- 26 Ocak 2018
- 5.475
- 5.349
- 198
Bende bıraktım mama vermeyi geceleri,şunu dikkat ettim memede uykuya kalıyor şöyle 20 dakika falan emdikten sonra ve yatağına koyuyorum geri(gazi cikarmadan) uyanmıyor bende tekrar uyuyorum. Mama verirken full uyanik oluyorlar geri uyumaları zaman aliyorduKafa şekli konusunda benim kv de de sag ollsun sürekli bir tavsiyetaktı oğlumun kafasına ama şakayla karışık ayy anne dert oldu oğlumun kafası sana dedim benim oğlan vaktinde doğmuş olsaydı bir hafta önce kırkı çıkmış olacaktı bir haftadır falan da gündüz uykulari kus uykusu gibi emziği almak istemiyor memeden süt gelince sinirleniyor oğlum uslu uslu diyordum dün teyzem dedi ki kızım uslu değil bak geldik geleli kucağından hiç indiremedin neresi uslu bı an da aydınlanma yaşadım hakkaten dedim ya hiç indirmiyom da ondan aglamiyor uyku uyumamaktan benim kafa gitmiş bebeği yikamadik diyorum eşime sabah yikadik ya diyor. Nasıl ya o dün değil miydi diyorum bı de artık mamayı bıraktım full meme veriyorum yalnızca dışarı çıktığımda mama vermeye karar verdim olan uyku da bitti salı gunu eşimin ameliyatı için kv delere gideceğiz uzun bı sure kalmaya ona da sıkılıyor içim. Her yerin camını açıyorlar cereyan yapıyor çocuğu koruyacam diye gobegim çatlıyor bı de kiziyorlar havale geçirecek çocuk giydirme diye. Elleri bacakları buz gibi oluyor çocuğumun. Kavga etmeden gelsem bari.
Tesekkürlerİlaç falan verdin mi ? Ben calpol verdim doktora danışarak kilosuna göre verdik.
Etkisini gösterdi çok şükür ateş dışında bir sorunumuz olmadı
İnş kolaylıkla atlatırsın❤
Benim mamadayken de hemen uyuyordu ama sütüm yeterli değil diye mecburen veriyordum bazen de dinlenebilmek için. Ama artık nihayet üçüncü ayda süt yeterli diyebiliyorum. Sagmayi bırakıp full emzirmeye başlayınca düzene girdi.Bende bıraktım mama vermeyi geceleri,şunu dikkat ettim memede uykuya kalıyor şöyle 20 dakika falan emdikten sonra ve yatağına koyuyorum geri(gazi cikarmadan) uyanmıyor bende tekrar uyuyorum. Mama verirken full uyanik oluyorlar geri uyumaları zaman aliyordu
Ay benimki gözlerini full açıyor öyle ki biberonu kendi tutmaya çalışıyor iki elleriyle açlıktan ama meme de daha sakin ve daha kolay geri uyuyor. Ben de sağmayı bıraktım çoktan sadece emziriyorum sütüm gayet iyi bol bol kaka yaptığına göre çok şükür. Böyle devam etsin hepimizinki inshalllahBenim mamadayken de hemen uyuyordu ama sütüm yeterli değil diye mecburen veriyordum bazen de dinlenebilmek için. Ama artık nihayet üçüncü ayda süt yeterli diyebiliyorum. Sagmayi bırakıp full emzirmeye başlayınca düzene girdi.
Evet canimCanım Su bardağı değilmi
Tuhaf kadinmis canim bu arada 3 kucuk afacanla nasil idare ediyosun nasil oyaliyosun buyukleri canimYok bee o kadar da bayılmıyorona göre 2 çocuktan fazlası abartı geliyor, hele böyle peş peşe olunca cahillik yobazlık fln diye ayıplıyor hatta. Tamam ilk iki bebek arası 1 yaş az olabilir ama bu bebekle ablası arasında 2.5 yaş var bence gayet normal. Eşim zaten hamile olduğumu anlattığında haftalarca lafını etmedi tebrik fln hiç, halbuki sık sık konuşuruz telefonda. Hiç yokmuş gibi davrandı sonra işte haftalaaaar sonra kızgınlığım kırgınlığım geçti hayırlı olsun dedi.. Pardon da kızmak ne yaa, sanki onu hamile bıraktık. Bana ne cnm ne düşünürse düşünsün ben hayatımı onun doğrularına göre yaşayacak değilim. Neyse velhasıl o en çok hatta nerdeyse sadece oğlu için geliyor bence.
Benim ki bi zahmet oğlunun pokunu yesinSesli güldüm sanki onu hamile bıraktık kısmına
Siz kayınvalidelerinizi anlattıkça gidip benimkinin elini öpesim geliyor bu arada
Görücü usulü oldu evliliğim önce onu gördüm beğendim kocamdan daha iyi anlaşıyoruz kendisi ile
30 a kadar uygun eş bulamayınca uygun kayınvalide bulmaya karar verdim cok pis mantık evliliği yaptımAy ben de sana güldümbence çok ta iyi etmişsin kocadan çok kv ile uğraşıyor gelinler onunla da anlaşmak gerek bence süper hamle
Shhaha ben de kocamı tanıyınca vazgeçtim de iş işten geçmiştiŞanslısın ankebutcum.Ben ilk önce kocamı beğendim huyunu suyunu.Anasını tanıyınca evlenmekten vazgeçiyordum.Vazgecseymisim de olurmuş
Seninki daha güzel anacım kayınvalide dış kapının mandalı Allah mesut etsin cümleniziBenim ki bi zahmet oğlunun pokunu yesin
bi kupa sıcak suyun içine 1 çay kaşığı koyup 5 dk bekletip süzüp içiyorum ben canımKimyoncu kızlar kimyon çayını nasıl yapıyoruz bi ölçü deyiverin
Canım bende dün oyleydim mahfoldum resmen ter ata ata gaviscon içtim ben mide sisligimi gazimi aldı sonrasında sabaha doğru rahatladimCanlar merhaba.Kendimde ishal ve kusma başladı 1-2 saat önce.Bebege bi zararı olmaz değil mi?Eşimin gelmesini bekliyorum bi Dr görünecegim.Ishalden dolayı karnımda müthiş bi ağrı var
kimyonun kendini tohumumubi kupa sıcak suyun içine 1 çay kaşığı koyup 5 dk bekletip süzüp içiyorum ben canım
kaynatmıyorum
aktar öyle söyledi
Enfeksiyon mu kapti canim cok gecmis olmusBu arada hala hastanedeyiz oğulcuğumla ve kayınvalidemle
Cok şükür enfeksiyon değeri ciddi bir şekilde düşmüş Salı günü yeniden bakılacak duruma göre Çarşamba taburcu olacağız başka bi sıkıntı olmazsadualarınıza talibim. Cok şükür halimize ama bebeğimi istediğim zaman koklamayı özledim 3 saatte bir bir saatte emziriyorum altını değiştirip gazını çıkarıp sevip bırakıyorum ama doyamıyorum
Ben tohum kimyonla rezeneyi birlikte kaynatip iciyorum.kimyonun kendini tohumumu
Herkes farklı konuşuyor, benimkiler de üstünü açma sıkı giydir üşür diyorlar, bence bebeğe göre hareket etmek en doğrusu, oğlumu bu zamanlarda kısa kollu çıt çıtlı badi ile durdururdum kızda mümkün değil en ufak açıklıkta hapsıriyor, üşüyor daha hassas. Anneler en doğrusunu bilir millet her sekilde konuşur akıl verir. Nasrettin hocanın hikayesi gibi eşeğe binse dert inse dert..Kafa şekli konusunda benim kv de de sag ollsun sürekli bir tavsiyetaktı oğlumun kafasına ama şakayla karışık ayy anne dert oldu oğlumun kafası sana dedim benim oğlan vaktinde doğmuş olsaydı bir hafta önce kırkı çıkmış olacaktı bir haftadır falan da gündüz uykulari kus uykusu gibi emziği almak istemiyor memeden süt gelince sinirleniyor oğlum uslu uslu diyordum dün teyzem dedi ki kızım uslu değil bak geldik geleli kucağından hiç indiremedin neresi uslu bı an da aydınlanma yaşadım hakkaten dedim ya hiç indirmiyom da ondan aglamiyor uyku uyumamaktan benim kafa gitmiş bebeği yikamadik diyorum eşime sabah yikadik ya diyor. Nasıl ya o dün değil miydi diyorum bı de artık mamayı bıraktım full meme veriyorum yalnızca dışarı çıktığımda mama vermeye karar verdim olan uyku da bitti salı gunu eşimin ameliyatı için kv delere gideceğiz uzun bı sure kalmaya ona da sıkılıyor içim. Her yerin camını açıyorlar cereyan yapıyor çocuğu koruyacam diye gobegim çatlıyor bı de kiziyorlar havale geçirecek çocuk giydirme diye. Elleri bacakları buz gibi oluyor çocuğumun. Kavga etmeden gelsem bari.
Benimki hep yan yatıyor ben bir sağ bir sol yatırıyorum ama by seferde arkadan sivtilmesin diyorum. Onun için var mı acaba bi çözüm ☺Kafa şekli konusunda ben de çok hassasım, ilk bebekte hiç dikkat etmedim. Sırt üstü istediği sekilde yatti sonra bi baktık kafasının arkası dümdüz olmus sonra her gün belli aralıklarla bir sağa bir sola yatırdım, yanlara yan yatırma yastıkları havlular filan koydum düzeldi hafiften var yamukluk o da saçla kapanıyor. İlkinde acemilik oldu. Kafa sekli de belli bir zamandan sonra kolay kolay düzelmiyor dikkat etmekte fayda var
Kimse kimsenin doğrusuna karışmasın bencede her anne birsüre sonra bebeğinin dilinden anlar. Ben kimseye asla karışmam bana karışılmyayaa çalışılıbca da bir dur derim artık...Herkes farklı konuşuyor, benimkiler de üstünü açma sıkı giydir üşür diyorlar, bence bebeğe göre hareket etmek en doğrusu, oğlumu bu zamanlarda kısa kollu çıt çıtlı badi ile durdururdum kızda mümkün değil en ufak açıklıkta hapsıriyor, üşüyor daha hassas. Anneler en doğrusunu bilir millet her sekilde konuşur akıl verir. Nasrettin hocanın hikayesi gibi eşeğe binse dert inse dert..
aynen canım kaynattı blendırdan çekti püre haline getirip sıcak sıcak kapattı ağızlarını ters çevirdi kavanozlarıNasıl saklanacak ? Sıcak sıcak koyup kapadımı nasıl yaptı anlat kız:)
Kesinlikle biliyorlar artık yemiyor benimkiBence farkındalığı da arttı bunların. Ben de sancılanınca öyle böyle tutturuyordum ya daha bi istemiyor itiyor ağlıyor. Geçen aya göre daha az tutuyor yani.
Ben hiç uyandırmıyorum. Ne kadar saat geçmiş olsa da. Uyurken ememiyor. Sabah da birini emip diğerini bıraktı almıyor. Bize zor tabii ama uyanıp emince yine düzeliyor. Zaman geçtikçe süt üretimi daha da dengelenir sen de rahatlarsın.
Canım kiloyu etkileyen pek çok etken var bence. Uyandırıp emzirmedim ben. Bazen tek meme aldı. İkinciyi almadı. Diyet yapıyor gibi. Endişelendim tabii. Kaybolan kiloyu bilmiyorum ama doğum kilosu üzerine ilk ay 1 kilo aldı. Çok da endişe etme. Ben olsam uyandırmam. Uyusun da büyüsün yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?