Canım hemoroid acı vermesin diye lifli beslen. Komposto tüket. Zaten emziriyorsun acı baharat vs. tüketme. Dikiş şişlikleri zamanla geçiyor. Epizyodan biliyorum. Geçmiş olsun.Forumun en çürük anası olarak yine geldim bi el atın
Şimdi ben normal doğum yaptım 28 gün geçti o gün bu gün ben aşağı taraflarıma hiç bakmadım bakamadım neden çünkü psikolojim bozulur diye iyileşince bakarım dedim bakmadım
afedersiniz tuvalette temizlenirken elime yer yer şişlik geliyordu tam olarak neresi kestiremiyorum ama makattada hemoroid oluştu sanırım bugün büyük tuvaletimi yaptım ve inanılmaz canım yanıyor şuan hiç tadım yok afedersiniz sanki biber sokmuşlar oraya sizde durumlar nasıl bu hemoroid acısı için ne yapabilirim yakın zamanda dr gitmek istemiyorum doğum olduğu gün okadar parmakladılarki çok acı çektim kendimi biraz iyi hissedene kadar aşağılarla ilgili dr a girmek istemiyorum
Canım 11. Günlükken herhangi bi aşı test vs yaptılar mı pekiEn son 11 günlükken muayene olduk.Doktorumuz 1 ayı dolunca görelim bebisi bi sıkıntısı olmazsa dedi.
Daha gitmedik. 1. ay dolunca inş.Kızlar ne sıklıkla çocuk dr una gidiyorsunuz ben en son sarılık için gittim sonrasında bidaha gitmedim 1. Ay aşısından sonra götürmek istiyorum bi bakalım
Sorunca bize haber et canim gerçi ben gunde 1 kere mama veriyorum ama insallah normaldir gunde 1 yapmasi
biz salı günü gittik kontrole ama sormak hiç aklıma gelmedi
sen sorunca yazar mısın buraya sevalcim
Tamam kızlar bi öğreneyim ben yapamazsa rahatsız eder mi günde 1 kere normal mi vs yazarım ben sizeYa benım bebişiminde azaldı kakası sabah dolduruyoru bezi , sonra azar azar yapıyor doldurmuyor yani ama idrarını guzel yapıyor
Ve ağlıyor sürekli
Ay canım teşekkür ederimCanım hemoroid acı vermesin diye lifli beslen. Komposto tüket. Zaten emziriyorsun acı baharat vs. tüketme. Dikiş şişlikleri zamanla geçiyor. Epizyodan biliyorum. Geçmiş olsun.
İlk bebek di mi? Ne burcusun sen? Bayağı panik soruların var. Ama çok da sevimli
Ben varim ben 17 gunluk olduk. Gunduz.nadir kendisi uyaniyor. Ben kendim uyandiriyorum zorla. Ama gece kendi kalkip emip yatiyor..Bir de sabah saatlerinde uyanik.Kızlar bir önceki mesajıma yorumlarınız için tesekkurler. İnşallah zamnal gececek bu annelik hüznüHele bir 40mız cıksın da
O degıl de benım oglan hiç uyanmıyor ya gun içinde iki kez falan uyanıyor kendi rızasıyla onun dısında uyuyor emzırmek için uyandırmak da zor oluyor. 15 gunluk olduk hala bu kadar derin uykuda olan var mı
İyi ozamsn tek değilim bazı arkadaşların yazışmalarından sık gidiyorlar gibi anladım yine bi panik oldumDaha gitmedik. 1. ay dolunca inş.
Bende bunu merak ediyordum. Faydalı bir paylaşım oldu sağol.Canlar birde bi arkadaşımız lohusalikla ilgili soru sormuş.Ben ilahiyat okudum naçizane cevap vereyim bu konuda hassasiyeti olan merak eden arkadaslarimiz da aydinlanmis olur.Forumda yasak değildir bilgi vermek sanırım.
Dini açıdan lohusaliğın süresi doğumdan sonra gelen kana göre değişir.Lohusaligin alt sınırı yoktur.Kimi kadinin kanamasi 3 kimi 7 kimi 20 kimi 30 gun devam eder.Kanamanin net olarak bittigini goren kadin abdest alip ibadetlerine devam eder kocasi ile beraber olabilir.Kanama örneğin 25.gün bittiyse 40 GÜNÜ BEKLEMESİNE GEREK YOKTUR.
Üst sinir 40 gündür.40 günden sonra da kan devam ederse kadın 40.gun gusül abdesti alıp ibadetlerine devam eder.
Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler saygılar
Canımcım ben her banyo sonrası gusül alıyorum, emin olmak adınaCnm 25 gunden sonra gelmedi kanama 34 gun oldu yani 9 gundur yok simdi lohusalik bitmis mi oluyor
Kime bebege mi bize mi verdigini. Bana da verdi bebegime de. Bebek.icin henuz.baslamadim 15 gun sonra basla dedi 7 gunlukken.oyle soyledi doktor. Kendim de hem kan ilaci hem.d vitamini kullaniyorum. Ayni hamilelikteki.gibi devam yaniKızlar sizlerde d vitamini kullanıyor musunuz sağlık ocağının verdiğini
Evde her gün bi kişi lohusa. Daha bana sıra gelmedi.
Bebeğe canım, ben hiç Bi şey kullanmıyorum kabız oluyorum diyeKime bebege mi bize mi verdigini. Bana da verdi bebegime de. Bebek.icin henuz.baslamadim 15 gun sonra basla dedi 7 gunlukken.oyle soyledi doktor. Kendim de hem kan ilaci hem.d vitamini kullaniyorum. Ayni hamilelikteki.gibi devam yani
Ben sayımiyorum, 24 saat bir gün olduğuna göre, ertesi gün doğduğu saat. 1 sayılır kanaatimce. 2020 ye girer girmez 1 yaşında saymayacağız temmuzu bekleyeceğiz mesela:)Kizlar 40.icin dogdugu gun sayiliyormu ya
Benimki de gazlı gazdan ıkınıp sıkınıyor baya buyuk adam gıbı gaz cıkarıyor ama uyanmıyor. Kız bu haftalarda yeri gogu inletirdi garibime gidiyor. Doktora sordum doyuyor uyanmıyor dedi. Kilo alımı ıyıydı cunku. Şimdi bir cesaret bıberonla anne sutu denedım 40 cc içti.Avent biberonla 5 dk da içti doydu. Gogsumu de 5 dk emıyordu demek ki doyuyor bu kadarlaAnnelik hüznü bende de var canım.Dün büyük oğlan hastalandı iyice zirveye çıktı.Atlaticaz inşallah.
Benim bebe uyuyacak ama gazdan dolayı ikinip sıkınıyor uyanıyor.Uyurken kucağıma alınca kokumdan hemen aranmaya başlıyor.Bogaz fena
KuzummmBilmiyorum ki aglamak geliyo hep içimden. Karmakarışık oldum. Bazen kızıma haksızlık mı yaptım tek cocuk mu olsaydı keske dıyorum bazen de asıl o zaman mı haksızlık olurdu dıyorum. Mesela kızım ben veya eşim olmadan duramazdı. Şimdi annemle oynayınca falan cok uzuluyorum sanki anneme alısıp beni unutacakmıs gibi. Oysa aynı evin içindeydik ben de yanındaydım ama işte.Oglanı emzirirken kızım bir yere cıkmıs oluyor mesela dusmesın dıye hamle yaparken oglan memeden ayrılıyor bir daha da tutturamıyorum haksızlık oldu dıye aglıyorum mesela. Ya da kız anne ayagında salla dıyor dikişlerim agrıyor korkuyorum patlıcak diye ama bugun salladım. Aslında kızım tutturuyor ama ben sallamasam haksızlık yapmıs hıssedıyorum. Bunun gibi seyler psikolojim bozulacak diye korkuyorum artık cunku sureklı aglamak gelıyo içimden halım olamıyorum
Ben kullanıyorum ara ara ama içeriği çok iyi değilmiş diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum tabiiKızlar sizlerde, bebeğe verilen d vitamini kullanıyor musunuz sağlık ocağının verdiğini
Nasıl uyandırıyorsun bizimki uyanmıyor yaBen varim ben 17 gunluk olduk. Gunduz.nadir kendisi uyaniyor. Ben kendim uyandiriyorum zorla. Ama gece kendi kalkip emip yatiyor..Bir de sabah saatlerinde uyanik.
Leke meselesi biter bitmez abdest alıp ibadete başlıyoruz balım, sadece cinsel ilişki ve diz ile göbek arası ten temasi hâlâ caiz değilKizlarr bilmedigim icin nette arastirdim ama nette yaziyorki kanama ne zmaan biterse ozaman yikanip gusul alabilirsnz 40 gun olayi sadece 40 gunden fazla surerse ozur oldugunu belirtiyoms benm 25 gunde btti gusul alip temzlenmem mi lazimdi 40 beklemek gerekmiyormu yani cogu yerde oyle yaziyor dinsel acidan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?