• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Sana afiyet bal.seker olsun😊ama bana dikkat et sonradan cikiyor rahatsizliklari dediler. Ayrica adetlerim cok.sancili geciyor bu lohusalikta usutmemem lazim belki.bundan sonra agrim olmaz 😊
ay benimde hamilelikten önce çok sancılı geçerdi
3 gündür adetim çok kan geliyo ama hiç ağrı yok 🤣🧿

Uyaniyor gozunu acip agliyor gidiklaninca😀 ben bugun şunu anladim ac degilse agzina almiyor boyle suratini eksitiyor. Ac ise agzini kocaman acip bir guzel emiyor bazen gozleri kapali bazen acik. 10 15 dk sonra uykuya daliyor birakiyor zaten gogsumu
Benimki en fazla 5 dk emip dalıyor tekrar. Ya da gozlerını hiç açmadan emiyor. Nesne bu kadar cok uyuyor anlamıyorum

Kesinlikle doyuyordur canim endişe etme.Sarilik degeri yuksek degilse ve başka bi hastalığı yoksa ac bebek mumkun degil uyumaz.Masallah ogluşuna doysun da uyusun ne güzel😊İşte her bebek farklı.
Bi kere sagdım sütümü bıberonla verdim 65 cc hiç abartmıyorum 1 dakikada çekti oğlum.Tosuncuk bunların hepsi maşallah 😂😍
Kilosun iyi iyi bakmışsın dedi canım doktor. Baska bir şey mi var acaba dıye de sordum hayır her sey yolunda dedı. Muayene ettı baktı doyuyor uyuyor demek ki dedi. Ama yine de aklım hep bizi gece gunduz hazır ola diken kızımda 😂

Bendim o arkadaş 😄 herkeste farklı mı bilmiyorum ama adette ilk 3 gün azalır sonra normale döner benim sütüm ama öyle tamamen mamaya dönecek kadar kesilmez.. misal kırk sonu adettim günde 1 mama takviyesiyle iki bebeyi besleyebildim yalnızca daha çok sıvı tüketmem ve sık emzirmem gerekti şimdi yine bollaştı şükür
Ya bu hafta hiç güzel geçmedi stres sıkıntı bu da bebeğe mi yansıdı bilmiyorum iki gündür o da hiç durmuyor. Anlayacağın ne uyku ne yemek su içmeyi bile unutuyorum. Emziriyorum yarım saat sonra aranmaya başlıyor yine doymayinca daya mamayı. Hele bugün çok uykusuz olunca hemen mama vereyim de uyusun bende uyuyum diye mama verdim ne o uyudu ne ben uyuyabildim. 4-5 kere emzirdim bugün ona rağmen daha goguslerim sertkesmedi bak.normalde araya bı kere mama girince hemen süt dolardı. İki gündür yok doğru dürüst. İnşallah kesilmez ya korkuyom sütüm cekilivercek diye.

• Beğen
Reactions: LaL
Benimki en fazla 5 dk emip dalıyor tekrar. Ya da gozlerını hiç açmadan emiyor. Nesne bu kadar cok uyuyor anlamıyorum
Ben bazen ac mi kaliyor.diyorum ama altina o kadar.cis yapiyor ac olsa yapmaz diyorum. Sonra doktor.bana da soyledi cok.guzel beslemissin.dedi. Ben sorun var mi diye dusunmuyorum. kendisine.uyku duzeni yapmislar. Sabah 5 te uyaniyor gozleri cin gibi. Ama oglen basliyor.uyumaya baygin resmen taa gece.yatana kadar ben.uyandiriyorum.

Kızlar sizlerde, bebeğe verilen d vitamini kullanıyor musunuz sağlık ocağının verdiğini
Ben kullanıyorum canım. Diğer çocuklarda da kullanmıştım. Tek fark bu kez 15 gün sonra başla demediler. Topuk kanı verdiğimizden beri kullanıyorum. İlk emzirme öncesi 4 damla.
Bana bir şey vermedi. Aşı günü sorayım. Acaba benim de d vitamini kullanmam lazım mı? Her gün süt ve peynir tüketiyorum. Tabii yeterli mi bilemedim.

Hello
Aşırı yorgunum bugün
Sabah başladı koşturma bu saat oldu sırtım yer gördü
Dr kontrolü denizin
Ordan geldim kek yaptım misafir geldi
Yemek yedik şimdi başka misafir gelicek galiba
Yattım iki arada bi derede
Bu tempo fecii

Damla tetrazinc kullanıyoruz biz günde beş damla

🤦🏻‍♀️ Ya bu bebe benim başımı yastığa koyduğumu nasil anliyor? Mışıl mışıl uyuyan bebek ben başımı koyunca uyaniyor arkadassss.sabah 5:44 de mesai başladı bizde

Ah canım bu sozlerın nasıl ıyı geldi bir bilsen. Hepimiz gibi iyi bir anne olmaya cabalıyorum ama insan bunu duymak istiyor ne bileyim bir moral bir destek oluyor duyunca sanırım. İnşallah her seyin daha kolay ve güzel oldugu gunler gelecek yakında 🙂
Çok haklısın, çoğu zaman insan kendini yalnız hissediyor bu konuda hâlbuki hemen hemen hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz, evlatlarımiz dizimizin dibinde, başında çatısı üstünde giyeceği, karnına gidecek iki lokma yemeği ve herşeyden koruyan aileleri var, Rabbim olmayan herkese nasip etsin kimselere bunların hiç birini aratmasin insaAllah

Ya bu hafta hiç güzel geçmedi stres sıkıntı bu da bebeğe mi yansıdı bilmiyorum iki gündür o da hiç durmuyor. Anlayacağın ne uyku ne yemek su içmeyi bile unutuyorum. Emziriyorum yarım saat sonra aranmaya başlıyor yine doymayinca daya mamayı. Hele bugün çok uykusuz olunca hemen mama vereyim de uyusun bende uyuyum diye mama verdim ne o uyudu ne ben uyuyabildim. 4-5 kere emzirdim bugün ona rağmen daha goguslerim sertkesmedi bak.normalde araya bı kere mama girince hemen süt dolardı. İki gündür yok doğru dürüst. İnşallah kesilmez ya korkuyom sütüm cekilivercek diye.
Bi ara benimde öyle olmuştu canım bi anda sütüm kesildi sandım yok gelmiyo süt sonra aklıma hastanedeki hemşire sütün olması için 3 lt su içeceksin demişti o gün bardak bardak su içtim rezene çayı tahin helvası felan yedim göğüslerim öyle dolduki iki kere sagdim bebeğimi doyurdu yinede rahatlamadı göğüslerim sagdigimda tek memeden 120 ml süt geliyodu şimdi elimden suyu dusurmuyorum

Canlar birde bi arkadaşımız lohusalikla ilgili soru sormuş.Ben ilahiyat okudum naçizane cevap vereyim bu konuda hassasiyeti olan merak eden arkadaslarimiz da aydinlanmis olur.Forumda yasak değildir bilgi vermek sanırım.
Dini açıdan lohusaliğın süresi doğumdan sonra gelen kana göre değişir.Lohusaligin alt sınırı yoktur.Kimi kadinin kanamasi 3 kimi 7 kimi 20 kimi 30 gun devam eder.Kanamanin net olarak bittigini goren kadin abdest alip ibadetlerine devam eder kocasi ile beraber olabilir.Kanama örneğin 25.gün bittiyse 40 GÜNÜ BEKLEMESİNE GEREK YOKTUR.
Üst sinir 40 gündür.40 günden sonra da kan devam ederse kadın 40.gun gusül abdesti alıp ibadetlerine devam eder.
Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler saygılar:KK52:
Evet çoğu kişi 40 gün beklenilmesi gerektiğini düşünüyor sen 40 gün özürlüsün diyor aydınlatman iyi olmuş

Forumun en çürük anası olarak yine geldim bi el atın 🤕
Şimdi ben normal doğum yaptım 28 gün geçti o gün bu gün ben aşağı taraflarıma hiç bakmadım bakamadım neden çünkü psikolojim bozulur diye iyileşince bakarım dedim bakmadım
afedersiniz tuvalette temizlenirken elime yer yer şişlik geliyordu tam olarak neresi kestiremiyorum ama makattada hemoroid oluştu sanırım bugün büyük tuvaletimi yaptım ve inanılmaz canım yanıyor şuan hiç tadım yok afedersiniz sanki biber sokmuşlar oraya sizde durumlar nasıl bu hemoroid acısı için ne yapabilirim yakın zamanda dr gitmek istemiyorum doğum olduğu gün okadar parmakladılarki çok acı çektim kendimi biraz iyi hissedene kadar aşağılarla ilgili dr a girmek istemiyorum
Proctolog diye bir krem var eczaneden al kullan inşallah 4-5 güne kalmaz düzelir. Geçmiş olsun

Back