kucagima gelmedi,itti hatta beni normalde de giyinen birini gordu mu onunla disari cikmak istiyor ama beni saatlerdir gormeyen bebek direk bana gelmeli.
Nasıl öğrettiniz bunları ben miyavlamaktan, havlamaktan bi hal oldum. Kedi oyuncağı var hala öğretemedim. Patates adamla burnumun yerini göstermekten kopartcak haldeyim ama yok olduramadım birBenim ufaklıka en şaşırtıcı olan takla atmaya başlaması oldu. En azından şuan sadece yatakta takla atıyor yerde denedi kafası acıyinca bir daha yapmadı yerde. Konuşma bizde de yok ama anlama çok ileri seviyeye geldi. Herhangi bir eşyayı sorunca etrafına bakınıp bulmaya çalışıyor. Bulamayınca elleriyle yok yapıyor mesela zeytin veya peynir neredeydi diyorum dolaba koşuyor meyveleri tanıyor gösteriyor. Farklı odada olan eşyasını isteyince gidip odalarda arıyor. Gözün,kulağın, burnun, saçın, kaşın, dişin, dilin, ağzın, memen, göbeğin, elin, ayagin nerde dediğimde net şekilde gösteriyor. Ayni şekilde benim üstümde de göstermeye çalışıyor. Yeni çığlık atma huyu geldi. Farklı tonlarda çığlık atıyor genelde çığlık atarken de iki işaret parmağını kulaklarına sokup çıkartıyor. Kafa sesini mi dinliyor nabiyor farklılığı bulmaya çalışıyor. Geçen onu pazara götürdüm kulaklarını tıkayıp açıyor şaşkın şaşkın etrafına bakıyor. Evden çıktığımızda elimi bırakıp tek başına bizi parka kadar götürüyor. Biz arkasından takip ediyoruz. Kaydiraga tek başına merdivenlerden binip oturup kayabiliyor. Tahteravalliyi yukardan indirip oturup kendini zıplatıyor mesela. Biz bir şey yaparken çok dikkatli izleyip aynısını yapmaya çalışıyor. Kıyafeti kirlendiğinde çıkartıyorum ustunu götürüp çamaşır makinesinin içine koyuyor kapağı açıp. Yere bir şey döküldüğünde veya birsey gördüğünde ıslak mendili alıp silmeye başlıyor
Bir aydir tek uyku yapiyor. Erken kalksa da öğlen olmadan uyumuyor. Ama ortalama 2 saat kadar uyuyor. Bazen memeyle devam etmek istiyor.Tek uykuya geçen var mı bir haftadir öğlen 12 gibi uyuyor 3 gibi uyanıyor sizin bebislerdw tek uykuya geçti mi
Dün aynen bunu dedim kendi kendime. birden sıçrama gibi büyüyorlar, bir serpiliyorlar bu ara aşiri taklitçi ve komik. Birde düzen hastasi, içinde bir basak burcu var sanki gece uykular hala bölük pörçük ama sabah yeni hareketlerini izledikçe enerji doluyorum gene de kesintisiz birkaç saat uyku fena olmazKızlar bu aralar bebislerde ileri doğru sanki çok yüksek sıçrayış var. Tabi oncesi 1 haftayı burnundan getirdi resmen kabus ama bu hafta sanki bir anda büyüdü yeni yeni beceriler geliştirdi. Hayret ederek izliyorum resmen
Bizim tek/ çift değişiyor. Moduna göre. Bazen iyi uyuyor. Bazen tüm gün tek bir 45 dklik uykuyla duruyorTek uykuya geçen var mı bir haftadir öğlen 12 gibi uyuyor 3 gibi uyanıyor sizin bebislerdw tek uykuya geçti mi
Aynen arada yapiyor hatta iki ayda iki kere oldu ,ben geldigimde de meme meme diyor benden cok emmeyi ozluyor galibaDışarı çıkmak için yapmıştır. Bir de o an oyun oynuyorlar devamını istemiştir. Zaten öyle bir iki kere yaptıysa hiç düşünme uzerine. Onemli olan uzun vadede seni itip başkasına mı gidiyor. Ki oyle bir durum da yokmuş zaten.
Bildigim kadariyla yok,bizim menenjit asimiz var,o da ozel asi istege bagliSali günü 15 ay asisina götürüyorum. 15 ay asisi kontrolü yok mu Turkiye'de? Kimse bu konuda yazmadi
Ben gecen sene yasadim o durumu,kizim alti aylikken okullar acilmisti bir ara,o sira bakici bulamadim hem de kizim kucuk diye annem- kayinvalidem baksin istedim,en azindan yasina girene kadar.Kendi ailem de esimin ailesi de il disinda olduklari icin,geldikleri zaman beraber yasayacaktik,bir kac ay sadece fakat surekli bir sikayet,surekli laf sokmalari oldu,bebegim icin o donem katlandim.Bu sene bakici geliyor,gayette guzel bakiyor.Daha huzurluyum.kızlsr annesi babası bebeğe bakarım diyip sonradan yan çizen var mı benimkiler gibi? çözüm olarak ne yaptınız?