• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bende diyetemi sokaym dedm yok sokmada azalt dedi bozuldu sanirim azaltp vermeym ac kalsin cocuk herhalde benimkide daha olsa yiyecek biberon bitiyor aglamaya basliyor hemen yinede susuyo sonra idare ediyorm 1.5 saat zor bela ki 60 cc veriyorm ben benimki 3270 dogdu 35 gunluk 4080 gram yani millet de cok biliyo zaten yok emzir yok et biz blmiyorz sanki emzirmeyi emziriyorm gerisi yok sutun ne yapaym emzir de yok obez olur yok fazla verme herkes cok biliyor snairim bu mama konusu canimi oldukca sıkiyo zaten canim herkese dert olms
Doktor 6 aya kadar obezlikten bahsedemeyiz. 6 aydan sonra söz konusu olabilir dedi. Ben de emziriyorum ama yetmiyor bebegime. Sagiyorum 10 dakikada 60 cc çıkıyor. Doktor 80 CC olarak çeker bebek o sütü dedi. Ama yetmez işte.

Saglik sulari olsun canim maşallah yumurtalar ne icin dekormu ben hic bilmiyorum 40 işini ilk kizimda yapmadım bunda hevesle yaparim belki
gezmeye götürüyosun yıkandıktan sonra gittiğin evde yumurta veriyolar
tok gözlü olsun diye
üstüne yazılar yazmışlar nilin 40ı çıktı diye :)

Eklentiler

• E9E9D8DE-D045-48CB-B6F6-718615C26786.jpeg
    E9E9D8DE-D045-48CB-B6F6-718615C26786.jpeg
    123,7 KB · Görüntüleme: 33
  • 2C59F29F-6811-4343-9111-FC49D2CB7511.jpeg
    2C59F29F-6811-4343-9111-FC49D2CB7511.jpeg
    110,2 KB · Görüntüleme: 30
  • 7E6ADDC5-D109-45AD-BB1A-BA1C88E090FE.jpeg
    7E6ADDC5-D109-45AD-BB1A-BA1C88E090FE.jpeg
    72,3 KB · Görüntüleme: 31
Doktor 6 aya kadar obezlikten bahsedemeyiz. 6 aydan sonra söz konusu olabilir dedi. Ben de emziriyorum ama yetmiyor bebegime. Sagiyorum 10 dakikada 60 cc çıkıyor. Doktor 80 CC olarak çeker bebek o sütü dedi. Ama yetmez işte.
Ben tek göğüsten on dakikada 50 60 cc sagıyorum bebeğim 19 gunluk ve sarılıktan dolayı cok sık emziriyorum sütüm yetiyormudur acaba 🤔 sizinkilerin doymadıgını görünce şüpheye düştüm şimdi

Şimdi canımlar doğum sonrası kulakları tıkanan ve akıntı gelen var mı?İlk doğumda oğlum bir aylıkken çok az duymaya başladım kulaklarımı temizledi doktor.Simdi yine aynı 21 günlük olduk akıntı var ve az duyuyorum.Basina gelen var mı?

Canlar birde bi arkadaşımız lohusalikla ilgili soru sormuş.Ben ilahiyat okudum naçizane cevap vereyim bu konuda hassasiyeti olan merak eden arkadaslarimiz da aydinlanmis olur.Forumda yasak değildir bilgi vermek sanırım.
Dini açıdan lohusaliğın süresi doğumdan sonra gelen kana göre değişir.Lohusaligin alt sınırı yoktur.Kimi kadinin kanamasi 3 kimi 7 kimi 20 kimi 30 gun devam eder.Kanamanin net olarak bittigini goren kadin abdest alip ibadetlerine devam eder kocasi ile beraber olabilir.Kanama örneğin 25.gün bittiyse 40 GÜNÜ BEKLEMESİNE GEREK YOKTUR.
Üst sinir 40 gündür.40 günden sonra da kan devam ederse kadın 40.gun gusül abdesti alıp ibadetlerine devam eder.
Umarım anlatabilmişimdir.Sevgiler saygılar:KK52:

Forumun en çürük anası olarak yine geldim bi el atın 🤕
Şimdi ben normal doğum yaptım 28 gün geçti o gün bu gün ben aşağı taraflarıma hiç bakmadım bakamadım neden çünkü psikolojim bozulur diye iyileşince bakarım dedim bakmadım
afedersiniz tuvalette temizlenirken elime yer yer şişlik geliyordu tam olarak neresi kestiremiyorum ama makattada hemoroid oluştu sanırım bugün büyük tuvaletimi yaptım ve inanılmaz canım yanıyor şuan hiç tadım yok afedersiniz sanki biber sokmuşlar oraya sizde durumlar nasıl bu hemoroid acısı için ne yapabilirim yakın zamanda dr gitmek istemiyorum doğum olduğu gün okadar parmakladılarki çok acı çektim kendimi biraz iyi hissedene kadar aşağılarla ilgili dr a girmek istemiyorum

Cahil ana geldi hanımmm kızlar sabah kakalı bez aldım hanımın kıçından bu saat oldu yapmadı normal mi acabası kaka yapması azaldı 🙄

Sadece anne sütü alan bebelerin bir hafta 10 güne kadar büyük çiş yapmamasini normal sayıyor Dr lar canım.

Bizim hiç düzene girmedi günde 1 kere bazen 2 gunde bir yapiyor ve sırtina kadar çıkiyor saolsun annem sutun yagli yariyor cocuga ondan diyor ama bana pek mantikli gelmedi haftaya doktora gidecegiz o zaman soracagim yani cisli bez masallah her aldigimda 1 kg gelir herhalde ama kaka yok bizde yapana kadar da zaten mahvoluyor kuzum
Canım okuduğum kadarıyla anne sütü alan bebeklerde normal diyor ama bende pazartesi sorucam bakalım ne dicekler

Güzel anneler merhaba, 30 Temmuzda kızımı kucağıma aldım ama maalesef sütüm çok az sizin süt arttırıcı olarak kullandığınız tarifler var mı acaba. Yardımcı olursanız çok sevinirim :anne:
petibör bisküvi ye canım @Meylen ciğimin tavsiyesi
siyah üzüm havuç bal karıştır ye Birefebirece Birefebirece senacığımın tavsiyesi
hoşaf tahin helvası rezene benim içtiklerim
inşallah faydası olur
bana oldu 38 günlüğüz daha ağzına mama girmedi benimkinin 🧿

Back