Benim de kafama takılan kısım bu. Sizlerden duydukça biraz daha rahatlıyorum.
Oğlum da sadece babayı çok net söylüyor. Onun dışında hayvan taklitlerini bol bol yapıyor. Fakat tüm hayvanlara hemen hemen aynı sesleri çıkarıyor. Bana da çok nadir emmmmm diye sesleniyor. İstediği herşeyi parmağıyla işaret ederek ne istediğini anlatmaya çalışıyor. Ama konuşma halen yok
Doğru kelime kurmak çok önemli. Mesela masaya doğru gidiyor. Kucağıma almamı istiyor suyu işaret ediyor. Ne istediğini biliyorum ama elma mı istiyorsun diyordum. Kafasını çeviriyor. Tekrar eliyle gösteriyor. Etrafa bakıyor. Ne istiyorsun bilemedim diyorum. Bu sefer başka bir şey veriyorum. Ona da kafasını çeviriyor. Suyu elime alıyorum. Su mu istiyorsun diyorum. İçmek için ağzını bardağa getiriyor. Bunun adı su. Hadi sende söyle diyorum. Tepki yok
Su. Bu su diyerek benim oğlum susamış su istemiş anneden diyorum.
1 yaş sonrası bebekler ortalama 4 5 kelimeye kadar söyleyebiliyor. 18 aya geldiğinde 20 kelime söylerler. 18 aya şurada ne kaldı
Bu dönemde konuşmadan çok anladığı kelime sayısı fazlaymış. Ayrıca her ay yeni kelime öğrenmeleri gerekiyormuş. O yüzden 18. ayını bekliyorum.