• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Günaydın acil yardım kızlar!
Tek göğsüm inanılmaz şişmiş ve sertleşmiş şu anda ağrı da var. Çocugun ememiyor süt gelmiyor süt sağma makinesi de çok az çekiyor resmen damla damla sonra duruyor. Duşa girip sıcak suyun altında masaj yaptım. Acile gitsem bişey yaparlar mı? Yada başka çaresi varmıdır bunun 😥
Canım bana ds oldu aynısı tek çözümü bastırarak açmak maalesef ve çok acılı birşey. Eşinden ya da annenden yardım alman gerekebilir.
Teninin dayanabileceği kadar sıcak havluyu memene koy iyice ısıt pompayı çalıştır o çekerkn bir yandan yardıö eden kimse çok sert bir şekilde bastırıp uca doğru itecek. Sıcağın etkisiyle açılıp boşalacak memen. Sonrs bir de emzirirsen geçer. Yaptıktan sonra soğuk kompres yapıp kanalları kapatmayı unutma, yoksa tekrarlar. Açmazsan mastite dönebilir. Allah sabır versin şimdiden.

Kızlar mastit için yorum yapanlara teşekkürler 3 4 defa sıcak suyun altına girdim masaj yapıp sagdım az da gelse. Sonra bebeğime emzirdim ama çekemiyordu ben de netten arastırdım koltukaltı pozisyonunda emzirdim ve bebeğim baya iyi çekti su an rahatladı aklınızda bulunsun.
F5EDBF2F-7F2E-4C11-9FF0-21E19A1FEE6A.png

Kafa sekli konusu geçmiş ben ilk oglumda saatli bir sekilde yatırdım iki yana arkaya sonuç baya güzel.oldu kazitınca anladik bir masallahinizi aliriz :)) şimdi 5 yaşinda baya gür saclari ve hokka bir kafası var ... kizimda suan icin sadece yanlara yatiriyorum uyanikken düz yatiyor ama uyanik kalma suresi kisa suan icin uyurkende bogulur diye düz yatirmiyorum ..
Masallah cok tatli annesj🤩

Kızlar mastit için yorum yapanlara teşekkürler 3 4 defa sıcak suyun altına girdim masaj yapıp sagdım az da gelse. Sonra bebeğime emzirdim ama çekemiyordu ben de netten arastırdım koltukaltı pozisyonunda emzirdim ve bebeğim baya iyi çekti su an rahatladı aklınızda bulunsun.
Eki Görüntüle 2299646
Aynen çok iyi bu yöntem Hastane de yatigimda hergun emzirme danışmanı da geliyordu bana bakmaya arada böyle emzirmeyi de dene hep aynı pozisyonda emzirme dedi .

Günaydın acil yardım kızlar!
Tek göğsüm inanılmaz şişmiş ve sertleşmiş şu anda ağrı da var. Çocugun ememiyor süt gelmiyor süt sağma makinesi de çok az çekiyor resmen damla damla sonra duruyor. Duşa girip sıcak suyun altında masaj yaptım. Acile gitsem bişey yaparlar mı? Yada başka çaresi varmıdır bunun 😥
Ünşallah çare bulmuşsunuzdur geç gördüm yazınızı daha dün gece aynısını yaşadım, eyvah dedim Mastite gidiyor bu iş. Sonra bi doktor annenin yazısını okudum buz tutup sağmış ben de sabaha karşı aynısını yaptım açıldı tukanıklık. Kesinlikle tavsiye ederim sertlik olan yere buzla bastırıp sağmak gerçekten işe yarıyor

Ünşallah çare bulmuşsunuzdur geç gördüm yazınızı daha dün gece aynısını yaşadım, eyvah dedim Mastite gidiyor bu iş. Sonra bi doktor annenin yazısını okudum buz tutup sağmış ben de sabaha karşı aynısını yaptım açıldı tukanıklık. Kesinlikle tavsiye ederim sertlik olan yere buzla bastırıp sağmak gerçekten işe yarıyor
Ben de sıcak duş alıp emzirip sağdım rahatladı biraz uçlarında da yara var ondan sıkıntılıyım baya. Çok teşekkürler bir de buzu deneyeyim.

Serum fizyolojik ile açın derim anne sütü bakterilerin üremesi için uygun zemin hazırlıyor ne göze ne de burna damlatilmamalı. Serum fizyolojik de fıs fıs şeklinde tek kullanımlık paketler halinde ya da bildiğin eczanden serum ve enjektör şeklinde satılıyor. Ben hep enjektorle açmıştım. Dr göstermişti nasıl yapılacağını. Bildiğin iki burna da sıkıp ters çevirip sırtına hafifçe vurup aciyorduk. Siz de doktorunuzdan öğrenip uygulayabilirsiniz..
Burna kaç ml sıkıyordun serum fizyolojiyi?

Kuzum olmazsa sabah gideyim rahatladım ama sanki yine şişecek gibi
Benimki öyle olduğunda ateş ve titreme de vardı senin süt tıkanması da olabilir benim iltihap olmuştu.
Banada Hastane de hep buz uygulandı üstüne buz koyuyorduk bide ağrı kesici de alabilirsin çok agrin olursa bana günde 3 parasetamol veriyorlardı bebeğe zararı yok onun.oktanisept diye su gibi biseye bez batırıp koyuyordum üstüne derisi hep soyuldu kabuk attı hep benim çok kötüydü inşallah sen hemen atlatırsın.

Benimki öyle olduğunda ateş ve titreme de vardı senin süt tıkanması da olabilir benim iltihap olmuştu.
Banada Hastane de hep buz uygulandı üstüne buz koyuyorduk bide ağrı kesici de alabilirsin çok agrin olursa bana günde 3 parasetamol veriyorlardı bebeğe zararı yok onun.oktanisept diye su gibi biseye bez batırıp koyuyordum üstüne derisi hep soyuldu kabuk attı hep benim çok kötüydü inşallah sen hemen atlatırsın.
Şimdi iyisindir İnşallah kuzum uçları da yara en baştan beri her gun lansinoh krem sürüyorum kapak kullanıyorum bi de :( yarın gidicem doktora daha fazla ilerlemeden

Back