2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızlar şimdi bir sorum var
bizim çocuğun dişleri çıkıyor yine ama artık nasıl bir kaşınmaksa her yan salya içinde.
keza uyumuyor uykusundan hep ağlayarak kalkıyor 2 gündür uyku uyumadık.
bugüne kadar şükür aşı ve covid haricinde ateş çok çıkmadı, maks 6 kaşık calpol verdim
böyle çok uyuyamadığı bir sefer daha calpol verdim çünkü iyi uyutuyor, iyi uyuyunca ertesi gün de iyi yiyor diye.
açıkçası bugün yine vermeyi düşünüyorum ama aslında ateşi yok yine de emin olamadım yaa
bir zararı olur mu acaba?
Bizde de aynı durum geçerli. Ağrı çok olduğunda calpol kesmiyor dolven veriyorum ben 1 ölçek. Gün içinde çok ağlarsa veriyorum genellikle gece yatirirken veriyorum gece ağlayarak daha az uyanıyor. Bizim doktorumuz çok huysuzlandiginda ağladığında yada ağlayarak uyandığında verin cocuga acı çektirmeyin dedi. Ben şimdiye kadar verdim ve bir sorunla karşılaşmadım açıkçası.

Bugun arkami bi dondum robot mopa adimliyo, bi anlik Kala kaldim. Ama sonra yine oturdu. Bakici da soylemisti anlamadan 2 3 adim attigini. Desteksiz oldugunu anlayinca oturuveriyo. Herhalde cok sevindigimi anladi, onu ayaga kaldirip yuru annecim diye gonderdikce gercekten elimi birakip ileri gitti. Ama her seferinde 2 3 adim atip oturdu. Sanki ozellikle kendini yere atiyor citlembik ya 😂
Yuruyor yuruyor 🥳🎋🎊🥂🎏🎉🎆🙌

Arkamu donup her baktigjmda arkamdan geliyor olmasina sasiyorum ve ayni zamanda cok mutlu oluyorum. Ayy minik tontisim benim. 🙏🧿

Doktor söyledi ama eve gelince internetten de çok araştırdık. Dedikleriyle hep örtüşüyor ne fazla ne azını söylemiş yani doktor. Bir anda kesemem yani ne ben ne de bebek buna hazır değil. Çocuktan önce ben hazır değilim yani😒 yavaş yavaş kademeli azaltmayı deniycem tabi ilk önce durumu birazcık sindirmem gerekiyor. Tahminen 3-4 aya yayılacak gibi duruyor. Önce gün içindeki emzirmeleri azaltıp sonra sabah emzirmeyi kesip en son gece emzirmelerini diye düşünüyorum. Belki destek alabilirim bu konuda onu da tam düşünmedim tabi. Emzirdigim için tam ilaç tedavisini konuşmadık bana dediği bir an önce emzirmeyi kesip tedaviye başlamamız lazım demesi oldu. Şu anki ilaçlar anlık durumu çözecek bir tedavi değil dedi. Zaten o şaşkınlıkla pek te birsey soramadım açıkçası. Birkaç gün sonra belki patoloji sonuçlarını başka bir doktora da çıkartıp daha detaylı şeyler sorarım diye düşünüyorum.

Tekrar çok çook geçmiş olsun, tedavi her ne ise hemen başlayın hakkaten Allah korusun ilerlemesin, ilerlemez de inşallah çabucak geçer gider 🙏🏽 Sen iyi ol ki o da iyi olsun.
Kızlar kan sulandırıcı iğneden dolayı emzirmeyi bırakmak zorundayım. Bugün sadece 2 kez emzirdim o da uyku öncesi:KK43: Her meme istediğinde ek gıda verdim sorun çıkarmadı.Ama uyku konusunu ne yapacağım bilmiyorum:KK43: Fikirleriniz benim için önemli:KK43:

Ben de memede uyutan bir anneyim, düşünüyorum işe gidiyor olsaydım mecburen alışacaktı.
Var mı gündüzleri destek olabilecek birileri? Uyku saatine yakın ortadan kaybolmak ve ona emanet etmek en iyi alıştırma yöntemi olacaktır bence. Ofise gittiğim bi kaç gün anneanne babaanneyle takıldı, 2 değil 1 kez uyumuş ama uyumuş işte bi şekilde.

Ya da uyku saatine yakın bebek arabasında dolaştırmak, bende işe yaradı ve çok seviniyorum öyle uyuyakalınca.

Bu iş bi yerde bitecek ve o bitişe yaklaşıyoruz hepimiz aslında, öyle böyle alışacaklar artık.

Rheaa Rheaa canım çok geçmiş olsun, başka doktorda baksa iyi olur iyi düşünmüşsün umarım süreç sizin için kolay olur

Evet canım biraz daha ilerlemiş hali. Yoğun bakteri ve iltihaplanma.

Tesekkurler canım.

Evet haklısınız büyüdükçe memeyi zor bırakıyor biraz alışkanlığa dönüyor. Bu sabah ufak bir mide krizi sonucu kendimi acilde buldum 😷 ilk ilaçlar yoğun yan etki yaptı.serum ve ilaçlarla topladım biraz kendimi ama verilen ilaçlardan sonra 6 saat emzirme dedi doktor. Allahimmm o 6 saat nasıl bir kriz yaşadık anlatamam. Tam 2 saat ortalık inledi. Kazak üstünden emmek istedi uyumak istemedi. Bir kerede kesemeyecegim emzirmeyi kademeli azaltmayı deneyeceğim. Kendimi de sıkı diyete soktum an itibariyle. İlaçsız olmayacak ama emzirmeyi kesene kadar dikkat etmek şart.
Hadi ya tekrar geçmiş olsun. Ufaklık için uyku eğitimi verdiğini düşün onda da çok ağlıyorlar ama sonra alışıyorlar. Öyle görünüyor ki sağlığın çok kritik bir noktada bence bir an önce tedavi olmalısın.

Üstten aynı anda köpek dişleri görünmeye başladı birkaç gecedir uykuları daha sakindi anlamıştım zaten. Ağzını asla açmıyordu dişlerini fırçalarken altlar yumuşak üstleri sertleşmişti. Ben şurup içiremediğim için vermedim. Üzerimde uyudu geceler boyu azılar da çıkınca kendiliğinden gece beslenmesini keser sanırım. Dün gece meme hiç istemedi uyandı yanıma sokulup uyumaya devam etti.

Gündüzleri de emerek uykuya geçiyor. Geçen gün diş randevum vardı anneme bıraktım ayağında sallayıp uyutmuş şok oldum doğduğundan beri hiç ayakta sallanarak uyumadı. Gel oğlum seni ayağıma yatırıp uyutayım demiş annem kuzu kuzu yatmış ve uyumuş. Büyüdükçe herşeyi anladıkları için anlaşmak kolay hale geliyor.

Bu aralar şöyle bir huyu var, uyurken ya da yürürken eline mutlaka birşeyler alıyor. Önce yürürken elleri boş yürümek istemedi taşıyabileceği tarzda oyuncak meyve tabak vs ne bulduysa aldı sanırım kendini daha güvende hissediyor. Şimdilerde de uyurken bir eli illaki dolu olacak uyusam da aslında buradayım der gibi. Benzer durumla karşılaşan var mı?

Tekrar çok çook geçmiş olsun, tedavi her ne ise hemen başlayın hakkaten Allah korusun ilerlemesin, ilerlemez de inşallah çabucak geçer gider 🙏🏽 Sen iyi ol ki o da iyi olsun.

Ben de memede uyutan bir anneyim, düşünüyorum işe gidiyor olsaydım mecburen alışacaktı.
Var mı gündüzleri destek olabilecek birileri? Uyku saatine yakın ortadan kaybolmak ve ona emanet etmek en iyi alıştırma yöntemi olacaktır bence. Ofise gittiğim bi kaç gün anneanne babaanneyle takıldı, 2 değil 1 kez uyumuş ama uyumuş işte bi şekilde.

Ya da uyku saatine yakın bebek arabasında dolaştırmak, bende işe yaradı ve çok seviniyorum öyle uyuyakalınca.

Bu iş bi yerde bitecek ve o bitişe yaklaşıyoruz hepimiz aslında,
Mantıklı söylediğin şeyler az önce ben de onu düşündüm annemler hazır gelmişken uyuma konusunda annem uyutsun diye düşünüyorum.Sabah 6 da meme istedi bir bu saat oldu istemedi henüz.Hamilelikte tadı değişiyormuş belki de ondan yaklaşmıyor.

Mantıklı söylediğin şeyler az önce ben de onu düşündüm annemler hazır gelmişken uyuma konusunda annem uyutsun diye düşünüyorum.Sabah 6 da meme istedi bir bu saat oldu istemedi henüz.Hamilelikte tadı değişiyormuş belki de ondan yaklaşmıyor.
Ben de sana onu sorcaktim. Hakikaten tadi degisiyor mu acaba diye merak ediyordum.

Luna krese gittigi gunler. Sabah, kresten gelince, gece yatmadan, gece uyanip (×2) seklinde 5 6 kez emiyor. Kreste yorgunluktan bayilacak gibi oluncaya kadar uyumuyor meme olmadigindan. Ama yine de uyuyor sonunda. Benj gorunce hemen basliyor memememe. Bana krese baslayjnca hunduz emzirmeyi boyle boyle kesersin diyolardi alisir diyolardi hic fark yapmadj. Hafta sonu 2 saatte bir meme istiyor hala. Kres memeyi biraktirma konusunda dusundugum kadar yardimci olmadi uzun lafin kisasi.

Üstten aynı anda köpek dişleri görünmeye başladı birkaç gecedir uykuları daha sakindi anlamıştım zaten. Ağzını asla açmıyordu dişlerini fırçalarken altlar yumuşak üstleri sertleşmişti. Ben şurup içiremediğim için vermedim. Üzerimde uyudu geceler boyu azılar da çıkınca kendiliğinden gece beslenmesini keser sanırım. Dün gece meme hiç istemedi uyandı yanıma sokulup uyumaya devam etti.

Gündüzleri de emerek uykuya geçiyor. Geçen gün diş randevum vardı anneme bıraktım ayağında sallayıp uyutmuş şok oldum doğduğundan beri hiç ayakta sallanarak uyumadı. Gel oğlum seni ayağıma yatırıp uyutayım demiş annem kuzu kuzu yatmış ve uyumuş. Büyüdükçe herşeyi anladıkları için anlaşmak kolay hale geliyor.

Bu aralar şöyle bir huyu var, uyurken ya da yürürken eline mutlaka birşeyler alıyor. Önce yürürken elleri boş yürümek istemedi taşıyabileceği tarzda oyuncak meyve tabak vs ne bulduysa aldı sanırım kendini daha güvende hissediyor. Şimdilerde de uyurken bir eli illaki dolu olacak uyusam da aslında buradayım der gibi. Benzer durumla karşılaşan var mı?
Benim oğlanda kayınvalide de daha rahat uyuyor. Benden meme istiyor, etrafla oynuyor oyalanıyor ama kv daha kısa sürede uyutuyor. Ben 3-4 Aydan beri eline bir şeyler veriyorum, sürekli değil ama arada bir. Bizim alt köpek dişleri çıkacak, sonrası geriye dört azı kalıyor inşallah 1,5 yaşından sonra çıkar🙏, süphaneke dinimiz amin🤣

Konuşma konusunu bugün kafaya taktım 😔 isterse bababa der meme isterse mam der o kadar bir de aglaken anni der bilmiyorum çok mu erken panikledim bugün buna takıldım resmen ya sizin bebekler konuşuyor mu

Benim oğlanda kayınvalide de daha rahat uyuyor. Benden meme istiyor, etrafla oynuyor oyalanıyor ama kv daha kısa sürede uyutuyor. Ben 3-4 Aydan beri eline bir şeyler veriyorum, sürekli değil ama arada bir. Bizim alt köpek dişleri çıkacak, sonrası geriye dört azı kalıyor inşallah 1,5 yaşından sonra çıkar🙏, süphaneke dinimiz amin🤣
Bende tam aksine su dişler tamamlansada artık rahat etsek diyorum bir buçuk yasina kadar tamamlanmasını Ümit etsemde daha 10 diş var 2 yasa anca tamamlanir

Ben de sana onu sorcaktim. Hakikaten tadi degisiyor mu acaba diye merak ediyordum.

Luna krese gittigi gunler. Sabah, kresten gelince, gece yatmadan, gece uyanip (×2) seklinde 5 6 kez emiyor. Kreste yorgunluktan bayilacak gibi oluncaya kadar uyumuyor meme olmadigindan. Ama yine de uyuyor sonunda. Benj gorunce hemen basliyor memememe. Bana krese baslayjnca hunduz emzirmeyi boyle boyle kesersin diyolardi alisir diyolardi hic fark yapmadj. Hafta sonu 2 saatte bir meme istiyor hala. Kres memeyi biraktirma konusunda dusundugum kadar yardimci olmadi uzun lafin kisasi.
Haklısın canım dedeyle dısarda çılgınca gezdi oynadı geldi yine uyumadı.Saat 10 gi bi kucağımda meme diye çırpınırken uyuyakaldı şimdi uyandı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum çok zormuş:KK43: Kendimi psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum:KK43:

Tadına bakmadım canım yapısı da degişiyormuş protein ağırlıklı oluyormuş.İnternet de çevrwm de Herkes öyle diyor.

Konuşma konusunu bugün kafaya taktım 😔 isterse bababa der meme isterse mam der o kadar bir de aglaken anni der bilmiyorum çok mu erken panikledim bugün buna takıldım resmen ya sizin bebekler konuşuyor mu
Yürüme konusu olsa takılabilirdin ki hala onun bile zamanı var. Konuşma konusunda erkek bebek için çook erken zaten çoğunluğun akıcı konuşması minimum 4 yaş o da kreşe falan giderse gitmezse daha geç. Konuşma değil en fazla kelimeler söyleyebilir, onun dışında çoğunlukla işaret dili kullanıyorlar. Hele ellerini kullanmayı öğrenince hep o bu şu diye gösterecekler yeğenlerden biliyorum 😆😉

Benim kizim da cok bir sey soylemiyor,daha once gel gel diyordu o da yok,kendinden bir hafta kucuk kuzeni en az on kelime soyluyor ama bizimki bir kac kelime fisinda pek konusmuyor.Ama cogu komutu aliyor,sizinki komut aliyor mu?

X